היות וביקשו, קבלו:
רולדה במילוי קצפת ואוכמניות. שוקולד ושקדים מעל
צפה בקובץ המצורף 270223
צפה בקובץ המצורף 270224
מתכון:
לרולדה:
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס מים או מיץ
מקציפים חלבונים לקצף קל ומוסיפים סוכר בהדרגה לקצף קשה.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם מלח ומיץ.
מאחדים את 2 התערובות בתנועות קיפול.
משטחים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה. 180 מעלות 12-15 דקות אפיה.
מוציאים מהתנור והופכים על מגבת מאובקת באבקת סוכר. מקלפים את ניר האפיה ומגלגלים את הרולדה יחד עם המגבת. משהים לצינון.
מלית:
1/2 ריצ' קטן
2 כפיות פודינג וניל
מלית אוכמניות/דובדבנים וכיוצ"ב לפי הטעם האישי. אפשר גם רק להוסיף לריצ' קפה ולוותר על המלית אוכמניות וכו'
מקציפים את הריצ' ומוסיפים פודינג.
פותחים את גלגולי הרולדה ומורחים מלית אוכמניות או מלית אחרת. מורחים ריצ' מעל. מגלגלים. מניחים על מגש כשהחיבור למטה.
מכינים זיגוג בטעם שוקולד:
3 כפות שמן
3 כפות קקאו
3 כפות מים רותחים
1 שקית אבקת סוכר [100 גרם]
מערבבים הכל בקערה, בלי לבשל. מורחים על החלק העליון של הרולדה ונותנים לזיגוג לנזול קצת לצדדים. מפזרים שקדים.
אני אוהבת להגיש חצי קפוא אבל אפשר בהחלט לשמור במקרר.