דגים תחליף להרינג/ דג מלוח

מירי84

משתמש פעיל
אנחנו לא קונים את ההרינג בגלל בעיות של טפילים וכו'..
מחפשת מתכונים טובים עם דגים אחרים כמו סלומון.
יש לי מתכון אחד שאנחנו מאוד אוהבים אבל אני רוצה לגוון קצת.
המתכון שלי הוא:
חותכים דג סלמון לחתיכות דקות (כמו פרוסות הרינג)
מסדרים בתוך כלי שכבות של דג וביניהם מפזרים מלח גס.
שופכים שמן שיכסה את כל הדג.
ניתן להוסיף למעלה רצועות בצל (שיהיו מכוסות בשמן)- משדרג מאוד!
שומרים במקרר. מוכן אחרי 24 שעות וטוב בערך עד שבועיים.

אשמח לעוד מתכונים!!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני לקחתי את זה לאזור שונה לחלוטין, לאחד מהמאכלים הכי אהודים על הילדים שלי, והוא: סביצ'ה!
מה זה סביצ'ה? אני שואל את עקיבא בן הארבע.
-"זה דג!, הוא מכריז, "הדג שאני הכי אוהב, אפילו שהייתי בן שלוש אהבתי אותו".
"מה יש בסביצ'ה?" אני שואל אותו.
-"דג סלמון, לא מבושל".
"איזה סלמון יותר טעים, מבושל או לא", שאני שואל.
-"לא מבושל", הוא עונה, "זה יאמיק!"

בקיצור, הוא צודק בערך.
כי בדרך כלל אני עושה סביצ'ה מסלמון, כי הוא הכי זמין ונוח לעבודה, אבל לא רק. יש הרבה דגים נהדרים שעובדים יפה, בעיקר דגי ים, דניס עבד לי יפה, לברק, מוסר ים, וטונה אדומה.
חשוב מאוד לקנות דג טרי מאוד, ממקום שסומכים עליו, לא להוציא מהמקפיא, כי זה גם מסוכן וגם דוחה..
ושוב מאוד לשמור על יחס בין הדגים לשאר המרכיבים, שלא יהיה סתם סלט דג, אלא דג עם ירקות ופירות.

סביצ'ה מקובלת כמנה קייצית, אבל אני נהנה להכין אותה גם בחורף, והיא טעימה ומרעננת.
וזה מה שהכנתי בשבת האחרונה:
(תיקנתי קצת את המתכון כאן..)

400 גרם פילה סלמון טרי (לא מבושל)
חצי בצל סגול
תפוז בינוני
פיסת שורש ג'ינג'ר
2 לימונים
2 פלפל מתוק (טינקרבל) קטן
חצי פלפל ירוק חריף
זרעי כוסברה
פלפל ארבע עונות גרוס
מלח גס
מעט סוכר חום
שלוק ערק
שליש כוס שמן זית.

הכנה:
קוצצים את הבצל הסגול ומרפדים את תחתית הקערה
חותכים את הסלמון לקוביות שטוחות בעובי 1 ס"מ * 2ס"מ
משמשים בסכין חדה כדי לא למעוך את הדג.
מכניסים לקערה
מזלפים שמן זית על הדג,
קוצצים את הג'ינג'ר לקוביות זעירות, ומפזרים על הדג.
חוצים לימון אחד לחצי, וחותכים אותו לקוביות קטנות, מוסיפים לדג.
את היתר סוחטים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הפלפלים המתוקים והחריפים, בפרוסות דקות.
קוצצים את התפוז לקוביות ומוסיפים.
מתבלים בזרעי כוסברה, פלפל ארבע עונות גרוס, מעט מלח גס ומעט סוכר חום.
מוסיפים שלוק ערק, ועוד קצת שמן זית, מניחים מעט במקרר ומגישים.
(אני אישית מכין את זה בערב שבת, לא מערבב בכלל - טועם בליל שבת - ומגיש בשבת בבוקר)

תמונה של המתכון הזה ספציפית אין לי, אבל יש לי של כמה דומים שהכנתי, אז אעלה כאן.
סביצ'ה סלמון במנגו ומשמשים:
צפה בקובץ המצורף 591417
סביצ'ה דניס באבוקדו ושזיף
צפה בקובץ המצורף 591418

סביצ'ה דניס בנקטרינה ומלפפון
צפה בקובץ המצורף 591419
סביצ'ה טונה אדומה באשכולית אדומה
צפה בקובץ המצורף 591421

סביצ'ה לברק במנגו ושזיפים
צפה בקובץ המצורף 591422
תנסי את אחד המתכונים האלה
הדג נשאר די נא (אלא אם כן ממליחים אותו יותר ומערבבים היטב)
והוא לא מחזיק מעמד הרבה זמן, הכי טוב לאכול אותו כמעט מיד אחרי ההכנה, אבל הוא טוב גם לשבת בבוקר.
חשוב מאוד להשתמש בדג איכותי טרי ממקור טוב, יש הגבלה לגבי נשים בהריון וילדים קטנים.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אנחנו לא קונים את ההרינג בגלל בעיות של טפילים וכו'..
מחפשת מתכונים טובים עם דגים אחרים כמו סלומון.
יש לי מתכון אחד שאנחנו מאוד אוהבים אבל אני רוצה לגוון קצת.
המתכון שלי הוא:
חותכים דג סלמון לחתיכות דקות (כמו פרוסות הרינג)
מסדרים בתוך כלי שכבות של דג וביניהם מפזרים מלח גס.
שופכים שמן שיכסה את כל הדג.
ניתן להוסיף למעלה רצועות בצל (שיהיו מכוסות בשמן)- משדרג מאוד!
שומרים במקרר. מוכן אחרי 24 שעות וטוב בערך עד שבועיים.

אשמח לעוד מתכונים!!

יש גם גרבדלקס
יודעת איך מכינים?

מערבבים כמות שווה של מלח גס וסוכר ועוטפים את נתח הסלמון היטב שלא ישאר מקום ללא המלח והסוכר להשאיר כך במשך יומים במקרר, לשטוף ולייבש בנייר סופג. לחתוך באלכסון פרוסות דקיקות ולהגיש.
אפשרי להוסיף שמיר טרי קצוץ בזמן ההשריה, ייתן טעם יותר מזרח אירופאי :)
 

6588433

משתמש חדש
אנחנו לא קונים את ההרינג בגלל בעיות של טפילים וכו'..
מחפשת מתכונים טובים עם דגים אחרים כמו סלומון.
יש לי מתכון אחד שאנחנו מאוד אוהבים אבל אני רוצה לגוון קצת.
המתכון שלי הוא:
חותכים דג סלמון לחתיכות דקות (כמו פרוסות הרינג)
מסדרים בתוך כלי שכבות של דג וביניהם מפזרים מלח גס.
שופכים שמן שיכסה את כל הדג.
ניתן להוסיף למעלה רצועות בצל (שיהיו מכוסות בשמן)- משדרג מאוד!
שומרים במקרר. מוכן אחרי 24 שעות וטוב בערך עד שבועיים.

אשמח לעוד מתכונים!!
 

מירי84

משתמש פעיל
יש גם גרבדלקס
יודעת איך מכינים?

מערבבים כמות שווה של מלח גס וסוכר ועוטפים את נתח הסלמון היטב שלא ישאר מקום ללא המלח והסוכר להשאיר כך במשך יומים במקרר, לשטוף ולייבש בנייר סופג. לחתוך באלכסון פרוסות דקיקות ולהגיש.
אפשרי להוסיף שמיר טרי קצוץ בזמן ההשריה, ייתן טעם יותר מזרח אירופאי :)
בלי רוטב בכלל (חומץ/שמן/מים)? זה לא יוצא יבש?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בלי רוטב בכלל (חומץ/שמן/מים)? זה לא יוצא יבש?

לא, זה דג כבוש-קרי סלמון מעושן, מכירה את זה? מה שהאמריקאים נורא אוהבים לשים בביגל שלהם? אז זה-זה.
והדג מפריש את הנוזלים שלו.
 

מירי84

משתמש פעיל
לא, זה דג כבוש-קרי סלמון מעושן, מכירה את זה? מה שהאמריקאים נורא אוהבים לשים בביגל שלהם? אז זה-זה.
והדג מפריש את הנוזלים שלו.
נשמע טוב. אנסה. תודה רבה!
לחתוך באלכסון פרוסות דקיקות ולהגיש
לא ממש הבנתי את צורת החיתוך :rolleyes:
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נשמע טוב. אנסה. תודה רבה!

לא ממש הבנתי את צורת החיתוך :rolleyes:

אני אנסה להסביר
את צריכה לחתוך כשהסכין שטוחה, כלומר, הסכין חותכת פרוסות דקיקות אלכסוניות, מלמעלה אלכסון למטה, זה יוצר פרוסות גדולות יותר מפרוסות שנחתכות בעובי הדג,
הובנתי?
 

מירי84

משתמש פעיל
אני אנסה להסביר
את צריכה לחתוך כשהסכין שטוחה, כלומר, הסכין חותכת פרוסות דקיקות אלכסוניות, מלמעלה אלכסון למטה, זה יוצר פרוסות גדולות יותר מפרוסות שנחתכות בעובי הדג,
הובנתי?
כן, עכשיו הבנתי את הרעיון.
ועוד שאלה: זה משנה הגודל של הנתח אותו אני מצפה בסוכר ומלח? דהיינו האם לקחת נתח שלם לא חתוך או פרוסות בגודל של מנות כמו שחותכים בחנות הדגים? מקווה שהשאלה הובנה... תודה מראש!!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כן, עכשיו הבנתי את הרעיון.
ועוד שאלה: זה משנה הגודל של הנתח אותו אני מצפה בסוכר ומלח? דהיינו האם לקחת נתח שלם לא חתוך או פרוסות בגודל של מנות כמו שחותכים בחנות הדגים? מקווה שהשאלה הובנה... תודה מראש!!

זה לא משנה, מה שמשנה זה שזה צריך להיות עטוף כולו (רק לא פרוסות) במלח והסוכר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה