חלבי אשכול עוגת הגבינה המנצחת

פרקטית

משתמש מקצוען
אני הכנתי את העוגה הזו.
יצא מושלם!!
אישית שמתי רק 440 גר' גבינת שמנת, והורדתי קצת מכמות הסוכר. (אני עושה את זה בכל מתכון)
תודה על השיתוף
היא היתה בתוכנית בסוף לא הספקתי להכין אותה. ננסה בשבת אי"ה.
תודה שעדכנת.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
היא היתה בתוכנית בסוף לא הספקתי להכין אותה. ננסה בשבת אי"ה.
תודה שעדכנת.
גם היא בסגנון יותר דחוס וקרמי.
עוגות גבינה אווריריות הן אלו המבוססות על קצף חלבונים.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
יש לי כמה מוצלחות. אני אישית מתחברת לאלו על בסיס פריך+ גבינת שמנת ופחות לאלו על בסיס טורט עם גבינה לבנה.

אתחיל באחת:
עוגת גבינה וריבת חלב שכדאי מאד לנסות

הערה: גבינת שמנת היא מוצר לא זול. אפשר וכדאי להכינה לבד: מסננים גביעי שמנת חמוצה בבד חיתול למשך לילה ומתקבלת גבינת שמנת מצוינת. במהלך הסינון היא מאבדת כ25% (ומנסיוני גם יותר) לכן יש לסנן כמו יתר גדולה מאשר במתכון - 750 גר שהם 3.75 גביעים (תעגלו לארבע ליתר בטחון). שווה להשקיע ולהכין לבד. עוגה מגבינת שמנת היא הרבה הרבה יותר טעימה מאשר עם גבינה לבנה בלבד.

המצרכים :

  • תבנית עגולה 26 מצופה או תבנית אלומיניום מלבנית בינונית
לבסיס:

  • כוס וחצי (150 גרם) ביסקוויטים טחונים לפירורים
  • 50 גרם אגוזים או שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • כף ריבת חלב
למלית:

  • 500 גרם (2 מיכלים) גבינת שמנת 30%
  • 500 גר' (2 מיכלים) גבינה לבנה 9 %
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס ריבת חלב
מחממים תנור ל170-לא טורבו

מערבבים את חומרי הבסיס משטחים בתבנית ומעבירים למקפיא


להכנת המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את 2 סוגי הגבינות. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד - מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים שוב. בעזרת מרית מוודאים כי התערובת חלקה לחלוטין. יוצקים מעל הבסיס ומישרים מוזגים בכמה נקודות את הריבת חלב ומערבבים בעדינות לקבלת מראה שיש.

מניחים תבנית אפייה קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). יוצקים בעדינות את מלית הגבינה על גבי הבסיס שהתקרר ומעבירים לתנור. אופים כ-90 דקות, ועד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה מעט מאד בשוליה, אבל עדיין קצת רוטטת במרכזה.
אולי יעזור למישהי
הכנתי אותה לשבת. 200 גר' גבינת שמנת ו750 גר' גבינה 5% ו5 ביצים M
יצאה טעימה מאוד.
לא הצלחתי לעשות צורות של שיוש כי העיסה היתה מאוד נוזלית והריבת חלב היתה סמיכה. כנראה שהייתי צריכה לחמם טיפה לפני זה את הריבת חלב.
ואפיתי שעתיים על 160.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כנראה שהייתי צריכה לחמם טיפה לפני זה את הריבת חלב.
לא חושבת שיש צורך. די בכך שתהיה בטמפ' החדר.
אני מעבירה לתבנית את הבלילה הלבנה ומשאירה חלק במיקסר ואותו מערבלת עם ריבת החלב.
הייתי צריכה לכתוב את זה במתכון. :(
 

פרקטית

משתמש מקצוען
לא חושבת שיש צורך. די בכך שתהיה בטמפ' החדר.
אני מעבירה לתבנית את הבלילה הלבנה ומשאירה חלק במיקסר ואותו מערבלת עם ריבת החלב.
הייתי צריכה לכתוב את זה במתכון. :(
את הסוד הזה לא גילית לנו...
היה טעים מאוד גם ככה. התחתית עם האגוזים נתנה לזה את המיוחדות לדעתי לא הריבת חלב.
השווצתי שהצלחתי לחתוך למשולשים פוטגנים גבוהים כמו במסעדות...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
היה טעים מאוד גם ככה. התחתית עם האגוזים נתנה לזה את המיוחדות לדעתי לא הריבת חלב.
כיף לשמוע. זה מתכון שהגיתי בעצמי לפי טעמים שאני אוהבת.
בהחלט אפשר להמיר את ריבת החלב לקרם נוגט.
ואגוזים הם שדרוג בכל עוגה.
 

עדידאס

משתמש פעיל
אפשר לדעת מהי גבינת שמנת?
מה כתוב על האריזה? הכונה לגבינת נפוליאון של תנובה בטעם טיבעי?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

שופרא

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
רוצה לעשות עוגת גבינה אחת לשבועות
(מנסיון של שנים קודמות שהכל נשאר ומרב עוגות לא מרגישים טעם..)
אבל טובה וטעימה !
רוצה המלצה על איזה עוגה ללכת מכל המתכונים שמסתובבים כאן
כאלו- אם היית עושה עוגה אחת מכל המתכונים שלך מה היית בוחרת?

לא אוהבת מדי שוקולדי כמו טריקולדים
יותר מחפשת עוגת גבינה גבינה.

תודה מראש
 

רוצה יותר

משתמש מקצוען
יש לי מתכון שפורסם פעם ב"קראט"
של עוגת ניו יורק לבנה עם ציפוי גנאש שוקולד לבן.
יש לי הרבה עוגות גבינה טובות, אבל את העוגה הזו - מי שטועם מבקש מתכון.
אבל ממש, ללא נוצא מן הכלל. לחובבי עוגת גבינה בטעם גבינה. אוכל להעלות לך אם תרצי.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אפויה או קרה?
אם אפויה, אני מאוהבת בעוגת הגבינה האיטלקית של צפורה קרייזמן (מופיעה ב'ניחוחות המאפה'), רק שלדעתי כמות הבצק במרשם מוגזמת וניתן להסתפק במחציתו.
 

רוצה יותר

משתמש מקצוען
הנה המתכון. 3 הערות:
1. אני משמיטה את הקסיס ואופה על טהרת הגבינה. אני מניחה שתוכלי לנהוג לפי טעמך או להוסיף תוספת אחרת.
2. אני לא טורחת להצמיד נירות אפיה וכו'. פשוט מורחת בחמאה את הדפנות ומצמידה את הפירורים היטב.
כל הסיפור עם נייר האפיה מיותר.
3. סליחה על הנראות של המכון, כבר אמרתי שהוא בשימוש רב אצלי. . .
 

קבצים מצורפים

  • עוגת גבינת ניו יורק.pdf
    2.7 MB · צפיות: 363

מללי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת גבינה לוטוס מהפירסומות
נראית מעדן!!!
הולכת לנסות
 

שש

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
מה את מחפשת?
גבינה אפויה?
או גבינה קרה?
יותר קינוחי? או יותר עוגה?
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
@shira bira @hbecker
שנה שעברה פתחתי אשול בח"נ שהכותרת שלו היתה משהו כמו "עוגת הגבינה המנצחת" והנושא שלו היה בדיוק כמו של האשכול הנוכחי
יש מצב אולי להעביר לכאן?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא יכולה להעביר משם כי אין לי הרשאה לשם. העני תוכל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  22  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה