מקור: המתכון מבוסס על כמה מתכונים מהרשת עם שינויים ותוספות שלי (ככה שלדעתי אין בעית זכויות יוצרים )
מידה: כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל
כלים: תבנית אלומיניום סטנדרטית מרופדת בנייר אפייה, סיר בינוני. מטרפה.
רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי (לא צמקאו) שבור לקוביות.
3/4 כוס שמן (180 מ״ל)
4 ביצים (L)
1 כוס סוכר לבן (200 גר')(אפשר גם להפחית ל3/4 כוס)
קורט מלח
1.5 כוס קמח (210 גרם)
כף קקאו משובח.
כפית תמצית וניל /ליקר אגוזים.
אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות. לא מצב טורבו.
2. בביין מארי (סיר המונח ע"ג סיר עם מים רותחים על אש נמוכה) ממיסים את השוקולד.
3. לאחר שהשוקולד נמס כולו מסירים מהאש ומערבבים לתוכו את השמן במטרפה.
4. מוסיפים את הסוכר,המלח ותמצית הוניל ומערבבים היטב עד לאיחוד.
5. מוסיפים ביצה ומערבבים עד לאיחוד וכך עושים עם כל שאר ביצים הנותרות.כל אחת בנפרד.
6. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת כמעט אחידה.
היא תתאחד לגמרי כשתעבירו לתבנית וחשוב להקפיד על כך כי ערבוב יתר פוגם מאד במרקם.
8. מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות עד לקבלת שוליים יציבים ומרכז רך במקצת וקיסם נקי.
תוספות אפשריות:
1/2 כפית קינמון+1/2 כפית זנגביל טחון -טעים מאד!
10 אגוזי פקאן טבעי שמפזרים מעל הבלילה לפני האפיה.
חתיכות מרשמלו קטנות שמבליעים מעט בתערובת לפני האפייה (לשמחת הילדים).
מלח אטלנטי שמפזרים מעל (כן!)
וכמובן התוספות המוכרות יותר של חמאת בוטנים /או לוטוס שמשיישים אל תוך התערובת.
הערות:
1. אם משתמשים בשוקולד 70% יש להשמיט את הקקאו.
2. לא לאפות בתבנית פיירקס .האפייה לא מתקבלת אחידה בכל שטח התבנית.
3. אם לא משדרגים לבר אין צורך בנייר האפייה.
הצעת שדרוג לבר שמחות+תמונה בתגובה הבאה.
מידה: כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל
כלים: תבנית אלומיניום סטנדרטית מרופדת בנייר אפייה, סיר בינוני. מטרפה.
רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי (לא צמקאו) שבור לקוביות.
3/4 כוס שמן (180 מ״ל)
4 ביצים (L)
1 כוס סוכר לבן (200 גר')(אפשר גם להפחית ל3/4 כוס)
קורט מלח
1.5 כוס קמח (210 גרם)
כף קקאו משובח.
כפית תמצית וניל /ליקר אגוזים.
אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות. לא מצב טורבו.
2. בביין מארי (סיר המונח ע"ג סיר עם מים רותחים על אש נמוכה) ממיסים את השוקולד.
3. לאחר שהשוקולד נמס כולו מסירים מהאש ומערבבים לתוכו את השמן במטרפה.
4. מוסיפים את הסוכר,המלח ותמצית הוניל ומערבבים היטב עד לאיחוד.
5. מוסיפים ביצה ומערבבים עד לאיחוד וכך עושים עם כל שאר ביצים הנותרות.כל אחת בנפרד.
6. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת כמעט אחידה.
היא תתאחד לגמרי כשתעבירו לתבנית וחשוב להקפיד על כך כי ערבוב יתר פוגם מאד במרקם.
8. מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות עד לקבלת שוליים יציבים ומרכז רך במקצת וקיסם נקי.
תוספות אפשריות:
1/2 כפית קינמון+1/2 כפית זנגביל טחון -טעים מאד!
10 אגוזי פקאן טבעי שמפזרים מעל הבלילה לפני האפיה.
חתיכות מרשמלו קטנות שמבליעים מעט בתערובת לפני האפייה (לשמחת הילדים).
מלח אטלנטי שמפזרים מעל (כן!)
וכמובן התוספות המוכרות יותר של חמאת בוטנים /או לוטוס שמשיישים אל תוך התערובת.
הערות:
1. אם משתמשים בשוקולד 70% יש להשמיט את הקקאו.
2. לא לאפות בתבנית פיירקס .האפייה לא מתקבלת אחידה בכל שטח התבנית.
3. אם לא משדרגים לבר אין צורך בנייר האפייה.
הצעת שדרוג לבר שמחות+תמונה בתגובה הבאה.
נערך לאחרונה ב: