אמרו גם שישלחו טילים במקביל להגעת הכטבמיםללכת לישון נחיל פחות מסוכן מאשר טילים כרגע עוקבים אחרי זה
קמצוניםהתימנים אף פעם לא שולחים נחיל.
המקסימום 3 ביחד...
בדיוק באתי לכתוב את זה.התימנים אף פעם לא שולחים נחיל.
המקסימום 3 ביחד...
להבדיל, גם חמאס מעולם לא ניסה אקטיבית לפלוש לישראל במאורגן עד השביעי לאוקטובר.התימנים אף פעם לא שולחים נחיל.
המקסימום 3 ביחד...
כתבתי בחצי הומור...להבדיל, גם חמאס מעולם לא ניסה אקטיבית לפלוש לישראל במאורגן עד השביעי לאוקטובר.
אני לא אומרת שבהכרח הם שלחו עכשיו נחיל,
אבל זה שזה לא קרה מעולם זה לא ערובה לכלום.
טוב, תראי את השעה.כתבתי בחצי הומור...
(זו שאחרי פירשה את כוונתי)
נראה שלא הובן.
.ניר דבורי:
בניגוד לגל השמועות שמופץ בעניין נחיל כטב"מים שמגיע מכיוון מזרח, במערכת הביטחון לא מכירים אירוע כזה. עם זאת, עדיין מזכירים כי בתקופה האחרונה מגיעים כטב"מים בודדים מפעם לפעם מכיוון מזרח
דיברו על זה בהרבה מקומות!!!!!!!אני אומר שזה שטויות אין לזה שום אישור רשמי וגם לא דיברו בשום מקום על זה
במערכת הביטחון לא הכירו כלום גם ב7 באוקטובר וגם עכשיו
דווקא המקום יחסית ריק משאר המעיינות.
בד"כ אפשר למצוא שם פינה ריקה.
בעיקרון כל נחל או מעיין ברחבי הארץ שהכניסה אליו חופשית אף אחד לא יכול לערוב לך מה קורה שם ושאף אחד לא יהיה שם בזמן מסויים. נקודה.
עכשיו, אחרי שהנקודה הובהרה יש שתי אפשרויות, שהם בעצם 2 סוגי גישות בציבור שלנו, נא לא להיכנס לנושא מי צודק..... להישאר בבית וללכת רק לחוף נפרד או לבריכה, ללכת למקומות/ בזמנים שאין שם הרבה אנשים ולקוות לטוב.
כמו שכבר נאמר למעלה
ולמרות שבאופן עקרוני @שמואל אגסי צודק ש:
עדיין ישנם מקומות קטנים נחבאים שיחסית ריקים.
אם זה רלוונטי אוכל לנסות להדריך דרכי הגעה (רק מומלץ לציין רכב/אוטובוס)
אגב, נחל קיבוצים הוא מקום נפלא וריק ב....שעות הלילה, מניסיון, קצת קר, אולי קצת מלחיץ, אבל אפשר להגיע עם פנסים והמקום פשוט מדהים!!!!!
הייתי שם כבר המון פעמים בלילה וזה ממש נחמד ומוצלח.
עדיין רלוונטי?
אם כן מה הסגנון?
אשמח לשמוע פרטים
אתה מדבר על איזור הבקעה?
בחורים יהנו שם עד הגג (אלא אם כן הם ממש לא בכושר...)
למיטב זכרוני כ 3-4 שעות.
הקטע האחרון שלו הוא הליכה בדרך מישורית כחצי שעה עד עין מודע.
לעין מודע אין שום אפשרות סבירה הידועה לי להגעה בתח"צ.
אגב, המסלול כמעט ללא צל, ולכן העונה המומלצת להגעה לשם היא עכשיו (ולא באב).
עוד משהו, יש מסלול דומה באיזור שניתן להגיע אליו בתחבורה ציבורית - עין הסמל (קצת פחות מתאגר אבל יפה מאוד), יש עניין בפירוט?
אדגיש כי אני כותב מהזיכרון (הייתי שם כמה פעמים - פעם אחרונה לפני כשנה וחצי) ויש לבדוק את הפרטים.
יש למסלול 2 אפשרויות להתחלה.
אם מגיעים בתחבורה ציבורים, נוסעים בקו 53 מתחנה מרכזית עפולה לכיוון הגלבוע, יורדים בתחנה "חניון האירוסים", מאחורי התחנה יש רחבה גדולה, נכנסים שם ואחרי כמאה מטרים יש בצד ימין תחילת מסלול יחסית קליל לכיון "מצפה הר ברקן".
כשירודים מהמצפה לחניון יש מקום יפה ומוצל בצד שמאל לארוחת בוקר (יש במקום שולחנות) או למנגל.
ביציאה מהחניון עוברים את הכביש (בזהירות רבה!!!! שדה הראיה של הנהגים מאוד מוגבל בקטע הזה) וממול (או קצת שמאלה) מתחילים לרדת עם סימון השבילים (זכור לי) אדום למטה.
המסלול יפה מאוד, יש לו חלקים מאתגרים, לחובבי היסטוריה ישראלית , עין הסמל קרוי על שם איזה סמל שנלחם בערבים בזמנו ומצא את מותו במהלך מרדף אחריהם במורדות ההר - באמצע במסלול יש אנדרטה לזכרו.
לחובבי היסטוריה יהודית - בגלבוע היה הרבה מלחמות עם הפלישתים, בגלבוע נרצחו בני שאול, ועוד.
בסיום המסלול, יש ללכת עם השביל ימינה, באחד מהמקומות שניתן לפנות שמאלה פונים ואח"כ ממשיכים שוב ימינה עד שמגיעים (לאחר כ 20 דק' - חצי שעה) ליישוב חפציבה, כ 10 דקות אחרי שמגיעים לכביש יש בצומת תחנות אוטובוס קו 412 לכיון עפולה/בית שאן.
אם אתה נוסע לכיוון בית שאן, תחנה או שתים אחרי זה, זה תחנת גן השלושה, שם זה הכניסה לפארק המעיינות, עוד שתי תחנות זה "מסילות" - סמוך לכניסה לנחל קיבוצים.
בהצלחה ובהנאה
הדגשה חשובה, תבדוק את זמני האוטובוסים - מספרי התחנה מראש, כדי לא להגיע לתחנה ולגלות שהאוטובוס רק עוד שעה...
ולכן היום, כשאני יותר משתייך להורים מאשר לרכזים, ובפרט בפתחו של השבוע העמוס ביותר שלהם, אני רוצה לומר בשם כל הורי הבחורים - גם אלו שפחות יודעים להתבטאות, ואפי' בשם אלו שיש להם רק תלונות:מתחילים במצפה הילה (מאחורי מעיליא) במסלול האדום, בדרך עוצרים לתמונות במבצר מונפורט (בתקווה שהאיות נכון...) מגיעים למסלול הירוק - לאורך הנחל, חוצים כמה פעמים את הנחל עד שמגיעים לבריכה הגדולה.
ואז אפשר לחזור קצת אחורה ולעלות שמאלה במסלול השחור או להמשיך עוד כמה דק' אחרי הבריכה ולעלות במסלול הכחול לכיוון חניון הזיתים.
נ.ב. את המסלול עשיתי בעבר (חזרתי חזרה לכיוון מצפה הילה, מסלול מאוד יפה), את צבעי המסלול אני לא זוכר בע"פ והסתמכתי על האתר הזה:
![]()
Israel Hiking Map
בין אם אתם יוצאים לטיול רגלי, רכיבה על אופניים או נסיעה ברכב שטח, כאן תוכלו למצוא כל מה שאתם צריכים על מנת לתכנן את הביקור הבא שלכם בטבע.israelhiking.osm.org.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
14.05
ט"ז אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל
המסלול המקיף!
18.05
כ' אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עימוד תורני
מותאם לאברכים!
22.05
כ"ד אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב ואדריכלות פנים
המסלול המקיף ותכנים
24.06
ל' סיוון
הטבת ענק לירושלמים!
קורס בוטים ואוטומציות למתכנתים
מתכנתים וגם ירושלמים? פרוג בשיתוף פעולה עם מרכז כיוון ירושלים בהנחות ענק בלעדיות - ולמספר מקומות מוגבל!
קורס מקוצר ומפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום אירועים וסטודיו
המסלול לגברים
תהילים פרק צה
א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי: