מאפים בראוניז פרווה מוצלחים+שדרוג לבר שמחות

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מקור: המתכון מבוסס על כמה מתכונים מהרשת עם שינויים ותוספות שלי (ככה שלדעתי אין בעית זכויות יוצרים :rolleyes:)
מידה: כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל
כלים: תבנית אלומיניום סטנדרטית מרופדת בנייר אפייה, סיר בינוני. מטרפה.

רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי (לא צמקאו) שבור לקוביות.
3/4 כוס שמן (180 מ״ל)
4 ביצים (L)
1 כוס סוכר לבן (200 גר')(אפשר גם להפחית ל3/4 כוס)
קורט מלח
1.5 כוס קמח (210 גרם)
כף קקאו משובח.
כפית תמצית וניל /ליקר אגוזים.

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות. לא מצב טורבו.
2. בביין מארי (סיר המונח ע"ג סיר עם מים רותחים על אש נמוכה) ממיסים את השוקולד.
3. לאחר שהשוקולד נמס כולו מסירים מהאש ומערבבים לתוכו את השמן במטרפה.
4. מוסיפים את הסוכר,המלח ותמצית הוניל ומערבבים היטב עד לאיחוד.
5. מוסיפים ביצה ומערבבים עד לאיחוד וכך עושים עם כל שאר ביצים הנותרות.כל אחת בנפרד.
6. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת כמעט אחידה.
היא תתאחד לגמרי כשתעבירו לתבנית וחשוב להקפיד על כך כי ערבוב יתר פוגם מאד במרקם.
8. מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות עד לקבלת שוליים יציבים ומרכז רך במקצת וקיסם נקי.

תוספות אפשריות:
1/2 כפית קינמון+1/2 כפית זנגביל טחון -טעים מאד!
10 אגוזי פקאן טבעי שמפזרים מעל הבלילה לפני האפיה.
חתיכות מרשמלו קטנות שמבליעים מעט בתערובת לפני האפייה (לשמחת הילדים).
מלח אטלנטי שמפזרים מעל (כן!)
וכמובן התוספות המוכרות יותר של חמאת בוטנים /או לוטוס שמשיישים אל תוך התערובת.

הערות:
1. אם משתמשים בשוקולד 70% יש להשמיט את הקקאו.
2. לא לאפות בתבנית פיירקס .האפייה לא מתקבלת אחידה בכל שטח התבנית.
3. אם לא משדרגים לבר אין צורך בנייר האפייה.

הצעת שדרוג לבר שמחות+תמונה בתגובה הבאה.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שדרוג לבר.

1. חותכים בעזרת סכין יפני/מספריים את דפנות התבנית ומחלצים בעדינות את העוגה.
2. בעזרת סכין שף מיישרים באופן מינימלי את הקצוות לקבלת מלבן מדויק.
3. את המלבן חותכים לחצי לרוחבו ואז כל מחצית חותכים לאצבעות לפי הגודל הרצוי. (אני מחלקת ל-16 אצבעות).


כלים:

מיקסר עם מקצף בלון /מקצף ידני.
סיר קטן.
שתי שקיות זילוף קטנות+ אחת גדולה יותר. אם מצאתן שקית זילוף מפוצלת עוד יותר טוב :)
צנתר משונן/ חלק קוטר 1 ס"מ

מכינים:

לקצפת וניל

מיכל קצפת צמחית.
כפית מחית וניל / 3 כפות פודינג וניל.

מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה


לגנאש מוקצף:

150 גר' שוקולד מריר.
1 מיכל קצפת צמחית.

בסיר קטן מביאים את הקצפת לסף רתיחה (בועות קטנות בשוליים) , שוברים לתוך הסיר את השוקולד ומכבים את האש. לאחר דקה מערבבים במטרפה לאיחוד מושלם.
משהים את הסיר מכוסה במקפיא לחצי שעה.
מעבירים את תכולת הסיר לקערת הקצפה ומקציפים לקצפת יציבה.

הרכבה:
גוזרים חור ישר בשתי שקיות הזילוף הקטנות- רוחב של 1.5 ס"מ .
ממלאים כ3/4 שקית זילוף קטנה בגנאש המוקצף ואת השקית הקטנה השניה בקצפת הלבנה.
בשקית הזילוף הגדולה מכניסים את הצנתר הרצוי ואח"כ דוחסים לתוכה את שתי שקיות הזילוף הקטנות שמילאנו.
מזלפים שורת "נשיקות" לאורך פס הבראוניז או כל צורה אחרת שעולה בדעתכן. מתקבל מראה מהמם של קצפת בשתי צבעים. יש צורך להפעיל קצת יותר כח מבזילוף רגיל.
גם אם בהתחלה תצא קצפת רק בצבע אחד לא להיבהל! נסינה לאזן את השקיות בפנים.
בסוף זה מסתדר :)
מקשטים (או שלא) בברס, פניני שוקולד וכל מה שעולה בדעתכן.

בתמונה המצורפת רואים בראוניז שיקשטתי עם צנתר מיוחד ומהמם בשם סנט אונורה.

בהצלחה ובתיאבון!

20180626_184052 (1).jpg
 
נערך לאחרונה ב:

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נראה מהמם!!!!
ואיזה הוראות מדויקות... שאפו!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

Menifa

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אהבתי מאד
אולי תעלו עוד רעיונות?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מקור: המתכון מבוסס על כמה מתכונים מהרשת עם שינויים ותוספות שלי (ככה שלדעתי אין בעית זכויות יוצרים :rolleyes:)
מידה: כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל
כלים: תבנית אלומיניום סטנדרטית מרופדת בנייר אפייה, סיר בינוני. מטרפה.

רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי (לא צמקאו) שבור לקוביות.
3/4 כוס שמן (180 מ״ל)
4 ביצים (L)
1 כוס סוכר לבן (200 גר')(אפשר גם להפחית ל3/4 כוס)
קורט מלח
1.5 כוס קמח (210 גרם)
כף קקאו משובח.
כפית תמצית וניל /ליקר אגוזים.

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות. לא מצב טורבו.
2. בביין מארי (סיר המונח ע"ג סיר עם מים רותחים על אש נמוכה) ממיסים את השוקולד.
3. לאחר שהשוקולד נמס כולו מסירים מהאש ומערבבים לתוכו את השמן במטרפה.
4. מוסיפים את הסוכר,המלח ותמצית הוניל ומערבבים היטב עד לאיחוד.
5. מוסיפים ביצה ומערבבים עד לאיחוד וכך עושים עם כל שאר ביצים הנותרות.כל אחת בנפרד.
6. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת כמעט אחידה.
היא תתאחד לגמרי כשתעבירו לתבנית וחשוב להקפיד על כך כי ערבוב יתר פוגם מאד במרקם.
8. מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות עד לקבלת שוליים יציבים ומרכז רך במקצת וקיסם נקי.

תוספות אפשריות:
1/2 כפית קינמון+1/2 כפית זנגביל טחון -טעים מאד!
10 אגוזי פקאן טבעי שמפזרים מעל הבלילה לפני האפיה.
חתיכות מרשמלו קטנות שמבליעים מעט בתערובת לפני האפייה (לשמחת הילדים).
מלח אטלנטי שמפזרים מעל (כן!)
וכמובן התוספות המוכרות יותר של חמאת בוטנים /או לוטוס שמשיישים אל תוך התערובת.

הערות:
1. אם משתמשים בשוקולד 70% יש להשמיט את הקקאו.
2. לא לאפות בתבנית פיירקס .האפייה לא מתקבלת אחידה בכל שטח התבנית.
3. אם לא משדרגים לבר אין צורך בנייר האפייה.

הצעת שדרוג לבר שמחות+תמונה בתגובה הבאה.
הכנתי, יצא ממש טעים.
נראה לי אבל במצב של קיסם נקי זה כבר קצת יבש, פעם הבאה אני חושבת שכדאי מצב קיסם עם פירורים לחים...
20210429_200716.jpg
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הכנתי, יצא ממש טעים.
נראה לי אבל במצב של קיסם נקי זה כבר קצת יבש, פעם הבאה אני חושבת שכדאי מצב קיסם עם פירורים לחים...
צפה בקובץ המצורף 877703
תודה שהקפצת, בא לי בדיוק בזמן.
שוקולדי, בלי מיקסר... עכשיו בתנור.
ותודה בעיקר לך, שירה. מתכון ברור ומפורט מחומרים איכותיים. מריח מצויין.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה שהקפצת, בא לי בדיוק בזמן.
שוקולדי, בלי מיקסר... עכשיו בתנור.
ותודה בעיקר לך, שירה. מתכון ברור ומפורט מחומרים איכותיים. מריח מצויין.
האמת שזה מתכון שפרסמתי ממש מזמן.
ממליצה להמיר את הסוכר הלבן בחום דביק. או להוסיף לסוכר כף סילאן.
חשוב מאד להקפיד על איכות השוקולד.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

קוויק

משתמש מקצוען
מקור: המתכון מבוסס על כמה מתכונים מהרשת עם שינויים ותוספות שלי (ככה שלדעתי אין בעית זכויות יוצרים :rolleyes:)
מידה: כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל
כלים: תבנית אלומיניום סטנדרטית מרופדת בנייר אפייה, סיר בינוני. מטרפה.

רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי (לא צמקאו) שבור לקוביות.
3/4 כוס שמן (180 מ״ל)
4 ביצים (L)
1 כוס סוכר לבן (200 גר')(אפשר גם להפחית ל3/4 כוס)
קורט מלח
1.5 כוס קמח (210 גרם)
כף קקאו משובח.
כפית תמצית וניל /ליקר אגוזים.

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות. לא מצב טורבו.
2. בביין מארי (סיר המונח ע"ג סיר עם מים רותחים על אש נמוכה) ממיסים את השוקולד.
3. לאחר שהשוקולד נמס כולו מסירים מהאש ומערבבים לתוכו את השמן במטרפה.
4. מוסיפים את הסוכר,המלח ותמצית הוניל ומערבבים היטב עד לאיחוד.
5. מוסיפים ביצה ומערבבים עד לאיחוד וכך עושים עם כל שאר ביצים הנותרות.כל אחת בנפרד.
6. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת כמעט אחידה.
היא תתאחד לגמרי כשתעבירו לתבנית וחשוב להקפיד על כך כי ערבוב יתר פוגם מאד במרקם.
8. מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות עד לקבלת שוליים יציבים ומרכז רך במקצת וקיסם נקי.

תוספות אפשריות:
1/2 כפית קינמון+1/2 כפית זנגביל טחון -טעים מאד!
10 אגוזי פקאן טבעי שמפזרים מעל הבלילה לפני האפיה.
חתיכות מרשמלו קטנות שמבליעים מעט בתערובת לפני האפייה (לשמחת הילדים).
מלח אטלנטי שמפזרים מעל (כן!)
וכמובן התוספות המוכרות יותר של חמאת בוטנים /או לוטוס שמשיישים אל תוך התערובת.

הערות:
1. אם משתמשים בשוקולד 70% יש להשמיט את הקקאו.
2. לא לאפות בתבנית פיירקס .האפייה לא מתקבלת אחידה בכל שטח התבנית.
3. אם לא משדרגים לבר אין צורך בנייר האפייה.

הצעת שדרוג לבר שמחות+תמונה בתגובה הבאה.
מתכון מעולה! (שיניתי קצת לפי מה שאוהבים אצלנו) יצא ממש מצוין.
תודה רבה שירה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה