אשר לשאלה המופיעה בפתח האשכול - עמדתי היא שבטיפול המבוסס על כלים מעולמות תוכן רוחניים, חשוב ללכת לאיש מהמגזר, מכל הטעמיםשכבר צויינו.עולם תוכן רוחני מבוסס, אי ניגוד בין השקםות עולם, והכרות עם הניואנסים.
כשם ששואלים רב שנוקט בקו הפסיקה המקובל עליכם בהתאם למוצא, למשל, כך בתחום רוחני, הגם שהוא קשור בעולמות הרגש.
ישנו מאגר בשם 'טיפול ועיקר' שהיתה לי הזכות להימנות על יוזמותיו
המאגר מכיל שלל אנשי ונשות מקצוע מתחומי הטיפול, עם הכשרה טיפולית קבילה ויסודית (קרי פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עו"סים, ומטפלים בהבעה ויצירהשיש להם הכשרה אקדמית) שקבלו המלצות ממטופלים ומעמיתים, בדגש על המלצת מטופלים דווקא.
אמנם לפציינט אין תמיד יכולת להעריך כישורים מקצועיים, אבל הוא בהחלט יכול לחוש האם המטפלת אנושי, קשוב, אמפתי, אתי ובלתי מתנשא.
היות שההמלצות הגיעו לתיבת המייל שלי - הן יכולו להתקבל מנשים אנונימיות, לגבי הסיכון שאי מי תמליץ על עצמה בחסות האנונימיות - הוא בהחלט קיים, אם כי חלק גדול מהממליצות הזדהו לפני בשם ניקן והיו ניקיות מגוונות שהמליצו על אותם השמות.
המאגר בעצם מנגיש מידע שלא יכולנו להנגיש ללא האנונימיות, אך הוא כה נצרך עבור מי שמחפש מטפל ואובד עצות באשר לשמות אנשי המקצוע שיכולים לסייע לו. הוא מתעדכן מעת לעת המלצות חדשות. אם יש דיסים אנו (צוות ניקיות ואני, חלקן מתחום בריאות הנפש) משתדלות לבדוק, לאמת ולפעמים שמות מוסרים בעטיים. אם תרצי אשלח לך אותו באישי.