פסח אשכול פסח תשפ"ג מתוקים.

מצב
הנושא נעול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מוצלחות ממש
אין מי שמכין ולא מתלהב

2 ביצים
3/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
1.5 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1.25 כוסות קמח מצה
1.25 כווסת קמח תפו"א
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

מערבבים הכל בקערה לקבלת עיסה נוחה לעבודה.
מכדררים לכדורים בגודל בינוני.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים.
אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות להשחמה קלה.
מחלצים אחרי שהעוגיות התקררו.

צפה בקובץ המצורף 1345862
אפשר לעבור דרכך בפסח?
 

שקד מצוי

משתמש פעיל
אני מאתגרת:
אשמח למתכונים בלי קמח תפוא,
כמובן לא שרויה
בלי מצרכים קנויים כמו שוקולד/ סוכר וניל /א. אפיה וכו
ועדיף בלי שקדים ואגוזים
תודה רבה
סלט פירות
לפתן תפוחים
אגסים ביין
שייק פירות
אם אפשר שמנת - גלידה חלבית
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה ההבדל ביניהם בטעם?
איפה קונים קמח שקדים- יש בסופר?
כל השנה יש בחנות למוצרי אפיה, אבל לפסח?
שקדים טחונים זה טחונים עם הקליפה החומה הדקה.
קמח שקדים זה בלי הקליפה החומה וטחון ממש ממש דק. יש שקד מולבן טחון שזה ממש דומה לקמח שקדים.

העברתי את השאלה והתשובה לאשכול השאלות כדי לשמור על הרצף של מתכונים באשכול המתוקים.
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
מתכון מעולה שבמעולים, המקור כאן מפרוג לפני שנים. הוספתי ושיניתי טיפה.
בלי תנור ועם מצרכים בסיסיים. שימו לב לבישול, זה חשוב למרקם:

כדורי שוקולד

להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין

לכבות את האש
להוסיף כוס וחצי קוקוס, לערבב היטב
להוסיף-
3 כוסות קמח ת. אדמה
לערבב היטב
להדליק שוב את האש ולערבב עד שיש ביעבוע קל בערך שתי דקות או פחות
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.
בתאבון!!
הגרסה המועדפת עךי- אפשר לשטח על תבנית עם קוקוס בתחתית, לפזר קוקוס מלמעלה ולחתוך לריבועים אחרי קירור.
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
עוגיות
אפשר לעשות מאותו מתכון עוגיות אגוזים/שקדים/קוקוס

4 כוסות קמח תפוח אדמה
1 וחצי כוסות שמן
1 כוס סוכר
1 וחצי כוסות אגוזים/שקדים/קוקוס
חצי כפית שטוחה מלח
2 ביצים

ליצור מהעיסה כדורים בידיים רטובות. הבצק מתפשט מעט באפייה אז למעוך לפחות מהגודל הסופי הרצוי.
לאפות על 180 מעלות עד שמשחים מעט
 

מנדולינה פורחת

משתמש צעיר
למי שלא משתמש עם שמנת מתוקה קנויה,
מצאתי את המתכון הזה
מתכוונת לנסות אותו אי"ה אחרי שבת הגדול - כשאפתח את המטבח.
בינתיים שמה את זה לתועלת.

כמו"כ, מחפשת מתכון לעוגת גבינה בלי קמח תפו"א. (או שאפשר יהיה להחליף אותו בשקדים מולבנים טחונים.קמח שקדים)
 

אליש 10

משתמש פעיל

cropped-favicon-1-200x300.png
כמה דברים לפני שמתחילים:​

אחוזי השומן לחלב-
אל תשתמשו בחלב בעל אחוזי שומן נמוכים, זכרו שהרצון שלנו הוא לקבל שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים
כדי שתוכל להקציף כמו שצריך. חשוב שאחוז החלב לא יהיה פחות מ-3% כדי לעזור לשמנת להסמיך
ורצוי מאוד להשתמש בחלב טבעי של 3.6-3.8% לתוצאה הטובה ביותר.

תוספת מתיקות-
המתכון מניב שמנת להקצפה, כלומר שמנת שמגיעה ללא תוספת של סוכר, ויש צורך להוסיף לה סוכר כרגיל בעת ההקצפה
(כ-2 כפות אבקת סוכר לכוס של שמנת להכנת קצפת רגילה).
מי שמעוניין להמתיק את השמנת מראש כמו בשמנת מתוקה, יכול להוסיף כף עד שתיים של סוכר בעת חימום השמנת.

זמני קירור-
חשוב להמתין בסבלנות ולתת לשמנת המוכנה לשבת במקרר לא פחות מיממה עד יומיים לפני השימוש.
במידה ותמהרו ותנסו להשתמש בה אחרי שעה או שעתיים היא לא תקציף.

הקפאת השמנת-
כל מי שניסה ודאי יודע ששמנת מתוקה לא עוברת היטב הקפאה ומתפרקת קצת כשמפשירים, ואז לא ניתן להקציף אותה כמו שצריך,
אבל גם את זה ניתן לפתור. רוצים להכין סטוק של שמנת מתוקה מראש ולהקפיא? לאחר ההפשרה פשוט חממו אותה שוב לסף רתיחה,
קררו ליממה במקרר והיא מוכנה לשימוש כמו חדשה.
אם תרצו להשתמש בשמנת שהכנתם לבישול ולא להקצפה, אפשר גם להפשיר אותה ולהשתמש בה כמו שהיא.

ניתן גם להכין כמות גדולה יותר, לחלק את השמנת לשקיות במשקל השווה לגביע אחד של שמנת ומתוקה
ולהפשיר בכל פעם את הכמות הנדרשת לכם עבור המתכון.

תוקף השמנת-
תאריך התוקף המקסימלי של השמנת שהכנתם יהיה תאריך התוקף של החלב,
לכן לא מומלץ להכין כמות גדולה מראש אלא אם כן התכוונתם להקפיא אותה.
ניתן להאריך את חיי המדף של השמנת על ידי שימוש בחלב עמיד כמו בשמנת המתוקה שבסופר,
אם ברצונכם לשמור אותה ליותר מכמה ימים כדאי להקפיד לשמור אותה בצנצנות מעוקרות.

רגע לפני שתשאלו-
במידה ולא בלינדרתם מספיק יתכן ומעט מהשומן יצוף על גבי השמנת בתום זמן הקירור וזה בסדר,
פשוט ערבבו אותו פנימה והקציפו את השמנת כמו שהיא, שכבת השומן תתרכך ותתפרק בזמן ההקצפה.
כדי למנוע זאת מראש, בזמן קירור השמנת בכל פעם כשעברתי ליד המקרר נתתי לקופסה ניעור קל.
זה עלול לקרות גם במידה ונתתם לשמנת לשבת במקרר לזמן ארוך בהרבה מיממה.



cropped-favicon-1-200x300.png
שמנת מתוקה ביתית​

החומרים ל-500 מ"ל שמנת מתוקה (2 גביעים קטנים):
350 מ"ל (כוס וחצי פחות כף) חלב 3% לפחות (הכי מומלץ- חלב טבעי 3.6-3.8%)
180 גרם חמאה קרה, בקוביות

אופן ההכנה:

הכנה עם בלנדר/בלנדר מוט (מומלצת):

בסיר בינוני-קטן מבשלים את החלב לסף לרתיחה.
מעבירים את קוביות החמאה למיכל של בלנדר או בלנדר מוט,
שופכים את החלב החם מעל ומעבדים מיד כחצי דקה עד דקה בעוצמה מירבית,
כך שהחמאה נמסה ונטמעת בחלב ומתקבל נוזל אחיד וחלק לגמרי.
במידה ומשתמשים בבלנדר מוט הביאו את המוט לתחתית המיכל לפני שתפעילו את המכשיר.

יוצקים את השמנת לצנצנת או לכלי נקי ואטום ומעבירים לקירור ליממה ולא פחות מזה.
במידת הניתן מומלץ במהלך היממה לתת לשמנת ניעור קל מאוד מדי כמה שעות כדי למנוע היפרדות של השומן מהנוזל.
משתמשים בדיוק כמו בשמנת רגילה להקצפה.

הכנה ידנית – למי שאין בלנדר:
ממיסים את החמאה במיקרוגל או על בן מארי לנוזל חלק לגמרי ומצננים מעט
כך שהחמאה לא חמה מאוד למגע אך עדיין נוזלית.
מוסיפים את החמאה לקערה ובה החלב וטורפים בחוזקה במשך כמה דקות בעזרת מטרף ידני,
עד שהחמאה נטמעת בחלב ומתקבל נוזל אחיד וחלק לגמרי.

יוצקים את השמנת לצנצנת או לכלי נקי ואטום ומעבירים לקירור ליממה ולא פחות מזה.
במידת הניתן מומלץ במהלך היממה לתת לשמנת ניעור קל מאוד מדי כמה שעות כדי למנוע היפרדות של השומן מהנוזל.
משתמשים בדיוק כמו בשמנת רגילה להקצפה.
 

נ.ב.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אשמח לקבל מתכונים לגלידות
עם מצרכים בסיסיים בלבד -
ביצים, קקאו, קפה, קוקוס, סוכר, שקדים, אגוזים
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
אני מאתגרת:
אשמח למתכונים בלי קמח תפוא,
כמובן לא שרויה
בלי מצרכים קנויים כמו שוקולד/ סוכר וניל /א. אפיה וכו
ועדיף בלי שקדים ואגוזים
תודה רבה
אמנם עם שקדים ואגוזים אבל ממש מוצלח
 

אביגיל9876

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון לגלידת תותים מתותים קפואים, ללא מוצרים קנויים (כגון ריצ', רק בסיסיים)
תודה רבה
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מחפשת מתכון לגלידת תותים מתותים קפואים, ללא מוצרים קנויים (כגון ריצ', רק בסיסיים)
תודה רבה
טוחנים תותים עם סוכר
מוסיפים חלבון אחד
מקציפים עד שמכפיל נפח
שמים באינגליש קייק ומקפאים
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
IMG_7663_800x533.jpg
IMG_7661_800x533.jpg
 

ה. רז

משתמש סופר מקצוען
מחפשת נואשות מתכון לעוגיות שיתאים לילד האלרגי שלי.
לא חלבי, ללא ביצים, ללא כל סוגי האגוזים. לא קטניות.
בחנויות אין דבר כזה... והוא כל כך מתגרה בפסח מכולם.
אשמח לעזרה- אבל, בבקשה, מתכון שיצא טעים ולא קשה כאבן.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מחפשת נואשות מתכון לעוגיות שיתאים לילד האלרגי שלי.
לא חלבי, ללא ביצים, ללא כל סוגי האגוזים. לא קטניות.
בחנויות אין דבר כזה... והוא כל כך מתגרה בפסח מכולם.
אשמח לעזרה- אבל, בבקשה, מתכון שיצא טעים ולא קשה כאבן.
@גלבוע , יכולה אולי לעזור?
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  47  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה