חגים פסח - מאפים. עוגות. עוגיות.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתכון נוסף טעים ברמות : שכבת ברואניז ומעל שכבת קרם וניל
ללא שרויה
על מגש זהב תרתי משמע…

IMG 2009 - בראוניז קרם פודינג


אין לכן מה לנסות ולבדוק הכל מוכן לכן כדי להתחיל להפעיל את המקצף..

בהצלחה רבה

רותי

20200403 125743 - בראוניז קרם פודינג


מתכונים נוספים באתר שלי http://ruthyhayat.co.il/?p=9461צפה בקובץ המצורף 632957

החומרים:
לבראוניז:
150 גרם שמן
200 גרם שוקולד מריר,
4 ביצים
130 גרם סוכר
70 גרם קמח תפוחי אדמה
70 גרם קמח מצה

לקרם פודינג:
200 גר חלב סויה טעם וניל(אפשר חלב רגיל או חלב קוקוס או שקדים)
500 מ"ל שמנת להקצפה פרווה
12 חלמונים M
120 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר לקירמול הברולה

20200403 125702 - בראוניז קרם פודינג


אופן ההכנה:
לבראוניז:
ממיסים את השוקולד המריר והשמן במיקרוגל או בסיר. בקערה טורפים יחד ביצים עם סוכר . יוצקים פנימה בהדרגה את התערובת המומסת תוך טריפה לתערובת חלקה. מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים לבלילה חלקה. יוצקים לתבנית תנור קטנה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לחצי שעה. בינתיים עוברים להכנת תערובת קרם הפודינג.

לקרם פודינג:
מחממים את התנור ל-150 מעלות, לא בטורבו.
בסיר בינוני-קטן מביאים לרתיחה חלב עם שמנת להקצפה. בינתיים טורפים את החלמונים עם סוכר לבן וקורנפלור עד שהופכים מעט בהירים ותפוחים.
יוצקים פנימה מחצית מתערובת השמנת החמה תוך טריפה, יוצקים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כמה דקות תוך טריפה רצופה כך שהתערובת מסמיכה למרקם של פטיסייר . מניחים להצטנן ויוצקים את הקרם על שכבת הבראוניז היציבה.חשוב לשטח ישר את הקרם.
אופים 35-45 דקות עד שהקרם יציב יותר בדפנות אך עדיין רוטט למדי במרכז.
(חשוב מאוד להימנע מאפיית יתר .)
מצננים ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

למחרת מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות בגודל הרצוי .מפזרים בנדיבות סוכר מעל החתיכות החתוכות ומקרמלים בעזרת ברנר(לא הכרחי אם אין לכם ברנר ותרו על זה – זה טעים גם בלי זה )

20200403 124100 - בראוניז קרם פודינג
20200403 125719 - בראוניז קרם פודינג
20200403 125726 - בראוניז קרם פודינג
20200403 125741 - בראוניז קרם פודינג
נשמע מעולה
מתאים לאוכלי קטניות בלבד

אפשר להמיר קורנפלור בקץ תפו"א אבל כאן התוצאה לא תהיה ממש טובה. קמח תפו"א הופל לצמיגי יותר מקורנפלור
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגה/עוגיות: עוגת שכבות

לא שרויה, לא קטניות

האם צריך מיקסר:
צריך הקצפה (מאמינה שאפשר גם במקצף חשמלי - ידני)

תיאור:
עוגת שכבות (3 צבעים) מושלמת ועשירה. מסוג העוגות קמח תפו"א שאינן "חנק" - דחוסות, אלא אורירית ביותר.
מצרפת כאן סריקה של המתכון, לצערי אין לי קרדיט ): אין לי כח לכתוב אותו אבל אשתדל להיות זמינה לכל שאלה.
בהצלחה!!

הערות: אני הכנתי את העוגה בתבנית A4 ולא עגולה, יצא מעולה! אפיתי ב-175 מעלות. העוגה מעולה בהקפאה. מצרפת קצת תמונות. הכנתי כבר פעמיים...

המתכון:
עוגת 3 שכבות.jpg


שלושת התערובות שלי, לפני האפיה:
1. שוקולד:

IMG_0216.JPG

המשך בהודעה הבאה...
 

פרקטית

משתמש מקצוען
@124578 יש לי מתכון מאוד פשוט אבל טעים!!
בד"כ מכינה אותן כהשלמה לקצפיות שקדים.
מדידה: כוסות חד"פ
4 חלמונים
1 כוס סוכר
2 כוסות שקדים טחונים
לערבב להניח במקרר לחצי שעה
ליצור כדורים ולאפות
ניתן להוסיף מעט קפה.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
בראוניז
תבנית אובן (קטנה יותר מתבנית חד"פ מלבנית)
מדידה כוס חד"פ

4 ביצים
1 ורבע כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס קמח תפו"א
1/2 כוס אגוזים טחונים
1/2 אבקת אפיה

טורפים ביצים סוכר ושמן
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים
מאחדים את 2 הקערות ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
משטחים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני עד לקבלת קיסם עם פרורים לחים.
זמן האפיה משתנה ולהזהר לא לאפות מדי.
 

לווים

משתמש מקצוען
מה עם מוס לפסח עב ביצים יש למישהי?
(אין קצפת פרווה בהכשר טוב)
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@לווים @HILALI

עוגה/עוגיות: מוס שוקולד בשתי שכבות

לא שרויה, לא קטניות

האם צריך מיקסר:
צריך הקצפה (מאמינה שאפשר גם במקצף חשמלי - ידני)

תיאור:
מוס שוקולד ללא ריצ', קל טעים ויפה.

מצרכים:
9 ביצים
1 כוס סוכר
6 כפות מים
2 כפות יין אדום מתוק (לא חובה!)
3 חבילות (300 גרם) שוקולד מריר פרווה

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים,
מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף אורירי ויציב (לא נוקשה).
מבשלים בסיר על אש קטנה את השוקולד והמים, מכבים את האש,
ממתינים מעט שיתקרר ומוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב.
כשהשוקולד כבר לא חם מוסיפים אותו באיטיות לקצף ומערבבים בתנועות רכות.
משמנים קלות 2 תבניות אינגליש-קייק ומוזגים מהתערובת עד לקצת פחות משליש גובה התבנית.
אופים למשך כ-20 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ יוצא מעט פירורי / לח.
(לא להיבהל! העיסה תופחת באפיה אך מיד צונחת)
מוזגים את שאר הבלילה מעל לתחתית, מומלץ לגרר (במקלף) שוקולד לקישוט מלמעלה ומקפיאים.
בהצלחה!!

הערות:
מסתבר שישאר לכן מעט התערובת אך לא בכמות שמספיקה לתבנית נוספת. אפשר את שאר הבלילה להקפיא בכוסיות ולקשט בשוקולד מגורר.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עוגיות שוקולד שקדים

לא שרויה
ללא קטניות
אפשר בלי מיקסר


העוגיות האלו נולדו אחרי שהכנתי עוגה עם 4 חלבונים ונשארתי עם נוזל הזהב הזה...חלמונים
לזרוק לא היה לי לב. ביצים??? לזרוק? ישלחו אוצי לפסיכאטר


אז אלתרתי משהו במקום
יצא מושלם

4 חלמונים
1/3 כוס יין מתוק
3 כפות קמח תפו"א
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
1 ו 3/4 כוסות קמח שקדים [שקד מולבן טחון] אפשר לטחון לבד. גם שקדים טחונים דק ממש יצליחו.
1/2 כוס שמן קוקוס [אפשר שמן אגוזים + עוד שליש כוס קמח תפו"א]

לציפוי- קמח שקדים- לא חובה.

מערבבים את כל הרכיבים
יוצרים כדורים בידיים לחות מעט ומגלגלים בקמח שקדים.
מניחים ברווחים בתבנית מרופדת בניר אפיה
180 מעלות כ-12 דקות להשחמה קלה של קמח השקדים שמעל
מחלצים רק אחרי קירור
זמן האפיה משתנה בהתאם לעוצמת התנור הפסחי...

מחביאים במקפיא כדי שישאר משהו.

אני אוהבת את טעמם של השקדים הלא מתוקים בציפוי. הם ממתנים את מתיקות העוגיה עצמה, שגם לא מאוד מתוקה

IMG_3111.JPG


IMG_3113.JPG




[למי שמתעמקת בתמונה, אל דאגה השיש מצופה. מבטיחה] הוא נראה כך אחרי הציפוי...]
 
נערך לאחרונה ב:

עצם הטוב

משתמש פעיל
סורבה תפוזים
  • החומרים הנדרשים:
    1 וחצי כוסות סוכר
    1 כוס מים
    5 תפוזים קלופים ומגולענים
    מיץ מ2 לימונים
  • לעיטור:
  • שברי אגוזים

  • אופן ההכנה:
  • מחממים בסיר קטן את המים והסוכר ומיץ הלימונים עד שהסוכר נמס.
    מרסקים בבלנדר את התפוזים למחית חלקה
    מערבבים את הסירופ עם רסק התפוזים
    שמים בכלי סגור ומקפיאים
  • לאחר שקפא חותכים לקוביות ומחזירים לבלנד / מעבד מזון ומרסקים [צבעו נעשה בהיר] ומקפיאים שוב.
    מגישים בכוסות אישיות ומעטרים בשברי אגוזים.
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
כדורי תמרים
  • החומרים הנדרשים:
    30 תמרים מזן מג'הול
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 2 כפות דבש
  • שברי שקדים

  • אופן ההכנה:
  • טוחנים את התמרים האגוזים והדבש במעבד מזון בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה, אך לא חלקה מדי. מעבירים למקרר לשעה.
יוצרים כדורים בקוטר 3 ס”מ ומגלגלים בשברי השקדים.
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
קינוח תפוחים ואגוזים
  • החומרים הנדרשים:
    6 תפוחי עץ מסוג גרנד מקולפים
  • אגוזי מלך קצוצים
  • 6 כפיות דבש
  • 3/4 כוס מים

  • אופן ההכנה:
  • בעזרת תפוחן מוציאים את הליבה
    מסדרים את התפוחים בתבנית כשהם צמודים אחד לשני
    ממלאים את החור שיש באמצע עם האגוזים.
    מערבבים את הדבש עם המים ושופכים מעל התפוחים
  • מכסים ואופים בחום 170 מעלות למשך כ- 20 דקות.
    התפוחים צריך להיות רכים אך לא מעוכים כמו פירה. זמן האפייה יכול להשתנות.
  • אפשר [ועדיף] לאכול אותו חם, ואפשר גם לאכול קר מהמקרר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמא

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה קְרָאתִיךָ חוּשָׁה לִּי הַאֲזִינָה קוֹלִי בְּקָרְאִי לָךְ:ב תִּכּוֹן תְּפִלָּתִי קְטֹרֶת לְפָנֶיךָ מַשְׂאַת כַּפַּי מִנְחַת עָרֶב:ג שִׁיתָה יְהוָה שָׁמְרָה לְפִי נִצְּרָה עַל דַּל שְׂפָתָי:ד אַל תַּט לִבִּי לְדָבָר רָע לְהִתְעוֹלֵל עֲלִלוֹת בְּרֶשַׁע אֶת אִישִׁים פֹּעֲלֵי אָוֶן וּבַל אֶלְחַם בְּמַנְעַמֵּיהֶם:ה יֶהֶלְמֵנִי צַדִּיק חֶסֶד וְיוֹכִיחֵנִי שֶׁמֶן רֹאשׁ אַל יָנִי רֹאשִׁי כִּי עוֹד וּתְפִלָּתִי בְּרָעוֹתֵיהֶם:ו נִשְׁמְטוּ בִידֵי סֶלַע שֹׁפְטֵיהֶם וְשָׁמְעוּ אֲמָרַי כִּי נָעֵמוּ:ז כְּמוֹ פֹלֵחַ וּבֹקֵעַ בָּאָרֶץ נִפְזְרוּ עֲצָמֵינוּ לְפִי שְׁאוֹל:ח כִּי אֵלֶיךָ יְהוִה אֲדֹנָי עֵינָי בְּכָה חָסִיתִי אַל תְּעַר נַפְשִׁי:ט שָׁמְרֵנִי מִידֵי פַח יָקְשׁוּ לִי וּמֹקְשׁוֹת פֹּעֲלֵי אָוֶן:י יִפְּלוּ בְמַכְמֹרָיו רְשָׁעִים יַחַד אָנֹכִי עַד אֶעֱבוֹר:
נקרא  2  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה