נכתב ע"י לבן;2318786:הטבחית בפנימיה כנראה הייתה גאונית ממש.
בשביל להכין פאי רועים ולהרוג אותו באמצע צריך כשרון לא מבוטל.
יש לך מתכון טוב, אשמח מאוד לקבלו!!!
נכתב ע"י לבן;2318786:הטבחית בפנימיה כנראה הייתה גאונית ממש.
בשביל להכין פאי רועים ולהרוג אותו באמצע צריך כשרון לא מבוטל.
נכתב ע"י חישוקים;2319158:סיפור של חצי שעה.
להחליט על איזו תוספת הולכים היום (-ואז לגלות שהפתיתים נגמרו, להחליף לאורז-)
למצוא את האורז בארון ואת הבצל בעגלת הירקות.
לפתוח את החבילה (-ולהתעצל לעשות את זה עם מספריים או סכין, רק כדי לגלות שהעצלות עלתה ביוקר והשקית נקרעה כמובן. לאסוף את התכולה שנשפכה-)
לברור.
לשטוף ולייבש לפחות חצי שעה (אחרת האורז יוצא רטוב ונדבק. רק אצלי ככה?)
לקצץ בצל. להוציא סיר (-בהנחה שהוא לא ממתין בכיור עם שאריות מאתמול-). לצקת שמן. להזהיב.
להוסיף את האורז.
להרתיח מים.
להוסיף לסיר.
לתבל.
לבשל עשרים דקות.
-אף פעם לא הכנתי ארוחת צהריים בחמש דקות.
זה נע בין שעה לשלוש שעות- לארוחה מושקעת במיוחד.
אני הבעיה ?
נכתב ע"י yochi000;2319192:(יש לי דודה שמסוגלת להכין שבת שלמה בסיר אחד. מה אני אגיד לכם, זה מרגיש בהתאם.)
נכתב ע"י yochi000;2319192:לא, את לא הבעיה.
אוכל לוקח זמן. נקודה
(יש לי דודה שמסוגלת להכין שבת שלמה בסיר אחד. מה אני אגיד לכם, זה מרגיש בהתאם.)
נכתב ע"י רותי קפלר;2319212:אצלי הבעיה היא בבצלים.
הבצלים של כולן מתאדים 'תוך חצי דקה',
ורק אלו שלי דורשים פינוק של לפחות רבע שעה על אש קטנה, כדי להתחיל להזדהב.
זה חוץ מ-2-3 דקות של חיתוך, שטיפת סכין וקרש.
נכתב ע"י רותי קפלר;2319212:אצלי הבעיה היא בבצלים.
הבצלים של כולן מתאדים 'תוך חצי דקה',
ורק אלו שלי דורשים פינוק של לפחות רבע שעה על אש קטנה, כדי להתחיל להזדהב.
זה חוץ מ-2-3 דקות של חיתוך, שטיפת סכין וקרש.
נכתב ע"י רותי קפלר;2319212:אצלי הבעיה היא בבצלים.
הבצלים של כולן מתאדים 'תוך חצי דקה',
ורק אלו שלי דורשים פינוק של לפחות רבע שעה על אש קטנה, כדי להתחיל להזדהב.
זה חוץ מ-2-3 דקות של חיתוך, שטיפת סכין וקרש.
נכתב ע"י בפוטנציאל;2319228:אוי לא ...
מדמיינת,
טשונט ומרק חומוס עם מלפפונים .. חצילים והמטבוחה..
לפחות הדג זה בנפרד..
נכתב ע"י yochi000;2319264:זה אמנות.
ויש גם הוראות הכנה:
״זורקים״ לסיר עוף עם ירקות וקטניות, ממלאים מים. מבשלים הכל ויש מרק.
אח״כ היא מוציאה את העוף על תבנית אלומניום (שחלילה לא יהיו סירים נוספים במוצ״ש) מתבלת, מוסיפה פתיתים / אורז / תפו״א או לא יודעת מה עוד. ויש גם עוף עם תוספת. מהתפודים שהתבשלו במרק היא מכינה פשטידת תפו״א.
מעבירה עוד עוף מהמרק + ירקות וקטניות לסיר אחר, הפעם אין מנוס מסיר נוסף. ושם זורקת גם בצל ותבלינים ויש צולנט.
עם דגים וסלטים אין לי מושג מה היא עושה, כי זו בהחלט בעיה לבשל.
מוזמנות לאכול, היא אוהבת לארח. הדודה שלי.
לאחרונה הסעיף הזה לוקח לי הכי הרבה זמן...נכתב ע"י חישוקים;2319158:לקצץ בצל.
נכתב ע"י שירונת;2319307:לאחרונה הסעיף הזה לוקח לי הכי הרבה זמן...
רק אצלי כל הבצלים פתוחים?
ואז צריך להפריד-להשרות במים וסבון-לשטוף-לקצוץ (הרבה יותר זמן כשהגלדים מופרדים)
נכתב ע"י yochi000;2319192:לא, את לא הבעיה.
אוכל לוקח זמן. נקודה
אין קיצורי דרך בהכנת האוכל, יש כן קיצורים בהתארגנות לבישול.
כמו להכין שניצלים פרוסים, להכין עופות מתובלים מוכנים לבישול, להכין עיסת קציצות מוכנה לבישול - שימו לב, רק אם קונים עופות טריים!
נכתב ע"י מרשי;2319202:ובקשר לסירים - זו אכן בעיה
אבל הזמן הזה לא נחשב... צריך להוסיף אותו לזמן של סידור המטבח מאתמול.
נכתב ע"י רותי קפלר;2319212:אצלי הבעיה היא בבצלים.
הבצלים של כולן מתאדים 'תוך חצי דקה',
ורק אלו שלי דורשים פינוק של לפחות רבע שעה על אש קטנה, כדי להתחיל להזדהב.
זה חוץ מ-2-3 דקות של חיתוך, שטיפת סכין וקרש.
נכתב ע"י לבן;2319255:קפלרית,
להבא במעבד מזון 10 בצלים (חוסך חיתוך). הזהבה של חצי שעה, קופסאות קטנות במקפיא ושקט לשבוע.
נכתב ע"י חישוקים;2319372:מעבד מזון יודע לקצוץ בצל לקוביות? עם איזה סכין?
נכתב ע"י לבן;2319383:בובה,
אף אחד לא מרגיש בביס אם הבצל קצוף לקוביות סימטריות או נחתך באבחת סכין מעבד מזון לערימת פיסות קצוצות לא מזוהות.
נכתב ע"י חישוקים;2319372:נרגעתי
אבל רק שאלה- איפה מכניסים בסדר היום את סעיף ההתארגנות לבישול?
היום שלי מחולק פחות או יותר לסעיפים של עבודה (נתח נכבד ומשמעותי של זמן וכוחות), בישול, כביסה, ניקיון.
מחכה שמישהו יגלה לי מתי יגיע היום הזה שבו אברור כמה קילו קטניות מכל סוג, אנקה 10 עופות ואתבל, אארוז עיסת קציצות מוכנה ואכין שניצלים פרוסים במקפיא.
אה, ואין לי יום חופשי
נכתב ע"י חישוקים;2319372:צודקת, אבל זה רק בהנחה שכל ערב יש זמן כזה של סידור המטבח...
זה נשמע נורא, אני יודעת, אבל לפעמים אני הולכת לישון ומשאירה כלים בכיור
(ולפני שתזדעזענה, לא מזמן אמרה לי גיסתי בעיניים בורקות מהערצה, שבטח אצלי לא נשארים אף פעם כלים בכיור בלילה. טוב, לפחות יחשבו שאני סופר-וומנית, גם אם אני לא).
נכתב ע"י חישוקים;2319372:מעבד מזון יודע לקצוץ בצל לקוביות? עם איזה סכין?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
7.05
כ"ט ניסן
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
מלחמה מבעד לעדשה
עם אילן לורנצי
שיתוף מטלטל ומיוחד על צילומים בזמן מלחמה ותיעודים יותאי דופן זווית יוצאת דופן מתוך עזה והעוטף ועד הצפון
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קלא
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם: