מתכון איך מגישים כבד קצוץ בצורה אלגנטית?

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י ELFISH, ‏14/2/19.

  1. ELFISH

    ELFISH משתמש מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏17/12/08
    הודעות:
    477
    תודות :
    738
    נקודות:
    109
    מחפשת צורה יפה להגשה אישית בשבת שמחה. משהו שאפשר לעצב בשבת ויחסית במהירות. חשבתי אולי אפשר עם רינגים ממתכת? זה יעבוד?
    אשמח לכל רעיון שעשיתם אצלכם. תודה!
     
  2. ביתילי

    ביתילי משתמש מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏29/11/17
    הודעות:
    1,670
    תודות :
    5,053
    נקודות:
    184
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    מיקום:
    בני ברק
    לשים בתבנית קוביות
    להוציא כשזה קרוש ולשמור, או הקפאה.
    העיסה צריכה להיות יציבה מאד,
     
  3. רותי המניק

    רותי המניק משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏13/2/13
    הודעות:
    9,444
    תודות :
    20,068
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    צלמת ילדים|משפחות|NB|בר/ת מצוה
    מיקום:
    סטודיו בבני ברק | צילומי חוץ באזור המרכז
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    CANON 5D MARK3
    לא אישיות אבל מאד יפה נח ומכובד

    אחרי ההכנה של הכבד
    לשים בתבנית אינגלישקייק שכבה דקה של ביצים קשות מרוסקות
    ומעל זה לשים את הכבד קצוץ

    לקחת מגש מלבני יפה
    להפוך מעליו את התבנית עם הכבד
    יוצא שכבה יפה של צהוב למעלה וחום למטה

    לקשט מסביב בחסה עגבניות שרי וכו'

    (האמת שבאותו רעיון אפשר גם בתבניות אישיות קטנות)
     
    גסנר, rivkiy, GRN ו-4 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  4. נחמי ברלינגר

    נחמי ברלינגר משתמש מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏25/9/18
    הודעות:
    343
    תודות :
    906
    נקודות:
    172
    עיסוק:
    מעצבת גרפית ועורכת וידיאו
    מיקום:
    מודיעין עילית
    סוג מצלמה:
    80D , תאורות, וכו'
    אצלינו סורי על הפשטות -
    אנחנו לוקחים לפתנית, בדופן שלה אנו מצמידים מלפפונים חתוכים לפרוסות די דקות,
    אח"כ ממלאים בכבד,
    הופכים על צלחת קטנה, ומקשטים למעלה במעט פלפל אדום וצהוב ...

    התוצאה חביבה ביותר, ממלאת צלחת בצורה מרשימה,
    ולמען האמת די פרקטית....
     
  5. חיה.

    חיה. משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏17/12/12
    הודעות:
    1,448
    תודות :
    692
    נקודות:
    124
    אני משתמש עם כף לגלידה, יוצאת צורה יפה של חצי עיגול. כ.PNG
     
    saralulu ו-ELFISH אוהבים את זה.
  6. sem

    sem משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏13/3/09
    הודעות:
    676
    תודות :
    167
    נקודות:
    49
    תבדקו קודם מה מותר לעשות בשבת

    חלק מהדברים שכתובים פה למעלה אסור לעשות אותם בשבת
     
  7. נחמי ברלינגר

    נחמי ברלינגר משתמש מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏25/9/18
    הודעות:
    343
    תודות :
    906
    נקודות:
    172
    עיסוק:
    מעצבת גרפית ועורכת וידיאו
    מיקום:
    מודיעין עילית
    סוג מצלמה:
    80D , תאורות, וכו'
    התכוונת בטח שחלק מהדברים הכתובים כאן צריך לדעת איך לעשות אותם בשבת...
    כלומר מלפפונים מותר לקצוץ רק לא מידי, לערבב עיסה מותר, רק אין לעשות אותה סמיכה מידי - וכו'...
     
    saralulu, מירימ ו-ELFISH אוהבים את זה.
  8. ריקי פדרזון

    ריקי פדרזון משתמש מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏30/12/13
    הודעות:
    1,340
    תודות :
    5,364
    נקודות:
    184
    עיסוק:
    צילום
    מיקום:
    אשדוד
    סוג מצלמה:
    קנון 6D
    אנחנו מכינים ככה וזה ממש מוצלח,רק עוד שידרוג בתחתית התבנית מפזרים לכל הארוך באמצע,שומשום שחור קצת זה ממש משדרג.
     
  9. bekkiback

    bekkiback משתמש מקצוען סופרות וכתיבה

    הצטרף:
    ‏27/12/17
    הודעות:
    427
    תודות :
    863
    נקודות:
    109
    או 'רסיסי' בצל ירוק או עירית
     
    חדוי כנרת אוהב/ת את זה.
  10. כוכב103

    כוכב103 משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    3,607
    תודות :
    1,897
    נקודות:
    240
    עיסוק:
    גרפיקה, שיווק, ניהול ופרסום
    מיקום:
    מודיעין עילית
    שמעתי פעם שלשים בתוך כלי או תבנית שקעים כדי שתצא צורה בשבת- אסור (צריך לברר בדיוק מה המקור)
    אבל אפשר אולי לפני שבת להכניס לתבניות/לפתניות ובשבת רק להפוך.
    לא העליתי בדעתי שאסור עד ששמעתי את זה...
     
  11. נחמי ברלינגר

    נחמי ברלינגר משתמש מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏25/9/18
    הודעות:
    343
    תודות :
    906
    נקודות:
    172
    עיסוק:
    מעצבת גרפית ועורכת וידיאו
    מיקום:
    מודיעין עילית
    סוג מצלמה:
    80D , תאורות, וכו'
    משום מלאכת בונה כמובן, השאלה כמה מיונז וכו' שמים,
    אנחנו לדוג' שמים בלי מיונז בכלל... כך שכאשר הופכים את הלפתנים יש צורה, אבל רק נוגעים במזלג...
    וזה כמו ההבדל בין לגו יציב לבין קפלה וכו'... (אם אני לא טועה...)

    והיות וכך מורה הלכה אמר לנו כשביררנו שזה מותר לחלוטין - בתנאים מסויימים...
     
  12. ELFISH

    ELFISH משתמש מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏17/12/08
    הודעות:
    477
    תודות :
    738
    נקודות:
    109
    ואז מגישים לשולחן מלבן כזה? ואיך אנשים לוקחים? לא יוצר בלגן?
     
  13. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען איור וציור מקצועי עיצוב גרפי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    4,084
    תודות :
    2,049
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    שרטוט מיפוי טופוגרפי בתוכנות mappite ו-otokad
    מיקום:
    דרום

    קבצים מצורפים:

    נערך לאחרונה ב: ‏14/2/19
    להרגיש בבית, משי 1 ו-קווי מתאר אוהבים את זה.
  14. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    2,688
    תודות :
    11,497
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    פירה בטטה.
    ובלי רינגים ממתכת. קחי בקבוק שתיה ריק, חתכי מאמצעו בעזרת סכין יפני טבעת פלסטיק.
    אם יש צורך בקוטר שונה גזרי והדקי שוב בהתאם והרי לך רינג בעלות נמוכה. :)
    אפשר לקשט במהירות בבצל ירוק שחתכת באלכסון במספריים לפני שבת או בעלי מיקרו.
    עריכה: לא שמתי לב שזו שבת לעניין צורות. אכן יש לשאול מורה הוראה בנידון.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏14/2/19
    חדוי כנרת ו-יוכבדא אוהבים את זה.
  15. rivkiy

    rivkiy משתמש מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏18/5/14
    הודעות:
    1,711
    תודות :
    3,535
    נקודות:
    184
    סוג מצלמה:
    קנון 700D עדשת 50 מ"מ
    ראיתי פעם בשמחה משפחתית, שעשו כמו קלופס סלט ביצים ואז ציפו אותו בכבד קצוף (כמו רולדה כזאת) ואז חתכו לפרוסות. התקבל מאד אסטתי ויפה.
     
    תיקתוק, חדוי כנרת ו-יוכבדא אוהבים את זה.
  16. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    2,688
    תודות :
    11,497
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    1. אפשר גם לקנות טארטלטים מלוחים - יש בקוטר 6 ס"מ ולמלא בהם ולקשט בעשבי תיבול/ריבת בצל.
    2. להכין מראש לפני שבת מעין קעריות פילו ולמלא בהן בעת ההגשה ולקשט כנ"ל.
    רק להיזהר לא לאחסן אותן במקרר וכמובן לחמם במגש פתוח ולא מכוסה אחרת הן תהפוכנה לסמרטוטים.
     
    חישוקים ו-חדוי כנרת אוהבים את זה.
  17. שתים

    שתים משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/10/16
    הודעות:
    1,090
    תודות :
    4,390
    נקודות:
    174
    עיסוק:
    הייטק
    מיקום:
    ירושלים
    פיזור חסה ומעליו כדור של כבד וכדור של ביצים (עם כף גלידה- מותרת בשבת).
    פעם מישהי פה העלתה גם רעיון להגיש כבד על קרקר טוסט עגול קטן, לא זוכרת בדיוק איזה סוג. לדעתי יכול לשדרג מאוד.
     
    חישוקים, חדוי כנרת ו-shira bira אוהבים את זה.
  18. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    2,688
    תודות :
    11,497
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    אפשר פרוסות בגט משוחות קלות בשמן מתובל שקולים בתנור לפני שבת :)
     
    חדוי כנרת ו-שתים אוהבים את זה.
  19. לוטוס

    לוטוס משתמש מקצוען פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/4/14
    הודעות:
    1,095
    תודות :
    989
    נקודות:
    197
    עם כף גלידה יוצרים 3 עיגולים בצבעים שונים:
    1. כדור כבד קצוץ
    2. כדור סלט ביצים
    3. כדור אבוקדו
    מניחים על מצע חסה+עגבניות שרי חתוכות בצד.

    יוצא צבעוני ויפה!
     
  20. תיקתוק

    תיקתוק משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏3/3/15
    הודעות:
    1,787
    תודות :
    806
    נקודות:
    124
    נשמע מעניין.
    אבוקדו זה סלט אבוקדו?