ואיך את מגישה את זה? פרפרים שלמים? מנה מרכזית?אני חותכת פרפרים של חזה לסטייקים עבים, משרה בתערובת של קארי ומעט פפריקה, וצולה על טבעות בצל במחבת פסים.
הטעם מתאים למי שמחבב אוכל מזרחי, ובעיני הוא אליפות.
שניה, שניה. לא הבנתי.לא, אני חוצה את הפרפר לשני גושים גדולים, ומכל גוש פורסת סטייקים. כל סטייק שווה מנה.
ההגשה אצלנו אשית, אחרת הקטנים יהפכו את הצלחות המרכזיות (:
אוקי... היה נשמע לי שפרפר כוונתו שתי האונות מחוברות.אני לוקחת חזה שלם, והוא מורכב ממעין שתי אונות שנקראות 'פרפר' בעגה המטבחית, ובאמצע שדרת עצם. מפרידה מהחזה השלם עצם וסחוסים ואז מכל 'אונה' אני פורסת פרוסות עבות -סטייקים. זה עניין של העדפה, יש כאלו שאוהבים חזות דקיקים. הפריסה פשוטה מאד כשיש סכין טובה.
את החזות אני משרה בתערובת התיבול שמהולה בשמן לפחות שעה, ורצוי לילה, לספיגת טעמים.
לטעמי התבלין הזה מיותר לגמרי בתבשילים ויכול לשמש אולי בדג צלוי בתנור.תבלין דג מבושל-לאיזה דג הכוונה, מרוקאי? יש בו זרעי כוסברה (שלמים) ועוד כל מיני דברים
אפשר בהחלט., לנסות לכתוש?
לדעתי זה בעיקר תנור מיוחד.@אפרת 10
תעדכני אותי אם הצלחת, אני לא
הבנתי שצריך להתחיל עם סטרטר, ויש מתכונים אפילו עם מחמצת, צריך תבניות מיוחדות שתורמות לפריכות וכו'.
עשיתי על זה בעבר המון בדיקות, וכשהחלטתי שאני "הולכת" ע"ז, יצא נחמד, לא אמיתי
סלסילת אידוי!! זהו, זה החלום שלי.אני מזרח אירופאית, אוכלת חריף, בועט, מתובלן, גם הילדים שלי ואפילו בעלי התרגלו לאוכל מתובלן טוב.
יש לי מגירה שלמה במקפיא מלאה בכל סוגי התבלינים (כמעט) והדלת של המקפיא עם עשרות תבלינים, כלל זרעי כוסברה, אניס, וזרעי חרדל.
מאכלים שאני הכי אוהבת להכין אילו מאכלים אסייתיים, הטעמים שלהם מרתקים, עמוקים, יש מנעדים רבים כ"כ, רק תבלינים של המזרח הרחוק, תופסים אצלי חלק נכבד, אבל עדיין מחפשת שהכל יהיה לי בהכשר מהודר, כי בינתיים אני נתקעת בהרבה מתכונים שאין לי תחליף ראוי ולכן לא מכינה.
הכנתי פעם דים סאם ממתכון של השף ישראל אהרוני, יצא נורא, חולמת להכין באו\באן, אבל אין לי עדיין סלסילת אידוי, אולי כשאעבור דירה לדירה עם מטבח ענק (חלום!!! והוא יתגשם עוד בעז"ה) יהיה לי מקום לכל הסירים שאני רוצה, אם זו פלאנצ'ה, סיר אידוי, ועוד המון... אולי גם אדאג לעצמי לאיזה טאבון במרפסת, או שכבר עפתי רחוק מידי...
אפרופו תבלינים
יש לי שני תבלינים שקניתי, של חברת נפטון שלא הצלחתי לדעת איך משתמשים בהם, ולמה, ניסיתי בכל מיני דברים לא היה אכיל
תבלין דג מבושל-לאיזה דג הכוונה, מרוקאי? יש בו זרעי כוסברה (שלמים) ועוד כל מיני דברים
ופילדלפיה, יש בו זרעי חרדל, ואיפה שאני שמה (על מושטים\סלמון בתנור, על עוף) זה נשרף ומקבל טעם מרררר
אשמח לקבל רעיונות
צנונית כבושות (כמו שיש במעדניית "שבאעס" בבני ברק)
באגט
סלומון מעושן (כמו שיש במעדניית "זהבה" בבני ברק, (לא מה שמוכרים פרוסות קנויות)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכח
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: