קינוחים איך נולד קינוח? או איך מנצלים עוגה שהתפשלה לקינוח מרשים וטעים.

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מקינוח שהתפשל
בדיוק.
או מוצר שקניתם בטעות/קיבלתם ממשהו
ראיתם משהו חדש בחנות ורציתם לנסות
מגבלה כלשהי(טכנית/בריאותית/כספית) שהובילה לבחירת מצרכים אחרים במאכל
 

WELLCOME

משתמש פעיל
או ממרח חדש שלא ממש יודעים מה לעשות איתו ;)
(עייני אשכול קינוח פסק זמן):p:p:p
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מקינוח שהתפשל
קרוב מאוד.
IMG_0320_800x600.jpg


מעוגה שהתפשלה.

מתכון בעז"ה מחר
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הבטחות צריך לקיים
הבטחתי היום [המחר של אתמול] אז מהר ובעיניים חצי עצומות

זה התחיל מעוגת קפה שהכנתי ממתכון שמצאתי והעוגה לא ממש הצליחה.
להגיש אותה כמו שהיא, כאן לא היה עובר

אז רגע לפני שזרקתי אותה, עלה בי הרעיון

לקינוח עם תוספות היא תהה מושלמת.
וזה מה שנולד שם באותו רגע
IMG_0319_800x600.jpg


לעוגת הבסיס:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 סוכר וניל
1/4 כוס קפה חזק [2 כפות קפה, רבע כוס מים רותחים]
1 כף קקאו
1/4 כוס מים רותחים
1 כוז קמח
1 כפית אבקת אפיה

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואורירית.
מוסיפים את יתר הרכיבים

יוצקים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות כרבע שעה או עד שהעוגה מוכנה.

מקררים וקורצים עיגולים בקוטר של בערך 6 ס"מ. או בקורצן בגודל דומה

מה עוד צריך:
ל-12 יחידות

250 גרם קרם נוגט
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
100 גרם פקאן סיני
4 קוביות שוקולד מריר
12 שקדים, אבקת איבוק בצבע זהב, לא חובה

מורחים על כל עיגול קרם נוגט ובמרכז שמים קצת יותר. כמו תלולית קטנה. לא גבוהה.
מקפיאים.

ממיסים שוקולד עם ריצ'
לוקחים בסיס קפוא, תופסים בו הפוך וטובלים את העיגול בשוקולד והריצ' המומסים כשהנוגט כלפי מטה, כלפי השוקולד.
מניחים על ניר אפיה

מרסקים בגסות את הפקאן הסיני ומפזרים על כל אחד מהעיגולים מעל ציפוי השוקולד

ממיסים 4 קוביות שוקולד ומזלפם פסים על כל עיגול מעל לפקאנים

טובלים שקדים באבקת איבוק בצבע זהב עד שהם מכוסים בצבע זהב. נועצים במרכז כל עיגול בשוקולד שעדיין לא התקשה.
מאבקים את כל הקינוח באבקת איבוק זהב.


שומרים בהקפאה.
מפשירים לפני ההגשה

מושלם ליד כדור גלידת וניל

IMG_0320_800x600.jpg

מהיום לא זורקים משהו שהתפשל. קצת חשיבה, ומנצלים אותו למשהו אחר. לפעמים מוצלח אפילו יותר מהמקור
בתיאבון


מחר בעז"ה מתכון לפאדג' שוקולד חלבי שמכינים בדקה וחצי
IMG_5882_800x600.jpg
 

קורן פלקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אוטומציה עסקית
נבקש מכולם לשמור על הכללים.

2. שימו לב להשתמש במקדמים על מנת שיהיה אפשר לדעת באיזה סוג מתכון מדובר.
9. נא לכתוב כותרות ענייניות בכדי שיהיה ברור מה מכיל כל אשכול.

הייתי מצפה שלפחות המנהלות תשמורנה על הכללים....
 

שירי הופמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
את רוצה להסביר את עצמך?
אני יכולה לנסות להסביר במקומה...
נראה לי היא התכוונה שבדרך כלל בהפסקת אוכל מבקשים אשכולות ממוקדים וברורים
והאשכול הזה הוא יותר סוג של חידה כזו ובעצם לא מקבלים פה שום מתכון....
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני יכולה לנסות להסביר במקומה...
נראה לי היא התכוונה שבדרך כלל בהפסקת אוכל מבקשים אשכולות ממוקדים וברורים
והאשכול הזה הוא יותר סוג של חידה כזו ובעצם לא מקבלים פה שום מתכון....
המתכון מופיע באשכול. כך שזה ממש לא אשכול שבעצם לא מקבלים בו שום מתכון....הוא הופיע עוד לפני התגובה הנ"ל.
האשכול הזה נפתח כדיון ממה נולד קינוח, בכוונה כדי להביא ליצירתיות של הניקיות.
להביא להכרה בכך שגם עוגה שמתפלשת אפשר לנצל אותה למשהו מרשים ביותר.
זו המטרה יותר מאשר המתכון עצמו.
כי הרבה פעמים משהו מתפשל לנו ואנחנו פשוט זורקות אותו. וחבל.
קצת מעוף. קצת דמיון ויצירתיות וגם העוגה המפושלת ביותר יכולה להפוך למשהו טעים ביותר.

כך ששאלתי במקומה עומדת.

ובגלל שכבר הובא כאן המתכון, אז לאחר מעשה, הוספתי באשכול גם הגדרה לקינוח.
 

קורן פלקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אוטומציה עסקית
אני יכולה לנסות להסביר במקומה...
נראה לי היא התכוונה שבדרך כלל בהפסקת אוכל מבקשים אשכולות ממוקדים וברורים
והאשכול הזה הוא יותר סוג של חידה כזו ובעצם לא מקבלים פה שום מתכון....
לא מדויק...

התכוונתי שהכותרת של האשכול "איך נולד קינוח?", המקדם "דיון"
ויש כאן בכלל מתכון לקינוח על בסיס עוגת קפה.... זה הכל.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא מדויק...

התכוונתי שהכותרת של האשכול "איך נולד קינוח?", המקדם "דיון"
ויש כאן בכלל מתכון לקינוח על בסיס עוגת קפה.... זה הכל.
הקינוח הזה נולד מעוגת קפה שהתפשלה.

המטרה היתה להפעיל את החשיבה. להגיע לכך שגם מעוגה מפושלת אפשר להכין קינוח

המקדם היה דיון כי זה התחיל כדיון
ושונה לקינוחים.
נכון ששכחתי לשנות מיד עם העלאת המתכון.
אבל בכל מקרה העין כאן היה הדיון בעיקר, כפי שכבר ציינתי לעיל.
המתכון- בונוס.

עכשיו מובן לך יותר?

ואם מישהי תנסה להכין את העוגה שמובאת כאן כעוגה, היא לא תהיה מוצלחת בפני עצמה

זה הכל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  33  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה