מידע שימושי מתכון לסלט כבד קצוץ וסלט ביצים עם בצל

  • פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך

cyp

משתמש מקצוען
אני צריכה להכין לארוע בשבת ואין לי מושג איך מכינים כבד קצוץ תמיד אנחנו קונים וסלט ביצים יש עוד אפשרות חוץ מריסוק בשבת בבוקר? אולי משהו שאפשר להכין בערב שבת..?
תודה
 

חשבונאית

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
כבד קצוץ:
מטגנים בצל, ולקראת סוף הטיגון מוסיפים את הכבדים כדי שיקבלו את הטעם הטוב,
לאחמ"כ קוצצים (אנחנו בבלנדר מקל) יחד את הכבד וביצים
ניתן להוסיף מלח/פלפל/שום ועוד לפי הטעם
טיפ להגשה יפה:
לסדר את הכבד הקצוץ/הביצים הקצוצות בתבניות אינגליש קייק, לפני הסעודה להפוך כל תבנית ע"ג מגש אובלי (אפשר על מצע של חסה ומסביב ירקות) ולחתוך לחתיכות-כמו עוגה,
מרשים ופרקטי
בהצלחה,
 

cyp

משתמש מקצוען
כבד קצוץ:
מטגנים בצל, ולקראת סוף הטיגון מוסיפים את הכבדים כדי שיקבלו את הטעם הטוב,
לאחמ"כ קוצצים (אנחנו בבלנדר מקל) יחד את הכבד וביצים
ניתן להוסיף מלח/פלפל/שום ועוד לפי הטעם
טיפ להגשה יפה:
לסדר את הכבד הקצוץ/הביצים הקצוצות בתבניות אינגליש קייק, לפני הסעודה להפוך כל תבנית ע"ג מגש אובלי (אפשר על מצע של חסה ומסביב ירקות) ולחתוך לחתיכות-כמו עוגה,
מרשים ופרקטי
בהצלחה,
כמויות?
 

cyp

משתמש מקצוען
כבד קצוץ:
מטגנים בצל, ולקראת סוף הטיגון מוסיפים את הכבדים כדי שיקבלו את הטעם הטוב,
לאחמ"כ קוצצים (אנחנו בבלנדר מקל) יחד את הכבד וביצים
ניתן להוסיף מלח/פלפל/שום ועוד לפי הטעם
טיפ להגשה יפה:
לסדר את הכבד הקצוץ/הביצים הקצוצות בתבניות אינגליש קייק, לפני הסעודה להפוך כל תבנית ע"ג מגש אובלי (אפשר על מצע של חסה ומסביב ירקות) ולחתוך לחתיכות-כמו עוגה,
מרשים ופרקטי
בהצלחה,
ואפשר להכין את הביצים ביום שישי?
 

חשבונאית

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
זו לא בעיה של ביצה שעברה לילה?
זה עם מיונז? אולי תתני לי מתכון לביצים?
לגבי בעיה של ביצה ולילה-לא שמעתי,
בלי מיונז,
ביצים קצוצות עם שמן עמ"נ שיהיו יותר גושיות וכמובן תבלינים לפי הטעם,,,
לא כ"כ מומחית במתכונים של ביצים, אנחנו מכינים אותם רק לשמחות,
אולי יש מישהי נוספת שתחכים אותך...
בהצלחה,
 
  • תודה
Reactions: cyp

אביטל טאביב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ביצה שעברה לילה?? לא שמעתי מושג כזה...
איך את מכינה סלט ביצים לשבת אם לא מיום שישי :eek:

ניתן לשמור ביצים מבושלות במקרר לפחות 4 ימים ללא בעיה.
 
  • תודה
Reactions: cyp

אביטל טאביב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סלט ביצים:
מטגנים היטב בצל
מגרדים ביצים קשות
מוסיפים מלח ומיונז
ומערבבים לעיסה
 
  • תודה
Reactions: cyp

יבר

משתמש מקצוען
ביצה שעמדה לילה , הכוונה לביצה ללא קליפה ולא משנה אם מבושלת או לא.
הפתרון הוא להפוך את הביצה ל"תבשיל" . ז"א להוסיף לה מרכיבים נוספים.
לכן , כשמכינים את סלט הביצים ביום שישי מוסיפים מלח ושמן (או מיונז) ואז אין בעיה שיעבור עליה לילה . (אגב , הסיבה היא מחשש סכנה) , כמובן - במקרר.
ניתן להכין את הכבד קצוץ כמו המתכון לעיל. וניתן להכין בנפרד סלט ביצים.
לשטוח בתבנית אנגלישקייק שכבה מהכבד ועל זה שכבה מסלט הביצים. לדחוס קצת כל שכבה כדי שתתייצב ונוכל אח"כ לפרוס. ניתן גם להכין 3 שכבות. אחת כבד +מעט ביצים , השניה - ביצים עם בצל מטוגן והשלישית ביצים עם שמן ומלח בלבד. השכבה השניה תקבל צבע מהצל המטוגן ותהיה כהה יותר מהשכבה העליונה..
כל זה - ביום שישי
לשמור במקום קר במקרר.
להגשה - לפרוס ולצלחת כיד הדמיון.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
הכבד עשוי מ-4 שכבות: ביצה, כבד, ביצה וכבד
גם 2 שכבות יוצא יפהפה.
והפרחים -הכנתי לילדים שאינם אוהדים גדלים של הכבד...

אם איני טועה רשמתי כבר את המתכון,
אבל אם יידרש,
אקליד שוב.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0572.JPG
    IMG_0572.JPG
    1.6 MB · צפיות: 239
  • IMG_0574.JPG
    IMG_0574.JPG
    2.5 MB · צפיות: 260

cyp

משתמש מקצוען
הכבד עשוי מ-4 שכבות: ביצה, כבד, ביצה וכבד
גם 2 שכבות יוצא יפהפה.
והפרחים -הכנתי לילדים שאינם אוהדים גדלים של הכבד...

אם איני טועה רשמתי כבר את המתכון,
אבל אם יידרש,
אקליד שוב.
אשמח למתכון או קישור
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
המתכון מספיק ל-32 מנות מאד מכובדות+13 פרחונים של סלט הביצים.

כבד קצוץ וסלט ביצים

הרכיבים:

48 ביצים קשות
6 בצלים פרוסים ומאודים לשקיפות בלבד!
טחני יחד
תבלי בערך ב-1+1/2 כפות מלח.

לכבד הקצוץ:

ו ק"ג כבד
10 בצלים גדולים מאודים מטוגנים להזהבה
הוסיפי את הכבד וטגני יחד עוד כ-10 דק'.
3-4 תפו"א מבושלים

טחני הכל יחד.
המליחי בערך עם 3 כפיות מלח
פלפל שחור.

*מכמות תערובת הביצים הפרישי ל-13 הפרחים,
מלאי חותכן בצורה הרצויה עד למחצית וקשטי.


לשכבות:

1. רפדי תבנית ח.פ. גדולה בפרגמנט, הרטיבי מעט.
2. שטחי מחצית מתערובת הביצים,
3. כסי במחצית מתערובת הכבד,
4. שטחי במחצית הנותרת של תערובתת הביצים
5. סיימי בתערובת הכבד.

6. סמני ופרסי למנות,
4 לרוחב ו-8 לאורך
7. קשטי במחצית עגבנית שרי ובעלי פטרוזיליה.

8. כסי בניר כסף בזהירות!
שלא יגע ב"עוגת הביצים והכבד"...
שמרי במקרר.

טיפ להגשה:
חתכי בעזרת סכין חדה את פינות התבנית
ובעזרת מרית שטוחה הוציאי את המנות בשלימותן!

אפשרות הגשה אלגנטית נוספת:

1. 1/2 מתערובת הביצים שטחי לעלה ע"ג ניר כסף לח מעט,
2. מעליו שטחי 1/2 מכמות הכבד
3. גלגלי יחד לרולדה דו צבעונית
4. קררי, פרסי והגישי ליד עלה חסה ועגבנית שרי.

בהצלחה
ולשמחות!
 

cyp

משתמש מקצוען
המתכון מספיק ל-32 מנות מאד מכובדות+13 פרחונים של סלט הביצים.

כבד קצוץ וסלט ביצים

הרכיבים:

48 ביצים קשות
6 בצלים פרוסים ומאודים לשקיפות בלבד!
טחני יחד
תבלי בערך ב-1+1/2 כפות מלח.

לכבד הקצוץ:

ו ק"ג כבד
10 בצלים גדולים מאודים מטוגנים להזהבה
הוסיפי את הכבד וטגני יחד עוד כ-10 דק'.
3-4 תפו"א מבושלים

טחני הכל יחד.
המליחי בערך עם 3 כפיות מלח
פלפל שחור.

*מכמות תערובת הביצים הפרישי ל-13 הפרחים,
מלאי חותכן בצורה הרצויה עד למחצית וקשטי.


לשכבות:

1. רפדי תבנית ח.פ. גדולה בפרגמנט, הרטיבי מעט.
2. שטחי מחצית מתערובת הביצים,
3. כסי במחצית מתערובת הכבד,
4. שטחי במחצית הנותרת של תערובתת הביצים
5. סיימי בתערובת הכבד.

6. סמני ופרסי למנות,
4 לרוחב ו-8 לאורך
7. קשטי במחצית עגבנית שרי ובעלי פטרוזיליה.

8. כסי בניר כסף בזהירות!
שלא יגע ב"עוגת הביצים והכבד"...
שמרי במקרר.

טיפ להגשה:
חתכי בעזרת סכין חדה את פינות התבנית
ובעזרת מרית שטוחה הוציאי את המנות בשלימותן!

אפשרות הגשה אלגנטית נוספת:

1. 1/2 מתערובת הביצים שטחי לעלה ע"ג ניר כסף לח מעט,
2. מעליו שטחי 1/2 מכמות הכבד
3. גלגלי יחד לרולדה דו צבעונית
4. קררי, פרסי והגישי ליד עלה חסה ועגבנית שרי.

בהצלחה
ולשמחות!
יישר כח!!!!
 

אמא טובה

משתמש מקצוען
כהמשך למה שאמרו לך על תבניות אינגליש קייק
אם תצפי את התבנית קודם בניילון נצמד יהיה הרבה יותר קל לחתוך
את מרימה את הניילון עם הביצה וכבד שדחוסים מעל
שמה על משטח ישר וחותכת.
לגבי כמויות ל70 איש עשיתי

לסלט ביצים- 60 ביצים מבושלות שגרדתי בחלק הכי דק של הפוד הוספתי שמן מלח ומיונז(סליחה לא יודעת כמויות)-יצא מרקם מעולה
שטחתי בתבנית ואז שמתי תבנית נוספת מעל ודחפתי (מקווה שאת מבינה...)
אני אישית לא שמה בייצים בכבד רק כמויות של בצל מטוגן
השתמשתי ב1.5 קילו כבד וכעשרים בצלים הוספתי מלח פלפל

להגיש פרוסה עם קצת חסה ועגבניות שרי
נראה מקסים!
 
נערך לאחרונה ב:

cyp

משתמש מקצוען
כהמשך למה שאמרו לך על תבניות אינגליש קייק
אם תצפי את התבנית קודם בניילון נצמד יהיה הרבה יותר קל לחתוך
את מרימה את הניילון עם הביצה וכבד שדחוסים מעל
שמה על משטח ישר וחותכת.
לגבי כמויות ל70 איש עשיתי

לסלט ביצים- 60 ביצים מבושלות שגרדתי בחלק הכי דק של הפוד-יצא מרקם מעולה
שטחתי בתבנית ואז שמתי תבנית נוספת מעל ודחפתי (מקווה שאת מבינה...)
אני אישית לא שמה בייצים בכבד רק כמויות של בצל מטוגן
השתמשתי ב1.5 קילו כבד וכעשרים בצלים

להגיש פרוסה עם קצת חסה ועגבניות שרי
נראה מקסים!
הסלט ביצים בלי כלום? לא בצל ולא מיונז?
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
עוד אפשרות להגשה יפה ופשוטה להכנה, זה לקחת כלי נמוך וברוחב הרצוי, ואם אין לך אפשר פשוט לקחת כוס חד פעמית קצת רחבה ולגזור אותה לגובה הרצוי,
ופשוט בזמן ההגשה למלא אותו בצורה דחוסה, קודם את מה שרוצים שיהיה למעלה, ואח"כ את מה שרוצים למטה, ופשוט להפוך על הצלחת לתת שתי דפיקות קלות שירד לצלחת, ולשים עגבניית שרי מאד פשוט קל ומהיר.
מקווה שהובנתי.
בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה