דיון לפעמים חלומות מתבשלים

רותי חנה

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
אם את רוצה משקה באמת מפנק זה המשקה של ופל בר:
מרתיחים שמנת עם שוקולד חלבי מעליו מניחים כדור גלידה
מעל שופכים שוקו קר ואז מזלפים קצפת
זה משקה מדהים שכל טעימה בו היא אחרת שניה קר שניה חם
ממליצה בחום למי שרוצה להיתפנק!!
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
אני חותכת פרפרים של חזה לסטייקים עבים, משרה בתערובת של קארי ומעט פפריקה, וצולה על טבעות בצל במחבת פסים.
הטעם מתאים למי שמחבב אוכל מזרחי, ובעיני הוא אליפות.
ואיך את מגישה את זה? פרפרים שלמים? מנה מרכזית?
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
לא, אני חוצה את הפרפר לשני גושים גדולים, ומכל גוש פורסת סטייקים. כל סטייק שווה מנה.
ההגשה אצלנו אשית, אחרת הקטנים יהפכו את הצלחות המרכזיות (:
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
לא, אני חוצה את הפרפר לשני גושים גדולים, ומכל גוש פורסת סטייקים. כל סטייק שווה מנה.
ההגשה אצלנו אשית, אחרת הקטנים יהפכו את הצלחות המרכזיות (:
שניה, שניה. לא הבנתי.
את מכינה את החזה כמו שהוא, לא פרוס?
או פרוסות עבות מאד?
אחרת איך את פורסת מהם אחר כך?

פשוט מעניין אותי המתכון. נשמע טוב.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אני לוקחת חזה שלם, והוא מורכב ממעין שתי אונות שנקראות 'פרפר' בעגה המטבחית, ובאמצע שדרת עצם. מפרידה מהחזה השלם עצם וסחוסים ואז מכל 'אונה' אני פורסת פרוסות עבות -סטייקים. זה עניין של העדפה, יש כאלו שאוהבים חזות דקיקים. הפריסה פשוטה מאד כשיש סכין טובה.
את החזות אני משרה בתערובת התיבול שמהולה בשמן לפחות שעה, ורצוי לילה, לספיגת טעמים.
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
אני לוקחת חזה שלם, והוא מורכב ממעין שתי אונות שנקראות 'פרפר' בעגה המטבחית, ובאמצע שדרת עצם. מפרידה מהחזה השלם עצם וסחוסים ואז מכל 'אונה' אני פורסת פרוסות עבות -סטייקים. זה עניין של העדפה, יש כאלו שאוהבים חזות דקיקים. הפריסה פשוטה מאד כשיש סכין טובה.
את החזות אני משרה בתערובת התיבול שמהולה בשמן לפחות שעה, ורצוי לילה, לספיגת טעמים.
אוקי... היה נשמע לי שפרפר כוונתו שתי האונות מחוברות.
תודה!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני מזרח אירופאית, אוכלת חריף, בועט, מתובלן, גם הילדים שלי ואפילו בעלי התרגלו לאוכל מתובלן טוב.
יש לי מגירה שלמה במקפיא מלאה בכל סוגי התבלינים (כמעט) והדלת של המקפיא עם עשרות תבלינים, כלל זרעי כוסברה, אניס, וזרעי חרדל.
מאכלים שאני הכי אוהבת להכין אילו מאכלים אסייתיים, הטעמים שלהם מרתקים, עמוקים, יש מנעדים רבים כ"כ, רק תבלינים של המזרח הרחוק, תופסים אצלי חלק נכבד, אבל עדיין מחפשת שהכל יהיה לי בהכשר מהודר, כי בינתיים אני נתקעת בהרבה מתכונים שאין לי תחליף ראוי ולכן לא מכינה.
הכנתי פעם דים סאם ממתכון של השף ישראל אהרוני, יצא נורא, חולמת להכין באו\באן, אבל אין לי עדיין סלסילת אידוי, אולי כשאעבור דירה לדירה עם מטבח ענק (חלום!!! והוא יתגשם עוד בעז"ה) יהיה לי מקום לכל הסירים שאני רוצה, אם זו פלאנצ'ה, סיר אידוי, ועוד המון... אולי גם אדאג לעצמי לאיזה טאבון במרפסת, או שכבר עפתי רחוק מידי...

אפרופו תבלינים
יש לי שני תבלינים שקניתי, של חברת נפטון שלא הצלחתי לדעת איך משתמשים בהם, ולמה, ניסיתי בכל מיני דברים לא היה אכיל
תבלין דג מבושל-לאיזה דג הכוונה, מרוקאי? יש בו זרעי כוסברה (שלמים) ועוד כל מיני דברים
ופילדלפיה, יש בו זרעי חרדל, ואיפה שאני שמה (על מושטים\סלמון בתנור, על עוף) זה נשרף ומקבל טעם מרררר
אשמח לקבל רעיונות
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תבלין דג מבושל-לאיזה דג הכוונה, מרוקאי? יש בו זרעי כוסברה (שלמים) ועוד כל מיני דברים
לטעמי התבלין הזה מיותר לגמרי בתבשילים ויכול לשמש אולי בדג צלוי בתנור.
ובדג מרוקאי אמיתי יש רק פפריקה ומלח. זהו. :)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אבל מה עושים עם תחושה הגריסה המזעזעת של הכוסברה, בלעיסה?
לא יכולה תבלין לא חלק,
והכמות של הכוסברה נורא גדולה בתבלין, לנסות לכתוש?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נבדוק אם זה יוצא טוב יותר...
למדתי לא לקנות תבלינים מעורבבים שאני לא יודעת מה הטעם שלהם :(
למרות שראס אל חנות, חוואיג', קארי, טוסקנה וכל השאר (גריל דג, גריל עוף, שווארמה, על האש, סטייק וכו', :eek:)
קניתי בלי לחשוש.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לי מתחשק לנסות להכין באגטים צרפתיים אמיתיים
לא כמו שיש במאפיות, אלא יותר חלולים ואווריריים
יום אחד זה בטח יקרה...
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@אפרת 10
תעדכני אותי אם הצלחת, אני לא :(
הבנתי שצריך להתחיל עם סטרטר, ויש מתכונים אפילו עם מחמצת, צריך תבניות מיוחדות שתורמות לפריכות וכו'.
עשיתי על זה בעבר המון בדיקות, וכשהחלטתי שאני "הולכת" ע"ז, יצא נחמד, לא אמיתי
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@אפרת 10
תעדכני אותי אם הצלחת, אני לא :(
הבנתי שצריך להתחיל עם סטרטר, ויש מתכונים אפילו עם מחמצת, צריך תבניות מיוחדות שתורמות לפריכות וכו'.
עשיתי על זה בעבר המון בדיקות, וכשהחלטתי שאני "הולכת" ע"ז, יצא נחמד, לא אמיתי
לדעתי זה בעיקר תנור מיוחד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוד חלום שנזכרתי בו אחרי מה שכתבה @photos by h : לחמניות באו/באן במילוי בקר מפורק.
לחמניות שמכינים בסלסלת אידוי ולא בתנור וממלאים בבשר מס' 5 שבושל ברוטב אסייתי ופורק לחוטים.
ראיתי מתכונים ברשת לפני כמעט שנתיים ועוד מתכון של תמי פיליפ בטעימות של שבועות תשע"ט.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אז אני ניסיתי פעם להכין את המילוי, לא של תמי פיליפ, נראה לי שהיה של דודק לפני כמה שנים, אולי יש לו באתר אפילו.

יצא מאוד נחמד, לא כמו שזה נראה בתמונות.
באו?
אני אכין מתישהו כמו שציינתי למעלה.

לגבי הבאגטים-אני חושבת שאפשר להגיע לתוצאות טובות גם בתנורים ביתיים, כי כבר ראיתי ברשת כל מיני שהצליחו בתנור הביתי, אבל הסוד-תבניות מתכת מחוררות שהאוויר נכנס מלמטה וגורם לפריכות ולמכת חום.

לא זוכרת בדיוק, בכ"א עברו 5 שנים מאז.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אני מזרח אירופאית, אוכלת חריף, בועט, מתובלן, גם הילדים שלי ואפילו בעלי התרגלו לאוכל מתובלן טוב.
יש לי מגירה שלמה במקפיא מלאה בכל סוגי התבלינים (כמעט) והדלת של המקפיא עם עשרות תבלינים, כלל זרעי כוסברה, אניס, וזרעי חרדל.
מאכלים שאני הכי אוהבת להכין אילו מאכלים אסייתיים, הטעמים שלהם מרתקים, עמוקים, יש מנעדים רבים כ"כ, רק תבלינים של המזרח הרחוק, תופסים אצלי חלק נכבד, אבל עדיין מחפשת שהכל יהיה לי בהכשר מהודר, כי בינתיים אני נתקעת בהרבה מתכונים שאין לי תחליף ראוי ולכן לא מכינה.
הכנתי פעם דים סאם ממתכון של השף ישראל אהרוני, יצא נורא, חולמת להכין באו\באן, אבל אין לי עדיין סלסילת אידוי, אולי כשאעבור דירה לדירה עם מטבח ענק (חלום!!! והוא יתגשם עוד בעז"ה) יהיה לי מקום לכל הסירים שאני רוצה, אם זו פלאנצ'ה, סיר אידוי, ועוד המון... אולי גם אדאג לעצמי לאיזה טאבון במרפסת, או שכבר עפתי רחוק מידי...

אפרופו תבלינים
יש לי שני תבלינים שקניתי, של חברת נפטון שלא הצלחתי לדעת איך משתמשים בהם, ולמה, ניסיתי בכל מיני דברים לא היה אכיל
תבלין דג מבושל-לאיזה דג הכוונה, מרוקאי? יש בו זרעי כוסברה (שלמים) ועוד כל מיני דברים
ופילדלפיה, יש בו זרעי חרדל, ואיפה שאני שמה (על מושטים\סלמון בתנור, על עוף) זה נשרף ומקבל טעם מרררר
אשמח לקבל רעיונות
סלסילת אידוי!! זהו, זה החלום שלי.

אגב פילדלפיה, תקשיבי טוב טוב.
תערבבי אותה עם סוכר חום
פזרי על כרעי עוף
לתנור ולאכול. זה טעים ברמה מחרידה, ואם את לא אוכלת עור אז המרקם של התבלין לא מפריע, ואת רק נהנית מטעם מושלם!!!
תחזרי לעדכן.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@ממלמלת
יווו, תודה,
נכין לשבת ולא אוכלת עור... ממש לא בריא.
ואיזה סוכר חום?
סוכר דמררה חום?
או סוכר חום הדחוס הזה?
 

23600

משתמש פעיל
חולמת קשות להכין לחוח אמיתי, כמו של הסבתות
 

הוליב

משתמש פעיל
צנונית כבושות (כמו שיש במעדניית "שבאעס" בבני ברק)
באגט
סלומון מעושן (כמו שיש במעדניית "זהבה" בבני ברק, (לא מה שמוכרים פרוסות קנויות)

לא קראתי עדיין את כל התגובות יכול להיות שמצאת כבר...
את הסלמון המעושן הכנת או שאת מחפשת מתכון
כי יש לי מתכון מצוין שיוצא בדיוק כמו של זהבה ודומיהם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה