חשקה נפש בני שאכין להם עוגת שמרים לישיבה.
חשקה נפשי להכין להם גם שמרים גבינה, וגם שוקולד.
הבעיה: יש נטיה לעוגות השמרים שלי לעתים להתפוצץ,
ומילוי הגבינה תמיד בורח.
כששמעתי מאביגיל מייזליק שגם לה מילוי הגבינה בורח אמרתי:"אם בארזים נפלה שלהבת".
אבל כאן יש כרישות אפייה.
אולי יש למישהי כאן מתכון שמרים מנצח?
מתכון מילוי מנצח?
וטיפים מנצחים?
אודה לכל תרומה בסוגית השמרים.
תאפי באינגלישקייק.
ככה אין למילוי לאן לברוח והפרוסה יוצאת גבוהה ויפה.
בכל מקרה, אני משתמשת בלי סוף במתכון שהעלתה
@כוכב103
ואת אלו אופה ללא תבנית אינגליש קייק, אך מוסיפה למילוי עוד חצי כוס פ. לחם מעבר למה שכתבה, ככה לא בורח כלל, והמילוי גם ככה עסיסי שוקולדי ורטוב.
עוגת שמרים מעולה וקלה לתפעול זה מתכון מעולה לעוגת שמרים עסיסית קלה להכנה, לא מצריכה התפחה והיא פשוט ליגת על אז בעקבות איזה אשכול ז"ל באישון לילה שבו העליתי תמונה של העוגות שמרים מעלה כאן לטובת כולם את המתכון בשינויים קלים מהמקור בצרוף תמונה @הרי זהב - גם בשבילך בקובץ המצורף - המתכון ללא שינויים...
www.prog.co.il
גם על המתכון של
@זהבהלה , ממליצה בחום!! הוא מעולה ומוצלח ביותר, אבל חייב להיכנס לאינגלישקייק. אני אישית
מכפילה את כמות המילוי שכתבה, אוהבים אצלינו הרבה מילוי.
והכנתי אין ספור פעמים.
קיבלתי מתכון מעולה לעוגת שמרים שוקולד עם פרורים מלמעלה, מתכון שמנצח את כל המתכונים שניסיתי..(מצורפת תמונה, לא הכי מדויק וסימטרי..) שווה לנסות!!! יוצא אורירי, תפוח וטעיםםםם. מהכמות הזו יוצא 4 תבניות אינגליש קייק. החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה: 2 כפיות מלח 1.5 כוס שמן 3 ביצים 7.5 כוסות...
www.prog.co.il
בשמרים יש לי קטע כזה, בכל תקופה להחליף מתכון, ולשרוד איתו כמה חודשים עד למתכון הבא, כמובן במידה והוא מתברר מעולה.
יש לי עוד מתכון מושלם ממש, לא פחות מאלו הקודמים של 'שמרית':
עוגת שמרים (שמרית) 6 פסים.
בצק:
1כף שטוחה מלח
1 ק"ג קמח
3/4 כוס סוכר
1-2 כוסות מים פושרים
4 ביצים
100 גר' מרגרינה
2 סוכר וניל
מילוי:
2 חב' מרגרינה רכה מאוד
1+1/2 כוסות קקאו
3 כוסות סוכר
4 כפות פודינג וניל
2 ביצים
2 כפות קפה
א. ההכנה:
להתפיח.
לחלק ל5-6, לרדד עלה דק
למלא ולגלגל.
אפשרות: לחתוך את הרולדה לאורכה וללפף את 2 החלקים כבורג, כשהצד הפתוח כלפי מעלה.
אפשרות נוספת: לפרוס לשושנים.
או רוגאלאך.
התמונות הבאות הן מהמתכון של
@כוכב103
התמונות הבאות מהמתכון של
@זהבהלה
והבאה של שמרית (כמעט בטוחה)
בכל המתכונים הנ"ל מחלקת ל6 פסים ויוצא לדעתי גודל הפרוסה הכי אידיאלי.