מספר 12 מעניין אותי לחג הראשון
תודה רבה!
אני מכינה תערובת של:
בצל מטוגן ועליו בשר טחון מטוגן חלקית עם תבלינים/בצל ושערות בטטה מאודים/בצל ופטריות מאודים.
אפשר גם לעשות כל חזה במילוי אחר ואפשר להכין מלית מ2/3 מההצעות.
כמובן, אפשר להכין גם סתם תערובת ירקות מאודים שאתם אוהבים.
למילוי יש 2 אופציות:
ראשונה, לפרוס שניצלים, לשטוח ברוחב כל אחד מהתערובת ולגלגל לגלילה.
שניה, קלה יותר שעשיתי פעם ומאז אני עושה את זה תמיד -
לחתוך חריץ לאורך החזה השלם, כמין כיס, ולמלא אותו בתערובת.
לפני ההגשה פורסים לפרוסות רוחב ואז יוצאות פרוסות ממולאות
ב2 האופציות אני סוגרת את הפתח בקיסם כדי שלא יפתח. חשוב מאוד להוציא אותם לפני ההגשה, כמובן.
אני מורחת על זה שמן עם תבלינים ואופה מכוסה כמה דקות,
ואז מעבירה לסיר לבישול של כחצי שעה, ברוטב כלשהו.
אפשר להכין רוטב מתוק ממים, מיץ תפוזים, קטשופ, חרדל ושום כתוש.
אפשר להכין רוטב ממים, ברביקיו ותבלינים פיקנטיים,
או כל רוטב אחר.
בתאבון וחג שמח!