מתכון איך מגישים כבד קצוץ בצורה אלגנטית?

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י ELFISH, ‏14/2/19.

  1. ELFISH

    ELFISH משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏17/12/08
    הודעות:
    471
    תודות :
    510
    נקודות:
    109
    מחפשת צורה יפה להגשה אישית בשבת שמחה. משהו שאפשר לעצב בשבת ויחסית במהירות. חשבתי אולי אפשר עם רינגים ממתכת? זה יעבוד?
    אשמח לכל רעיון שעשיתם אצלכם. תודה!
     
  2. ביתילי

    ביתילי משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏29/11/17
    הודעות:
    1,247
    תודות :
    3,292
    נקודות:
    134
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    מיקום:
    בני ברק
    לשים בתבנית קוביות
    להוציא כשזה קרוש ולשמור, או הקפאה.
    העיסה צריכה להיות יציבה מאד,
     
  3. רותי המניק

    רותי המניק משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏13/2/13
    הודעות:
    8,995
    תודות :
    16,150
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    צלמת ילדים|משפחות|NB|בר/ת מצוה
    מיקום:
    סטודיו בבני ברק | צילומי חוץ באזור המרכז
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    CANON 6D
    לא אישיות אבל מאד יפה נח ומכובד

    אחרי ההכנה של הכבד
    לשים בתבנית אינגלישקייק שכבה דקה של ביצים קשות מרוסקות
    ומעל זה לשים את הכבד קצוץ

    לקחת מגש מלבני יפה
    להפוך מעליו את התבנית עם הכבד
    יוצא שכבה יפה של צהוב למעלה וחום למטה

    לקשט מסביב בחסה עגבניות שרי וכו'

    (האמת שבאותו רעיון אפשר גם בתבניות אישיות קטנות)
     
    גסנר, rivkiy, GRN ו-4 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  4. נחמי אפשטיין

    נחמי אפשטיין משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏25/9/18
    הודעות:
    289
    תודות :
    806
    נקודות:
    134
    עיסוק:
    מעצבת גרפית ועורכת וידיאו
    מיקום:
    מודיעין עילית
    סוג מצלמה:
    80D , תאורות, וכו'
    אצלינו סורי על הפשטות -
    אנחנו לוקחים לפתנית, בדופן שלה אנו מצמידים מלפפונים חתוכים לפרוסות די דקות,
    אח"כ ממלאים בכבד,
    הופכים על צלחת קטנה, ומקשטים למעלה במעט פלפל אדום וצהוב ...

    התוצאה חביבה ביותר, ממלאת צלחת בצורה מרשימה,
    ולמען האמת די פרקטית....
     
  5. חיה.

    חיה. משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏17/12/12
    הודעות:
    1,429
    תודות :
    589
    נקודות:
    124
    אני משתמש עם כף לגלידה, יוצאת צורה יפה של חצי עיגול. כ.PNG
     
    saralulu ו-ELFISH אוהבים את זה.
  6. sem

    sem משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏13/3/09
    הודעות:
    676
    תודות :
    121
    נקודות:
    49
    תבדקו קודם מה מותר לעשות בשבת

    חלק מהדברים שכתובים פה למעלה אסור לעשות אותם בשבת
     
  7. נחמי אפשטיין

    נחמי אפשטיין משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏25/9/18
    הודעות:
    289
    תודות :
    806
    נקודות:
    134
    עיסוק:
    מעצבת גרפית ועורכת וידיאו
    מיקום:
    מודיעין עילית
    סוג מצלמה:
    80D , תאורות, וכו'
    התכוונת בטח שחלק מהדברים הכתובים כאן צריך לדעת איך לעשות אותם בשבת...
    כלומר מלפפונים מותר לקצוץ רק לא מידי, לערבב עיסה מותר, רק אין לעשות אותה סמיכה מידי - וכו'...
     
    saralulu, מירימ ו-ELFISH אוהבים את זה.
  8. ריקי פדרזון

    ריקי פדרזון משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏30/12/13
    הודעות:
    1,202
    תודות :
    4,668
    נקודות:
    134
    עיסוק:
    צילום
    מיקום:
    אשדוד
    סוג מצלמה:
    קנון 6D
    אנחנו מכינים ככה וזה ממש מוצלח,רק עוד שידרוג בתחתית התבנית מפזרים לכל הארוך באמצע,שומשום שחור קצת זה ממש משדרג.
     
  9. bekkiback

    bekkiback משתמש סופר מקצוען סופרות וכתיבה

    הצטרף:
    ‏27/12/17
    הודעות:
    357
    תודות :
    584
    נקודות:
    109
    או 'רסיסי' בצל ירוק או עירית
     
    חדוי כנרת אוהב/ת את זה.
  10. כוכב103

    כוכב103 משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    3,569
    תודות :
    1,467
    נקודות:
    144
    שמעתי פעם שלשים בתוך כלי או תבנית שקעים כדי שתצא צורה בשבת- אסור (צריך לברר בדיוק מה המקור)
    אבל אפשר אולי לפני שבת להכניס לתבניות/לפתניות ובשבת רק להפוך.
    לא העליתי בדעתי שאסור עד ששמעתי את זה...
     
  11. נחמי אפשטיין

    נחמי אפשטיין משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏25/9/18
    הודעות:
    289
    תודות :
    806
    נקודות:
    134
    עיסוק:
    מעצבת גרפית ועורכת וידיאו
    מיקום:
    מודיעין עילית
    סוג מצלמה:
    80D , תאורות, וכו'
    משום מלאכת בונה כמובן, השאלה כמה מיונז וכו' שמים,
    אנחנו לדוג' שמים בלי מיונז בכלל... כך שכאשר הופכים את הלפתנים יש צורה, אבל רק נוגעים במזלג...
    וזה כמו ההבדל בין לגו יציב לבין קפלה וכו'... (אם אני לא טועה...)

    והיות וכך מורה הלכה אמר לנו כשביררנו שזה מותר לחלוטין - בתנאים מסויימים...
     
  12. ELFISH

    ELFISH משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏17/12/08
    הודעות:
    471
    תודות :
    510
    נקודות:
    109
    ואז מגישים לשולחן מלבן כזה? ואיך אנשים לוקחים? לא יוצר בלגן?
     
  13. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    4,013
    תודות :
    1,759
    נקודות:
    134
    עיסוק:
    שרטוט מיפוי טופוגרפי בתוכנות mappite ו-otokad
    מיקום:
    דרום

    קבצים מצורפים:

    נערך לאחרונה ב: ‏14/2/19
    להרגיש בבית, משי 1 ו-קווי מתאר אוהבים את זה.
  14. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    1,733
    תודות :
    4,687
    נקודות:
    124
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    פירה בטטה.
    ובלי רינגים ממתכת. קחי בקבוק שתיה ריק, חתכי מאמצעו בעזרת סכין יפני טבעת פלסטיק.
    אם יש צורך בקוטר שונה גזרי והדקי שוב בהתאם והרי לך רינג בעלות נמוכה. :)
    אפשר לקשט במהירות בבצל ירוק שחתכת באלכסון במספריים לפני שבת או בעלי מיקרו.
    עריכה: לא שמתי לב שזו שבת לעניין צורות. אכן יש לשאול מורה הוראה בנידון.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏14/2/19
    חדוי כנרת ו-יוכבדא אוהבים את זה.
  15. rivkiy

    rivkiy משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏18/5/14
    הודעות:
    1,516
    תודות :
    2,717
    נקודות:
    134
    סוג מצלמה:
    קנון 700D עדשת 50 מ"מ
    ראיתי פעם בשמחה משפחתית, שעשו כמו קלופס סלט ביצים ואז ציפו אותו בכבד קצוף (כמו רולדה כזאת) ואז חתכו לפרוסות. התקבל מאד אסטתי ויפה.
     
    תיקתוק, חדוי כנרת ו-יוכבדא אוהבים את זה.
  16. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    1,733
    תודות :
    4,687
    נקודות:
    124
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    1. אפשר גם לקנות טארטלטים מלוחים - יש בקוטר 6 ס"מ ולמלא בהם ולקשט בעשבי תיבול/ריבת בצל.
    2. להכין מראש לפני שבת מעין קעריות פילו ולמלא בהן בעת ההגשה ולקשט כנ"ל.
    רק להיזהר לא לאחסן אותן במקרר וכמובן לחמם במגש פתוח ולא מכוסה אחרת הן תהפוכנה לסמרטוטים.
     
    חישוקים ו-חדוי כנרת אוהבים את זה.
  17. שתים

    שתים משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/10/16
    הודעות:
    929
    תודות :
    3,127
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    הייטק
    מיקום:
    ירושלים
    פיזור חסה ומעליו כדור של כבד וכדור של ביצים (עם כף גלידה- מותרת בשבת).
    פעם מישהי פה העלתה גם רעיון להגיש כבד על קרקר טוסט עגול קטן, לא זוכרת בדיוק איזה סוג. לדעתי יכול לשדרג מאוד.
     
    חישוקים, חדוי כנרת ו-shira bira אוהבים את זה.
  18. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    1,733
    תודות :
    4,687
    נקודות:
    124
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    אפשר פרוסות בגט משוחות קלות בשמן מתובל שקולים בתנור לפני שבת :)
     
    חדוי כנרת ו-שתים אוהבים את זה.
  19. לוטוס

    לוטוס משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/4/14
    הודעות:
    1,100
    תודות :
    997
    נקודות:
    159
    עם כף גלידה יוצרים 3 עיגולים בצבעים שונים:
    1. כדור כבד קצוץ
    2. כדור סלט ביצים
    3. כדור אבוקדו
    מניחים על מצע חסה+עגבניות שרי חתוכות בצד.

    יוצא צבעוני ויפה!
     
  20. תיקתוק

    תיקתוק משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏3/3/15
    הודעות:
    1,736
    תודות :
    613
    נקודות:
    124
    נשמע מעניין.
    אבוקדו זה סלט אבוקדו?