מאפים רוגלך הכי הכי שטעמתי

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
חייבת להבין איפה הבעיה שלי,
הבצק יצא דביק
כמה שהוספתי קמח-הוא נשאר נעכס.
המילוי -כשהתקרר הפך לגוש אחד,
ובאפיה כל המילוי נשפך לי :(

הבצק קצת דביק , עובדים עם ידיים משומנות
במילוי- אולי פחות נוזלים
העיקר איך יצא
זה באמת יוצא ברמה אחרת.
 

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
לא יודעת למה יצא לך דביק.
אני הוספתי עוד נוזלים- מים ומן מהמתכון המקורי.
יצא בצק מעולה. כמו בר בצק ממש.
אולי בגלל שעשיתי מקמח מלא? לא נראה לי. כל האפיות שלי הן עם קמח מלא ואני לא משנה כמויות.

חילקתי קילו וחצי של קמח ל9 עיגולים. אפשר אפילו לחלק ל10 עיגולים.
כל עיגול חילקתי לכ12 משולשים בערך. משתנה כמובן מעיגול לעיגול בהתאם לרידוד.
הרוחב (למעלה) של כל משולש עדיף שיהיה קטן. לטעמי הרוגלך הקטנים טעימים יותר.
עניין של טעם...
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
לא יודעת למה יצא לך דביק.
אני הוספתי עוד נוזלים- מים ומן מהמתכון המקורי.
יצא בצק מעולה. כמו בר בצק ממש.
אולי בגלל שעשיתי מקמח מלא? לא נראה לי. כל האפיות שלי הן עם קמח מלא ואני לא משנה כמויות.

חילקתי קילו וחצי של קמח ל9 עיגולים. אפשר אפילו לחלק ל10 עיגולים.
כל עיגול חילקתי לכ12 משולשים בערך. משתנה כמובן מעיגול לעיגול בהתאם לרידוד.
הרוחב (למעלה) של כל משולש עדיף שיהיה קטן. לטעמי הרוגלך הקטנים טעימים יותר.
עניין של טעם...
בדיוק רציתי לשאול
קמח מלא 80%?
הוספת עוד מים?
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
בדיוק רציתי לשאול
קמח מלא 80%?
הוספת עוד מים?
כן
וכן
קמח של נפלאות
אני רואה שרשמת שהשתמשת בקילו וחצי, זה אומר שאת כל המתכון הכפלת בפעם וחצי? כי במתכון המקורי זה רק קילו קמח, ושמים אותו ב-2 פעימות.
יכולהיות ששמת קילו וחצי קמח על המתכון הקיים ולכן נדרשת להוסיף מים?
 

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אני רואה שרשמת שהשתמשת בקילו וחצי, זה אומר שאת כל המתכון הכפלת בפעם וחצי? כי במתכון המקורי זה רק קילו קמח, ושמים אותו ב-2 פעימות.
יכולהיות ששמת קילו וחצי קמח על המתכון הקיים ולכן נדרשת להוסיף מים?

לא. הכפלתי ב1.5 את הכל ובנוסף הייתי צריכה להוסיף נוזלים.
כמו שכתבתי למעלה לא עשיתי את הערבול ב2 פעימות.
עשיתי כמו בכל מתכון שמרים. הקפדתי שהשמרים לא יגעו במלח כמובן וכן הלאה.
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
מישהיא נסתה את המתכון הזה עם כוסמין 80%?
אני הכנתי לשבת עם כוסמין 80%
יצא לנו טעים בטירוף!!
יש לי כמה מתכונים, והמתכון הנ"ל הכי מוצלח.
את המילוי הייתי צריכה להכפיל.
יצא לי בצק מעט יבש והוספתי מים בהדרגה, עד שנהפך לבצק נעים ונח למגע
את המשטח שימנתי עם מעט שמן
 

ענינית

משתמש פעיל
הכנתי ויצא ממש טעים
גם לי היה בצק יבש והוספתי שמן ומים לסרוגין. אח"כ גילתי שהקמח היה 80% רגיל.
אבל לא הבנתי איך מחצי עיגול הצלחתן לרדד חזרה לעיגול ועוד שיהיה סימטרי עבור רוגלך יפים?
זה ממש עצבן אותי בסוף סגרתי ביד את החצי עיגול לעיגול , כמין כובע סיני (זה גבה מעט) ואז רידדתי לעיגול.
אבל העיקר היה טעים! תודה.
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
הכנתי, טרם טעמתי
נראה מעולה!
@כוס קקאו תודה על המתכון
20200730_164114.jpg
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה