מתכון לקוגל תפו"א

מ. י.

משתמש מקצוען
הסוד שלי הוא האפיה:
שעה 200 מעלות פתוח
ואח"כ 6 שעות (כל הלילה)על 100 מעלות מכוסה בנייר אפיה ומעל נייר כסף
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
קבלו מתכון מושלם! לקוגל תפו"א.
קוגל תפוחי אדמה:
8-9 תפוחי אדמה שני שליש מגורד גס ושליש דק. אפשר חצי חצי. או הכל דק.
בצל גדול מגורד דק
חצי עד שלושת רבעי כוס שמן
4 ביצים
2 כפות קמח רגיל או קמח תפו''א ( לפסח)
שקית אבקת אפיה
פלפל שחור
מלח
קורט דבש
לערבב את כל המצרכים.
בתבנית בינונית לאפות בתנור שחומם מראש על 160 מעלות כשעתיים
עד שנוצר מעטה שחום וריח עדנים.
בהצלחה.
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
כל אחד בטוח ששלו הוא המתכון המושלם.
אז גם שלי הוא המושלם :)
אבל צריך לדעת איזה קוגל אתם אוהבים, יש סוג מושי ונימוח, שלא יכול להחתך בצורה יפה, אבל עסיסי ורך, ויש את ה'קשיח' יותר, שנחתך יפה ומזכיר יותר את המגדניות.
אני אוהבת את הסוג הראשון ומכינה כך-

2.5 קילו תפו"א (בערך 10 בינוניים)
2 בצל בינוני
6-7 ביצים
כוס שמן
כף מלח
פ. שחור לפי הטעם

אופה חצי שעה על החום הגבוה ביותר לא מכוסה, ואחכ עוד חצי שעה על 180° לא מכוסה.
 

stroke

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
כל 2 תפוא ביצה אחת
בצל מטוגן
מלח
פלפל שחור
שמן מחומם
להכניס עם כל הנוזלים לתבנית משומנת ברווח
תנור מחומם מראש.
חשוב להשתמש דוקא באינגליש קייק ולא בתבנית גדולה.
לגבי האפיה, כמובן שזה איך תנור.
אממה בקיגל הרעיון הוא כמה שיותר זמן על חום כמה שיותר נמוך. אם רוצים לא הרבה זמן אז עושים חום יותר גבוה.
אני הכנתי היום שעה ו3/4 על 160 יצא מעדן.
חמותי אופה על נמוך נמוך לילה שלם.
קיצר, אין כללים מדויקים, צריך לנסות שוב ושוב, לטעום, לשפר בפעם הבאה, בפעם החמישית שישית זה כבר יוצא טוב, בפעם השמינית מעדן.
 

v rivka

משתמש רשום
טוב הקוגל שלנו אי אפשר לוותר עליו! אף פעם לא נשאר פירור...
ואין אפילו ביצה אחת!!!!
שק תפו"א לטחון שערות דקות... הגדולים שלא נטחנים אני טוחנת ברסק
לטחון במג'ימקס רסק.
1 בצל בינוני
2 שיני שום
2 קישוא - זה מה שמדביק את התפו"א ולא מצריך ביצים....
2 כוסות שמן
1.5-2 כפית פלפל שחור הרעיון הוא שכל שערה של תפו"א שתרימי יראו עליו נקודות שחורות.
כף מלח גס
אני טועמת לפני ומשפרת....
אופים שעתיים חום הכי גבוה מכוסה בנייר אפיה לא יודעת להגיד על תנורים אחרים שלא ישרף |(לי יש דלונגי)
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
בלת"ק
קחי את המתכון הזה-
יוצא קוגל לא מהעולם הזה......!!!

12 תפו"א
חצי בצל קטן
8-10 בייצים
כוס וחצי שמן
מל"פ (כפית מלח שטוחה על כל 4 תפודים)
חצי כוס מים רותחים
כוס סודה קרההההה


אופן ההכנה (חשוב מאד):
קודם כל תפתחי את כל הבייצים ושימי בקערה גדולה- תטרפי או ש"תקציפי " בבלנדר או מיקסר(לא חובה)
תגרדי דק (הכי שיש לך) את כל התפו"א +הבצל ותוסיפי לקערה עם הבייצים.
תוסיפי את שאר הדברים.
ותתקני תיבול.

קחי 3 תבניות אינגליש עם נייר אפיה,
תשמני את הנייר ושימי מהעיסה כולל כל הנוזלים.
מעל גם תשמני,
תאפי מגולה שעתיים בערך,
ולמחרת עוד שעה.

בתאבון ושבת שלום!!
יוצא מושלם!!!
 
נערך לאחרונה ב:

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
אוףף עכשיו הכנתי קוגל ויצא צמיגי! למה??
למעלה קיבל צבע מעולה אבל בפנים ההרגשה כאילו לא נאפה מספיק.
שמתי 8 תפו"א מגורדים דק (במג'ימיקס)
2 ביצים M
כף מלח
1/3 כוס שמן
קמצוץ פ.שחור
היה בתנור שעה ו 10 דק' על 200 מעלות

מישהו???
 

אקוליס

משתמש מקצוען
אוףף עכשיו הכנתי קוגל ויצא צמיגי! למה??
למעלה קיבל צבע מעולה אבל בפנים ההרגשה כאילו לא נאפה מספיק.
שמתי 8 תפו"א מגורדים דק (במג'ימיקס)
2 ביצים M
כף מלח
1/3 כוס שמן
קמצוץ פ.שחור
היה בתנור שעה ו 10 דק' על 200 מעלות

מישהו???
תאפי עוד לפחות שעה על חום נמוך יותר או חום גבוה ונייר כסף
 

אשת_חבר

משתמש מקצוען
כדי שהקוגל לא יהיה צמיגי שני טיפים מהשכנה ההונגרית:
לחמם את השמן בתבנית בזמן שמכינים את הבלילה - לשפוך על הבלילה ולערבב מיד. משום מה זה עושה את הקוגל FLUFFY (מה המילה בעברית?)
או\ו
כוס מים רותחים אחרי שהבלילה מוכנה לשפוך מעל ולערבב
(ואל תגלו לה שגיליתי לכם.... אחרת אהיה בצרות)
ועוד סוד מוחלט בהחלט - אם מטגנים את הבצל הטעם משתדרג פלאים!
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
טוב, אחרי שיצא לכם קוגל מושלם, נחמד וככה ככה.
שימו אותו בליל שבת על הפלטה. כמובן עם בסיס מתחתיו. כסו במגבת.
בשבת בבוקר יהיה לכם אובר נייט אמיתי מהחנויות
מומלץ להכין כמות כפולה
 

קרוסלה

משתמש פעיל
כדי שהקוגל לא יהיה צמיגי שני טיפים מהשכנה ההונגרית:
לחמם את השמן בתבנית בזמן שמכינים את הבלילה - לשפוך על הבלילה ולערבב מיד. משום מה זה עושה את הקוגל FLUFFY (מה המילה בעברית?)
או\ו
כוס מים רותחים אחרי שהבלילה מוכנה לשפוך מעל ולערבב
(ואל תגלו לה שגיליתי לכם.... אחרת אהיה בצרות)
ועוד סוד מוחלט בהחלט - אם מטגנים את הבצל הטעם משתדרג פלאים!
הכונה לחמם על האש?
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
או על האש או בתנור - השמן צריך להיות רותח ברמה שיהיו בועות כשזה יגיע לבלילה
גם אני הייתי בעבר מחממת שמן ושמתי לב שיוצא אותו דבר עם שמן חם או קר.

קוגל זה משהו שמנסים ומנסים ומנסים עד שמגיעים למתכון המדויק שאת אוהבת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה