לא אניני טעם?
נכנסתם בכל זאת.
אך אני יודעת?
כי אתם קוראים ברגעים אלו את השורות כאן....
סיפורה של עוגה-
פעם, לפני לא מעט שנים, בעת שהותי בחו"ל, טעמתי עוגת שקדים.
זו לא היתה עוגת שקדים רגילה.
זו היתה עוגה שכולה דיברה בשקדים.
היה לה ניחוח שקדים משכר וטעם מעודן של שקדים.
זו לא היתה עוגה גבוהה
ולא עוגה בחושה רגילה
ולא בצק פריך
זו היתה עוגה שברגע שהביס נכנס לפה הוא נמס שם. משהו מופלא.
מאז ניסיתי לשחזר את העוגה.
בדקתי מתכונים שנראה היה לי שיענו על הגעגוע לעוגה הזו.
אבל לא, זה לא היה זה.
לפני תקופה קצרה החלטתי שאני מנסה שוב.
אני חייבת להצליח להגיע לעוגה הזו.
לפצח את המתכון שלה
שאגב, מתברר כדי פשוט בסופו של דבר
שוב בדקתי מתכונים
קראתי מה יש בהם
ניסיתי להיזכר מה הפריע לי בתוצאות של המתכונים האלו
ובסוף, היא קמה לתחיה.
העוגה.
והטעם שלה-
מופלא באמת.
אני כ"כ שמחה שהצלחתי להרכיב את המתכון לעוגה הזו. היה משתלם. היא התחסלה כאן מאוד מהר.
ואפילו אני נפלתי על קוביה ממנה
כי איך אדע אם הגעתי ליעד מבלי לטעום?
המרקם של העוגה מזכיר במקצת את מרקם השורטברד, עוגיה סקוטית.
הסוד שבעוגה-
תמצית השקדים שבבצק ובזיגוג. אל תוותרו עליו
בלי זה- זה לא זה
ואל תגידו שלא אמרתי.
אמרתי מראש.
אפשר להמיר לתמצית פיסטוק. ניסיתי כבר גם את זה.
אפשר להכין אותה חלבית או פרווה
אני הכנתי פרווה
יש בעוגה נטורינה או חמאה. המרקם שלה דורש אותם. אם תמירו לשמן, המרקם לא יהיה אותו דבר.
ושוב, אל תגידו שלא אמרתי.
אמרתי.
תבנית חד פעמית ענקית
מדידה בכוסות חד פעמיות, פשוטות בדימוס.
200 גרם נטורינה או חמאה
2 כוסות סוכר
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה [כן, זו לא טעות]
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית בטעם שקדים [או פיסטוק]
למריחה ופיזור:
3 כפות חלב או חלב סויה או חלב שקדים
1 כוס שקדים קצוצים או פרוסים
לזיגוג:
200 גרם אבקת סוכר
1/2 כף תמצית בטעם שקדים
2-3 כפות חלב או חלב סויה או חלב שקד
מקציפים נטורינה עם סוכר בוו בחושות עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים ביצים ומקציפים במשך כמה דקות עד שמתקבל קרם חלק ואחיד ללא גושי נטורינה
מוסיפים את יתר הרכיבים ומשחים במתבנית חד פעמית ענקית מרודת בניר אפיה.
מורחים חלב על הבצק בעזרת מברשת. ההברשה תגרום לבצק להתאחד יחסית לגובה אחיד.
מפזרים שקדים. לוחצים מעט את השקדים לבתק ואופים ב 180 מעלות כ-22 דקות להשחמה
מקררים את העוגה.
מכינים זיגוג:
מערבבים את רכיבי הציפוי בקערה עד שמתקבל קרם אחד ונוזלי יחסית.
מעברים לשקית זילוף ומזלפים פסים על העוגה.
מקררים את העוגה ופורסים בסכין חדה ובזהירות.
שומרים בהקפאה.
והאמת-
הטועמים כאן אמרו שאפילו טעים יותר חצי קפוא
ואם אתם לא אניני טעם, בכל זאת נכנסתם לאשכול...אז תכינו. תטעמו. תאהבו
ו-
תהיו אניני טעם!
נכנסתם בכל זאת.
אך אני יודעת?
כי אתם קוראים ברגעים אלו את השורות כאן....
סיפורה של עוגה-
פעם, לפני לא מעט שנים, בעת שהותי בחו"ל, טעמתי עוגת שקדים.
זו לא היתה עוגת שקדים רגילה.
זו היתה עוגה שכולה דיברה בשקדים.
היה לה ניחוח שקדים משכר וטעם מעודן של שקדים.
זו לא היתה עוגה גבוהה
ולא עוגה בחושה רגילה
ולא בצק פריך
זו היתה עוגה שברגע שהביס נכנס לפה הוא נמס שם. משהו מופלא.
מאז ניסיתי לשחזר את העוגה.
בדקתי מתכונים שנראה היה לי שיענו על הגעגוע לעוגה הזו.
אבל לא, זה לא היה זה.
לפני תקופה קצרה החלטתי שאני מנסה שוב.
אני חייבת להצליח להגיע לעוגה הזו.
לפצח את המתכון שלה
שאגב, מתברר כדי פשוט בסופו של דבר
שוב בדקתי מתכונים
קראתי מה יש בהם
ניסיתי להיזכר מה הפריע לי בתוצאות של המתכונים האלו
ובסוף, היא קמה לתחיה.
העוגה.
והטעם שלה-
מופלא באמת.
אני כ"כ שמחה שהצלחתי להרכיב את המתכון לעוגה הזו. היה משתלם. היא התחסלה כאן מאוד מהר.
ואפילו אני נפלתי על קוביה ממנה
כי איך אדע אם הגעתי ליעד מבלי לטעום?
המרקם של העוגה מזכיר במקצת את מרקם השורטברד, עוגיה סקוטית.
הסוד שבעוגה-
תמצית השקדים שבבצק ובזיגוג. אל תוותרו עליו
בלי זה- זה לא זה
ואל תגידו שלא אמרתי.
אמרתי מראש.
אפשר להמיר לתמצית פיסטוק. ניסיתי כבר גם את זה.
אפשר להכין אותה חלבית או פרווה
אני הכנתי פרווה
יש בעוגה נטורינה או חמאה. המרקם שלה דורש אותם. אם תמירו לשמן, המרקם לא יהיה אותו דבר.
ושוב, אל תגידו שלא אמרתי.
אמרתי.
תבנית חד פעמית ענקית
מדידה בכוסות חד פעמיות, פשוטות בדימוס.
200 גרם נטורינה או חמאה
2 כוסות סוכר
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה [כן, זו לא טעות]
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית בטעם שקדים [או פיסטוק]
למריחה ופיזור:
3 כפות חלב או חלב סויה או חלב שקדים
1 כוס שקדים קצוצים או פרוסים
לזיגוג:
200 גרם אבקת סוכר
1/2 כף תמצית בטעם שקדים
2-3 כפות חלב או חלב סויה או חלב שקד
מקציפים נטורינה עם סוכר בוו בחושות עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים ביצים ומקציפים במשך כמה דקות עד שמתקבל קרם חלק ואחיד ללא גושי נטורינה
מוסיפים את יתר הרכיבים ומשחים במתבנית חד פעמית ענקית מרודת בניר אפיה.
מורחים חלב על הבצק בעזרת מברשת. ההברשה תגרום לבצק להתאחד יחסית לגובה אחיד.
מפזרים שקדים. לוחצים מעט את השקדים לבתק ואופים ב 180 מעלות כ-22 דקות להשחמה
מקררים את העוגה.
מכינים זיגוג:
מערבבים את רכיבי הציפוי בקערה עד שמתקבל קרם אחד ונוזלי יחסית.
מעברים לשקית זילוף ומזלפים פסים על העוגה.
מקררים את העוגה ופורסים בסכין חדה ובזהירות.
שומרים בהקפאה.
והאמת-
הטועמים כאן אמרו שאפילו טעים יותר חצי קפוא
ואם אתם לא אניני טעם, בכל זאת נכנסתם לאשכול...אז תכינו. תטעמו. תאהבו
ו-
תהיו אניני טעם!
נערך לאחרונה ב: