• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

תח"צ אלימות מצד נהג אוטובוס - כיצד לנהוג?

The Little Boy

משתמש צעיר
להלן טיוטא של מה שקרה, שחשבתי לשלוח כתלונה, אשמח להערות / תיקוני ניסוח וכתובות שאפשר להתלונן חוץ ממשרד התחבורה והחברה:

בתאריך --------- עליתי לקו --- מ-------- לכיוון ---------- שיצא בשעה --:--.

עליתי בתחנה -----.

במהלך הנסיעה הייתי עד, לצערי, להתנהגות לא הולמת ואפילו פושעת של הנהג כלפי הנוסעים, עד כדי סיכון חיים ממשי בכוונה תחילה.

ראיתי שהנהג עצבני כבר כשעליתי, כאשר שמעתי חילופי דברים בינו לבין אחת הנוסעות. הנהג הטיח בה דברים בצורה לא מכבדת בכלל.

כאשר הגענו למחלף חמד, הערתי בצורה מכובדת את תשומת לב הנהג לאדם מבוגר שעמד בתחנה, רחוק מספר מטרים מן האוטובוס, שבבירור רצה לעלות, מכיוון שחששתי שהנהג עומד להמשיך בנסיעה. הנהג הגיב שוב בעצבנות, בצורה ממש לא מכבדת.

כאשר הגענו לתחנה ---------- הנהג לא נתן לנוסע שירד להוציא את המטען שלו מתא המטען, למרות שנוסעים באוטובוס בבירור אמרו לו. בעל המטען דפק על דלת הנהג בעוד האוטובוס בתחנה, בעצירה מוחלטת, כדי שיפתח לו את תא המטען, אך הנהג החל בנסיעה והמשיך במסלולו בהתעלמות מוחלטת.

המקרה קומם אותי מאוד. עומד לו נוסע בתחנה ללא הכבודה שלו, מכיוון שהנהג לקח אותה אתו!

ניגשתי לנהג ושאלתי אותו בצורה יפה, האם אותו נוסע לא היה צריך את תא המטען, כדי להבין את גרסתו לאירוע. כצפוי, הנהג ענה לי בצורה לא יפה, וטען שתא המטען היה פתוח. יידעתי אותו שבכוונתי להגיש תלונה, וזכיתי לעוד פנינים זועמים מפיו. כאשר הנהג, לדעתי, חרג לגמרי מגבולות הראוי והסביר, הוצאתי את הטלפון, וביקשתי ממנו לחזור שוב על הדברים.

וכאן אני מגיע לאירוע החמור ביותר: הנהג התרגז מאוד, הלם בזכוכית המפרידה בינו לבין הנוסעים, ובלם את האוטובוס באמצע הנסיעה, כך שעפתי קדימה ונפלתי על המעקה בקדמת האוטובוס, דבר שהיה עלול להסתיים בפציעה חמורה.

אני רואה באירוע שימוש באלימות מכוונת, מסכנת חיים, מצד נותן שירות כלפי ציבור מקבלי השירות. התנהגות זו פלילית לחלוטין. כל חטאי הינו שביקשתי לשמוע האם יש לנהג הסבר מניח את הדעת, לפני שאגיש תלונה.

יש לי פרטיהם של עדים שהיו איתי באוטובוס, ואשר מוכנים לגבות את דברי ולהוסיף עליהם, אם יהיה צורך. עדים אלו יוכלו גם להעיד כי אני דיברתי בצורה רגועה ומכבדת אל הנהג.

אני רואה בחברת '---------', המעסיקה של הנהג, את האחראית הישירה להתנהגותו. בהמשך העסקתו החברה מסכנת את נוסעיה, שלא לדבר על אי מילוי חובתה למתן שירות הולם לציבור הנוסעים.

אני מתכוון להגיש תלונה גם למשרד התחבורה וגם לחברה, בתקווה שהדבר יטופל בחומרה. מכיוון שמדובר בשלום הציבור, אני דורש לדעת שהאירוע טופל ושנהג זה לא יסכן או יזיק לנוסעים אחרים. אני שומר לעצמי את הזכות לנקוט בצעדים חוקיים נוספים.

על החתום:
---------------------
מ.ז. --------------

הייטקסטית

משתמש פעיל
להלן טיוטא של מה שקרה, שחשבתי לשלוח כתלונה, אשמח להערות / תיקוני ניסוח וכתובות שאפשר להתלונן חוץ ממשרד התחבורה והחברה:

עליתי בתחנה -----.

במהלך הנסיעה הייתי עד, לצערי, להתנהגות לא הולמת ואפילו פושעת של הנהג כלפי הנוסעים, עד כדי סיכון חיים ממשי בכוונה תחילה.

ראיתי שהנהג עצבני כבר כשעליתי, כאשר שמעתי חילופי דברים בינו לבין אחת הנוסעות. הנהג הטיח בה דברים בצורה לא מכבדת בכלל.

כאשר הגענו למחלף חמד, הערתי בצורה מכובדת את תשומת לב הנהג לאדם מבוגר שעמד בתחנה, רחוק מספר מטרים מן האוטובוס, שבבירור רצה לעלות, מכיוון שחששתי שהנהג עומד להמשיך בנסיעה. הנהג הגיב שוב בעצבנות, בצורה ממש לא מכבדת.

כאשר הגענו לתחנה ---------- הנהג לא נתן לנוסע שירד להוציא את המטען שלו מתא המטען, למרות שנוסעים באוטובוס בבירור אמרו לו. בעל המטען דפק על דלת הנהג בעוד האוטובוס בתחנה, בעצירה מוחלטת, כדי שיפתח לו את תא המטען, אך הנהג החל בנסיעה והמשיך במסלולו בהתעלמות מוחלטת.

המקרה קומם אותי מאוד. עומד לו נוסע בתחנה ללא הכבודה שלו, מכיוון שהנהג לקח אותה אתו!

ניגשתי לנהג ושאלתי אותו בצורה יפה, האם אותו נוסע לא היה צריך את תא המטען, כדי להבין את גרסתו לאירוע. כצפוי, הנהג ענה לי בצורה לא יפה, וטען שתא המטען היה פתוח. יידעתי אותו שבכוונתי להגיש תלונה, וזכיתי לעוד פנינים זועמים מפיו. כאשר הנהג, לדעתי, חרג לגמרי מגבולות הראוי והסביר, הוצאתי את הטלפון, וביקשתי ממנו לחזור שוב על הדברים.

וכאן אני מגיע לאירוע החמור ביותר: הנהג התרגז מאוד, הלם בזכוכית המפרידה בינו לבין הנוסעים, ובלם את האוטובוס באמצע הנסיעה, כך שעפתי קדימה ונפלתי על המעקה בקדמת האוטובוס, דבר שהיה עלול להסתיים בפציעה חמורה.

אני רואה באירוע שימוש באלימות מכוונת, מסכנת חיים, מצד נותן שירות כלפי ציבור מקבלי השירות. התנהגות זו פלילית לחלוטין. כל חטאי הינו שביקשתי לשמוע האם יש לנהג הסבר מניח את הדעת, לפני שאגיש תלונה.

יש לי פרטיהם של עדים שהיו איתי באוטובוס, ואשר מוכנים לגבות את דברי ולהוסיף עליהם, אם יהיה צורך. עדים אלו יוכלו גם להעיד כי אני דיברתי בצורה רגועה ומכבדת אל הנהג.

אני רואה בחברת '---------', המעסיקה של הנהג, את האחראית הישירה להתנהגותו. בהמשך העסקתו החברה מסכנת את נוסעיה, שלא לדבר על אי מילוי חובתה למתן שירות הולם לציבור הנוסעים.

אני מתכוון להגיש תלונה גם למשרד התחבורה וגם לחברה, בתקווה שהדבר יטופל בחומרה. מכיוון שמדובר בשלום הציבור, אני דורש לדעת שהאירוע טופל ושנהג זה לא יסכן או יזיק לנוסעים אחרים. אני שומר לעצמי את הזכות לנקוט בצעדים חוקיים נוספים.

על החתום:
---------------------
מ.ז. --------------
מעולה ממש
אבל אל תתלה הרבה תקוות ואל תפתח ציפיות גדולות מידי

רבקה 000

משתמש רשום
תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות (אחרי קבלת היתר מרב).

בהצלחה.

(יש אשכול שלם, הגשת התלונה קלה ממש, בדר"כ החברה מנסה להגיע להבנות עם הנוסע)
איך בדיוק? מוציאים על זה כסף? מסובך?
לי היה מקרה נוראי מנהג אוטובוס שהתנהג אלי בחוצפה ובהפליה שלחתי תלונה למשרד התחבורה הם כתבו שהתלונה התקבלה ומאז שום מענה

The Little Boy

משתמש צעיר
מעולה ממש
אבל אל תתלה הרבה תקוות ואל תפתח ציפיות גדולות מידי

תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות (אחרי קבלת היתר מרב).

בהצלחה.

(יש אשכול שלם, הגשת התלונה קלה ממש, בדר"כ החברה מנסה להגיע להבנות עם הנוסע)
אין לי עניין אישי להעניש אותו או להרוויח מהסיפור.
כן יש לי עניין שציבור הנהגים יידע שהעולם אינו הפקר.

לגבי תביעה בבימ"ש, אני גם לא יודע איך זה הלכתית, גם לא יודע אם אפשר לעשות משהו אם לא קרה משהו רציני. מה אני יכול לתבוע? כסף, או עונש?
אם משהו יודע מי האדם שהמטען היה שייך לו, אשמח אם ייצור איתי קשר. לו וודאי יש עילה לתביעה, ולי יש מספרי עדים שיכולים לעזור לו.

'צחק

משתמש צעיר

עליתי בתחנה -----.

על החתום:
---------------------
מ.ז. --------------
ניסוח נחמד אבל כמו שכבר כתבו אל תצפה ליותר מדי

למעשייה

משתמש פעיל
לדעתי אם הוא ביודעין עצר כדי שתפלו
לגשת לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש תלונה
זה יחייב את החברה לטפל בזה ברצינות
הבעיה שא"א להוכיח שזה היה בכוונה.
הנהג יטען בשימוע שהוא נבהל מהצעקות של הנוסע והיה חייב לבלום וכו'..

יועץ-משכנתא

משתמש פעיל

מ.א. ברזל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תמיד כדאי לצרף לפרטי המקרה את המספר הסידורי של האוטובוס (רשום בדר"כ מעל הדלתות וגם בחוץ) כך הם מזהים את הנהג מיד

משנ'ס

משתמש פעיל
להלן התשובה בערך שתתקבל ממשרד התחבורה: (מנסיון אישי)

לאור האמור, ועל מנת שניתן יהיה לחקור את פנייתך בהתאם להוראות הדין ולהביא לבירור משפטי מלא
שלה, עליך להגיע למסור עדות פרונטלית במשרדנו בפני חוקר מוסמך תוך 30 יום מקבלת מכתבנו זה.
מדובר בתנאי הכרחי ונדרש על פי הדין.
כמו כן, ככל ובעקבות עדותך במשרדנו יוגש כתב אישום על ידי יחידת התביעות הארצית במשרדנו, ייתכן
ותידרש להגיע לעדות בפני בית המשפט הדן בהליך הפלילי.
יודגש, כי במידה ולא תופיע למסור עדות פרונטלית במשרדנו תוך 30 יום ממועד קבלת מכתבנו, פנייתך
תיסגר.

לידיעתך, במידה והיו עדים למקרה, עליך להגיע לחוקר יחד עם העדים.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חמור מאוד!!!!!!!!!!!
אבל במכתב תלונה הנוסח צריך להיות עניני, בלי רגשות ופרשנויות- רק ציון עובדות- הנהג העלה טונים. השיב במילים בוטות. התעלם מבקשות. לא פתח תא מעטן למרות בקשות, עצר בפאומיות. רק עובדות בלי פרשנויות ורגשות

ספרא רבא

משתמש פעיל
יש כאן
הבעיה שא"א להוכיח שזה היה בכוונה.
הנהג יטען בשימוע שהוא נבהל מהצעקות של הנוסע והיה חייב לבלום וכו'..
אתה צודק במידה ומדובר במקרה מעידה חד פעמי של הנהג. בדרך כלל במקרים כאלו מדובר במקרים חוזרים שעל חלקם בוודאי התלוננו נוסעים קודמים ומתועדים בתיקו האישי. כמו כן, יש כאן מכלול של עובדות והתרשמות של עדים שלא ניתן בקלות לפרש לקולא את ההתנהגות שלו.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הכתבה מכל רגע
מעצרו של הנהג הערבי שתקף ביום שלישי השבוע באכזריות את הנוסע החרדי סמוך למחלף בר אילן באוטובוס שנסע בקו 139 מביתר לבני ברק הוארך הבוקר (שישי) ביממה נוספת. עורך דינו של הנהג הגיש על כך ערר לבית המשפט המחוזי.

לפי העדויות, הנהג, שנעצר אמש (חמישי), תקף את היהודי באופן קשה והמשיך לתקוף את הפצוע גם כאשר ניסה להיכנס לאמבולנס שהוזעק למקום. הנהג קילל אותו בערבית, דרש ממנו להתנצל בפני 'אללה' ושבר את משקפיו.

ל'בחדרי חרדים' נודע כי בדיון הארכת מעצר בבית המשפט נכח יו"ר ועד העובדים של חברת קווים, שהוא במקרה גם בן דודו של הנהג שמואשם בתקיפה חמורה.

"מדובר בנהג אוטובוס שעל פי החשד תקף נוסע באגרופים וסטירות וזאת לאחר שהיה ביניהם איזשהו ויכוח", הסביר הבוקר נציג המשטרה בבית המשפט. "הנוסע ככל הנראה לחץ על הכפתור של העצור שאמור לגרום לנהג לעצור, כאשר בסופו של דבר אף אחד לא ירד בתחנה מה שגרם לנהג להתעצבן, להיכנס לתחנה ולעכב את הנסיעה. על פי החשד הנהג התקרב אל הנוסע בצורה מאיימת, כאשר הנוסע הדף אותו ממנו ואז על פי החשוד החשוד/נהג האוטובוס תקף את אותו נוסע באגרופים".

עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו המייצג את הפצוע שלח מכתב למשטרת מסובים בבקשה להעמיד לדין את הנהג התוקף.

במכתב תואר כי התקיפה בוצעה השבוע (שלישי) בקו 139 של חברת 'קווים' מביתר עילית לבני ברק. הנוסע היהודי לחץ על כפתור ה'עצור' בכדי לרדת במחלף מסובים, אולם הנהג לא עצר. היות ולוח האוטובוס הראה על 'עצור' עצר הנהג במחלף בר אילן, אך הנוסע העדיף להמשיך לתחנה אחרת בעקבות הדילוג על התחנה המקורית.

או אז עצר הנהג את האוטובוס והודיע שאינו ממשיך עד שיגידו מי לחץ על פעמון העצור. לאחר זמן, בו הנהג לא ממשיך בנסיעה, הסביר הנוסע היהודי כי לחץ על הכפתור בתחנה הקודמת.

"הנהג החל לצעוק לעבר מרשי, ומרשי אמר לו שיסע. או אז נטל הנהג כוס קפה רותח, התיז אותה לעבר מרשי והחל לקלל אותו בקללות קשות. מרשי, שמבין ערבית, אמר לנהג כי הוא מבין את הקללות. הנהג ניגש למרשי בצורה מאיימת ואמר לו במבט רצחני שהוא לא יעזוב את שמרשי יבקש סליחה מ'אללה'. מרשי ענה לו שהוא יהודי ואינו מתכוון לבקש סליחה".

בשלב הזה נצמד נהג האוטובוס לנוסע ואיים עליו בידיו. הנוסע ניסה להדוף את הנהג, והנהג התחיל לחבוט בו באגרופים. "הנהג שבר את משקפיו של מרשי והחל לנסות לחנוק אותו תוך שהוא שולח אצבעות לעבר עיניו ומנסה לעוור אותו. מרשי נאבק בנהג במשך זמן רב, תוך שאזרחים מזעיקים משטרה ואמבולנס למקום".

גם כאשר התפנה הפצוע היהודי לאמבולנס שהגיע ניסה הנהג להיכנס לאמבולנס ולהמשיך לפגוע בו, תוך שאנשי צוות מד"א מונעים זאת ממנו. הפצוע פונה לבית החולים והגיש תלונה במשטרה באותו הלילה.

"מרשי תיאר בפני שהוא חש שאלו רגע חייו האחרונים, ושהנהג גמר אומר לרצחו", מתאר עו"ד בלייכר במכתב. "מרשי אמר כי העדיף למות כיהודי ולא לקיים את דרישת הנהג לבקשת סליחה מ'אלהי הניכר' של הנהג. מדובר באירוע אנטישמי מובהק של נהג אוטובוס אנטישמי, אשר מופקד על חייהם של אזרחים ישראלים ויהודים רבים. האירוע חייב להיות מטופל בכל החומרה".

עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו המלווה את הנוסע היהודי כנפגע עבירה מסר: "מדובר במקרה מחריד בו נהג אוטובוס, אשר חיי אזרחים רבים מופקדים בידיו יום יום, מתעצבן ומיד משתמש במוטבים אנטישמים: מכריח את היהודי להגיד סליחה מ"אללה", מכה אותו מכות רצח של ממש, מנסה לעקר את עיניו באצבעות וחונק אותו מספר פעמים. האירוע חייב להדליק נורה אדומה לגבי זהות הנהגים שעובדים בתחבורה הציבורית. מדובר בנהג המהווה סכנה ביטחונית מיידית לאוכלוסייה היהודית".

חברת "קווים" הגיבה לתקרית המזעזעת והודיעה כי תזמן את הנהג האלים לשימוע לפני פיטורים. "החברה רואה את המקרה בחומרה רבה מאוד ומוקיעה מקרי אלימות יהיו הנסיבות אשר יהיו. הנהג המעורב יזומן לשימוע לפני פיטורים בנסיבות חמורות", נמסר מהחברה.
ברצוני לשתף משהו שמציק לי מאוד בכל פעם מחדש.

יש רגעים באוטובוס שגורמים לי לתהות – האם הנהג הוא באמת רק נהג, או שהוא הפך לנציג שירות, יועץ מסלולים ומרכז מידע נייד? לא פעם, ברגע שאנשים עולים לאוטובוס, מתחילה סדרת שאלות: "איך אתה נוסע?", "באיזו תחנה אתה פונה ימינה או שמאלה?". לפעמים נדמה שהנהג צריך להחזיק מפה פתוחה ביד אחת, לענות במדויק על כל שאלה אפשרית ביד השנייה, וכל זה תוך כדי נהיגה, פתיחה וסגירה של דלתות – ואז, כצפוי, מתחילות גם הקריאות מהחלק האחורי של האוטובוס: 'נהג! דלת אחורית!'"

גם מעכבים את שאר הנוסעים עם השאלות האינסופיות, וגם מוציאים את הנהג מריכוז ומהרוגע הדרוש לו בנסיעה.

וזה עוד לא הכל. יש את אותם נוסעים שמתעקשים לתקף דווקא בעמדה שליד הנהג, גם כשיש באוטובוס לא מעט עמדות תיקוף ריקות. והנהג, במקום להתמקד בנהיגה, מוצא את עצמו אוטומטית סובב ובודק מה בדיוק נוגעים במכשיר שלו, ולפעמים אפילו צריך לבצע פעולה ידנית כדי שהתיקוף יעבור – וכל זה בזמן שהוא אמור להתרכז בנהיגה ,ולא מדובר במקרים שבהם המכשירים הפנימיים לא עובדים או עומס באוטובוס, אלא בהרגל קבוע של להידחף קדימה ולהטריד את הנהג באזור העבודה שלו. האם אי אפשר פשוט לתת לו לנהוג בשקט וברוגע?

העבודה של נהג האוטובוס היא אחת מהעבודות המורכבות והאחראיות ביותר. מתמודד עם כבישים עמוסים, לוחות זמנים לחוצים והתנהגות בלתי צפויה של רכבים והולכי רגל. בתוך כל זה, כל שאלה נוספת או עיכוב קטן יכולים להוציא אותו מריכוז.

אז אולי הגיע הזמן שכולנו ניקח אחריות. כשעולים לאוטובוס – אפשר לתקף בעמדות הפנויות ולהסתמך על מידע התחבורה הקיים בכל תחנת אוטובוס, ואפשר לפני זה לברר במידע התחבורה - *7878. נסו לתת לנהג את השקט שמגיע לו. אחרי הכל, נהג רגוע הוא גם נהג בטוח יותר, וזה רק לטובת כולנו.
נסעתי בקו ...לכיוון ...בבית שמש עליתי בשעה 08:28 בערך בתחנה... בתחילת רחוב ... האוטובוס נתקע וחסם את המעבר בכביש דיברנו אם הנהג והוא אמר שפתאום נגמר הדלק ירדנו מהאוטובוס והלכתי לכיוון התחנה הקודמת כשהגעתי לתחנה אני רואה שקו ...יצא בדיוק מהתחנה והוא רואה שהכביש חסום ולכן הוא הולך לנסוע דרך עוקפת אמרתי לנהג שהאוטובוס שלי נתקע אם הוא יכול להעלות אותי וסירב בטענה שכאן זה לא תחנה ואסור לו לעלות רצתי מהר כדי לנסות להספיק אותו בתחנה ... אך להפתעתי כשהגעתי לתחנה אני רואה שהוא בכלל לא עבר שם אלא דילג בעיקופו גם על תחנה זו
שאלתי היא למה לשנות מסלול כשיש חסימה מותר לו אבל לעלות את הנוסעים שהאוטובוס שלהם נתקע אסור אלא מה רואים מכאן שכח האכיפה הוא רק לרעת הנוסע ולא בגלל בטיחות. עובדה אם האוטובוס נקע הוא יוריד את הנוסע באמצע הכביש, הוא ייסע במסלול אחר שאין עליו ביטוח ,כל מה מטוב לו הוא יעשה, כי אף אחד לא יקנוס אותו על זה ,כי הוא היה תקוע. אבל להתחשב בנוסעים .חליליה ! זה לו, כי אף אחד לא יכול חייב אותי לעלות ,צריך לסדר בחוק הכל! אי אפשר לטייח פינות,
בתקווה גדולה בלי הרבה ציפייה שהדבר באמת ירגש אתכם פקידים יקרים שנוסעים ברכב פרטי וכרגע יושבים במשרד ממוזג וכבר הרבה זמן לא נתקעתם באוטובוס שתוכלו לרדת לרגשותיי ולרגשות כל נוסעי התחבורה
הכותב בתסכול מאטימות נציגי החברה (...)שאמרו לי מי אמר לך לרדת תישאר באוטובוס עד שהנהג יגיד לך לרדת זה בחירה שלך לא להיחנק באוטובוס תקוע בלי מזגן או לעמוד לשווא בחום בחוץ ללא מטרה אבל ללכת לחפש אוטובוס אחר מה פתאום אתה צריך הוראה מפורשת לעשות זאת !
בכל תקופה אחרת הייתי חושב שזה גמד קטן שמעשן בתוך שקית. לא בימים מתוחים אלה.

אני יושב במקומי הקבוע באוטובוס קו 589 מירושלים למודיעין, בדרכי לביקורי השבועי אצל סבא ביישוב 'צפניהו' שנמצא בין לבין.

מתעורר מבולבל מתנומת אוטובוס נעימה, מסובב את ראשי לחלון ומחוויר כסיד. במושב שלידי מונחת שקית שחורה שמיתמר ממנה עשן. אני מצמצם את תנועותיי למינימום הכרחי. כל תזוזה מיותרת עשויה להאיץ את מנגנון ההפעלה.

אני קם בזהירות לכיוון הנהג לעדכן אותו בדחיפות, ואז רואה אותו במראה. הוא נראה כמו האח האכזרי יותר של סינוואר, לא בדיוק דמות אבהית לרוץ לזרועותיה בעת מצוקה מעין זו.

אני מכיר את הנהג הזה לא מהיום, מחבל שטרם מימש את מחבלותו, אבל זו סטטיסטיקה שעשויה להשתנות בעוד שלוש, שתיים, אחת....

הרוע מתפרץ תמיד מעיניו של המוסלמי שעל ההגה. הוא תמיד מסרב להוריד אותי בתחנה שבכניסה לכפר צפניהו. בעודו מקשיב ל'קול פלסטין מיוזיק' הוא טוען בנחרצות שאין שם תחנה, אני יודע בוודאות שיש, אבל לא נותר לי אלא ללכת ברגל 42 דקות מתחנה מרוחקת עד לבית סבא.

אין ספק, זה הנהג שכל אחד מאתנו היה רוצה להיות בידיו בסיטואציה אפוקליפטית שכזו.

אני נתקף חרדה איומה, מתחיל לתרגל נשימות שלמדתי אצל הפסיכולוג.

שאיפה בת שלוש שניות דרך האף, ושחרור איטי דרך הפה. ושוב שאיפה נינוחה דרך האף, ושאגת קרב אימתנית מתפרצת מפי: "רבותייי, מטען מתפוצץ פה עוד רגע".

אנדרלמוסיה מוחלטת. הנוסעים רצים לכל עבר, מנתצים חלונות, פורצים דלתות.

הנהג מזנק אף הוא ממקומו, מצלצל מבועת למשטרה. הוא יודע שהוא הראשון שייעצר, מנסה להקדים תרופה למכה, להוכיח שהוא מפוחד כמו כולם.

בתוך כל הבלגן אני קולט לפתע שאני בדיוק בכניסה ליישוב צפניהו. צחוק הגורל, או בהתחשב בעובדה שאין שום היבט קומי בסיטואציה - פלאי הגורל.

רצתי טרוף-נשימה לבית של סבא להירגע קמעה. הוא זיהה את סערת הרגשות והתמלא בסקרנות, אבל יותר מאשר סקרן הוא היה רעב. ביקש קודם כל את השקית עם הצ'יפס הלוהט שאני מביא לו תמיד.

"בטח", אמרתי לו בעודי מחפש את השקית השחורה.

היא איננה. שכחתי אותה באוטובוס במושב שלידי, טרייה, מגרה ומעלה עשן.

הנייד שלי מצלצל, זו המשטרה, איזה בושות.

חושיי העסקיים המחודדים זיהו הזדמנות נדירה למינוף אדיר, וגם דרך מקורית להתחמק מהמבוכה.

"בטח שלא מצאתם שקית מעשנת", אני עונה בביטחון מעושה תוך שאני מבין שעד שהחבלן הגיע הצ'יפס התקרר, "הנהג לא תמים בכלל, הוא כנראה הבין שעלו עליו מוקדם מידי והעלים את השקית".

את המשך הסיפור כבר קראתי בעיתון: "נהג ערבי נעצר בחשד שניסה לפוצץ את האוטובוס על נוסעיו", זעקה הכותרת.

בגוף הכתבה נכתב שהנהג הודה במעשיו. בטח שהודה. לקחו אותו לסוויטה מפנקת של השב"כ. התנאים הפסטוראליים השוררים בה והטיפולים האלטרנטיביים המענגים שמקבלים על חשבון הבית, יכולים לגרום לאנשים להודות בכך שהם בנם הבכור והיחיד של השור הבר והלווייתן.

חייכתי בסיפוק, הדיבידנדים שאני עומד לקטוף קרובים מאי פעם.

והנה זה מגיע, מהר מהצפוי. התוכנית עובדת כמו שעון שוויצרי.

עורך דינו של הנהג נוקש בדלת ביתי, הוא מבקש לדבר איתי ביחידות. הוא שוטח בפני את מצוקתו של הלקוח האומלל, שעשוי לבלות את שארית חייו בכלא.

"בתור מי שנסע באופן קבוע עם הנהג העצור, אתה היחידי שיכול לתת עדות אופי בבית המשפט שתזכה אותו מאישומי הסרק", הוא מתחנן.

"אני מסכים", אני אומר והוא מתרגש עד עמקי נשמתו.

"יש לי רק כמה תנאים", התלהבותו מצטננת במעט.

"נו, בוא נשמע", הוא לוקח דף ועט.

אני מושך מידיו את הדף ולוקח עט משלי. "אני מנסח לך את תנאיי, וכדאי מאוד שהלקוח שלך יחתום עליהם".

להלן סעיפי ההסכם:

• הנהג יוריד אותי בפתח דירתו של סבא
  • יבוא לאסוף אותי חזרה לביתי ברכבו הפרטי כעבור שלוש שעות
  • את 'קול פלסטין מיוזיק' יחליפו מעתה השירים הבאים: 'מנוחה ושמחה' של ויז'ניץ, 'טל' של יוסלה רוזנבלט, 'שומרי' של בעלזא וכן הלאה
  • על הנהג לגלח את זקנו, או לחילופין לגדל שפם. נוכחות של זקן ללא שפם מפחידה אותי מאוד
עורך הדין חזר לבית המעצר להחתים את הלקוח. האחרון חתם בשתי ידיים.

ואז הנייד של העורך דין צלצל שוב, אני על הקו, יש לי עוד סעיף אחד להוסיף. יש מי שיטען שהוא לא הכרחי, אבל אני חושב שיש בו ערך כפול: בכוחו להזכיר לנהג עת כי ישכח, למה הוא מחויב לי, וגם יש בו לא מעט הומור, ולא אחד כמוני יפספס הזדמנות לשתול סעיף מחויך לחוזה יבש כערבות של סוכות בשעת שריפת החמץ.

הנהג סירב בכל תוקף לחתום על הסעיף החדש, אבל כאשר עורך דינו רענן את זיכרונו באשר לאלטרנטיבה, הוא חתם בלית ברירה על הנוסח הבא:

• הנהג מתחייב שבכל נסיעה עתידית של הנוסע לסביו, כבר יחכה במושב לצדו שקית צ'יפס לוהטת ומעלה עשן, בדיוק כמו שסבא אוהב.

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה