דרוש מידע איך הרביולי של גרג כזה טעים

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אולי מסעדה זולה שמחפשת זול ולא טעם משובח.
פותחת האשכול מחפשת מתכון משובח, וזה רק שמנת.
היא רצתה משהו בדומה לגרג. זו לא מסעדת שף.
אלא מסעדה שמעסיקה טבחים עם מתכונים פשוטים.
ורוטב בשאמל הוא אמנם זול אבל הוא טוב ומשיג את התוצאה הרצויה. (סמיכות).
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
רק לידעתכם, מוקרמים הם המצאה ישראלית (אומללה לענ"ד).
לוקחים פסטה ומטביעים אותה בתועפות שמנת וגבנ"צ (פלסטיק צהוב חסר טעם).
מתקבל תוצר כבד למדי וגם הטעם לא משהו.
אני ממליצה על חוויה מתקנת עם המקור האיטלקי. :)
פסטה טובה. עם רוטב קליל. כזה שרק עוטף אותה ותו לא.

אפשר להתנגד , אפשר גם לזרוק עגבניות.
לא מתנגדים ולא עגבניות
אבל מתכונים, אפשר?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא הבנתי למה הכוונה, אשמח לדוגמא.
רוטב שמנת בטטה
רוטב שמנת פטריות
רוטב רוזה
רוטב אליו אוליו- על בסיס עשבי תיבול ושמן זית.
העניין הוא לא להרבות בשמנת וגבינות שמנות ולהניח לרוטב רק לעטוף את הפסטה.
 

מלי רקפת

משתמש מקצוען
רוטב שמנת בטטה
רוטב שמנת פטריות
רוטב רוזה
רוטב אליו אוליו- על בסיס עשבי תיבול ושמן זית.
העניין הוא לא להרבות בשמנת וגבינות שמנות ולהניח לרוטב רק לעטוף את הפסטה.
הבעיה שהפסטה סופגת את הרוטב.
אני שמה המון רוטב בגלל שאחרי רבע שעה חצי מהרוטב כאילו מתנדף
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני בהחלט לא אוהבת מרק שמנת עם פסטה
אבל כן שהפסטה תהיה עסיסית. אם שמים מינימום רוטב נשארת פסטה כמעט יבשה
לא אמרתי מינימום. שיעטוף.
אבל זה באמת עניין של טעם.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז את ממליצה לשים רוטב בכמות שבזמן שיאכלו את הפסטה (נניח רבע שעה מההכנה) - הרוטב יעטוף ולא יטביע......
כמו שאת יודעת, הכלל הוא שהרוטב מחכה לפסטה.
אז אני ממליצה להוסיף אותו רק לפני אכילה אם מתאפשר.
אם לא מתאפשר, תוסיפי יותר- כמו שציינת.
 

איש ספר

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
איך אף אחד לא כתב מוסקט.
הוא זה שנותן את הטעם במוקרמים.

זה נכון, אבל אני נמנע מלהוסיף אגוז מוסקט, כי הוא גורם לאיזושהי תחושת צריבה/עומס בגרון, אפשר להוסיף כשהרוטב הוא חלק קטן מהמנה, אבל כשזה הרבה הטעם שהוא מוסיף לא שווה לדעתי את הנזק שהוא עושה בתחושה.
 

יש אמונה

משתמש רשום
אנשים הולכים למסעדות בגלל מוקרמים. בואו וקבלו סוד כמוס שיאפשר לכם לחסוך 68 ש"ח על כל מנה..

הבסיס לכל המוקרמים הוא רוטב בשמל. יש כמה סוגים ואני אכתוב את מה שאני עושה אחרי המון ניסוי ותעייה:

מחממים במחבת קצת שמן זית, חותכים כמה שיני שום ומטגנים כ-10 שניות (לא יותר) מוסיפים 50-70 גרם חמאה (כן, זה החלק הקשה.. אבל גרג שמים יותר מבטיח..) כשזה נמס מוספים מלח, פלפל וקצת סוכר, ואז מוסיפים קמח - כמה? בנדיבות! במתכונים כתוב כף עד 2, אני שם 3-4 למה לא? ואז מוסיפים טיפה חלב, ומערבבים עד שזה הופך לצמיגי, ומוספים עוד קצת ומערבבים וכך מוספים 2-3 כוסות - כשמקפידים שהתערובת תהיה סמיכה - עוד כמה דקות שמידי פעם מערבבים. ואז מתקבל רוטב בשמל קטיפתי, סמיך ומדהים - מכאן זה הבסיס לכל המוקרמים: רוצים מוקרם בטטה?! אין בעיה קצת פירה בטטה- ו..אופ - מוקרם בטטה. מוקרם פסטו - כף רוטב פסטו לתערובת. ועוד כיד הדמיון הטובה.

רוצים רביולי כמו בגרג? אין בעיה, גשו לסופר הקרוב, קנו חבילת רביולי של שטראוס, זרקו למוקרם בטטה - אחרי דקה יש לכם רביולי בטטה (כמעט..) כמו בגרג.

בפעם הבאה שאתם באיקאה תזכרו לקנות צלחת גדולה עם שוליים אימתניים - ואז זה ממש גרג עד הבית.

אני עושה בדיוק לפי ההוראות האלה,
ובסוף מוסיפה שמנת מתוקה עם אבקת מרק פיטריות של קנור( לדעתי קנור הכי טובים בא. מרק פיטריות),
ככה יוצא רוטב עשיר ולא דליל מידי
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לא קראתי פה את השרשור.
אבל חשוב לדעת ששמנת, צריך מאד להזהר עם הבישול שלה.
בישול יתר יהפוך אותה לכבדה עד בלתי אכילה.

הרתחה, ואחר כך בישול של 5 דקות על אש נמוכה. וזהו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה