נשמע מעולהמתכון נוסף טעים ברמות : שכבת ברואניז ומעל שכבת קרם וניל
ללא שרויה
על מגש זהב תרתי משמע…
אין לכן מה לנסות ולבדוק הכל מוכן לכן כדי להתחיל להפעיל את המקצף..
בהצלחה רבה
רותי
מתכונים נוספים באתר שלי http://ruthyhayat.co.il/?p=9461צפה בקובץ המצורף 632957
החומרים:
לבראוניז:
150 גרם שמן
200 גרם שוקולד מריר,
4 ביצים
130 גרם סוכר
70 גרם קמח תפוחי אדמה
70 גרם קמח מצה
לקרם פודינג:
200 גר חלב סויה טעם וניל(אפשר חלב רגיל או חלב קוקוס או שקדים)
500 מ"ל שמנת להקצפה פרווה
12 חלמונים M
120 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר לקירמול הברולה
אופן ההכנה:
לבראוניז:
ממיסים את השוקולד המריר והשמן במיקרוגל או בסיר. בקערה טורפים יחד ביצים עם סוכר . יוצקים פנימה בהדרגה את התערובת המומסת תוך טריפה לתערובת חלקה. מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים לבלילה חלקה. יוצקים לתבנית תנור קטנה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לחצי שעה. בינתיים עוברים להכנת תערובת קרם הפודינג.
לקרם פודינג:
מחממים את התנור ל-150 מעלות, לא בטורבו.
בסיר בינוני-קטן מביאים לרתיחה חלב עם שמנת להקצפה. בינתיים טורפים את החלמונים עם סוכר לבן וקורנפלור עד שהופכים מעט בהירים ותפוחים.
יוצקים פנימה מחצית מתערובת השמנת החמה תוך טריפה, יוצקים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כמה דקות תוך טריפה רצופה כך שהתערובת מסמיכה למרקם של פטיסייר . מניחים להצטנן ויוצקים את הקרם על שכבת הבראוניז היציבה.חשוב לשטח ישר את הקרם.
אופים 35-45 דקות עד שהקרם יציב יותר בדפנות אך עדיין רוטט למדי במרכז.
(חשוב מאוד להימנע מאפיית יתר .)
מצננים ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
למחרת מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות בגודל הרצוי .מפזרים בנדיבות סוכר מעל החתיכות החתוכות ומקרמלים בעזרת ברנר(לא הכרחי אם אין לכם ברנר ותרו על זה – זה טעים גם בלי זה )
מתאים לאוכלי קטניות בלבד
אפשר להמיר קורנפלור בקץ תפו"א אבל כאן התוצאה לא תהיה ממש טובה. קמח תפו"א הופל לצמיגי יותר מקורנפלור