עזרה אשכול הבחושות השוות

אסתי אחת

משתמש מקצוען
בסופו של דבר אותן אנחנו חוזרות להכין שוב ושוב..
חלקן שוות ממש ומכניסות את המושקעות ועתירות השכבות והמרגרינה בכיס הקטן..

רק שתי הערות: נרכז כאן מתכונים ללא הפרדת ביצים ונציין ברור ממש באילו כוסות מדידה משתמשים
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
עוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה

3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה

לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות

לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בחושה ריבת חלב ואגוזי לוז טעימה במיוחד.
https://www.oogio.net/dulce_de_leche_hazelnut_cake/
מידות : כוס מדידה סנדרטית של 240 מ"ל.
מתקבלים שני פסי עוגה.
הערות שלי:
1. עוגיונט כותבת שניתן להכין עם קוקוס במקום אבקת שקדים- מנסיון, אני לא ממליצה בכלל .
לטעמי זה פוגע במרקם המעודן של העוגה ובקיצור: להיצמד למתכון המקורי עם שקדים טחונים.
2. ניתן להמיר את השמנת החמוצה לשמנת מתוקה ותודה ל @פרקטית .
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בחושה לימון ויוגורט- נהדרת לאוהבי הלימון.
https://www.oogio.net/lemon-yogurt-cake/
מידות : כוס מדידה סנדרטית של 240 מ"ל.
מתקבלים שני פסי עוגה.
הערות שלי:
1. הזיגוג מוסיף אם כי העוגה מעולה גם בלעדיו.
2. ניתן להמיר את גביע היוגורט לגביע שמנת חמוצה.
3. לפס אחד הוספתי חופן פירות יער קפואים וזה היה שדרוג טעים במיוחד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רק שתי הערות: נרכז כאן מתכונים ללא הפרדת ביצים ונציין ברור ממש באילו כוסות מדידה משתמשים
בראוניז ילכו כאן? :)
כי אם כן יש לי מתכון קל, מהמם ובקערה אחת לבראוניז עם תבלינים.
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בחושה ריבת חלב ואגוזי לוז טעימה במיוחד.
https://www.oogio.net/dulce_de_leche_hazelnut_cake/
מידות : כוס מדידה סנדרטית של 240 מ"ל.
מתקבלים שני פסי עוגה.
הערות שלי:
1. עוגיונט כותבת שניתן להכין עם קוקוס במקום אבקת שקדים- מנסיון, אני לא ממליצה בכלל .
לטעמי זה פוגע במרקם המעודן של העוגה ובקיצור: להיצמד למתכון המקורי עם שקדים טחונים.
2. ניתן להמיר את השמנת החמוצה לשמנת מתוקה ותודה ל @פרקטית .
הכנתי את העוגה הנהדרת הזו בהמלצתה של @shira bira, בפעם השניה החלפתי את אגוזי הלוז בשקדים פרוסים, בעיני - מוצלח יותר.
 

מלכה123

משתמש מקצוען
עוגה כושית שמכינה כמעט פעם בשבוע. טעימהההה!
מתאימה לגודל של תבנית תנור. כוסות של 200 מ"ל.
כמובן מחממת מראש (לפחות 20 דקות) תנור ל180 מעלות.

חומרים:
6 ביצים
3 כוסות סוכר
3 כוסות קמח
2 אבקת אפיה
5 כפות קקאו
1.5 כסות שמן
1.5 כסות מים רותחים

ההכנה:
מקציפים את הביצים (השלמות!) עם הסוכר לפחות 5 דקות. מוסיפים את שאר החומרים בהדרגה.
אופים כחצי שעה.
אני מוסיפה מעט קפה נמס ומעט יין, משדרג מאוד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בראוניז עם תבלינים ואגוזים
מתכון שווה ביותר - כולם ישאלו אתכם מה שמתם בפנים :)


כלים: סיר בינוני חלבי, מטרפה, תבנית עוגה בינונית A4 משומנת.
רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
180 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
3 ביצים L בטמפ' החדר. (מוציאים כרבע שעה לפני ההכנה).
105 גרם 3/4 כוס קמח
לגרסה ללא גלוטן : כמות זהה של קמח תמי/ קורנפלור+שקדים טחונים ביחס שווה.
כף גדושה קקאו- לא חובה אבל מוסיף מאד.
1/3 כפית קינמון
1/3 כפית זנגוויל טחון
1/4 כפית הל טחון (לא תמיד יש לי אז לעיתים אני משמיטה).
חופן אגוזי פקאן טבעי.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
1. חותכים את החמאה לקוביות וממיסים על אש נמוכה עד שהיא כמעט נוזלית.
2. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את השוקולד. ממתינים כדקה.
3. טורפים את השוקולד והחמאה עד לאיחוד מושלם. מצננים כ-10 דקות.
4. מוסיפים לסיר את הסוכר והמלח וטורפים היטב.
5. מוסיפים ביצה אחת וטורפים היטב עד שהיא נבלעת בתערובת. ממשיכים כך עם כל ביצה בנפרד.
6. מוסיפים את הקמח, הקקאו והתבלינים וטורפים רק עד שהתערובת כמעט מתאחדת (היא תתאחד לגמרי בהעברה לתבנית).
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומישרים.
8. מפזרים בצורה שווה את אגוזי הפקאן.
9. אופים כ25-30 דקות או עד שהשוליים יציבים, המרכז נראה רך יותר ומתקבל קיסם נקי.
(אמור גם להיווצר קרום).
10. מצננים וחותכים לקוביות בהגשה.

אחסון:
בתבנית /כלי אטומים היטב היטב במקרר עד 5-6 ימים.
במקפיא - כחודש. עטוף היטב.
בכל מקרה מומלץ להגיש בטמפ' החדר.


הערות:
1. ניתן להמיר את הפקאן באגוזים טבעיים אחרים.
2. מיטיבי לכת מוזמנים להגדיל את כמות התבלינים לחצי כפית מכל אחד.
3. ניתן להפחית ב20% מכמות הסוכר.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
עוגת מייפל רכה וטעימה מאוד

מדידה לפי כוס חד פעמית רגילה. כמות: תבנית אינגליש קייק
רכיבים:
3.ביצים שלימות M
1/2 כוס שמן
1 ריץ
2/3 כוס סוכר
3 סוכר וניל
1 א. אפיה
1 ורבע כוסות קמח
כפית קינמון
חצי כוס אגוזים קצוצים / שקדים מולבנים פרוסים
מייפל
אופן ההכנה:
1. מקציפים את הביצים בשלמותן במשך 4 דקות תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
2. מוסיפים את הסוכר וניל. מנמיכים את המיקסר.
3. מוסיפים את השמן בזרם דקיק
4. מוסיפים את הריץ והקמח לסירוגין+ כפית הקינמון ובסוף את האבקת אפיה.
5. משמנים תבנית אינגליש קייק ארוכה ושופכים את הבלילה.
6. מפזרים מעל הבלילה את האגוזים / השקדים
7. אופים כ25 דקות בחום בינוני. תלוי בחוזק של התנור. בודקים את העוגה עם קיסם. הוא אמור להיות עם פרורים לחים.
8. מוציאים את העוגה ושופכים עליה סירופ מייפל.

הערות:
1. לגרסא ללא גלוטן מחליפים את הקמח בכוס פחות כף קמח קונדיטור+ רבע כוס+ כף קמח אורז
2. ניתן להחליף את הריץ בכוס שמן
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה