עזרה אשכול הבחושות השוות

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אחת העוגות המוצלחות שטעמתי.
מתכון שלי שמבוסס על מתכונים אחרים...
כל כך קל ומהיר ומשתלבת באלגנטיות עם הקפה או התה שאי אפשר לוותר עליה.
טעימה מאוד גם עם קמח כוסמין (אני משתמשת ב70-80 אחוז)

כלים-
מיקסר עם מקצף חזק
כוס חפ למדידה
2 תבניות אינגליש קייק משומנות

מתחילים:
4 ביצים שלמות
1.5 כוסות סוכר

מקציפים במהירות גבוהה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים:
1 כוס שמן
ממשיכים להקציף.
מוסיפים:

3/4 כוס מיץ תפוזים
2 שקיות סוכר וניל

מערבבים הייטב.
מכבים
את המיקסר, מוסיפים:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה

מערבבים במהירות בינונית רק עד שהקמח נטמע בתערובת ואין גושים בולטים.
ערבוב יתר יפתח רשת גלוטן ויפגום באווריריות של העוגה.
מעבירים ל2 תבניות אינגליש קייק משומנות
מפזרים שקדים פרוסים
אופים בחום 180 מעלות
עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא עם פירורים יבשים.

ניתן לוותר על השקדים ולפדר באבקת סוכר לפני ההגשה או לוותר בכלל.
העוגה מתחסלת במהירות. אני הזהרתי.
צפה בקובץ המצורף 647418
מעדכנת-
היא בהחלט יותר מוצלחת עם טיפה יותר מיץ תפוזים. הבעיה שלא מדדתי כמה הוספתי...
מניחה שבאזור כוס נוזלים סהכ.
 

כרמלית בננה

משתמש פעיל
בעיני מה שקל בה זה שלא צריך מיקסר.
ובבקשה בתמורה תנו עוד עוגה.
קרדיט: מרוה לצמא
200גר' שוקולד
2 כף קקאו
2כף מים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
ממיסים בסיר וכשמתקרר להוסיף
4 ביצים
1/2 כוס קמח
1 ביצה
1 א"א
1/2 כוס קמח
3/4 כוס שמן

כתבת להוסיף את כל החומרים לשוקולד.
מאיזה שורה זה המתכון לבצק?
תודה
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
מעדכנת-
היא בהחלט יותר מוצלחת עם טיפה יותר מיץ תפוזים. הבעיה שלא מדדתי כמה הוספתי...
מניחה שבאזור כוס נוזלים סהכ.
עכשיו המתכון הוא לאחר ההוספה של התפוזים או לא.
איזה מיץ את משתמשת?
מה הטעם של העוגה?
מספיק כוס אחת בשביל טעם של תפוז, או שזה יוצא עוגת טורט בטעם רגיל?
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
עכשיו המתכון הוא לאחר ההוספה של התפוזים או לא.
איזה מיץ את משתמשת?
מה הטעם של העוגה?
מספיק כוס אחת בשביל טעם של תפוז, או שזה יוצא עוגת טורט בטעם רגיל?
המתכון זה לפני. שימי כוס מיץ.
זה יוצא טעם תפוז עדין, נקי.
עוגה טעימה מאוד מאוד מאודדדד
 

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
1/2 כוס קמח
1 ביצה
1 א"א
1/2 כוס קמח
3/4 כוס שמן
זה היה המתכון לבצק, אבל היה בו טעות...
המתכון הנכון לבצק:
שתים וחצי כוסות קמח,
1 ביצה
1 אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן.
(בשוקולד אין קמח כלל)
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עוגת שוקולד-קפה (כמות - 2 תבניות אינגליש)

מוצרים:
1/2 1 כוס סוכר חום
1/3 1 כוס שמן
5 ביצים
2 קורטי מלח
1/3 1 כוס קמח
2 כפיות א.אפיה
1 כפית גדושה קפה נמס
1/2 1 כוס קוקוס

100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות קטנות.
אופן ההכנה:
להקציף ביצים ללא הפרדה עם הסוכר, עד לאווריריות קלה, ולהוסיף יתר המוצרים.
לשמן במחמאה את התבניות,
ולצקת את מרבית הבלילה לתבניות, להשאיר כוס אחת.

100 גר' שוקולד מריר
2 כפיות גדושות קפה נמס
1/2 כוס מים

להמיס ללא גושים, ולצקת ליתר הבלילה,
לשפוך לעוגה תוך תנועות יוצרות שיש
לאפות חצי שעה על 180 מעלות, ולהזהר שלא יתייבש
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עוגה פריכה (תבנית חד"פ רגילה)​

בסיס:
3 כוסות קמח
1 שקיק א. אפיה
3 כפות סוכר
1 כוס שמן
1 ביצה

לעבד לבצק פירורי, לקחת 2/3 מהכמות לשטוח בתבנית חד"פ רגילה,

בסיר קטן :
125 גר' שוקולד מריר
11/4 כוסות סוכר
2 כפות קקאו
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן

להמיס על להבה בינונית,


4 ביצים

לטרוף במהירות לשוקולד. לצקת על הבצק ומעל לפזר את שארית הבצק.
לאפות על 180 מעלות להזהבה ואפילו מעט חום. השוקולד אמור להיות רך.(לא נוזלי,אבל לא יבש)
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עוגת שוקו-צ'יפס קפה (תבנית חד"פ גדולה)​
בסיס:

33/4 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 ביצה
1 שקיק סוכר וניל
11/2 שקיק א.אפיה

לעבד לבצק ולשטוח ע"ג התבנית

מלית:

6 ביצים (גודל L)
3 כוסות סוכר
11/2 כוס שמן
11/2 כוס קמח
150 גר' שוקו-צ'יפס
4.5 כפות קפה

להקציף ביצים ללא הפרדה עם הסוכר, להוסיף בהדרגה יתר המוצרים, לצקת ע"ג הבצק, לאפות בתנור שחומם ל- 180, במשך 40 דק'. ולצנן

ציפוי:
150 גר' שוקולד
3 כפות שמן

להמיס בלהבה בינונית, למרוח אחיד ע"ג עוגה קרה, אחרי התיבשות לחתוך קטן
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עוגת שוקולד-קפה (כמות - 2 תבניות אינגליש)

מוצרים:
11/2 כוס סוכר חום
11/3 כוס שמן
5 ביצים
2 קורטי מלח
11/3 כוס קמח
1 כפית גדושה קפה נמס
11/2 כוס קקאו
100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה:
להקציף ביצים ללא הפרדה עם הסוכר, עד לאווריריות קלה, ולהוסיף יתר המוצרים.
לשמן במחמאה את התבניות,
ולצקת את מרבית הבלילה לתבניות, להשאיר כוס אחת.

בסיר קטן:
100 גר' שוקולד מריר
2 כפיות גדושות קפה נמס
1/2 כוס מים

להמיס ללא גושים, ולצקת ליתר הבלילה,
לשפוך לעוגה תוך תנועות יוצרות שיש
לאפות חצי שעה על 180 מעלות, ולהזהר שלא יתייבש
הסוכר נשמע מעט מידי לעומת הקקאו, בטוח לא טעות?
יש לך תמונה? רוצה להכין...
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
עוגה מעולה שאני מכינה כבר שנים:
(סתם מעניין, עוד מישהי מכירה את Pirge? פעם חרשתי את המתכונים שלה...)


עוגת קוביות שוקולד וחלבה
מצרכים בקערה:
- 2 כוסות קמח
- שקית אבקת אפיה
לערבב
להוסיף:
- כוס סוכר
- 3/4 כוס קוקוס או שקדים טחונים דק
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כפות קורנפלור
לערבב להוסיף:
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 2 ביצים טרופות במזלג
- 3/4 כוס נוזלים (מיץ, מים, לי יש במקרר מרק פירות מתפוחים,אז שמתי מהמיץ)
לערבב ולהוסיף עוד כמה כפות מיץ או מים במידה וצריך.
- 100 גרם שוקולד מריר חתוך בסכין
- 4 כפות חלבה מפוררת גס
לערבב הכל ביחד
לצקת לתבנית משומנת מספר 24 / תבנית ח"פ בינונית
לחמם תנור לחום 175 ולאפות כ-35 דקות .(לבדוק בשיטת הקיסם לוודא שמוכנה)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עוגת שוקולד-קפה (כמות - 2 תבניות אינגליש)

מוצרים:
11/2 כוס סוכר חום
11/3 כוס שמן
5 ביצים
2 קורטי מלח
11/3 כוס קמח
1 כפית גדושה קפה נמס
11/2 כוס קקאו
100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה:
להקציף ביצים ללא הפרדה עם הסוכר, עד לאווריריות קלה, ולהוסיף יתר המוצרים.
לשמן במחמאה את התבניות,
ולצקת את מרבית הבלילה לתבניות, להשאיר כוס אחת.

בסיר קטן:
100 גר' שוקולד מריר
2 כפיות גדושות קפה נמס
1/2 כוס מים

להמיס ללא גושים, ולצקת ליתר הבלילה,
לשפוך לעוגה תוך תנועות יוצרות שיש
לאפות חצי שעה על 180 מעלות, ולהזהר שלא יתייבש
חושבת שיש בעיה במתכון.
הכנתי לפי ההוראות
ראשית, 2 התערובות התקבלו בדיוק באותו הצבע ולא נראה כשיש.
שנית, טעם העוגה מריר מעט. (כמות הקקאו הגדולה יחסית לסוכר.)
בתכלס יצאה במראה ובטעם עוגת כושי בינונית ומטה.
אשמח לשמוע ממי שהכינה אם יצא לה אחרת והיכן הטעות שלי...
 

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
התבלבל במקום קוקוס,
ונמחק שורה של א.אפיה.
מצרפת שוב:)

עוגת שוקולד-קפה (כמות - 2 תבניות אינגליש)

מוצרים:
1/2 1 כוס סוכר חום
1/3 1 כוס שמן
5 ביצים
2 קורטי מלח
1/3 1 כוס קמח
2 כפיות א.אפיה
1 כפית גדושה קפה נמס
1/2 1 כוס קוקוס

100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה:
להקציף ביצים ללא הפרדה עם הסוכר, עד לאווריריות קלה, ולהוסיף יתר המוצרים.
לשמן במחמאה את התבניות,
ולצקת את מרבית הבלילה לתבניות, להשאיר כוס אחת.

100 גר' שוקולד מריר
2 כפיות גדושות קפה נמס
1/2 כוס מים

להמיס ללא גושים, ולצקת ליתר הבלילה,
לשפוך לעוגה תוך תנועות יוצרות שיש
לאפות חצי שעה על 180 מעלות, ולהזהר שלא יתייבש
פעמיים מאה גרם שוקולד? נשמע לי כמו טעות נוספת :)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
התבלבל לי , במקום קוקוס נרשם לי קקאו...
קחי מחדש:

עוגת שוקולד-קפה (כמות - 2 תבניות אינגליש)

מוצרים:
1/2 1 כוס סוכר חום
1/3 1 כוס שמן
5 ביצים
2 קורטי מלח
1/3 1 כוס קמח
2 כפיות א.אפיה
1 כפית גדושה קפה נמס
1/2 1 כוס קוקוס

100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה:
להקציף ביצים ללא הפרדה עם הסוכר, עד לאווריריות קלה, ולהוסיף יתר המוצרים.
לשמן במחמאה את התבניות,
ולצקת את מרבית הבלילה לתבניות, להשאיר כוס אחת.

100 גר' שוקולד מריר
2 כפיות גדושות קפה נמס
1/2 כוס מים

להמיס ללא גושים, ולצקת ליתר הבלילה,
לשפוך לעוגה תוך תנועות יוצרות שיש
לאפות חצי שעה על 180 מעלות, ולהזהר שלא יתייבש
תביני שעוד הכנתי כמות כפולה!!!
3 כוסות קקאו...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה