מידע שימושי אתגר-**מנה אחרונה לשבת חורף**

sivan22

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י barr;1907421:
יווו כמה מתכונים....!!
אבל עדיין לא מצאתי את מה שאני מדמיינת- ולא, אני לא יודעת מזה...:)
כל השילוב של פרות עם ריצ וג'לי לא הולך אצלינו...
נראה לי שנשאר בפרות- בטבעי שלהם וקרמבו...
או שעוד הופתע כאן מתגלית מיוחדת...:) :)

אם אפרסקים בשימורים נקרא אצלך פירות, מתכון טעים ומוצלח - לרסק במעבד מזון קופסת אפרסקים משומרים עם המים במעבד מזון. המרקם יוצא מוצלח ומאד טעים. אפילו ילדים קטנים אוהבים את זה. פשוט אבל מוצלח מאד.
 

א. איינהורן

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
קינוח שאפשר לעשות בשבת עצמה
קופסת ריץ (לא מוקצף)
לחתוך לקוביות קיווי ותותים
ולערבב

טעים ,ופשוט!!!!!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
היות וביקשו, קבלו:
רולדה במילוי קצפת ואוכמניות. שוקולד ושקדים מעל
צפה בקובץ המצורף 270223

צפה בקובץ המצורף 270224

מתכון:
לרולדה:
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס מים או מיץ

מקציפים חלבונים לקצף קל ומוסיפים סוכר בהדרגה לקצף קשה.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם מלח ומיץ.
מאחדים את 2 התערובות בתנועות קיפול.

משטחים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה. 180 מעלות 12-15 דקות אפיה.
מוציאים מהתנור והופכים על מגבת מאובקת באבקת סוכר. מקלפים את ניר האפיה ומגלגלים את הרולדה יחד עם המגבת. משהים לצינון.

מלית:
1/2 ריצ' קטן
2 כפיות פודינג וניל
מלית אוכמניות/דובדבנים וכיוצ"ב לפי הטעם האישי. אפשר גם רק להוסיף לריצ' קפה ולוותר על המלית אוכמניות וכו'

מקציפים את הריצ' ומוסיפים פודינג.
פותחים את גלגולי הרולדה ומורחים מלית אוכמניות או מלית אחרת. מורחים ריצ' מעל. מגלגלים. מניחים על מגש כשהחיבור למטה.

מכינים זיגוג בטעם שוקולד:
3 כפות שמן
3 כפות קקאו
3 כפות מים רותחים
1 שקית אבקת סוכר [100 גרם]

מערבבים הכל בקערה, בלי לבשל. מורחים על החלק העליון של הרולדה ונותנים לזיגוג לנזול קצת לצדדים. מפזרים שקדים.

אני אוהבת להגיש חצי קפוא אבל אפשר בהחלט לשמור במקרר.
 

barr

משתמש רשום
אז מה עשיתי בסוף?
בלינצ'ס- יש לי מכשיר ותוך כדי בישולים זה לא מורגש- ובלי כלים מיותרים,
מילוי- או תפוחים מבושלים עם סוכר וכו' ואגוזים- לחמם על המיחם ולהגיש חם ולמי שחסר להוסיף כדור גלידה וניל
או בקצפת עם אוכמניות כמו שבקר כתבה לרולדה
עם רוטב שוקולד חם- שוקולד וריצ' בתוך שקית אוכל סגורה , בתוך תבנית מעל סיר מערב שבת..
ניסתי אתמול בלילה ויצא יפה וטעים,
תמונות- אין...
 

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בקר, הרולדה לא אמורה להיות עם קמח ?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י חויד;1909309:
בקר, הרולדה לא אמורה להיות עם קמח ?

יואו. את צודקת.
איך שכחתי לכתוב את הקמח???
הייתי מאוד עייפנה אתמול- כנראה השפיע.

מקווה שאף אחת לא נדפקה עם העוגה הזו בגלל הטעות שלי. ואם כן- סליחה.

כמובן, ערכתי את ההודעה והוספתי 3/4 כוס קמח
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
בקר הרסת אותי עם התמונה של הרולדה!
נראית סוףףף...........
שבת שלום לך ולכולן.
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
פחזניות במילוי קצפת.
קונוסים מבצק עלים במילוי קצפת.
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
למי שאוהבת טעם עדין ובריא- הלפתן שהילדים שלי לא מוותרים לי עליו-
3 תפוחים זהובים
3 אגסים
חותכים לרבעים, מגלענים, שוטפים ומבשלים בלי מים על להבה בינונית מוקטנת למינימום במשך כשעה, מרסקים בבלנדר ומוסיפים חתיכות קטנות של תמר מג'הול.
מתוק מאוד ללא טיפת סוכר.
 

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י sivan22;1908765:
אם אפרסקים בשימורים נקרא אצלך פירות, מתכון טעים ומוצלח - לרסק במעבד מזון קופסת אפרסקים משומרים עם המים במעבד מזון. המרקם יוצא מוצלח ומאד טעים. אפילו ילדים קטנים אוהבים את זה. פשוט אבל מוצלח מאד.

אצלנו זה הולך בתוספת של קופסת אננס משימורים. מגישים בכוסות עם קש וכולם נהנים.
 

רחל לה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
קומפוט!! (מקורי נכון?)
לבשל תפוחי גרנד עם סוכר וחמוציות על אש נמוכה מאוד לפחות שעה.
 

shיפי

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לשבת הקודמת אולי זה כבר לא אקטואלי אבל אולי לשבת הבאה..
קינוח שנשמע מוזר אבל טעים מאד!
אולי זה הכיוון שאת מחפשת :)

בלינצ'ס במלוי מרשמלו ושוקוצ'יפס:

להכין עלי בלינצ'ס ריקים
לחצות את המרשמלו ל 2
להניח על כל עלה 2-3 חתיכות מרשמלו ו 10-12 יח' שוקוצ'יפס(ניתן לשחק עם הכמויות)
לגלגל ולהניח בתבנית.
לשפוך מעל הכל ריצ' (לא מוקצף) ולפזר מרשמלו ושוקוציפס ולאפות בתנור
עד שנמס.
 

שרה רבקה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סטודנטית;1906911:
תות בננה של ספרינג (3/4 קרטונית בערך)
קופסה אפרסק משומר (בלי הנוזלים)
1 ריצ'

לערבב הכל בבלנדר, לקרר ולהגיש בכוסות יפות עם קש.

ממש טעים!!!!!!
כל מי שטעם התלהב.........

סטודנטית, תודה! עשיתי השבת. ממש מוצלח. כולם התלהבו!
 

גפיל תפיש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
פאי שוקולד חם עם שוקולד צ'יפס

(כל הכמויות נמדדות בכוס חד פעמית)

2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס קמח
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 א. אפיה
70 גר' מרגרינה מומסת או 1/3 כוס שמן

מערבבים את כל החומרים ושופכים על תחתית פאי קנויה.

אופים על חום של 180 מעלות. עד שמשחים.

מגישים חם. (כשעה לפני ההגשה שמים על הפלטה או על סיר שעומד על הפלטה).
השוקולד צ'יפס נמס וזה מאד טעים.

בסופו של דבר, זה יוצא 3 שכבות, כי השוקולד צ'יפס יורד למטה במהלך האפיה.

אפשר גם לאכול את זה קר בתור עוגה ולא מנה אחרונה.
מקפיצה פה אשכול ישן מאד...
אם אין לי קלתית קנויה ואני מכינה לבד, צריך לאפות אותה קצת קודם או לאפות יחד עם המלית?
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מקפיצה פה אשכול ישן מאד...
אם אין לי קלתית קנויה ואני מכינה לבד, צריך לאפות אותה קצת קודם או לאפות יחד עם המלית?
את יכולה להכין קלתית מביסקויטים טחונים עם מרגרינה מומסת.
יוצא כמעט אותו דבר.
ואז גם לא צריך לאפות.

אם את מכינה בצק לבד, את יכולה לאפות אותו קצת קודם. 10 דקות בערך.
 

כרית

משתמש רשום
סלט פירות טעים
6 תפוחי גרנד
שימורים אפרסק
שימורים אננס
חותכים הכל לקוביות קטנות או במעבד מזון
מוסיפים חצי בקבוק תות בננה
ומכינים גלי תות לא מחכים שיתקרר
מערבבים הכל
מחלקים לכוסיות
יוצא טעים ונראה מהממם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה