דיון איך מכינים אוכל?

בואו נעצב את זה ביחד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שלום לכולם
אני זוצית, הגעתי לשלב שבו האחריות להכין צהריים היא לגמרי עלי.

אז בהתחלה עשיתי ארוחות ממש אבל ממש מושקעות
כל פעם תכננתי את התפריט ובהתאם רכשתי מצרכים מתאימים ועבדתי על הכנה 3 שעות לפחות

וזהו.. אין לי זמן וגם אין לי אפשרות ללכת כל יום למכולת וגם לא להכין אוכל כל כך הרבה זמן
אני רוצה כל צהריים להכין אוכל ממה שיש בבית, בלי להזדקק לרוץ כל פעם למכולת בשביל משהו שחסר
ושלא יקח לי יותר משעה הכנה

בהתחלה הפסקתי לקנות ירקות, כי ראיתי שחלק מהם נרקבים מחוסר שימוש
וגם לא זכרתי בהתחלה להפשיר בזמן את הקפואים וכו'

אשמח לקבל מכם טיפים ל:
1 - אילו מצרכי בסיס כדאי שיהיה בבית כל הזמן
2 - איך מתנהלים עם רכישות שבועיות בלי לזרוק אחרי כן ירקות, גבינות, שימורים פתוחים וכו'...
3 - איך נכון להכין אוכל בצורה טעימה וחסכונית

תודה לכולם!
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
את מהממת וכל הכבוד לך על ההשקעה.
מאד עוזר להיות מתוכננים, לדעת מראש פחות או יותר מה את מכינה מחר, תתרגלי לחשוב ככה, זה יזרום.
ולפי זה את מוציאה, מפשירה, דואגת שיהיה זמין.
כל חודש ניתן לעשות קנייה מרוכזת שיהיו כל המוצרים בבית, נח מאד וחוסך זמן וכסף.
כל הקפואים, קטניות, פסטות, שימורים בארונות. ורק ירקות ביצים ומוצרי חלב מחדשים כל יום\שבוע.
אם יש לך יום חופשי תוכלי לבל כמות גדולה יותר ולהקפיא מנות להפשרה, זה מקל וחכם ביותר.
ובכללי, ברגע שיש לך מוצרים, שיש כיוון מחשבה, הכל זורם ומהיר יותר.
המון המון הצלחה.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ההמלצה שלי היא להכין תפריט שבועי ועל פיו למלא את המזווה, המקרר והמקפיא. להכנת התפריט השבועי צריך לחפש מתכונים מהירים וקלים (ועם זאת בריאים, מומלץ) שיתאימו ללו"ז שלכם. משהו מושקע במיוחד אפשר להכין ביום חופשי או באיזשהו יומא דפגרא. כשכבר מיומנים בבישול ובארגון הארוחות אפשר להתחיל להתנהל ביתר גמישות.
 

דפה

משתמש מקצוען
שלום לכולם
אני זוצית, הגעתי לשלב שבו האחריות להכין צהריים היא לגמרי עלי.

אז בהתחלה עשיתי ארוחות ממש אבל ממש מושקעות
כל פעם תכננתי את התפריט ובהתאם רכשתי מצרכים מתאימים ועבדתי על הכנה 3 שעות לפחות

וזהו.. אין לי זמן וגם אין לי אפשרות ללכת כל יום למכולת וגם לא להכין אוכל כל כך הרבה זמן
אני רוצה כל צהריים להכין אוכל ממה שיש בבית, בלי להזדקק לרוץ כל פעם למכולת בשביל משהו שחסר
ושלא יקח לי יותר משעה הכנה

בהתחלה הפסקתי לקנות ירקות, כי ראיתי שחלק מהם נרקבים מחוסר שימוש
וגם לא זכרתי בהתחלה להפשיר בזמן את הקפואים וכו'

אשמח לקבל מכם טיפים ל:
1 - אילו מצרכי בסיס כדאי שיהיה בבית כל הזמן
2 - איך מתנהלים עם רכישות שבועיות בלי לזרוק אחרי כן ירקות, גבינות, שימורים פתוחים וכו'...
3 - איך נכון להכין אוכל בצורה טעימה וחסכונית

תודה לכולם!
ביקשת שלא ייקח הרבה זמן- אין מה לעשות זה מיומנות שנרכשת רק עם הזמן, או שאת יורדת ברמה ומכינה אוכל פחות מושקע או שתבשלי ליומיים וככה מתפנה לך חצי שבוע.
לגבי קניות, לדעתי הטיפ הכי שווה זה להכין תפריט שבועי או אפילו חודשי שכתוב בו בדיוק מה את מבשלת בוקר צהריים וערב וממלאה את הבית לפי התפריט.
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
תוספות שהן ירקות- קודם כל ירקות מחזיקים יפה לפחות שבוע (אם הם טריים)
כך שקניה חד שבועית לפי תפריט מתוכנן לשבוע תגרום לך לקנות מדויק
אם חסר- תעשי תוספות מירקות קפואים או קופסאות שימורים, שאת יכולה לקנות פעם ב.. לטווח ארוך
לדוגמא: אפונה וגזר, ברוקולי, כרובית, לקט ירקות, שעועית ירוקה
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
וגם- צריך ללמוד איך לאחסן כל ירק בצורה שהכי מתאימה לו
לדעתי גם תלוי מקרר (למצוא לכל ירק את המקום האופטימלי, שלא יקפא, ולא יתקלקל)
לדוגמא מצאתי שבמקרר שלי מלפפונים נשמרים יותר טוב כאשר הם בשקית מרשרשת במגירה, לעומת עגבניות שלא כדאי לשמור בשקית
 

אפונה וגזר

משתמש צעיר
כשמבשלים לזוג מאוד מומלץ להכין כמות גדולה יותר מהמנה העיקרית ולהקפיא.
ככה למשל בבולונז- להכין כפול רוטב וחצי להקפיא. ואז ביום אחר צריך רק להכין פסטה מהירה.
ככה כמעט כל מאכל שלא מכיל תפוחי אדמה, ואפשר להקפיא בכיף. מרקים, בשרי...
הרי לבשל כפול ויותר כמעט לא לוקח יותר זמן ומאמץ מאשר לבשל ל-2.
 

סנפירית

משתמש פעיל
המלצה שלי:
אחת לכמה שבועות קניה גדולה ולדאוג שיש פחות או יותר את כל מוצרי הבסיס בבית כולל קפואים, קטניות, רטבים וכו.
בסוף השבוע קניה של מוצרי חלב, ירקות, לחם לשבוע הקרוב+ השלמות. תמצאו לכם יום שנוח.
תחילת שבוע את מכינה מרק גדול למס' ימים.
אחת ליומיים מכינה עיקרית + ירק ומגוונת עם הפחמימה, פחמימה אני פחות אוהבת לחמם שוב.
עוף/דג כמעט אין הבדל אם הוא בן יומיים.
את יכולה לעשות טבלה מסודרת לשבועיים, אצלי אישית זה פחות עובד זה תלוי באופי...
אפשר לקנות כמה עופות שלמים לחלק ולהקפיא מוכן כבר לבישול או אפילו עם מרינדה ואז את החזות ישר למחבת, חוסך המון המון זמן.
או לחתוך חזות למרובעים ואז למחבת +תיבול.
לפני שאת הולכת לעבודה את מפשירה את החלבון שאת מתכננת להכין, או כשאת חוזרת מהעבודה מפשירה במים רותחים לוקח לא יותר מחצי שעה.
קופסאות שימורים מאוד שימושי ומאוד מקל - נגיד לחזות מרובעים ניתן להוסיף: פטריות, תירס צעיר וכ'ו.
כל הקפואים של דורות כגון: שמיר, בצל מטוגן, פטרוזליה, בזיליקום וכ'ו - מומלץ מאוד.

אל תתייאשי לאט לאט תלמדי טכניקות והם לאו דווקא מורידות מאיכות האוכל.

בהצלחה..
 

SARAM618

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הקפאה - שם המשחק,
להכין שניצלים לפני טיגון ואז להקפיא,
לעשות מלית לקציצות ואז להקפיא חלק.
מלית לפלאפל ולהקפיא,

אפשר גם עופות, בלילה לשים בתבנית עוף עם תפו"א ורוטב,
בבוקר לשים בתנור עם טיימר, חוזרים לריח מעולה ונשאר רק אורז להכין,

הרבה מאוד בנות מטגנות הרבה בצל ומקפיאות זה מקצר תהליך,
 

דיצה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
להכין בסיסים קפואים זה מעולה.
בצל מטוגן, חזות חתוכים ועוד.
מבחינת קניות-לאט לאט נכנסים לרוטינת מוצרים שאת רגילה לקנות.
יש דברים שמישים שאני מחזיקה עוד בארון כמו שמן, ואז כשפותחת מהארון מוסיפה לרשימת קניות.
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
משק בית יעיל כולל:
1. הערכה של כמויות.
2. לקנות רק מה שצריך
3. להתפנק רק על דברים קטנים.
נניח שאתם אוכלים סלט מלפפון עגבנייה וגמבה,
תקני כמה בלבד, וכל שבוע תפני את המקרר.
נניח שאתם אוהבים סוגי גבינות, תקני כל פעם רק סוג אחד,
שלא ייזרק.
כדי להרגיש שפע אפשר לקנות משהו שאתם אוהבים, או להכין,
למשל עוגות שמרים, עוגות גבינה, עוגיות, פשטידות, קצת יוגורטים,
קערה עם קצת פירות.
אפשר גם להינעל על משהו שהולך אצלכם, למשל טוסטים, ביצת עין,
או גבינה עם זיתים, או סלט עגבניות.
ארוחת צהריים סטנדרטית לזוג לא אמורה לקחת יותר מחצי שעה הכנה,
קציצות ירק ופחמימה, שניצלים, עוף בסיר, דגים, אטריות, מרק.
אפשר לעשות קניה שבועית קבועה, ולתכנן שיהיה בבית כמה מצרכי יסוד לאפיה.
ואם ראית משהו שרצית להכין להוסיף לרשימה ביום של הקניה, ומקסימום ללכת
פעם אחת להשלמות.
בהצלחה.
 

Yael Mor

משתמש מקצוען
@בואו נעצב את זה ביחד יקרה,
אני אומנם כבר עם ילדים ב"ה, אבל עדיין רלוונטי מה שהייתי מכינה גם שהיינו לבד. ביום ראשון או מוצ"ש אני מכינה אוכל לכל השבוע וזה לוקח לי 45 דקות. אם אתם לא מפונקים ואין לכם בעיה לאכול יומיים אותו דבר זה יהיה לך מצוין.
אני לוקחת עוף שלם ומחלקת אותו. את הכרעיים, השוקיים והכנפיים מבשלת בסיר עם שעועית/ תפו"א/בצל, גזר וגמבה, את החזה עוף הופכת לשניצלים ועושה אותם על פלנצ’ה או מטגנת, אפשרות נוספת וקלה יותר זה מוקפץ עם פטריות, גזר ובצל. כל אחד מהסירים הללו מספיק ליומיים, לפחות אצלנו...
תוספת אני מכינה בורגול/פסטה/קוסקוס/ירקות בתנור או גם וגם כמה דברים. תוך כדי מעמידה מרק ירקות/ עדשים אדומות/אפונה/מרק כתום.
וזהו, את מסודרת לכל השבוע. אני די מרובעת ואין לי כח לחשוב כל פעם על דברים חדשים ולכן זה נח לי מאוד וגם בעלי זורם אז זה מצוין. אם את רוצה יותר לגוון אז תכיני כמה תפריטים שיהיה לך לבחירה ולא תצטרכי כל פעם לחשוב מחדש.
חשוב שיהיה לך בבית קפואים כמו שעועית, לקט ירקות, ברוקולי, עופות כמובן. וירקות כמו תפו"א, גזר, בצל, בטטה, לא מתקלקלים מהר. שאר הירקות הרגישים יותר זה באמת בעיה של זוצים וצריך לקנות כל שבוע.
בהצלחה רבה!
 

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
אם מתאים לך לבשל לכמה ימים או שאת טיפוס מאורגן אז ההמשך פחות שייך אלייך

אני מפונקת ומפוזרת ואוהבת להתארגן מהרגע להרגע
כמה דברים בסיסיים שכן למדתי
1. בערב לפני חייבת לדעת מה להוציא מהמקפיא
2. לתכנן תפריט לפי המוצרים שיש בבית
3. אם לא הולך חבילת גבינה בשבוע לא חייבים לוותר על הגבינה- תבררי אבל לא בטוח שזה בל תשחית

4. דואגת שיהיה ירקות בבית בכמות ממוצעת לשבוע- לפעמים קצת נזרק, לפעמים קצת חסר מתגמשת

מה המוצרים שדואגת שיהיה רוב הזמן בבית:
ירקות קפואים, פסטה, פתיתים, אורז וכל הקטניות שאוהבת
קופסאות שימורים
עופות, דגים בשימוש יום יומי
וכמובן מספיק שמן, מלח, קמח ותיבולים מתאימים

יש משהו נוסף שכדאי מייד להחליט מה התפריט,
להתחיל עם הדברים או שמתבשלים הכי ארוך או שעד שאת שמה אותם על הסיר לוקח הכי קצת זמן
ואז תוך כדי ערבוב ממשיכה להכין את המוצר הבא

יש עוד טיפים בנושא
ברגע שחותכים בצל לחתוך כבר לכל הסירים
להוציא מראש מהמקרר על השולחן את כל המוצרים שצריכים וכו'
אבל המיומניות לומדים בעיקר עם החיים- איך שהכי מתאים לך!
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
אשמח להסבר
הכוונה שנניח את קונה "מה שצריך"
אז בקניה השבועית תוסיפי משהו אחד או שתיים מפנקים,
לאחת זה גבינה משובחת ולאחת זה פטריות טריות
ולאחת שוקולד או גלידה וכד'.
אז 1. לקחת רק דבר אחד או שתיים
2. נניח שאת אוהבת גבינות, מוצרלה וגם בולגרית, אז תבחרי כל שבוע
רק אחד.
ככה גם תתפנקי גם לא ייזרקו דברים מיותרים, גם תגווני, גם תרגישי שפע,
ומצד שני לא צריך הרבה יותר מזה, כל לא תחרגי במחירים מוגזמים.
 

צפורה. ב.

משתמש פעיל
אני עשיתי לעצמי חלוקה בראש כמה פעמים בשבוע יהיה בשרי וכמה דגים/פרווה
זה מאד מקל כי אחד הקשיים בהכנת ארוחות זה ההחלטה מה להכין! (מי מזדהה?)
וכשברור לך שהיום בשרי אז קודם כל מוציאים עוף, הדרך מכאן לבישול כבר קצרה.
דבר נוסף שעוזר זה חלוקה של מנות בראש, בד"כ קבוע כשיש עוף בתנור התוספת תהיה ירקות בתנור
שניצל הולך עם אורז ותירס, דג עם פירה וכו
ולכן את צריכה להחליט רק את המנה עיקרית ואז התוספות הם קבועות
את יכולה להכין לך רשימה של מנות, ולפני הקניה השבועית תעברי עליו ותבחרי אלו ארוחות את רוצה לשבוע הקרוב
ולפי זה תכיני רשימת קניות....
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
הכוונה שנניח את קונה "מה שצריך"
אז בקניה השבועית תוסיפי משהו אחד או שתיים מפנקים,
לאחת זה גבינה משובחת ולאחת זה פטריות טריות
ולאחת שוקולד או גלידה וכד'.
אז 1. לקחת רק דבר אחד או שתיים
2. נניח שאת אוהבת גבינות, מוצרלה וגם בולגרית, אז תבחרי כל שבוע
רק אחד.
ככה גם תתפנקי גם לא ייזרקו דברים מיותרים, גם תגווני, גם תרגישי שפע,
ומצד שני לא צריך הרבה יותר מזה, כל לא תחרגי במחירים מוגזמים.
אהבתי, תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה