היא יצאה מאוד מרשימה ומעניינת. לאוהבי השקדים זו היתה חגיגה של ממש.איך יצאה לך העוגה?
שווה להכין?
אבל היא היתה בסגנון יותר דחוס ולא אוורירי כמו העוגות גבינה שאני מכירה בד"כ.
היא יצאה מאוד מרשימה ומעניינת. לאוהבי השקדים זו היתה חגיגה של ממש.איך יצאה לך העוגה?
שווה להכין?
היא היתה בתוכנית בסוף לא הספקתי להכין אותה. ננסה בשבת אי"ה.אני הכנתי את העוגה הזו.
יצא מושלם!!
אישית שמתי רק 440 גר' גבינת שמנת, והורדתי קצת מכמות הסוכר. (אני עושה את זה בכל מתכון)
תודה על השיתוף
גם היא בסגנון יותר דחוס וקרמי.היא היתה בתוכנית בסוף לא הספקתי להכין אותה. ננסה בשבת אי"ה.
תודה שעדכנת.
אולי יעזור למישהייש לי כמה מוצלחות. אני אישית מתחברת לאלו על בסיס פריך+ גבינת שמנת ופחות לאלו על בסיס טורט עם גבינה לבנה.
אתחיל באחת:
עוגת גבינה וריבת חלב שכדאי מאד לנסות
הערה: גבינת שמנת היא מוצר לא זול. אפשר וכדאי להכינה לבד: מסננים גביעי שמנת חמוצה בבד חיתול למשך לילה ומתקבלת גבינת שמנת מצוינת. במהלך הסינון היא מאבדת כ25% (ומנסיוני גם יותר) לכן יש לסנן כמו יתר גדולה מאשר במתכון - 750 גר שהם 3.75 גביעים (תעגלו לארבע ליתר בטחון). שווה להשקיע ולהכין לבד. עוגה מגבינת שמנת היא הרבה הרבה יותר טעימה מאשר עם גבינה לבנה בלבד.
המצרכים :
לבסיס:
- תבנית עגולה 26 מצופה או תבנית אלומיניום מלבנית בינונית
למלית:
- כוס וחצי (150 גרם) ביסקוויטים טחונים לפירורים
- 50 גרם אגוזים או שקדים טחונים
- 100 גרם חמאה מומסת
- כף ריבת חלב
- 500 גרם (2 מיכלים) גבינת שמנת 30%
- 500 גר' (2 מיכלים) גבינה לבנה 9 %
מחממים תנור ל170-לא טורבו
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 4 ביצים בגודל L
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס ריבת חלב
מערבבים את חומרי הבסיס משטחים בתבנית ומעבירים למקפיא
להכנת המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את 2 סוגי הגבינות. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד - מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים שוב. בעזרת מרית מוודאים כי התערובת חלקה לחלוטין. יוצקים מעל הבסיס ומישרים מוזגים בכמה נקודות את הריבת חלב ומערבבים בעדינות לקבלת מראה שיש.
מניחים תבנית אפייה קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). יוצקים בעדינות את מלית הגבינה על גבי הבסיס שהתקרר ומעבירים לתנור. אופים כ-90 דקות, ועד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה מעט מאד בשוליה, אבל עדיין קצת רוטטת במרכזה.
לא חושבת שיש צורך. די בכך שתהיה בטמפ' החדר.כנראה שהייתי צריכה לחמם טיפה לפני זה את הריבת חלב.
את הסוד הזה לא גילית לנו...לא חושבת שיש צורך. די בכך שתהיה בטמפ' החדר.
אני מעבירה לתבנית את הבלילה הלבנה ומשאירה חלק במיקסר ואותו מערבלת עם ריבת החלב.
הייתי צריכה לכתוב את זה במתכון.
כיף לשמוע. זה מתכון שהגיתי בעצמי לפי טעמים שאני אוהבת.היה טעים מאוד גם ככה. התחתית עם האגוזים נתנה לזה את המיוחדות לדעתי לא הריבת חלב.
גם אני אוהבת את החלק הזה...השווצתי שהצלחתי לחתוך למשולשים פוטגנים גבוהים כמו במסעדות...
גבינה העשויה משמנת חמוצה שנוקזה מנוזלים.אפשר לדעת מהי גבינת שמנת?
זו דוגמא.הכונה לגבינת נפוליאון של תנובה בטעם טיבעי?
סליחה על ההתערבות,עוגת גבינה לוטוס מהפירסומות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכט
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה: