עוגות/עוגיות אניני טעם?- כנסו. עוגת שקדים בנוסח שבדיה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא אניני טעם?
נכנסתם בכל זאת.
אך אני יודעת?
כי אתם קוראים ברגעים אלו את השורות כאן....


סיפורה של עוגה-

פעם, לפני לא מעט שנים, בעת שהותי בחו"ל, טעמתי עוגת שקדים.
זו לא היתה עוגת שקדים רגילה.
זו היתה עוגה שכולה דיברה בשקדים.
היה לה ניחוח שקדים משכר וטעם מעודן של שקדים.
זו לא היתה עוגה גבוהה
ולא עוגה בחושה רגילה
ולא בצק פריך
זו היתה עוגה שברגע שהביס נכנס לפה הוא נמס שם. משהו מופלא.

מאז ניסיתי לשחזר את העוגה.
בדקתי מתכונים שנראה היה לי שיענו על הגעגוע לעוגה הזו.
אבל לא, זה לא היה זה.

לפני תקופה קצרה החלטתי שאני מנסה שוב.
אני חייבת להצליח להגיע לעוגה הזו.
לפצח את המתכון שלה
שאגב, מתברר כדי פשוט בסופו של דבר

שוב בדקתי מתכונים
קראתי מה יש בהם
ניסיתי להיזכר מה הפריע לי בתוצאות של המתכונים האלו
ובסוף, היא קמה לתחיה.
העוגה.
והטעם שלה-
מופלא באמת.
IMG_0864_800x600.jpg

אני כ"כ שמחה שהצלחתי להרכיב את המתכון לעוגה הזו. היה משתלם. היא התחסלה כאן מאוד מהר.
ואפילו אני נפלתי על קוביה ממנה
כי איך אדע אם הגעתי ליעד מבלי לטעום?


המרקם של העוגה מזכיר במקצת את מרקם השורטברד, עוגיה סקוטית.

הסוד שבעוגה-
תמצית השקדים שבבצק ובזיגוג. אל תוותרו עליו
בלי זה- זה לא זה
ואל תגידו שלא אמרתי.
אמרתי מראש.

אפשר להמיר לתמצית פיסטוק. ניסיתי כבר גם את זה.
אפשר להכין אותה חלבית או פרווה
אני הכנתי פרווה

יש בעוגה נטורינה או חמאה. המרקם שלה דורש אותם. אם תמירו לשמן, המרקם לא יהיה אותו דבר.
ושוב, אל תגידו שלא אמרתי.
אמרתי.

תבנית חד פעמית ענקית
מדידה בכוסות חד פעמיות, פשוטות בדימוס.


200 גרם נטורינה או חמאה
2 כוסות סוכר
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה [כן, זו לא טעות]
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית בטעם שקדים [או פיסטוק]

למריחה ופיזור:
3 כפות חלב או חלב סויה או חלב שקדים
1 כוס שקדים קצוצים או פרוסים

לזיגוג:
200 גרם אבקת סוכר
1/2 כף תמצית בטעם שקדים
2-3 כפות חלב או חלב סויה או חלב שקד


מקציפים נטורינה עם סוכר בוו בחושות עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים ביצים ומקציפים במשך כמה דקות עד שמתקבל קרם חלק ואחיד ללא גושי נטורינה
מוסיפים את יתר הרכיבים ומשחים במתבנית חד פעמית ענקית מרודת בניר אפיה.

מורחים חלב על הבצק בעזרת מברשת. ההברשה תגרום לבצק להתאחד יחסית לגובה אחיד.
מפזרים שקדים. לוחצים מעט את השקדים לבתק ואופים ב 180 מעלות כ-22 דקות להשחמה
מקררים את העוגה.

מכינים זיגוג:
מערבבים את רכיבי הציפוי בקערה עד שמתקבל קרם אחד ונוזלי יחסית.
מעברים לשקית זילוף ומזלפים פסים על העוגה.
IMG_0865_800x600.jpg

מקררים את העוגה ופורסים בסכין חדה ובזהירות.

IMG_0867_800x600.jpg


שומרים בהקפאה.
והאמת-
הטועמים כאן אמרו שאפילו טעים יותר חצי קפוא

ואם אתם לא אניני טעם, בכל זאת נכנסתם לאשכול...אז תכינו. תטעמו. תאהבו
ו-
תהיו אניני טעם!
 
נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מצטרפת לנ"ל
לאור זאת שאני שונאת שקדים, כן, כן, אנינת טעם כמוני,
@hbecker ואני אפילו מעיזה להצהיר קבל עם ועדה
אני לא סובלת שקדים\מרציפן\תמצית שקדים\אמרטו\קלויים\מסוכרים\במעטה קרמל ועוד

גם אם יש לי צרבות, מעדיפה אותן על פני המרקם שלהם בפה.

אז נכנסתי כדי לקרוא
לא כדי לנסות ולאכול.
 

ב. רוזנפלד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הרעיונות שלך לא נגמרים עד שאני קונה את החומרים לעוגה שאת מעלה
את מעלה מתכון לעוגה חדשה יותר מגרה :)
בא לי עכשיו משהו טעים אז נכנסתי לאשכול שלך לפחות לראות עוגה אנינת טעם
תודה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מצטרפת לנ"ל
לאור זאת שאני שונאת שקדים, כן, כן, אנינת טעם כמוני,
@hbecker ואני אפילו מעיזה להצהיר קבל עם ועדה
אני לא סובלת שקדים\מרציפן\תמצית שקדים\אמרטו\קלויים\מסוכרים\במעטה קרמל ועוד

גם אם יש לי צרבות, מעדיפה אותן על פני המרקם שלהם בפה.

אז נכנסתי כדי לקרוא
לא כדי לנסות ולאכול.
טוב טוב בסדר

ומה עם פיסטוק?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
טוב טוב בסדר

ומה עם פיסטוק?
כנ"ל
יש לי בעיה עם משפחת האגוזים והשקדים...
אני אוכלת אותם רק בחטיף אנרגיה מסוים ש @טוצ'ה העלתה מתכון שלו לפני כמה שנים
הם גורמים לי לכאבי בטן ותופעות נלוות שלא עוזבים אותי כמה ימים :(
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יאללה תוציאי ספר מתכונים עם הרבה הרבה הרבה מלל שלך :sneaky:

איפה קונים תמצית שקדים?
נראה לך יהיה אפשרי להמיר את החלב במים או יהרוס את כל העוגה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יאללה תוציאי ספר מתכונים עם הרבה הרבה הרבה מלל שלך :sneaky:

איפה קונים תמצית שקדים?
נראה לך יהיה אפשרי להמיר את החלב במים או יהרוס את כל העוגה?
תמצית קונים בחנויות לממכר מוצרי אפיה. לפעמים יש בסופרים

לא כדאי להמיר למים
 

שושי100

משתמש פעיל
העני שתהיי בריאה הולכת עכשיו להכין
הצלחת לגרות אותי לגמרי
שולחת לקנות תמצית שקדים

וכמובן תודה על המתכון
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני שתהיי בריאה הולכת עכשיו להכין
הצלחת לגרות אותי לגמרי
שולחת לקנות תמצית שקדים

וכמובן תודה על המתכון
חחח
נראה לי גם בפסח אהבת עוגיות שלי עם שקדים :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  20  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה