מאפים עוגת שמרים שאי אפשר לסרב לה

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת שמרים מעולה וקלה לתפעול
זה מתכון מעולה לעוגת שמרים עסיסית
קלה להכנה, לא מצריכה התפחה והיא פשוט ליגת על
אז בעקבות איזה אשכול ז"ל באישון לילה שבו העליתי תמונה של העוגות שמרים
מעלה כאן לטובת כולם את המתכון בשינויים קלים מהמקור בצרוף תמונה
@הרי זהב - גם בשבילך
בקובץ המצורף - המתכון ללא שינויים שמופיעים כאן!

המתכון הבסיסי הורד מפרוג הוא של
מבית היוצר:
"ליגה אחת מעל
0548454983

התון תודות על המתכון המעולה!!!

מתכון לעוגת שמרים + טיפים

20210219_020046.jpg
הבצק
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4\3 כוס סוכר
4\3 1 כוסות מים פושרים
3 ביצים
1/2כפית מלח
2\1 1 כוסות שמן

המילוי:
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כוס קקאו (כדאי לנפות את הקקאו לפני)
2 כוסות סוכר
2\1 1 כוס מים
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה
סירופ:
כדאי לעשות את הסירופ בתחילת העבודה כדי שיתקרר
למרוח על העוגה כשהיא עדיין רותחת
2\1 כוס מים רותחים
2\1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה :מערבבים את כל החומרים של הבצק עד שנהיה בצק רך ונוח לעבודה
לא צריך להמתין שיתפח , עובדים מיד .
מחלקים את הבצק ל 8 ומרדדת עלה ושמה מילוי ושוב עושה את אותה פעולה -

מכינה 8 פסים (מקסימום 6 בתבנית שיהיה לאן לתפוח)
חותכת עם חותכן לפרוסות עבות
ומכניסה לתנור להתפחה של כ-20 דקות על חום נמוך (40-50)
מגבירה את התנור לחום גבוה ואופה עד לצבע חום יפה (יש לשים לב שהתחתית נאפתה מספיק. אם לא להנמיך ולתת עוד קצת אפיה.

כשמובן- מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ בכמות די נדיבה
זה מוסיף טעם ויופי!

בהצלחה!
 

קבצים מצורפים

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא רק מומלץ אלא חשוב מאד!
חבל לקלקל את העוגה/המשקה או כל מאכל כלשהו בגלל הדבר הקטן הזה.
ומדובר גם אפילו לגבי קקאו טרי מאד.
גם אם נשארים גושים קטנטנים בשוקולד של המילוי
אחרי האפיה לא נשאר כלום
בעוגות בחושות זה באמת קריטי
אני לא רוצה ללכלך מסננת אז מועכת עם כף את הקקאו על דפנות הקערה לפרק את הגושים.
 
קורס ממוקד בן חצי שנה שיוציא אותך עורכי סרטים מהשורה הראשונה!

ארבע

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הפקות ואירועים
קמח המצה שמופיע ברכיבי המילוי - חיוני?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
שמעתי על הרבה מתכונים למילויי שמרים בחיים שלי, אבל על מילוי שוקולד שמורכב מפירורי לחם- פחות....
זה מייצב את השוקולד
לא מרגישים את זה בכלל
ואגב- במאפיות גם יש במילוי פירורים
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מי שטועם לא מעלה בדעתו שיש שם קמח מצה
וגם המרקם של המילוי נשאר רך ושוקולדי מאוד
אבל זה שומר שהשוקולד לא יברח בצורה מדהימה!
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה מייצב את השוקולד
לא מרגישים את זה בכלל
ואגב- במאפיות גם יש במילוי פירורים
במאפיות הפירורים הם ממאפים שנותרו מימים קודמים... :confused:
לדעתי אפשר גם שקדים טחונים.
 

הרי זהב

משתמש מקצוען
עוגת שמרים מעולה וקלה לתפעול
זה מתכון מעולה לעוגת שמרים עסיסית
קלה להכנה, לא מצריכה התפחה והיא פשוט ליגת על
אז בעקבות איזה אשכול ז"ל באישון לילה שבו העליתי תמונה של העוגות שמרים
מעלה כאן לטובת כולם את המתכון בשינויים קלים מהמקור בצרוף תמונה
@הרי זהב - גם בשבילך
בקובץ המצורף - המתכון ללא שינויים שמופיעים כאן!

המתכון הבסיסי הורד מפרוג הוא של
מבית היוצר:
"ליגה אחת מעל
0548454983

התון תודות על המתכון המעולה!!!

מתכון לעוגת שמרים + טיפים

צפה בקובץ המצורף 842164
הבצק
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4\3 כוס סוכר
4\3 1 כוסות מים פושרים
3 ביצים
1/2כפית מלח
2\1 1 כוסות שמן

המילוי:
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כוס קקאו (כדאי לנפות את הקקאו לפני)
2 כוסות סוכר
2\1 1 כוס מים
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה
סירופ:
כדאי לעשות את הסירופ בתחילת העבודה כדי שיתקרר
למרוח על העוגה כשהיא עדיין רותחת
2\1 כוס מים רותחים
2\1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה :מערבבים את כל החומרים של הבצק עד שנהיה בצק רך ונוח לעבודה
לא צריך להמתין שיתפח , עובדים מיד .
מחלקים את הבצק ל 8 ומרדדת עלה ושמה מילוי ושוב עושה את אותה פעולה -

מכינה 8 פסים (מקסימום 6 בתבנית שיהיה לאן לתפוח)
חותכת עם חותכן לפרוסות עבות
ומכניסה לתנור להתפחה של כ-20 דקות על חום נמוך (40-50)
מגבירה את התנור לחום גבוה ואופה עד לצבע חום יפה (יש לשים לב שהתחתית נאפתה מספיק. אם לא להנמיך ולתת עוד קצת אפיה.

כשמובן- מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ בכמות די נדיבה
זה מוסיף טעם ויופי!

בהצלחה!
הכנתי עכשיו , עוד לא טעמתי.
נראה מדהים!
אבל שאלה, לא זלג לך החוצה חלק מכובד מהמילוי?
מה מרקם המילוי לאחר הכנתו? לי יצא ממש נוזלי, ושמתי קמח מצה והכל כפי שאמרת.
 

הרי זהב

משתמש מקצוען
הכנתי עכשיו , עוד לא טעמתי.
נראה מדהים!
אבל שאלה, לא זלג לך החוצה חלק מכובד מהמילוי?
מה מרקם המילוי לאחר הכנתו? לי יצא ממש נוזלי, ושמתי קמח מצה והכל כפי שאמרת.
@כוכב103
עריכה, יצא מושלם אבל אמיתי!!!!!!!!!
זה רק היה נראה חיצונית שחלק מהמילוי זלג, בתכלס נשאר מספיק בתוכו והטעם מעולהההה פלוס פלוס!!!
מאוד התחברתי למרקם הבצק שהוא מעט יותר פריך מהגרסה הרגילה של ההתפחה...
בקיצור, באמת ליגה, ממליצה!!!
מצרפת תמונה. (אפילו שזה לא מושלם כמו שלך) שמתי 4 פסים בכל תבנית.
 

קבצים מצורפים


המספרים של פרוג:

337,452

משתמשים נכנסו לפרוג בחודש האחרון

297

משתמשים מבקרים ברגע זה באתר

4,986

הודעות נכתבו בממוצע ליום בחודש האחרון

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה