דיון הטבח האברך

מצב
הנושא נעול.

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
@אבינועם גולדברג
הכי קל-תקנה טוסטר גריל. (השקעה. אבל שווה.)
יכול להמליץ מנסיון על זה
הכי קל לשים בפנים נייר אפייה(אפילו 2, בד"כ הנוזלים מחוררים את הפנימי), חוסך ניקוי אח"כ.
בפנים-שמים הכל!
-יום אחד חזה שניצל עוף שלם/חזה חתוך. אפשר מעל-קצת תבלינים/מלח ופלפל.
-חזה חתוך עם קצת שמן, ותבלין שוורמה/גריל עוף/על האש, וכו'.-כ10 דקות על חום גבוה.
או 15 דקות על חום בינוני.
-ירכיים שלמים/כרעיים/שוקיים/כנפיים\ וכו' לשטוף ולשים, עם/בלי עור, ותיבול.-כ20 דקות.
אפשר גם ציפס-שוטפים תפו"א-מורידים מהם את האבק, והלכלוך.
פורסים לפרוסות עבות/דקות. מכניסים לטוסטר על חום גבוה. (לא זכור לי כמה זמן. אבל עד שמרגיש רך.)
בקיצור-אפשר להכין בו בקלות את כל סוגי הארוחות.
הייתרון הגדול בזה-כ"כ קל, ואין את ההרגשה המפחידה של "להכין אוכל."
בעיקר אם-
אני מתחיל לחשוב שהבעיה שלי היא פסיכולוגית
אגב-אפשר הכל להכין בתנור-דורש הכנה מראש! לוודא עם האישה מה התוכנית המומלצת

להכניס לתבנית כנ"ל. להדליק תנור על 200, לכוון לפי ההוראות המוקדמות.
וזהו.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
לדעתי רצוי ללכת על ארוחה בסיר אחד
כמו בתמונה המצורפת מאפה תפוחי אדמה ופרגית
מלכלכים רק כלי אחד ואין צורך בידע בכלל
מקסימום 10 דקות עבודה

אוכל (4) (Mobile).jpg
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
תודה רבה לכולם
התרגשתי מהרצון לעזור.
למעשה רוב ההצעות הפחידו אותי יותר משהקלו עלי
אני מתחיל לחשוב שהבעיה שלי היא פסיכולוגית
תתחיל מארוחה אחת או שתיים. לא מהכל ביחד.
תעשה את זה כמה פעמים ויש לך 2 ארוחות שאתה יודע להפיק בחירום.

ארוחה מספר 1- דג עם אורז
מצרכים שיהיו בבית: אורז בואקום. שמן. מלח. דגי מושט. חרדל. מיונז.
הכנה: לפתוח את הדגים לשים אותם בקערה עם מים קרים.
להרתיח קומקום. לשים על אש קטנה סיר עם שמן בתחתית. לשפוך כוס אורז. לשפוך 2 כוסות מהמים הרותחים וכף מלח. ערבוב קטן. לכסות במכסה. לשים טיימר בפלאפון ל 25 דקות.
לקחת את הדגים מהקערה- להניח בתבנית עם ניר אפיה. לשים בכוס כמה כפות של מיונז וחרדל. למרוח על הדגים ולפזר כף מלח. אפשר לשים מעל חתיכות של כוסברה ועגבניה. להדליק את התנור על 200 להכניס את התבנית, לשים תזכורת ל20 דקות.
הגשה: לשים בצלחות אורז, דג, ואם יש סבלנות לחתוך ירקות.
אם הדג זה מסובך אז אפשר טונה או שניצל תירס או נקניקיות במיקרוגל.

ארוחה מספר 2- תפוחי אדמה בתנור עם טונה וסלט
מצרכים שיהיו בבית: תפוחי אדמה. שמן. פפריקה. מלח. טונה בשימורים.
הכנה: לקחת 6 תפוחי אדמה לשטוף אותם. לחתוך כל אחד לחצי- בלי לקלף.
לשים בתבנית: ניר אפיה, לשפוך חצי כוס של שמן. לפזר 2 כפות של פפריקה. להניח את התפוחי אדמה. לשפוך מעל ממלחיה מלח. להדליק תנור על 200 מעלות. להכניס את התבנית. לשים טיימר לעוד 40 דקות.
הגשה: לשים בצלחת חצאי תפוחי אדמה, טונה, ואם יש סבלנות לחתוך סלט.
 
נערך לאחרונה ב:

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
המתכון הכי פשוט-
בסיר לשים
קישואים גזרים תפוחי אדמה בצל (לקלף ולשטוף ואז לשים)
לבשל עם מים על הירקות (קצת מעל)
ומלח ופלפל

בסוף אחרי שרך, לטחון.
לבשל אטריות דקות לפי ההוראות ולהגיש
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אפשר לרכוש שקיות של ירקות מוקפאים - מקצרות מאד הכנה של תוספת ירק: שעועית ירוקה, אפונה וגזר, אפונה לבד, תירס לקט ירקות. מאפונה אפשר להכין גם מרק אפונה. שמעתי שיש שמכינים מרק גם מלקט ירקות. פורסים בצל לפרוסות לא עבות, מטגנים בסיר עד שהוא זהוב, מניחים את תכולת שקית הירקות המוקפאים מעל ויוצקים מעל מים בגובה עד למחצית גובה הירק בסיר. מבלים לפי הטעם. אפשר להוסיף גם רסק. באתרי מתכונים כגון 'עשר דקות' שהומלץ באשכול יש רעיונות למתכונים מבוססי הרכיבים הנ"ל.
שימורי ירקות - חומוס, שעועית לבנה - אפשר להכין מהם תוספות גם כן בנקל. לשעועית לבנה ניתן להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ובטטות, להוסיף עוד נוזלים ותיבול - חצי כפית פפריקה, מעט מלח, פלפל שחור, קמצוץ כמון (הכל בגדר המלצה, תבלו לפי טעמכם) ולבשל עד לריכוך התפודים.
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
כלל ראשון
לעבוד נקי!
בלי הכלל הזה אל תתחיל בכלל.
בשביל זה צריך לדעת כמה דברים פשוטים.
להתחיל לעבוד רק במטבח נקי.
לחתוך רק על קרש חיתוך, לשטוף אותו אחרי.
לשים לב שאם חתכת עגבניות המיץ לא גולש, ולשטוף, לתת לקרש לטפטף
את המים שנשארו.
אם נפל משהו לרצפה לטטא ולהרים מיד, לנגב את השיש.
לקלף ירקות לתוך שקית ואז להרים ישר לפח.
בסיום לשים את הקערות/המסננת/
ישר במים ולשטוף מיד.
בקשר לבישול, אפשר להכין הכל בסיר אחד.
אפשר לקנות חלקי עוף מחולקים.
צריך להבין את ה"רעיון" וזה לשים "טעם" באוכל,
לקרמל, ליצור רוטב סמיך.
נניח שאתה מכין שוקיים בסיר - אז תוסיף כ3 כפות שמן, בצל (לשים לב שהסכין בשרית)
ותיבול, התיבול יכול להיות רסק עגבניות קטן, 3 כפות רוטב סויה, כוס יין, כפית אבקת שום,
כף אבקת מרק, כף פפריקה, כפית מלח, פלפל שחור רבע כפית, כף סוכר.
אם תוסיף גם עגבניות וסלרי, תעשיר את הטעם.
לשים מים שכבר רתחו, כ2 שליש מגובה העוף להביא לרתיחה, להנמיך את האש, ולבשל לפחות שעה.
אחרי שתתנסה בזה תוכל להבין את החוויה של הבישול ולמצוא את הטעמים הנכונים.
 

צוציקית:-)

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוכל של גברים:

לשים בטוסטר נקניקים (בשרי כן?!) אפשר לפנק עם כמה רצועות גמבה ובצל
וזהו. להשפריץ מלמעלה רוטב צ'ילי. סויה. סילאן.
גברים הרפתקנים עושים תיבול לבד. תבלין לסטייק. פלפל. מלח. פפריקה. אבקת שום.
וזהו ממש. לשרוף את זה קצת וזה האוכל הכי טעים ביקום
פירה תפוחי אדמה מאבקה ביחד עם שניצל תירס במיקרוגל
צ'ונט...
מרק ירקות. הכי קל ביקום. לגרד קישואים בטטה בצל ותפוא לשים בסיר עם מים. לבשל עד שהירקות מתרככים ואז להוסיף אבקת מרק. פלפל. מלח.
בתאבון ביי
 
נראה לי לא משנה מה עושים, צריך קודם כל להתנסות בליווי של מישהו שיודע
שידע לתת מושגים שלא כתובים במתכון
מה זה ״לשמן מחבת״ ומה ההבדל בין לשים שמן לשניצל ללשים שמן לחביתה
מה זה ״לטגן בצל״ איך חותכים איך מטגנים ואיך יודעים מתי זה מוכן
מה זה ״לזרוק ירקות חתוכים לתבנית, לשמן ולתנור״ איזה ירקות מתאימים, איך חותכים אותם, איך משמנים, כמה, מה עוד צריך, איך מפעילים את התנור, להכניס מכוסה או גלוי, לכמה זמן ועל כמה מעלות, איך יודעים שזה מוכן
תצביע האשה שלמדה לבשל לבד לבד בלי הדרכה של אמא או אחות גדולה ויצא לה טוב על ההתחלה
כל הדברים האלו יכולים להיות נורא פשוטים למי שיודע, וסופר מסובכים למי שלא
מצוין אמרת
 

cv

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה לי לא משנה מה עושים, צריך קודם כל להתנסות בליווי של מישהו שיודע
מסכימה עם זה.
אפשר פשוט שבת או שתיים להצטרף להכנות וללמוד על הדרך.

ויש את האתר של ניקי ב עם מלא מתכונים פשוטים וטעימים. חלקם גם בריאים.
 

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אחד הדברים הפשוטים זה לבשל גוש בשר , עדיף 5. יקר, נכון, אבל מספיק לכמה ארוחות .
מבשלים בסיר לחץ משהו כמו שעתיים. אפשר להוסעף למים בצל, עגבניה וגמבה.

מחכים שיתקרר, מכניסים להקפאה עם המים, צריכים שזה יגיע לנקודה שחותכים את זה וזה לא מתפרק. אפשר לחתוך ממש דק ולחלק לכמה קופסאות.
מעכשיו הכל פשוט.
אפשר להכניס לבאגט, להוסיף למרק, להכין רוטב אדום,\צהוב ,פירה , בקיצור הכל.

וזה שאורז קשה, זה בסדר. יותר קל להכין עוף.
בעבר הייתי מכינה עוף בתנור עם שעון שבת.
משאירה אותו מהלילה עם התיבול במקרר, בבוקר מכניסה לתנור עטוף, ומכוונת שעון שבת שיפעל על מנת שכשבעלי יגיע, העוף יהיה חם וטרי.
 

מישהו אחד ועוד

משתמש צעיר
אפשר להחליט שמעבירים את הארוחה המבושלת לערב ובצהריים אוכלים לחם עם ממרח או קורנפלקס.
הכי נח לבשל מראש ליומיים שלושה. בישולים לשבת להכין יותר שיישאר לראשון שני.
אפשר להקפיא אוכל מוכן ורק לזכור להוציא את הקופסא בערב קודם.
 

להגשים חיים

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
ארוחה מהירה ופשוטה יחסית:
פסטה בלונוז טונה.
מבשלים פסטה עם מים רותחים (וקצת מלח) עד שמתרכך,
מטגנים בצל,
כשמזהיב מוסיפים קופסת טונה, רסק עגבניות ומלח.

ארוחה משביעה, טובה ועם כל אבות המזון.
 

חרישאי

משתמש מקצוען
שף זה לא רק טבח, זה ניהול צוותים גדוחים תחת לחץ מטורף, עבודה בשעות לא שעות,
אגב גדולי השפים והטבחים בארץ ובעולם כולו הם דווקא גברים
לתשומת ליבכם.
עמידה על הרגלים ימים שלמים, ועוד תכונות חוץ מלדעת לחבר חומרי גלם, ציינתי בעיקר את אלו שלדעתי גרמו בעיקר לגברים להיות במקצוע
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  23  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה