דרוש מתכון בצק שתופח מהר

שקד מצוי

משתמש פעיל
אני מחפשת מתכון לבצק שמרים שתופח מהר - שתוך 20 דקות מערבוב החומרים יראו שינוי משמעותי בנפח של הבצק.
זה לצורך הדגמה לתלמידות, כך שפחות משנה לי מה המאכל שיצא בסוף (כן חשוב שיצא משהו אכיל).

בשלב של הכנת הבצק יש לי ציוד בסיסי (לא מיקסר), אין מגבלת כלים בשלב של האפיה/ טיגון.
 

בלומי קליין

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
יש לי מתכון מהמם ללחם שום
מתאים לכל הפרמטרים
אין צורך במיקסר, כל החומרים בקערה- ולערבב

לחם שום בקלי קלות
לבצק

כף מלח
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2\1 4 כוסות מים פושרים
4\3 כוס שמן
5 שיני שום כתוש

לערבב לבלילה נוזלית ואחידה
לעשטוף את הקערה בנילון נצמד עד להכפלת הנפח
מתאים ל: ל3 -4 תבניות אינגליש קייק\ 2 תבניות ח"פ בינוני גבוה. לשמן היטב את התבניות ולשפוך אליהן את התערובת

לציפוי

3\1 כוס שמן זית
3 שיני שום כתוש
2\1 כפית מלח
כף שומשום, כף קצח, כף אורגנו, כף זעתר ועוד כיד הדמיון הטובה...
לשפוך מעל הבצק
ולאפות על 180* 30-40 דק', עד להזהבה

יוצא לחם גבוה ואוורירי
מעולה בהקפאה
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
בעיקרון אני חושבת שבצק רך (כמו של ספינג') אמור לתת תפיחה מהירה יחסית.
אני בהחלט רואה הבדל משמעותי בקצב התפיחה בין בצק חלות לבצק של ספינג'.
 

מ. י.

משתמש מקצוען
לשים את הבצק בתוך תנור סגור ולא דלוק ולידו קערה עם מים רותחים .
אני עושה כך באופן קבוע בצק של פיצה ויוצא מעולה, בצק של חלות מעולם לא ניסיתי .
 

רחלשקרקה

משתמש סופר מקצוען
מנסיון:
בצק שמרים רגיל. אבל:
או לשכוח סוכר ( או להכניס ממש קצת. אם חשוב בשביל ההדגמה כן להכניס סוכר)
או להכניס יחס של נוזלים (שמן/מים) גבוה יותר מהמתכון המקורי
או שניהם ביחד. הכי מהר.
 

רחלשקרקה

משתמש סופר מקצוען
בטוחה?
דווקא סוכר אמור לגרום לשמרים להיות אפקטיביים יותר
זהו שזה מהניסיון.
סוכר מכביד על הבצק
ככל שתשימי *יותר* סוכר הוא יתפח פחות.
הקמח מזין את השמרים מספיק.
כמובן ללא סוכר זה יהיה פחות טעים. אבל אני מבינה שאת מחפשת להדגמה, ולא בשביל הטעם.

כשאני רואה שהבצק עף כלפי מעלה בכלום זמן אני מיד נזכרת ששכחתי סוכר.

באופן רגיל אני שמה לקילו קמח 2/3-1/2 כוס סוכר. יוצאות לי 5 חלות גדולות.
אח שלי שם פעם כוס סוכר.. יצאו לו 3 חלות בינוניות. מתוקות וטעימות. אבל לא אווריריות.
 

אין מתנות חינם

משתמש מקצוען
כשאני רואה שהבצק עף כלפי מעלה בכלום זמן אני מיד נזכרת ששכחתי סוכר.
איזה מוזר
פעם אחת שכחתי לשים סוכר והבצק היה נראה ממש אותו דבר, וגם תפח כרגיל
רק הצבע של החלות נשאר ממש חיוור והחלות יצאו קצת כמו באגט, הציפוי היה יותר קריספי
 

רחלשקרקה

משתמש סופר מקצוען
איזה מוזר
פעם אחת שכחתי לשים סוכר והבצק היה נראה ממש אותו דבר, וגם תפח כרגיל
רק הצבע של החלות נשאר ממש חיוור והחלות יצאו קצת כמו באגט, הציפוי היה יותר קריספי
כן, ההשחמה של החלות זה ברור מהסוכר.
זה עוד אינדיקציה ששכחנו סוכר. החלות/לחמניות נשארו חיוורות.
התשובה שלי לא היתה כדי לתת מתכון מומלץ :) אל רק בשביל פותחת האשכול שרוצה להדגים בכיתה התפחה במהירות.
 

cv

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אם שמים מים חמים יחסית, זה מזרז מאוד את התפיחה.
 

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אם שמים מים חמים יחסית, זה מזרז מאוד את התפיחה.
נכון, אבל גם זה בזהירות, כי מים רותחים מדי הורסים שמרים(כך מנסיוני)
 
  • שכוייח!
Reactions: cv

B&B

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
שמים הרבה שמרים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה