גוונו לי את ארוחות הצהריים

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
וואו!
איזה נשות חיל!
ואיזה ארוחות מושקעות!
הלווואי והילדים שלי היו מוכנים לטעום מכל המגוון הזה...
קציצות רק אחד אוהב
לביבות / מאפי ירקות - רק אני...
פירה - הבת שלי לא תיגע...
בקיצור... נצמדים לתפריט הבסיסי.
מחכה שהם יתבגרו ויאכלו כמו גדולים ואז אוכל לחגוג את כישורי הקולינריים...:D:D
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
איך את מכינה?
אורז עם עדשים -
כוס אורז + חצי כוס עדשים אדומות, לטגן טיפה בשמן ולתבל במלח.
לשפוך 3 כוסות מים רותחים ולכסות.
לבשל 20 דקות על אש נמוכה.


אורז עם שעועית מש-
לבשל כרגיל אורז לבן.
לבשל במים שעועית מש כ20 דקות, לאחר מכן לסנן מהמים ולהוסיף כורכום וטיפ טיפה שום.

לערבב את האורז עם המש.
 

תמימה

מעטפת אישית מושלמת. בשבילך.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אין ברירה צריך דברים שילדים אוהבים!!
אצלי הולך למשל פסטה מוקרמת (עם קצפת + רוטב פטריות + פטריות)
מרק עם שקדי מרק (ניסיתי אפונה וכתום וכו' בתכלס אוהבים רק מרק עוף)
מקרוני - מלכלך אבל ילדים אוהבים - עם רוטב עגבניות כמובן
עוף עם אורז או פתיתים משהו שגיליתי וממש טעים הפתיתים או האורז מקבלים את טעם העוף ויוצא ממש נפלא,
אטריות נודלס עם תיבול כלשהו - רוטב או אבקת מרק פטריות ירקות וכו'.
אורז צהוב - חלק מהילדים אוהבים עם כרכום / תבלין שווארמה וכו'.
פעם ניסיתי להכין קציצות פירה עם תירס כתחליף לשניצל תירס הנערץ אצלי לא התלהבו אבל אפשר לנסות.
חזה עוף עם חרדל ודבש
פתיתים עם נקניקיות עוף - גם מאד הולך.
צ'יפס בתנור - ילדים מאד אוהבים...
לכבוד ראש חודש למשל אפשר בלינצ'ס הילדים שלי אוהבים בלי מילוי בכלל.
עוד משהו? יכול להיות שאמרתי דברים בנאליים אבל בדרך כלל הולך אצל ילדים...
 

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
שכנה לימדה אותי..
להכין אחת לתקופה רוטב פסטו בכמות גדולה ולהקפיא בכוסות.
(רוטב פסטו מכינים כך: 3 חבילות של עלים ירוקים: יכול להיות פטרוזיליה, שמיר, בזילקום וכו' כוס שקדים, חצי כוס שמן זית ו2 שיני שום - הכל לטחון במג'מיקס)
ואז את יכולה לשים אותו כמעט על כל דבר..
אני מפשירה חזה חותכת איך שיוצא שמה במחבת, טיפה פפריקה ומעליו שופכת כוס מהרוטב פסטו מהול בכוס מים.. 10 ד' וזה מוכן.
בסיר נפרד מכינה במקביל אורז לבן..
תוך 10 ד' יש לי ארוחה לתפארת..
שמה בצלחת אורז ומעליו מניחה את החזות המוקפצים בפסטו.. מעדן.
 

shifrbor

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח למתכון של ספגטי בולונז ממש טוב.
ודבר נוסף כשאתם מכינות נגיד אורז עם חתיכות בשר ,
אז רק זה הארוחה או שמוסיפים עוד משהו?
 

תמימה

מעטפת אישית מושלמת. בשבילך.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
כלומר רק חביתיות?
כן תתפלאי לשמוע, לשבת אני לפעמים מכינה והילדים מאד אוהבים.
טוב אפשר גם למלא בפירה למשל אבל אצלי זה יותר הולך.
 

תמימה

מעטפת אישית מושלמת. בשבילך.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אשמח למתכון
מתכון מעולה שמצאתי באתר של אפרת סיאצ'י
מתכון למרק מינסטרונה (מרק ירקות איטלקי) עשיר וטעים.

מרק שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד.

DSC_01555.jpg


מצרכים (6 מנות):


בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות קצוצות

3-4 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות/עיגולים

תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות

קישוא גדול חתוך לקוביות

בטטה בינונית חתוכה לקוביות

2 גבעולי סלרי חתוכים

כוס שעועית לבנה מבושלת משקית קפואה

כוס פסטה יבשה מהסוג שאוהבים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

חצי כוס עלי סלרי קצוצים

8-10 כוסות מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית). מוסיפים עגבניות ושום, ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-3 דקות.

-מוסיפים גזר, תפו"א, בטטה, קישוא, גבעולי סלרי, שעועית לבנה, רסק עגבניות ומתבלים. מוזגים את המים הרותחים ומערבבים היטב.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן מוסיפים עלי סלרי קצוצים ופסטה ומבשלים 5-10 דקות, עד שהפסטה מתבשלת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
 

תמימה

מעטפת אישית מושלמת. בשבילך.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
ככלל ארוחות קדרה זה ממש מעולה לדעתי ארוחה שלמה בסיר אחד, מינימום עבודה מכסימום תוצאה.
חברה פעם נתנה לי מתכון מעולה
מטגנים בצל, מוסיפים חומוס מושרה, אפונה, קוביות גזר ותפו"א, ופרוסות נקניקיות עוף, אחרי כמה דקות מוסיפים מים, מלח, רסק עגבניות ומבשלים, יוצא מאד טעים. אפשר להוסיף גם פתיתים ואז זה בכלל מושלם.
עוד אפשרות זה להכין חזות עוף עם אטריות נודלס, וירקות למשל גזר בצל תירס, ורוטב סויה, אוכל סיני מקורי.
אני אוהבת גם להכין גולש סויה עם ירקות (של B &D) אבל בזה מודה שאני נשארת לבד, הילדים לא מוכנים לנסות את הדבר הזה. (וגם לא את הקציצות מהטחון חבל, אבל אני ובעלי אוהבים, בריא מאד!)
 

progitm

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני בימים שאין זמן
מוציאה חזה עוף שלם מנקה אותו , מכניסה לתבנית עם קוביות תפו"א לוקחת שום כותשת , שמן, מלח , כף וקצת של חרדל טוב , פלפל גרוס עוטפת (לפעמים מעסה) טוב את החזה ותפו"א , מוסיפה קצת מים לתבנית , לפעמים מכסה את התבנית חלק מהזמן ואז מסירה בהמשך , אופה בתנור יאמי של ארוחה,

הרבה פעמים אני מכינה חזה עוף בסיר מנקה ושמה שלם או פורסת ביחד עם בצל מטוגן , שועית ירוקה ותפוחי אדמה , תבלינים ומלח ויוצא ממש טעים

אלו הן , אורחות קלות במקסימום 10 דקות הכנה
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
מוציאה חזה עוף שלם מנקה אותו , מכניסה לתבנית עם קוביות תפו"א לוקחת שום כותשת , שמן, מלח , כף וקצת של חרדל טוב , פלפל גרוס עוטפת (לפעמים מעסה) טוב את החזה ותפו"א , מוסיפה קצת מים
מעניין למה דוקא חזה ולא כרעיים או שוקיים שזה יותר שומני ועסיסי ...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ו

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יְהוָה אַל בְּאַפְּךָ תוֹכִיחֵנִי וְאַל בַּחֲמָתְךָ תְיַסְּרֵנִי:ג חָנֵּנִי יְהוָה כִּי אֻמְלַל אָנִי רְפָאֵנִי יְהוָה כִּי נִבְהֲלוּ עֲצָמָי:ד וְנַפְשִׁי נִבְהֲלָה מְאֹד (ואת) וְאַתָּה יְהוָה עַד מָתָי:ה שׁוּבָה יְהוָה חַלְּצָה נַפְשִׁי הוֹשִׁיעֵנִי לְמַעַן חַסְדֶּךָ:ו כִּי אֵין בַּמָּוֶת זִכְרֶךָ בִּשְׁאוֹל מִי יוֹדֶה לָּךְ:ז יָגַעְתִּי בְּאַנְחָתִי אַשְׂחֶה בְכָל לַיְלָה מִטָּתִי בְּדִמְעָתִי עַרְשִׂי אַמְסֶה:ח עָשְׁשָׁה מִכַּעַס עֵינִי עָתְקָה בְּכָל צוֹרְרָי:ט סוּרוּ מִמֶּנִּי כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן כִּי שָׁמַע יְהוָה קוֹל בִּכְיִי:י שָׁמַע יְהוָה תְּחִנָּתִי יְהוָה תְּפִלָּתִי יִקָּח:יא יֵבֹשׁוּ וְיִבָּהֲלוּ מְאֹד כָּל אֹיְבָי יָשֻׁבוּ יֵבֹשׁוּ רָגַע:
נקרא  35  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה