• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

אוטיזם? אספרגר? איזו מילה מפחידה...

• פותח הנושא tovat
  • פורסם בתאריך

מטמון

משתמש חדש
אודה להמלצה על איש מקצוע שידע לכוון אם כדאי להעביר לכיתת תקשורת
וכן אשמח לקבל מידע מאילו שעשו זאת אם מרוצים,
איפה יש כיתה ברמה גבוהה באזור המרכז
שכבת גיל ד/ה
תודה

אוצרי

משתמש פעיל
עדכון חשוב מחוזר מנכ"ל ביטוח לאומי לגבי זכאות מגיל 3

עד היום היה אפשר עד גיל 7 לקבוע זמניות (וחל עד גיל 10) ואז לדרוש דו"ח חינוכי ורפואי
מהיום מי שמאושר ASD על ידי אבחון שבוצע אחרי גיל 3 יקבל צמיתות (עד גיל 18+3)!!

mali-a

משתמש צעיר
לפני שנה וחצי
אציין שאנחנו היגשנו מיד דרך עו"ד כי הלחיצו אותנו כי הם היו מאד קשוחים עם ילדים בתפקוד גבוה באותה תקופה(זה היה בדיוק בשיא של הסיפור תרמית שהתפוצץ)
תוך חודש קיבלנו הכרה כולל שנה רטרו.
אחרי שזה היה כ"כ פשוט תהינו לעצמינו אם זה היה מיותר, אבל תכלס את הרטרו רוב הסיכויים שלא היינו מקבלים לבד כי אין לנו תיק רפואי עשיר בתקופת חולים(טיפולים שעשינו היו פרטיים ולא תועדו) אז בעצם ברטרו כיסינו את עלות העו"ד
אפשר לשאול מי העו"ד?

ים באופק

משתמש חדש
אני רוצה לקחת את הבת שלי לפסיכיאטר (בחשד לASD)
איך אני מתווכת לה את הביקור, מדובר בילדה חכמה שנראה לי שאי אפשר לעבוד עליה...

5699

משתמש פעיל
יש לכם פסיקולוג לאבחון asd שלא מהקופה והוא מומחה. כי רוצה לבדוק ילד בן 5 עם רצף בתפקוד גבוהה מאוד.

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אני רוצה לקחת את הבת שלי לפסיכיאטר (בחשד לASD)
איך אני מתווכת לה את הביקור, מדובר בילדה חכמה שנראה לי שאי אפשר לעבוד עליה...
כמה דברים שאני חושבת מהניסיון שלי,
דבר ראשון להתעקש שלא לדבר בנוכחות הילדה על מה שאתם לא רוצים!! יש רופאים, בעיקר בקופה נתקלתי בכאלו, שהם פשוט לא מבינים! מדברים על הילד כאילו הוא עציץ! אז לדבר כשהילדה בחוץ, ורק אח''כ היא תיכנס. ואולי צריך להיות אסרטיביים ולהתעקש על זה.
לילדה אפשר לדבר ולהסביר, שיש לכל אחד כל מיני קשיים, ואנחנו שמים לב שקשה לה ב (להיכנס למקלחת / להזמין חברות / להתארגן לשיעור .... ) ולכן נלך לרופא שמבין בהתנהגויות של ילדים, וממה הן נגרמות, ואולי הוא יוכל לעזור לנו או שיהיה לו רעיון מי יוכל לעזור. לרופא הזה קוראים פסיכיאטר, זה רופא רגיל, בן אדם, אני מקווה שהוא יהיה נחמד כי אף פעם עדיין לא הייתי אצלו, ונראה איך יהיה לנו אצלו.
אני גם אמרתי שיש לנו תור לי ותור לילד. ובהתחלה אני אכנס ראשונה לתור שלי, והילד יחכה בחוץ, ואז נקרא לו להיכנס לתור שלו.
דבר אחרון שאני רוצה לומר, אל תתלו תקוות באבחון של פסיכיאטר. עד עכשיו נתקלתי רק בפסיכיאטרים שמהנהנים אחרי אבחון פסיכולוגי. להתרשמותי, הפסיכיאטר לא מבצע אבחון אלא מתרשם התרשמות כללית, ולא תמיד ביקור חפוז נותן מידע אמיתי. אבחון רציני הוא אבחון פסיכולוגי, עדיף כזה שכולל מבדק אדוס, שהוא הכלי המתקדם ביותר כדי לאשר או לשלול asd.

אוצרי

משתמש פעיל
כמה דברים שאני חושבת מהניסיון שלי,
דבר ראשון להתעקש שלא לדבר בנוכחות הילדה על מה שאתם לא רוצים!! יש רופאים, בעיקר בקופה נתקלתי בכאלו, שהם פשוט לא מבינים! מדברים על הילד כאילו הוא עציץ! אז לדבר כשהילדה בחוץ, ורק אח''כ היא תיכנס. ואולי צריך להיות אסרטיביים ולהתעקש על זה.
לילדה אפשר לדבר ולהסביר, שיש לכל אחד כל מיני קשיים, ואנחנו שמים לב שקשה לה ב (להיכנס למקלחת / להזמין חברות / להתארגן לשיעור .... ) ולכן נלך לרופא שמבין בהתנהגויות של ילדים, וממה הן נגרמות, ואולי הוא יוכל לעזור לנו או שיהיה לו רעיון מי יוכל לעזור. לרופא הזה קוראים פסיכיאטר, זה רופא רגיל, בן אדם, אני מקווה שהוא יהיה נחמד כי אף פעם עדיין לא הייתי אצלו, ונראה איך יהיה לנו אצלו.
אני גם אמרתי שיש לנו תור לי ותור לילד. ובהתחלה אני אכנס ראשונה לתור שלי, והילד יחכה בחוץ, ואז נקרא לו להיכנס לתור שלו.
דבר אחרון שאני רוצה לומר, אל תתלו תקוות באבחון של פסיכיאטר. עד עכשיו נתקלתי רק בפסיכיאטרים שמהנהנים אחרי אבחון פסיכולוגי. להתרשמותי, הפסיכיאטר לא מבצע אבחון אלא מתרשם התרשמות כללית, ולא תמיד ביקור חפוז נותן מידע אמיתי. אבחון רציני הוא אבחון פסיכולוגי, עדיף כזה שכולל מבדק אדוס, שהוא הכלי המתקדם ביותר כדי לאשר או לשלול asd.
מצטרף לכל מילה
בקצרה: ללכת בגישה למצוא ולטפל בקשיים הנקודתיים בלי להכנס למילים "גדולות"
בנוסף בהחלט הזמן לאבחון פסיכיאטרי הוא אחרי אבחון פסיכולוגי מסודר בכלים מקצועיים אצל פסיכולוג שמומחה לתחום

פלונית.

משתמש רשום
אני שמעתי שבהרבה קופות חולים לא נותנים אישור ללכת לאבחון פסיכולוגי *
ללא הפנייה של פסיכיאטר/נוירולוג שמפנה לאבחון בחשד לASD

* (פרטי - שמומלץ מאוד שהקופה תתן אישור.
א. בשביל הביטו"ל - נותן יותר תוקף
ב. מימון של כ - 50%)

תקנו אותי אם אני טועה

אוצרי

משתמש פעיל
לא ידוע לי על מימון של 50% אלא פחות
עם סעיף א) מסכים אבל זה לא מחליף שצריך אבחון פסיכיאטרי אחרי האבחון

הדרך הנכונה היא הפניה מגורם בקופה (נוירולוג לדוג') לאבחון פסיכולוגי (רצוי בקופה ככל האפשר) ולאחמ"כ אבחון פסיכיאטרי

קידום !

ו אבחון ו טיפול רגשי ו יעוץ והכוונה ו
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
לצורך הכנסת פרא רופאי במוסד שמשלב חינוך מיוחד
נשמח לכל מי שיכול להביא שמות ופרטים ליצירת קשר
של עוסקים בתחום נוער עם לקות ASD בתפקוד גבוה [לקות בתקשורת]
קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, פלור טיים, קבוצות חברתיות, מנתחי התנהגות, הדרכה דידקטית, הדרכה רגשית, הדרכת הורים,
בעיקר דרוש לנו גברים חרדים [למרות שאין הרבה נשמח לכל מידע] אבל לכתוב גם על נשים העוסקות בתחום
וכן זה יעיל לכל הדורש ומחפש בפורום פרוג
-
בדחיפות למיידי דרוש לנו קלינאי תקשורת עם התמחות בתחום ה ASD - על הרצף בתפקוד גבוה
עדיפות לגבר, חרדי,
לעבודה במוסד גדול, בירושלים,
-
נשמח לכל המלצה

ים באופק

משתמש חדש
תודה לכם על העצות,
רק כ"כ לא בא לי להגיד לה את המילה פסיכיאטר.
מאידך
לא שהיא לא יכולה לזהות את המילה לבד מחוץ לחדר הד"ר ולחפש יום אחד תרגום לזה...או להבין לבד
ולא לשכוח ולא ל... למה היא דרכה אצלו כף רגל...

זה בהחלט לא פשוט!
מה שכן,
מומלץ לקחת משהו שקשה לה ומפריע לה.
לדוגמא: היא לא מסוגלת לשבת בשולחן שבת כשיש מדי הרבה אורחים - וזה מפריע לה
או אין לה חברות והיא היתה רוצה שיהיה לה..
ואז, אתם אומרים: "נכון שקשה לך... והיית רוצה.. יש אדם שמתמחה בנושאים כאלו, ויתכן ויהיו לו עצות עבורנו"

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
זה בהחלט לא פשוט!
מה שכן,
ואז, אתם אומרים: "נכון שקשה לך... והיית רוצה.. יש אדם שמתמחה בנושאים כאלו, ויתכן ויהיו לו עצות עבורנו"
בדיוק
אנחנו עשינו את זה עם ילדה בת 13.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
זה בהחלט לא פשוט!
מה שכן,
צריך הדרכה מאיש מקצוע כיצד להסביר לילד את ההפרעה שלו.
ישנה חשיבות רבה שהילד יבין ממה הוא סובל
ומצד שני צריך להסביר לו בצורה נכונה שלא להזיק לו.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
עוד לא מדברים על הפרעה...
אלא איך לתווך לילד את האבחון
זה חלק מהעניין.
לתווך לילד מה באים לבדוק ומה המאבחנים רוצים מחייו ולמה הם 'חופרים לו' ומציקים לו בשאלות.

אסור לשקר לילד
אבל צריך לומר לו דברים בצורה תואמת

צריך הדרכה.
שבו עם המאבחן/ת המיועד/ת ובקשו הדרכה, כיצד להציג את הדברים לילד, מה הולך להיות באבחון ולשם מה הוא.

chaia

משתמש מקצוען
אני מחפשת המלצה לפסיכיאטר/ פסיכולוג שמומחה לאבחן בקשיי תקשורת האם זה asd או adhd.
לא פסיכולוג סטנדרטי אלא מישהו שמומחה, אנחנו כבר חצי שנה באבחונים בקופ"ח והם לא מצליחים לאבחן ודחו אותנו לעוד חצי שנה שהילד יגדל

אולי מעניין אותך גם...

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה