אמהות עובדות איך אתן מספיקות???

  • פותח הנושא 22
  • פורסם בתאריך

progitm

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י לבן;2318786:
הטבחית בפנימיה כנראה הייתה גאונית ממש.

בשביל להכין פאי רועים ולהרוג אותו באמצע צריך כשרון לא מבוטל.

יש לך מתכון טוב, אשמח מאוד לקבלו!!!
 

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י חישוקים;2319158:
סיפור של חצי שעה.
להחליט על איזו תוספת הולכים היום (-ואז לגלות שהפתיתים נגמרו, להחליף לאורז-)
למצוא את האורז בארון ואת הבצל בעגלת הירקות.
לפתוח את החבילה (-ולהתעצל לעשות את זה עם מספריים או סכין, רק כדי לגלות שהעצלות עלתה ביוקר והשקית נקרעה כמובן. לאסוף את התכולה שנשפכה-)
לברור.
לשטוף ולייבש לפחות חצי שעה (אחרת האורז יוצא רטוב ונדבק. רק אצלי ככה?)
לקצץ בצל. להוציא סיר (-בהנחה שהוא לא ממתין בכיור עם שאריות מאתמול-). לצקת שמן. להזהיב.
להוסיף את האורז.
להרתיח מים.
להוסיף לסיר.
לתבל.
לבשל עשרים דקות.

-אף פעם לא הכנתי ארוחת צהריים בחמש דקות.
זה נע בין שעה לשלוש שעות- לארוחה מושקעת במיוחד.
אני הבעיה :(?

ושכחת באמצע את הקטן שקורע את המסמכים החשובים
והגדולה שמחפשת את הרב קו שלה
והאמצעי שבדיוק רוצה שתספרי לו סיפור
ואמא שלך שמתקשרת לספר על זה ועל זה ..
ואחותך שמצאה לה זמן להתעצבן עליך ומטרטרת בממתינה ..

בקיצור הבנתן..תמשיכו הלאה לבד.
 

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י yochi000;2319192:
לא, את לא הבעיה.
אוכל לוקח זמן. נקודה

(יש לי דודה שמסוגלת להכין שבת שלמה בסיר אחד. מה אני אגיד לכם, זה מרגיש בהתאם.)

אוי לא ...
מדמיינת,
טשונט ומרק חומוס עם מלפפונים .. חצילים והמטבוחה..:eek::eek:
לפחות הדג זה בנפרד..
 

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י רותי קפלר;2319212:
אצלי הבעיה היא בבצלים.
הבצלים של כולן מתאדים 'תוך חצי דקה',
ורק אלו שלי דורשים פינוק של לפחות רבע שעה על אש קטנה, כדי להתחיל להזדהב.
זה חוץ מ-2-3 דקות של חיתוך, שטיפת סכין וקרש.

לגמרי.
ויש הרבה שמדלגים על בצל מאודה. ולא מבינות למה זה יוצא בטעם תעשייתי.
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רותי קפלר;2319212:
אצלי הבעיה היא בבצלים.
הבצלים של כולן מתאדים 'תוך חצי דקה',
ורק אלו שלי דורשים פינוק של לפחות רבע שעה על אש קטנה, כדי להתחיל להזדהב.
זה חוץ מ-2-3 דקות של חיתוך, שטיפת סכין וקרש.

למה?
כשאני מכינה שבת, ההתחלה היא ב5-6 בצלים, או יותר תלוי במצב רוח
שנקצצים דק ומיזדהבים יחד להנאתם.
אחר כך כל 2 כפות נכנסים לתוך שקית ניילון, נקשרים
ויאלה, למקפיא.

שטפתי פעם אחת את הקרש והסכין.
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י רותי קפלר;2319212:
אצלי הבעיה היא בבצלים.
הבצלים של כולן מתאדים 'תוך חצי דקה',
ורק אלו שלי דורשים פינוק של לפחות רבע שעה על אש קטנה, כדי להתחיל להזדהב.
זה חוץ מ-2-3 דקות של חיתוך, שטיפת סכין וקרש.

קפלרית,

להבא במעבד מזון 10 בצלים (חוסך חיתוך). הזהבה של חצי שעה, קופסאות קטנות במקפיא ושקט לשבוע.
 

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י בפוטנציאל;2319228:
אוי לא ...
מדמיינת,
טשונט ומרק חומוס עם מלפפונים .. חצילים והמטבוחה..:eek::eek:
לפחות הדג זה בנפרד..

זה אמנות.
ויש גם הוראות הכנה:
״זורקים״ לסיר עוף עם ירקות וקטניות, ממלאים מים. מבשלים הכל ויש מרק.
אח״כ היא מוציאה את העוף על תבנית אלומניום (שחלילה לא יהיו סירים נוספים במוצ״ש) מתבלת, מוסיפה פתיתים / אורז / תפו״א או לא יודעת מה עוד. ויש גם עוף עם תוספת. מהתפודים שהתבשלו במרק היא מכינה פשטידת תפו״א.
מעבירה עוד עוף מהמרק + ירקות וקטניות לסיר אחר, הפעם אין מנוס מסיר נוסף. ושם זורקת גם בצל ותבלינים ויש צולנט.
עם דגים וסלטים אין לי מושג מה היא עושה, כי זו בהחלט בעיה לבשל.
מוזמנות לאכול, היא אוהבת לארח. הדודה שלי. :)
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אכן, אצלי אם יש בצל מטוגן טוב מוכן לשלוף, (וזה לוקח גם חצי שעה על אש קטנה בלי מידי הרבה שמן ודורש ערבוב והמצאות בסביבה) חצי מהתבשילים רצים אחרת!
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י yochi000;2319264:
זה אמנות.
ויש גם הוראות הכנה:
״זורקים״ לסיר עוף עם ירקות וקטניות, ממלאים מים. מבשלים הכל ויש מרק.
אח״כ היא מוציאה את העוף על תבנית אלומניום (שחלילה לא יהיו סירים נוספים במוצ״ש) מתבלת, מוסיפה פתיתים / אורז / תפו״א או לא יודעת מה עוד. ויש גם עוף עם תוספת. מהתפודים שהתבשלו במרק היא מכינה פשטידת תפו״א.
מעבירה עוד עוף מהמרק + ירקות וקטניות לסיר אחר, הפעם אין מנוס מסיר נוסף. ושם זורקת גם בצל ותבלינים ויש צולנט.
עם דגים וסלטים אין לי מושג מה היא עושה, כי זו בהחלט בעיה לבשל.
מוזמנות לאכול, היא אוהבת לארח. הדודה שלי. :)

אני לא מבינה מה את רואה בזה רע. זו אומנות מדהימה.
מה שאת מתארת זה אישה פרקטית שמכינה אוכל טעים, חוסכת בכלים, וגם יש לה מנוחת הנפש.
ותודה על המתכון, כי אני הולכת לנסות מה שכתבת פה כבר בשבת הזו. זה נשמע פצצה.
 

שירונת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י חישוקים;2319158:
לאחרונה הסעיף הזה לוקח לי הכי הרבה זמן... :(
רק אצלי כל הבצלים פתוחים?
ואז צריך להפריד-להשרות במים וסבון-לשטוף-לקצוץ (הרבה יותר זמן כשהגלדים מופרדים)
:(
 

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י שירונת;2319307:
לאחרונה הסעיף הזה לוקח לי הכי הרבה זמן... :(
רק אצלי כל הבצלים פתוחים?
ואז צריך להפריד-להשרות במים וסבון-לשטוף-לקצוץ (הרבה יותר זמן כשהגלדים מופרדים)
:(

אם תירצי מוכרים היום בצל מטוגן קפוא , קצוץ רק להפשיר ולהכניס למחבת עם חימום קל.
 

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י yochi000;2319192:
לא, את לא הבעיה.
אוכל לוקח זמן. נקודה
אין קיצורי דרך בהכנת האוכל, יש כן קיצורים בהתארגנות לבישול.
כמו להכין שניצלים פרוסים, להכין עופות מתובלים מוכנים לבישול, להכין עיסת קציצות מוכנה לבישול - שימו לב, רק אם קונים עופות טריים!

נרגעתי :eek:
אבל רק שאלה- איפה מכניסים בסדר היום את סעיף ההתארגנות לבישול?
היום שלי מחולק פחות או יותר לסעיפים של עבודה (נתח נכבד ומשמעותי של זמן וכוחות), בישול, כביסה, ניקיון.
מחכה שמישהו יגלה לי מתי יגיע היום הזה שבו אברור כמה קילו קטניות מכל סוג, אנקה 10 עופות ואתבל, אארוז עיסת קציצות מוכנה ואכין שניצלים פרוסים במקפיא.
אה, ואין לי יום חופשי :(

נכתב ע"י מרשי;2319202:
ובקשר לסירים - זו אכן בעיה
אבל הזמן הזה לא נחשב... צריך להוסיף אותו לזמן של סידור המטבח מאתמול.

צודקת, אבל זה רק בהנחה שכל ערב יש זמן כזה של סידור המטבח...
זה נשמע נורא, אני יודעת, אבל לפעמים אני הולכת לישון ומשאירה כלים בכיור :eek:
(ולפני שתזדעזענה, לא מזמן אמרה לי גיסתי בעיניים בורקות מהערצה, שבטח אצלי לא נשארים אף פעם כלים בכיור בלילה. טוב, לפחות יחשבו שאני סופר-וומנית, גם אם אני לא).

נכתב ע"י רותי קפלר;2319212:
אצלי הבעיה היא בבצלים.
הבצלים של כולן מתאדים 'תוך חצי דקה',
ורק אלו שלי דורשים פינוק של לפחות רבע שעה על אש קטנה, כדי להתחיל להזדהב.
זה חוץ מ-2-3 דקות של חיתוך, שטיפת סכין וקרש.

2-3 דקות של חיתוך? אלופה!

נכתב ע"י לבן;2319255:
קפלרית,

להבא במעבד מזון 10 בצלים (חוסך חיתוך). הזהבה של חצי שעה, קופסאות קטנות במקפיא ושקט לשבוע.

מעבד מזון יודע לקצוץ בצל לקוביות? עם איזה סכין?
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חישוקים;2319372:
מעבד מזון יודע לקצוץ בצל לקוביות? עם איזה סכין?

בובה,

אף אחד לא מרגיש בביס אם הבצל קצוף לקוביות סימטריות או נחתך באבחת סכין מעבד מזון לערימת פיסות קצוצות לא מזוהות.
 

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י לבן;2319383:
בובה,

אף אחד לא מרגיש בביס אם הבצל קצוף לקוביות סימטריות או נחתך באבחת סכין מעבד מזון לערימת פיסות קצוצות לא מזוהות.

אני חותכת בצל ביד לנתכים גדולים ישר לתוך הסיר.
כמו בעוף שזה לטיבול והטעם.
לדברים שהבצל חלק מהאוכל אז הקרש לידי..
או בעלי שחותך לי כמה בצלים מראש , תלוי בהזמנה...:D
 

אסתרוש

משתמש חדש
אני מקפידה שהבית ישרת אותי ולא להיפך.
ממש חזק !

גם אני בגישה הזו..
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חישוקים;2319372:
נרגעתי :eek:
אבל רק שאלה- איפה מכניסים בסדר היום את סעיף ההתארגנות לבישול?
היום שלי מחולק פחות או יותר לסעיפים של עבודה (נתח נכבד ומשמעותי של זמן וכוחות), בישול, כביסה, ניקיון.
מחכה שמישהו יגלה לי מתי יגיע היום הזה שבו אברור כמה קילו קטניות מכל סוג, אנקה 10 עופות ואתבל, אארוז עיסת קציצות מוכנה ואכין שניצלים פרוסים במקפיא.
אה, ואין לי יום חופשי :(

אני עושה את זה פעם בכמה חודשים באיזה יום חופש.
למשל יום העצמאות, או שבוע חופש שלקחתי בקיץ.
מעצבן לבזבז על זה יום חופש אבל שווה.
(ואני משפחה קטנה עדיין כך שהכמויות לא גדולות, אולי אצלך זה לא שייך)

נכתב ע"י חישוקים;2319372:
צודקת, אבל זה רק בהנחה שכל ערב יש זמן כזה של סידור המטבח...
זה נשמע נורא, אני יודעת, אבל לפעמים אני הולכת לישון ומשאירה כלים בכיור :eek:
(ולפני שתזדעזענה, לא מזמן אמרה לי גיסתי בעיניים בורקות מהערצה, שבטח אצלי לא נשארים אף פעם כלים בכיור בלילה. טוב, לפחות יחשבו שאני סופר-וומנית, גם אם אני לא).

ששש... לא לגלות!
גם לי זה קורה.
רק אמרתי שזה לא נחשב בזמן הבישול...


נכתב ע"י חישוקים;2319372:
מעבד מזון יודע לקצוץ בצל לקוביות? עם איזה סכין?

עושים חתיכות קטנות בפולסים של הסכין.
לא חייבים קוביות מדוייקות...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  44  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה