עוגות/עוגיות באונטי - שכבות של יופי וטעם.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני קונה ביינות ביתן או בשופרסל כי באושר עד אין.
המותג הטוב ביותר לטעמי הוא Aroy-d
יש גם של תומר.
 

=]

משתמש מקצוען
@shira bira תודה על המתכון!
כבר הרבה זמן אני מתכננת להכין אותו,
היום ב"ה התוכנית יצאה לדרך...
לצערי לא מצאתי קרם קוקוס,
החלטתי להתפשר ולהמיר בריצ',
רק לא הבנתי לגבי כמות הסוכר, להוריד מה2/3כוס סוכר, 2/3?
או יותר נכון, כמה סוכר לשים (אם בכלל?)
תודה רבה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira תודה על המתכון!
כבר הרבה זמן אני מתכננת להכין אותו,
היום ב"ה התוכנית יצאה לדרך...
לצערי לא מצאתי קרם קוקוס,
החלטתי להתפשר ולהמיר בריצ',
רק לא הבנתי לגבי כמות הסוכר, להוריד מה2/3כוס סוכר, 2/3?
או יותר נכון, כמה סוכר לשים (אם בכלל?)
תודה רבה!
תפחיתי לשליש כוס סוכר.
 
  • תודה
Reactions: =]

=]

משתמש מקצוען
סתם שאלה בכללי,
במתכונים שלך את משתמשת בכוסות מדידה?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עוד קינוח פרווה שמוכיח
שכאשר חומרי הגלם טובים
גם פרווה יכול להפוך לקינוח מדהים.
אז מה יש לנו?
שכבת בראוניז פאדג'ית ועשירה.
שכבת קוקוס רכה בניחוח וניל מעודן
וגנאש שוקולד שעוטף מעל באלגנטיות.

צפה בקובץ המצורף 968193

אפשר להכין כעוגה ולנשנש בחג לצד כוס הקפה בקידוש.
אפשר לחתוך לאצבעות ולהגיש כקינוח מסוגנן.
ואחרי החג אפשר גם להגיש בבר שמחות.

אמנם ההכנה מורכבת
אבל אפשר להכין כל יום שכבה אחת
והן לא מסובכות
והתוצאה בוודאי מתגמלת את ההשקעה



אז נתחיל:

מצרכים:
לשכבת בראוניז:

200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות.
2/3 כוס שמן צמחי
3 ביצים בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר
כף סילאן
כף קקאו
1/4 כפית מלח
1 כוס קמח
1/4 כוס פקאן / לוז/ שקדים טחונים אם אין ממירים בקורנפלור/קמח.

לשכבת קוקוס
200 מ"ל (חצי פחית) קרם קוקוס מנוער היטב
100 מ"ל חלב צמחי או ריצ'.
2/3 כוס סוכר
2 כפות שמן קוקוס או 2 כפות נטורינה. אין להמיר בשמן צמחי.
שקית סוכר וניל או גרגירים מרבע מקל וניל או 1/2 כפית מחית וניל.
3 כוסות קוקוס טחון.

לגנאש:
1/2 מיכל קצפת צמחית גולמית.
150-200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות (הכמות תלויה בעובי השכבה בו אתם מעוניינים)


אופן ההכנה
שכבה ראשונה- בראוניז

מחממים תנור ל-175 מעלות בתוכנית רגילה.
במיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד וטורפים פנימה את השמן לקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד.
מניחים במיקסר את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה, מוסיפים את הסוכר במספר פעימות וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
מכבים ומוסיפים בצידי המיקסר את שאר החומרים, מפעילים על מהירות נמוכה ומערבלים רק עד שהתערובת כמעט אחידה.
מעבירים לתבנית A4 ואופים כ-30 דקות או עד לקבלת קיסם יבש.
מצננים היטב

צפה בקובץ המצורף 968195צפה בקובץ המצורף 968196צפה בקובץ המצורף 968197צפה בקובץ המצורף 968198צפה בקובץ המצורף 968199

מכינים שכבה שניה:
בסיר או קלחת קטנה מניחים את כל החומרים פרט לפתיתי הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומערבבים עד לאיחוד. מכבים ומוסיפים את הקוקוס. אמורה להתקבל תערובת במרקם של חול רטוב.
מורחים את התערובת מעל הבראוניז ונעזרים בפלטה ליישור והחלקה.
מקפיאים כשעה או עד להתייצבות השכבה.

צפה בקובץ המצורף 968201צפה בקובץ המצורף 968202צפה בקובץ המצורף 968203

מכינים ציפוי גנאש.
שוטפים קלות את הקלחת ומוזגים לתוכה את הריצ'.
מביאים לרתיחה עדינה, מכבים ומוסיפים פנימה את השוקולד.
ממתינים כדקה וטורפים היטב לקבלת גנאש חלק.
יוצקים על העוגה הקפואה ומטים מעט לפיזור אחיד.
מקררים להתייצבות ואוטמים היטב.
צפה בקובץ המצורף 968384צפה בקובץ המצורף 968385

להגשה אלגנטית כקינוח:
גוזרים במספריים את שולי התבנית מכל צד ומחלצים בזהירות את העוגה.
מיישרים את הקצוות בסכין חלקה.
חותכים לאצבעות בגדלים שווים.
ניתן לקשט באבקה מטאלית או פניני שוקולד.
צפה בקובץ המצורף 968386צפה בקובץ המצורף 968387

הערות, הארות ושאר ירקות:
1. לא חייבים להקציף את הביצים אבל זה משדרג מאד.
במידה ואינכם מעוניינים ללכלך מיקסר.
הוסיפו את הסוכר ישירות לתערובת השוקולד וערבבו במטרפה, לאחריו את הביצים כאשר טורפים היטב בין ביצה לביצה ואז שאר החומרים.
2. קיימים בקרבכם שונאי קוקוס? גם אצלנו.
עד שיחזרו בתשובה שלמה אפשר לחלק את התבנית לשתיים קטנות, להכין מחצית עם שכבת קוקוס ובתבנית השניה עם זילופי חמאת בוטנים שמפזרים בכף. זה נהנה וזה אינו חסר.
3. ממליצה מאד להכין עם תמצית או סוכר וניל איכותי זה משדרג פלאות את שכבת הקוקוס.
4. האגוזים בבראוניז אינם חובה אבל תורמים במאד לטעם העוגה.
5. אם אין לכם קרם קוקוס המירו אותו בריצ' אבל הפחיתו בשני שליש את כמות הסוכר.
5. הקינוח מצוין במקפיא. יש לאטום היטב כי שוקולד ידוע בחיבתו הרבה לריחות וטעמים.
שירה תודה על המתכון המוצלח!!!
יצא מושלם!!
מזמן לא טעמתי מעדן כזה!
הכנתי בגירסה חלבית.
במילוי -שמתי חלב+ שמנת מתוקה
ובציפוי -שמנת מתוקה

כשיתקרר אחתוך ואעלה תמונה.. (ממה שישאר)
בינתיים חופרים פה בכף...
מה לעשות, לא כאלה נימוסיים פה כמו אצלכם.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
שירה תודה על המתכון המוצלח!!!
יצא מושלם!!
מזמן לא טעמתי מעדן כזה!
הכנתי בגירסה חלבית.
במילוי -שמתי חלב+ שמנת מתוקה
ובציפוי -שמנת מתוקה

כשיתקרר אחתוך ואעלה תמונה.. (ממה שישאר)
בינתיים חופרים פה בכף...
מה לעשות, לא כאלה נימוסיים פה כמו אצלכם.
20220123_184050.jpg
 

טאלי

משתמש פעיל
אצטרך כפרות אחרי מתכון כזה.נראה פינוק של הביוקר
מפחדת להכין אותו.אני ממש אוהבת את השילוב של קוקוס ושוקולד.שילוב מנצח!
 

קוויק

משתמש מקצוען
אני הכנתי כמה פעמים עם ריץ, יצא מצוין (והבריאות חיכתה יפה בצד למתכונים אחרים)
 

הדר רעני

משתמש רשום
עוד קינוח פרווה שמוכיח
שכאשר חומרי הגלם טובים
גם פרווה יכול להפוך לקינוח מדהים.
אז מה יש לנו?
שכבת בראוניז פאדג'ית ועשירה.
שכבת קוקוס רכה בניחוח וניל מעודן
וגנאש שוקולד שעוטף מעל באלגנטיות.

צפה בקובץ המצורף 968193

אפשר להכין כעוגה ולנשנש בחג לצד כוס הקפה בקידוש.
אפשר לחתוך לאצבעות ולהגיש כקינוח מסוגנן.
ואחרי החג אפשר גם להגיש בבר שמחות.

אמנם ההכנה מורכבת
אבל אפשר להכין כל יום שכבה אחת
והן לא מסובכות
והתוצאה בוודאי מתגמלת את ההשקעה



אז נתחיל:

מצרכים:
לשכבת בראוניז:

200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות.
2/3 כוס שמן צמחי
3 ביצים בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר
כף סילאן
כף קקאו
1/4 כפית מלח
1 כוס קמח
1/4 כוס פקאן / לוז/ שקדים טחונים אם אין ממירים בקורנפלור/קמח.

לשכבת קוקוס
200 מ"ל (חצי פחית) קרם קוקוס מנוער היטב
100 מ"ל חלב צמחי או ריצ'.
2/3 כוס סוכר
2 כפות שמן קוקוס או 2 כפות נטורינה. אין להמיר בשמן צמחי.
שקית סוכר וניל או גרגירים מרבע מקל וניל או 1/2 כפית מחית וניל.
3 כוסות קוקוס טחון.

לגנאש:
1/2 מיכל קצפת צמחית גולמית.
150-200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות (הכמות תלויה בעובי השכבה בו אתם מעוניינים)


אופן ההכנה
שכבה ראשונה- בראוניז

מחממים תנור ל-175 מעלות בתוכנית רגילה.
במיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד וטורפים פנימה את השמן לקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד.
מניחים במיקסר את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה, מוסיפים את הסוכר במספר פעימות וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
מכבים ומוסיפים בצידי המיקסר את שאר החומרים, מפעילים על מהירות נמוכה ומערבלים רק עד שהתערובת כמעט אחידה.
מעבירים לתבנית A4 ואופים כ-30 דקות או עד לקבלת קיסם יבש.
מצננים היטב

צפה בקובץ המצורף 968195צפה בקובץ המצורף 968196צפה בקובץ המצורף 968197צפה בקובץ המצורף 968198צפה בקובץ המצורף 968199

מכינים שכבה שניה:
בסיר או קלחת קטנה מניחים את כל החומרים פרט לפתיתי הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומערבבים עד לאיחוד. מכבים ומוסיפים את הקוקוס. אמורה להתקבל תערובת במרקם של חול רטוב.
מורחים את התערובת מעל הבראוניז ונעזרים בפלטה ליישור והחלקה.
מקפיאים כשעה או עד להתייצבות השכבה.

צפה בקובץ המצורף 968201צפה בקובץ המצורף 968202צפה בקובץ המצורף 968203

מכינים ציפוי גנאש.
שוטפים קלות את הקלחת ומוזגים לתוכה את הריצ'.
מביאים לרתיחה עדינה, מכבים ומוסיפים פנימה את השוקולד.
ממתינים כדקה וטורפים היטב לקבלת גנאש חלק.
יוצקים על העוגה הקפואה ומטים מעט לפיזור אחיד.
מקררים להתייצבות ואוטמים היטב.
צפה בקובץ המצורף 968384צפה בקובץ המצורף 968385

להגשה אלגנטית כקינוח:
גוזרים במספריים את שולי התבנית מכל צד ומחלצים בזהירות את העוגה.
מיישרים את הקצוות בסכין חלקה.
חותכים לאצבעות בגדלים שווים.
ניתן לקשט באבקה מטאלית או פניני שוקולד.
צפה בקובץ המצורף 968386צפה בקובץ המצורף 968387

הערות, הארות ושאר ירקות:
1. לא חייבים להקציף את הביצים אבל זה משדרג מאד.
במידה ואינכם מעוניינים ללכלך מיקסר.
הוסיפו את הסוכר ישירות לתערובת השוקולד וערבבו במטרפה, לאחריו את הביצים כאשר טורפים היטב בין ביצה לביצה ואז שאר החומרים.
2. קיימים בקרבכם שונאי קוקוס? גם אצלנו.
עד שיחזרו בתשובה שלמה אפשר לחלק את התבנית לשתיים קטנות, להכין מחצית עם שכבת קוקוס ובתבנית השניה עם זילופי חמאת בוטנים שמפזרים בכף. זה נהנה וזה אינו חסר.
3. ממליצה מאד להכין עם תמצית או סוכר וניל איכותי זה משדרג פלאות את שכבת הקוקוס.
4. האגוזים בבראוניז אינם חובה אבל תורמים במאד לטעם העוגה.
5. אם אין לכם קרם קוקוס המירו אותו בריצ' אבל הפחיתו בשני שליש את כמות הסוכר.
5. הקינוח מצוין במקפיא. יש לאטום היטב כי שוקולד ידוע בחיבתו הרבה לריחות וטעמים.
יצא מושלם - כבר העברתי הלאה את המתכון.. כמובן עם קרדיט ;)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה