אני לקחתי את זה לאזור שונה לחלוטין, לאחד מהמאכלים הכי אהודים על הילדים שלי, והוא: סביצ'ה!
מה זה סביצ'ה? אני שואל את עקיבא בן הארבע.
-"זה דג!, הוא מכריז, "הדג שאני הכי אוהב, אפילו שהייתי בן שלוש אהבתי אותו".
"מה יש בסביצ'ה?" אני שואל אותו.
-"דג סלמון, לא מבושל".
"איזה סלמון יותר טעים, מבושל או לא", שאני שואל.
-"לא מבושל", הוא עונה, "זה יאמיק!"
בקיצור, הוא צודק בערך.
כי בדרך כלל אני עושה סביצ'ה מסלמון, כי הוא הכי זמין ונוח לעבודה, אבל לא רק. יש הרבה דגים נהדרים שעובדים יפה, בעיקר דגי ים, דניס עבד לי יפה, לברק, מוסר ים, וטונה אדומה.
חשוב מאוד לקנות דג טרי מאוד, ממקום שסומכים עליו, לא להוציא מהמקפיא, כי זה גם מסוכן וגם דוחה..
ושוב מאוד לשמור על יחס בין הדגים לשאר המרכיבים, שלא יהיה סתם סלט דג, אלא דג עם ירקות ופירות.
סביצ'ה מקובלת כמנה קייצית, אבל אני נהנה להכין אותה גם בחורף, והיא טעימה ומרעננת.
וזה מה שהכנתי בשבת האחרונה:
(תיקנתי קצת את המתכון כאן..)
400 גרם פילה סלמון טרי (לא מבושל)
חצי בצל סגול
תפוז בינוני
פיסת שורש ג'ינג'ר
2 לימונים
2 פלפל מתוק (טינקרבל) קטן
חצי פלפל ירוק חריף
זרעי כוסברה
פלפל ארבע עונות גרוס
מלח גס
מעט סוכר חום
שלוק ערק
שליש כוס שמן זית.
הכנה:
קוצצים את הבצל הסגול ומרפדים את תחתית הקערה
חותכים את הסלמון לקוביות שטוחות בעובי 1 ס"מ * 2ס"מ
משמשים בסכין חדה כדי לא למעוך את הדג.
מכניסים לקערה
מזלפים שמן זית על הדג,
קוצצים את הג'ינג'ר לקוביות זעירות, ומפזרים על הדג.
חוצים לימון אחד לחצי, וחותכים אותו לקוביות קטנות, מוסיפים לדג.
את היתר סוחטים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הפלפלים המתוקים והחריפים, בפרוסות דקות.
קוצצים את התפוז לקוביות ומוסיפים.
מתבלים בזרעי כוסברה, פלפל ארבע עונות גרוס, מעט מלח גס ומעט סוכר חום.
מוסיפים שלוק ערק, ועוד קצת שמן זית, מניחים מעט במקרר ומגישים.
(אני אישית מכין את זה בערב שבת, לא מערבב בכלל - טועם בליל שבת - ומגיש בשבת בבוקר)
תמונה של המתכון הזה ספציפית אין לי, אבל יש לי של כמה דומים שהכנתי, אז אעלה כאן.
סביצ'ה סלמון במנגו ומשמשים:
צפה בקובץ המצורף 591417
סביצ'ה דניס באבוקדו ושזיף
צפה בקובץ המצורף 591418
סביצ'ה דניס בנקטרינה ומלפפון
צפה בקובץ המצורף 591419
סביצ'ה טונה אדומה באשכולית אדומה
צפה בקובץ המצורף 591421
סביצ'ה לברק במנגו ושזיפים
צפה בקובץ המצורף 591422