חגים הילדים חולמים על קוגל אטריות כמו במעדניה :)

מנהטן

משתמש פעיל
מתוק, קצת חריף ושומני:sneaky:
ואיך עושים את זה ככה עגול במטבח הביתי?
תודה מראש!
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי מתכון, יש כאן מתכון מעולה של @חדוי כנרת
-----------------
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
-------------------------

אני משנה קצת את התיבול, אבל הרעיון יוצא מעולה ומאוד מקל על ההכנה

לגבי "עגול במטבח הביתי"
אני פשוט אופה בסיר בתנור (מוציאה את הידיות כמובן)
כשעושים יותר מכמות אחת מתקבל גובה ואז חותכת ככה:
מוציאה את כל הקוגל מהסיר (הסיר מרופד בנייר אפיה)
פורסת בסכין ארוכה לא משוננת (ראיתי כאן שמישהי המליצה לחתוך עם חוט, מי שיודע לספר איך זה עובד בפרקטיקה יבורך)
ואחר כך חותכת את כל הגובה למשולשים ומחזירה לסיר
טעים, מוצלח ולא דורש מאמץ כמעט
חג שמח ושבת שלום :)
 

מנהטן

משתמש פעיל
לגבי מתכון, יש כאן מתכון מעולה של @חדוי כנרת
-----------------
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
-------------------------

אני משנה קצת את התיבול, אבל הרעיון יוצא מעולה ומאוד מקל על ההכנה

לגבי "עגול במטבח הביתי"
אני פשוט אופה בסיר בתנור (מוציאה את הידיות כמובן)
כשעושים יותר מכמות אחת מתקבל גובה ואז חותכת ככה:
מוציאה את כל הקוגל מהסיר (הסיר מרופד בנייר אפיה)
פורסת בסכין ארוכה לא משוננת (ראיתי כאן שמישהי המליצה לחתוך עם חוט, מי שיודע לספר איך זה עובד בפרקטיקה יבורך)
ואחר כך חותכת את כל הגובה למשולשים ומחזירה לסיר
טעים, מוצלח ולא דורש מאמץ כמעט
חג שמח ושבת שלום :)
יוצא כהה ובמרקם ״מחליק״ (:)) כמו במעדניות?
כי ניסיתי הרבה מתכונים בחיי וכולם יצאו בהירים ופחות עסיסיים ממה שמוכרים.
ולגבי הסיר, תודה!
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצא כהה ובמרקם ״מחליק״ (:)) כמו במעדניות?
כי ניסיתי הרבה מתכונים בחיי וכולם יצאו בהירים ופחות עסיסיים ממה שמוכרים.
ולגבי הסיר, תודה!
לגבי הכהה, שאלה טובה, כי גם אני תוהה לעצמי איך עושים את זה יותר כהה (זה כהה, אבל לא מספיק. לדעתי המעדניות מוסיפות את צבע ולא מסתפקות בצבע של הקרמול)
לגבי המחליק, לא יודעת למה את מתכוונת, אבל אולי את בעצם שואלת אם יש מספיק שמן במתכון ;) אם כן, אין בעיה להוסיף (ולהוריד מכמות המים במקביל)
 

מנהטן

משתמש פעיל
לגבי הכהה, שאלה טובה, כי גם אני תוהה לעצמי איך עושים את זה יותר כהה (זה כהה, אבל לא מספיק. לדעתי המעדניות מוסיפות את צבע ולא מסתפקות בצבע של הקרמול)
לגבי המחליק, לא יודעת למה את מתכוונת, אבל אולי את בעצם שואלת אם יש מספיק שמן במתכון ;) אם כן, אין בעיה להוסיף (ולהוריד מכמות המים במקביל)
ממש תודה לך!
אז אחכה לשמוע כאן את הסוד, אולי מישהו יגלה לי :)
וכן אני חושבת שזה מגיע מכמות של שמן (בררר..)

ולילה טוב!
 
  • תודה
Reactions: GRN

אבידובי

משתמש מקצוען
יוצא כהה ובמרקם ״מחליק״ (:)) כמו במעדניות?
כי ניסיתי הרבה מתכונים בחיי וכולם יצאו בהירים ופחות עסיסיים ממה שמוכרים.
ולגבי הסיר, תודה!
הצבע הכהה מגיע מהקירמול,
ככול שמקרמלים יותר את הסוכר הקוגל יותר כהה
אבל צריך ממש להיזהר שלא ישרף,
אני מכינה מתכון ממש דומה למתכון הנ"ל ויוצא מושלם!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אבידובי

משתמש מקצוען
אין מתכון מדוייק?
אני מקרמלת כוס סוכר עם כוס שמן ממש הרבה זמן עד שיוצא כהה,
מוסיפה חבילת איטריות ו-6 כוסות מים רותחים,
מביאה להרתחה בסיר ומכבה את האש,
משאירה סגור לחצי שעה (בדיוק, רוב המים נספגים באיטריות, אבל נשאר קצת גם בסיר, זה מה שמשאיר את הקוגל רך וטוב באפיה)
מוסיפה פלפל ומלח בשפע, 4 ביצים וכוס סוכר, לערבב,
לאפות שעה וחצי 180 מעלות
 

מנהטן

משתמש פעיל
אני מקרמלת כוס סוכר עם כוס שמן ממש הרבה זמן עד שיוצא כהה,
מוסיפה חבילת איטריות ו-6 כוסות מים רותחים,
מביאה להרתחה בסיר ומכבה את האש,
משאירה סגור לחצי שעה (בדיוק, רוב המים נספגים באיטריות, אבל נשאר קצת גם בסיר, זה מה שמשאיר את הקוגל רך וטוב באפיה)
מוסיפה פלפל ומלח בשפע, 4 ביצים וכוס סוכר, לערבב,
לאפות שעה וחצי 180 מעלות
תודה לך
את אופה יחד עם הסיר כן?
 

hilasg

משתמש פעיל
אני מקרמלת כוס סוכר עם כוס שמן ממש הרבה זמן עד שיוצא כהה,
מוסיפה חבילת איטריות ו-6 כוסות מים רותחים,
מביאה להרתחה בסיר ומכבה את האש,
משאירה סגור לחצי שעה (בדיוק, רוב המים נספגים באיטריות, אבל נשאר קצת גם בסיר, זה מה שמשאיר את הקוגל רך וטוב באפיה)
מוסיפה פלפל ומלח בשפע, 4 ביצים וכוס סוכר, לערבב,
לאפות שעה וחצי 180 מעלות
כמה סוכררר
הכרחי 2 כוסות סוכר?
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אני פשוט אופה בסיר בתנור (מוציאה את הידיות כמובן)
סיר רגיל?
כי קראתי פה בעבר שיש ענין דווקא בסירים הפשוטים והדקים של פעם,
בגלל זה עוד לא ניסיתי אפיה בתנור,
ואם כן, זה לא הורס את הסיר?
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
סיר רגיל?
כי קראתי פה בעבר שיש ענין דווקא בסירים הפשוטים והדקים של פעם,
בגלל זה עוד לא ניסיתי אפיה בתנור,
ואם כן, זה לא הורס את הסיר?
המליצו כאן מקודם על סיר של קובנה
אני עושה בסירים הרגילים שלי, וזה לא הורס אותם (הם נועדו גם לתנור)
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אין על המתכון של חדוי כינרת.
אצלי הוא שודרג עם עוד 2 שקיות סוכר וניל (רעיון של ניקית מכאן שאיני זוכרת את שמה)
ועוד כמה שינויים קלילים עם הפלפל שחור והמלח, דייקתי לטעם שמבקשים כאן.
אחרי שמוסיפי את האיטריות אני מוסיפה שלוק בינוני של שמן.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לגבי מתכון, יש כאן מתכון מעולה של @חדוי כנרת
-----------------
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
-------------------------

אני משנה קצת את התיבול, אבל הרעיון יוצא מעולה ומאוד מקל על ההכנה

לגבי "עגול במטבח הביתי"
אני פשוט אופה בסיר בתנור (מוציאה את הידיות כמובן)
כשעושים יותר מכמות אחת מתקבל גובה ואז חותכת ככה:
מוציאה את כל הקוגל מהסיר (הסיר מרופד בנייר אפיה)
פורסת בסכין ארוכה לא משוננת (ראיתי כאן שמישהי המליצה לחתוך עם חוט, מי שיודע לספר איך זה עובד בפרקטיקה יבורך)
ואחר כך חותכת את כל הגובה למשולשים ומחזירה לסיר
טעים, מוצלח ולא דורש מאמץ כמעט
חג שמח ושבת שלום :)
לא מבשלים את האטריות קודם?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה