מאפים רוגלך הכי הכי שטעמתי

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קוראים לטכניקה הזאת דיפוף
אפשר לרדד עוד כמה שכבות
ואפשר להשתמש למטרה הזאת במכונת פסטה שמקלה על התהליך
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
הכנתי את הבצק לפי ההוראות ויצא לי בצק טיפטיפה יבש ולא ממש מגובש.
מה עושים???
 

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
חייבת לספר לכם שהרוגלך האלו טעימים ברמה אחרת!!!
עשיתי אותם עכשיו. אין דברים כאלה!!!

כמה שינויים שעשיתי:
עשיתי את כל הבצק בפעם אחת בלי לחלק. פשוט נזהרתי שהמלח לא יגע בשמרים כמו בכל בצק שמרים.
הוספתי עוד מים ושמן (בערך כחצי כוס מים ורבע כוס שמן לקילו וחצי) אחרת הבצק יוצא בלתי אפשרי לערבול מרב יובש.
אחרי האפיה הטבלתי את הרוגלך בסירופ (כמו במתכון של הקוראסונים גבינה) ולא זיגגתי.
20200722_112129.jpg
IMG-20200722-WA0007.jpeg
 

סביונית

משתמש מקצוען
הבת שלי הכינה רוגלך שהחנות יכולה להתביש לידם הם גם נראים מדהים (ללא מרגרינה!)
אז ככה:
מתכון: קילו קמח
2 כפות שמרים
2 חלמונים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
כפית מלח
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
בקערה

חצי קילו קמח
שמרים
ביצים
סוכר
להשהות 5 דקות
להוסיף מלח חצי קילו קמח שמן לחכות שעה לתפיחה. (הקערה סגורה בתוך שקית עם גפרורים)

להכין את המילוי בסיר:
8 כפות קקאו
2 כוסות סוכר
חבילת פודינג וניל (5 כפות)
2 כפות קפה
רבע כוס שמן
חצי כוס מים רותחים
כשזה מעורבב טוב לסגור את האש. (זה לא מאד נוזלי)

הכנת הרוגלך: שימו לב- דרך מיוחדת!
מרדדים מן הבצק שתפח עיגול בקוטר 18 סנטימטר בערך
מורחים עליו שכבה נדיבה של קרם שהכנו
מקפלים לחצי את העיגול המרוח (כמו חצי פיתה)
ושוב מרדדים לעיגול כמו קודם.
קורצים משולשים כמו פיצה בערך - 8 משולשים
ומגלגלים אותם מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר
מסדרים בתבניות
שמים על הדלת של התנור עוד 20 דקות לתפיחה נוספת.
אופים עד השחמה על 180 מעלות
כשזה יוצא מן התנור- מורחים זיגוג (כוס סוכר מורתח עם כוס מים)
אפשר לפזר שומשום.
טעם מושלם
(להקפיא מייד אחרת לא ישאר!!!!!)
באיזה כוס השתמשת?
ולא כתבת מתי להוסיף את המים לבצק.
תודה!
 

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
באיזה כוס השתמשת?
ולא כתבת מתי להוסיף את המים לבצק.
תודה!

אני השתמשתי עם ח"פ רגילה.
בבצקים עם שמרים אני שמה קודם קמח אח"כ שמרים מערבבת, מוסיפה מים חמימים ותוך כדי ערבול מוסיפה את יתר החומרים. כך עשיתי גם כאן ויצא אוורירי ורך מושלם!
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
הבת שלי הכינה רוגלך שהחנות יכולה להתביש לידם הם גם נראים מדהים (ללא מרגרינה!)
אז ככה:
מתכון: קילו קמח
2 כפות שמרים
2 חלמונים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
כפית מלח
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
בקערה

חצי קילו קמח
שמרים
ביצים
סוכר
להשהות 5 דקות
להוסיף מלח חצי קילו קמח שמן לחכות שעה לתפיחה. (הקערה סגורה בתוך שקית עם גפרורים)

להכין את המילוי בסיר:
8 כפות קקאו
2 כוסות סוכר
חבילת פודינג וניל (5 כפות)
2 כפות קפה
רבע כוס שמן
חצי כוס מים רותחים
כשזה מעורבב טוב לסגור את האש. (זה לא מאד נוזלי)

הכנת הרוגלך: שימו לב- דרך מיוחדת!
מרדדים מן הבצק שתפח עיגול בקוטר 18 סנטימטר בערך
מורחים עליו שכבה נדיבה של קרם שהכנו
מקפלים לחצי את העיגול המרוח (כמו חצי פיתה)
ושוב מרדדים לעיגול כמו קודם.
קורצים משולשים כמו פיצה בערך - 8 משולשים
ומגלגלים אותם מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר
מסדרים בתבניות
שמים על הדלת של התנור עוד 20 דקות לתפיחה נוספת.
אופים עד השחמה על 180 מעלות
כשזה יוצא מן התנור- מורחים זיגוג (כוס סוכר מורתח עם כוס מים)
אפשר לפזר שומשום.
טעם מושלם
(להקפיא מייד אחרת לא ישאר!!!!!)
נראה מושלם!
שאלה:
אני לא אוהבת שמרגישים במלית את גרגרי הסוכר...
ומשתמשת לרוב באבקת סוכר במקום.
במלית הזו מרגישים את גרגרי הסוכר?
מתלבטת אם להשאיר סוכר רגיל או להמיר לאבקת סוכר.
 

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
נראה מושלם!
שאלה:
אני לא אוהבת שמרגישים במלית את גרגרי הסוכר...
ומשתמשת לרוב באבקת סוכר במקום.
במלית הזו מרגישים את גרגרי הסוכר?
מתלבטת אם להשאיר סוכר רגיל או להמיר לאבקת סוכר.

לא מרגישים בכלל. זה נמס בבישול
 

IAvigail

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
אני באמצע להכין
@כוס קקאו
הבצק ממש דביק-אמור להיות? או להוסיף קמח?
 

IAvigail

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
חייבת להבין איפה הבעיה שלי,
הבצק יצא דביק
כמה שהוספתי קמח-הוא נשאר נעכס.
המילוי -כשהתקרר הפך לגוש אחד,
ובאפיה כל המילוי נשפך לי :(
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה