דגים איך את אוהבת את הסלמון שלך?

מיכוווש

משתמש רשום
יש לי מתכון פשוט-אבל טעים! שמים בתבנית את הסלומון, מוסיםים רסק, אבקת שום, פפריקה, בצל, פטרוזיליה טיפה עגבנייה, מלח, מיים לרוטב וקצת כורכום אפילו, וזה יוצא ממש טעים!!! המתכונים שהבאתם פה ממש נראים טעימים... כמובן שזה בתנור...
 

אוהב את הבריות1

משתמש פעיל
אצלנו אוהבים אותו מ ב ו ש ל ,כך אפשר לאכול אותו גם בשבת בבוקר בלי שינוי טמפרטורה.

אני מרתיחה מים לגעפילטע פיש עם בצל גזר סוכר מלח ופלפל,
כשרותח מכניסה את הגעפילטע כעבור עשרים דקות את מנות הסלמון והם מתבשלים יחד .
עוד שעה וארבעים בערך.
וואוו סבתא שלי ככה היתה עושה וזה היה טעים......
פתאום נהנים מהטעם האמיתי של הדג שהוא פושר בלי תבלינים ... געגועים !
 

אוהב את הבריות1

משתמש פעיל
יש לי מתכון פשוט-אבל טעים! שמים בתבנית את הסלומון, מוסיםים רסק, אבקת שום, פפריקה, בצל, פטרוזיליה טיפה עגבנייה, מלח, מיים לרוטב וקצת כורכום אפילו, וזה יוצא ממש טעים!!! המתכונים שהבאתם פה ממש נראים טעימים... כמובן שזה בתנור...
זה מתאים יותר לנסיכה לא?
 

to

משתמש פעיל
צילום מקצועי
רק אצלנו שונאים את הדג הזה?
לא מבינה מה ההתלהבות של כולם על הסלומון. אצלנו גם הילדים וגם ההורים לא סובלים אותו, הוא כבד לעיכול ויש לו טעם גס ומודגש - במשך שנים ניסינו להלחם איתו עם כל סוגי המתכונים.
פורל מבושל למשל הרבה יותר עדין וטעים לטעמנו.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מפזרת מעל פרוסות הדג:
מלח, גבישי שום, תבלין לדג(צהוב), רוטב טריאקי, שמן זית.
משרה לפחות שעה, אופה 15 דק' וישר לפלטה...
שזה המתכון שהילדים לא מוותרים עליו!!
מעדן עולמי!
מה הכוונה צהוב?
של איזה חברה?
 

פיפצו

משתמש חדש
והסלומון שלי...
דבר ראשון אני כמובן מסירה את העור ע"י שפיכת מים רותחים וקילוף בעזרת סכין
להשרות במים עם מלח וקצת מיץ לימון כמה דקות. לשטוף היטב.
להניח בתבנית עם תיבול ללילה. לאפות למחרת בלי כיסוי.

התיבול שלי-
בסיס מיונז
בצל מטוגן בכמות נדיבה
סויה
קצת אבקת מרק עוף
תבלין על האש
שמיר יבש
קצת צ'ילי גרוס טחון
מלח פלפל

וואו טעים

שתפו אם הכנתם ואהבתם:)
 

HMB

משתמש פעיל
לא ראיתי שהוזכר כאן,
מלח=לשים מלח גס בדווקא מעדן.(להזהר לא לשים הרבה)
 

טרינום

משתמש צעיר
אנחנו לא אופים בכלל את הדג לפני ההנחה על הפלטה (!)
מניחה פרוסות סלמון עם העור (כלפי מטה) ומורחת שום- מיונז- חרדל -דבש ומלח כמובן.
אוטמים את התבנית כדי שהדג לא יתיבש ואחרי שעה וחצי הדג מוכן לחלוטין. העור נדבק לתבנית כשמוציאים הפרוסות.

בגדול סלמון לא צריך הרבה, אם רק לא תיבשו אותו
 

איש בן פרצי

משתמש צעיר
בלת''ק
קיבלתי רעיון מעניין
לפרוס את הסלמון לפרוסות דקות ולהשכיב פרוסה מול פרוסה
(כלומר -- כמו שמורחים על הלחם משכיבים פרוסה אחת לימין ופרוסה אחת לשמאל)
ולהצמיד זוג
לשפוך מעל את הרוטב ולאפות
זה נראה כמו שניצלים ובגלל שזה דק זה מקבל טוב את הטעמים של הרוטב
(זה תופס יותר מקום כי הפרוסות שוכבות על המגש אבל זה שווה)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה