מידע שימושי איך מבשלים 'ארבעס' כמו במעדניות?

dcsh

משתמש צעיר
רק בסיר בבישול סיר לחץ שחרור טבעי 30 דק
 

saralulu

משתמש מקצוען
יש לי מתכון ממעדניה אם מעניין

ארבעס
קילו ארבעס ענק (הבדל משמעותי בתוצאה)
כפית אבקת סודה לשתיה
כף מלח
למלא במים בכמות שמכסה פי 2 מהגרגרי חומוס

להשרות ללילה (10-12 שעות)

לסנן את המים, לשטוף היטב את הארבעס.

בסיר לחץ לשים בצל בינוני שלם, סוכר חום עדיף דמררה ומלח (לא יודעת לומר כמויות)
לבשל כ 3 שעות אחרי הרתיחה.
כשפוסק הלחץ, לסנן את הארבע ולשטוח על מגבת, לפזר פלפל שחור.
לטעום, ולתקן טעמים.
לארוז את הארבעס רק אחרי שהתקרר לגמרי.

אני ממליצה מאוד על המתכון שהעלו כאן של ארבעס בתנור
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

פרק קמב א מַשְׂכִּיל לְדָוִד בִּהְיוֹתוֹ בַמְּעָרָה תְפִלָּה:ב קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶזְעָק קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶתְחַנָּן:ג אֶשְׁפֹּךְ לְפָנָיו שִׂיחִי צָרָתִי לְפָנָיו אַגִּיד:ד בְּהִתְעַטֵּף עָלַי רוּחִי וְאַתָּה יָדַעְתָּ נְתִיבָתִי בְּאֹרַח זוּ אֲהַלֵּךְ טָמְנוּ פַח לִי:ה הַבֵּיט יָמִין וּרְאֵה וְאֵין לִי מַכִּיר אָבַד מָנוֹס מִמֶּנִּי אֵין דּוֹרֵשׁ לְנַפְשִׁי:ו זָעַקְתִּי אֵלֶיךָ יְהוָה אָמַרְתִּי אַתָּה מַחְסִי חֶלְקִי בְּאֶרֶץ הַחַיִּים:ז הַקְשִׁיבָה אֶל רִנָּתִי כִּי דַלּוֹתִי מְאֹד הַצִּילֵנִי מֵרֹדְפַי כִּי אָמְצוּ מִמֶּנִּי:ח הוֹצִיאָה מִמַּסְגֵּר נַפְשִׁי לְהוֹדוֹת אֶת שְׁמֶךָ בִּי יַכְתִּרוּ צַדִּיקִים כִּי תִגְמֹל עָלָי:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה