עזרה אשכול הבחושות השוות

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
סליחה על הבורות. מה זה? כף גם טוב?

כוכ, ניתן לעעשות עוגה זו פרווה?
בשעת הדחק אפשר להשתמש ידנית בוו ההקצפה/בלון של המיקסר, זה על אותו הרעיון. או של הבראון, יותר טוב.
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בבקשה. הכנתי כמה פעמים. קלה ומוצלחת.
עוגה לבנה ורכה לקפה/ איילת הירשמן

תבנית באורך 25 ס"מ

המרכיבים

50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת (אפשר להחליף בכמות זהה של שמן)

1/4 כוס (40 מ"ל) שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2ביצים

1/2 כפית קינמון טחון

ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.

מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.

3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב, בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר.


איך מכפילים כמויות ומכינים שתי עוגות?


המתכון המקורי של אמא של רותי היה לשתי עוגות, שמכינים בשתי תבניות אינגליש קייק. כדי להכין שתי עוגות מכפילים את כל הכמויות במתכון, מלבד את הביצים – משתמשים בשלוש ביצים במקום בשתיים (ולא בארבע!).


אפשר להקפיא?
בטח. עוטפים היטב ומאחסנים במקפיא עד חודשיים. מפשירים בטמפרטורת החדר.
 

מירי צלמת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תעשי גוגל תמונות. קצת קשה לי להסביר.
בשעת הדחק אפשר להשתמש ידנית בוו ההקצפה/בלון של המיקסר, זה על אותו הרעיון. או של הבראון, יותר טוב.
אני חושבת שאני יודעת מה זה
למה דווקא איתה?
היא ידנית ,כן? מה מיוחד בעירבוב בה מול העירבוב בכף?
@פרוגיוזרית תודה על הרעיון
בראוניז עם תבלינים ואגוזים
מתכון שווה ביותר - כולם ישאלו אתכם מה שמתם בפנים :)


כלים: סיר בינוני חלבי, מטרפה, תבנית עוגה בינונית A4 משומנת.
רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
180 גרם חמאה
.....
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
אני חושבת שאני יודעת מה זה
למה דווקא איתה?
היא ידנית ,כן? מה מיוחד בעירבוב בה מול העירבוב בכף?
@פרוגיוזרית תודה על הרעיון


.....
מטרפה היא כעין 'מסרק' ידני לא חשמלי ש'מסרק' בלילות ועיסות וגורם שתהיינה ללא גושים-מעולה לערבוב בלילה לבלינצ'עס וכו'
דומה למקצף של המיקסר אך קטנה הרבה יותר
 

שפת הים

משתמש מקצוען
עוגת גזר טעימה ורכה (2 אינגליש קייק)
מרכיבים:

3 ביצים
200 ג` סוכר (כוס)
210 ג` קמח תופח (כוס וחצי)
3/4 כוס שמן
כוס גזר מגורד
2 כפיות קינמון
סוכר וניל
הכנות:
1. להקציף ביצים וסוכר, להוסיף את שאר המצרכים. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 50 דקות.
 
נערך לאחרונה ב:

שפת הים

משתמש מקצוען
עוגת שיש:(2 אינגליש קייק)

מצרכים לתערובת השוקולדית:

100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן

לבלילת העוגה:
4 ביצים, בטמפ' החדר
½ 1 כוסות סוכר (300 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
1/2 כוס מים (120 מ"ל)
½ 2 כוסות קמח (350 גרם)
1 שקית אבקת אפייה

לקישוט אחרי האפייה (אני לא שמה):
מעט אבקת סוכר
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כוס מדידה או חד פעמית?
להקציף ביצים וסוכר,
כמה זמן? ולאיזה קצף אמורים להגיע? יציב? קשה?
להוסיף את שאר המצרכים
באותה מהירות או להנמיך? לפי סדר המוצרים?
בחום בינוני
כמה מעלות? תוכנית רגילה או טורבו?
בסביבות 50 דקות.
עד לקבלת קיסם יבש או עם פירורים לחים?

אני מתנצלת מראש אם זה מנדנד אבל חשוב שנכתוב מתכונים ברורים לכולם עם הוראות מדויקות.
בפרט שזה נראה כמו מתכון שווה :)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

שפת הים

משתמש מקצוען
כוס מדידה או חד פעמית?

כמה זמן? ולאיזה קצף אמורים להגיע? יציב? קשה?

באותה מהירות או להנמיך? לפי סדר המוצרים?

כמה מעלות? תוכנית רגילה או טורבו?

עד לקבלת קיסם יבש או עם פירורים לחים?

אני מתנצלת מראש אם זה מנדנד אבל חשוב שנכתוב מתכונים ברורים לכולם עם הוראות מדויקות.
בפרט שזה נראה כמו מתכון שווה :)

וואו.. העתקתי פעם מאיזה אתר ושמרתי, ומעולם לא חשבתי על השאלות האלה.
אני עושה עם כוס חד פעמית- אין לי מושג מה צריך (יוצא קצת נמוך, אולי בגלל זה לוידעת..)
מקציפה כמה דקות- לא יוצא לגמרי יציב כי זה ביצים שלמות (ואל תשאלי כמה כי מעולם לא בדקתי)
אחר כך מנמיכה את המהירות ומוסיפה לפי איזה סדר שבא לי..
180 מעלות בלי טורבו - אני מוציאה אחרי בערך 40 דקות- הקיסם יוצא כמעט יבש..

בכל אופן איך שלא תעשי נראה לי יצא טוב, אני כל פעם עושה קצת שונה ותמיד העוגה נגמרת ברגע.
בהצלחה:)
אחרי שתעשי תתני פה לכולם הוראות מדויקות;)
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת שיש:(2 אינגליש קייק)

מצרכים לתערובת השוקולדית:

100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן

לבלילת העוגה:
4 ביצים, בטמפ' החדר
½ 1 כוסות סוכר (300 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
1/2 כוס מים (120 מ"ל)
½ 2 כוסות קמח (350 גרם)
1 שקית אבקת אפייה

לקישוט אחרי האפייה (אני לא שמה):
מעט אבקת סוכר

יש לי את המתכון הזה עם אופן ההכנה הבא:

ממיסים שוקולד ושמן.
מקציפים ביצים שלמות וסוכר עד קבלת בלילה תפוחה מאיטים את פעילות המיקסר, מוסיפים את המים, השמן ומיץ ואח"כ את יתרת החומרים, פרט לשוקולד המומס. יוצקים 2/3 מהבלילה ל-3 תבניות ארוכות, את יתרת הבלילה מערבבים עם השוקולד ומחלקים לתבניות, אופים כ-40 דקות עד לקבלת קיסם יבש.

הערות:

הכוסות - ח"פ.

מתקבלת עוגה עסיסית מאוד, השוקולד שוקע למטה ונוצרות 2 שכבות יפות.

אני אוהבת להחליף את מיץ התפוזים במיץ מנגו של ספרינג.

כמדומני שהמתכון שלי הגיע מריקי קופולוביץ - הבית שלנו.
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
טיפ כללי לעוגות בחושות:
את הקמח כדאי להוסיף תמיד אחרון חביב, ולערבב רק עד שהחומרים מתאחדים, אחרת העוגה מתקבלת אלסטית (פשוט מפתחות בה רשתות של גלוטן- כמו בבצק שמרים בלישה מרובה, רק שאז בצק אלסטי הוא מצוין...) את אבקת האפיה או סודה לשתיה מוסיפים בשלב מוקדם יותר- אז אין בעיה לערבב במרץ בלי לחשוש שזה יקלקל את העוגה.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
שימו לב!!
מבחינה הלכתית עוגה חלבית שיכולה להראות כמו פרווה צריכה סימן היכר!!
אחרי שאחותי נולדה אחת השכנות שלחה לנו עוגה טעימה טעימה ותהינו אם היא חלבית אבל בגלל שהיא ברור לנו שאם היא הייתה חלבית השכנה הייתה מעדכנת אז אכלנו אותה חופשי...
בסוף התברר שהיא באמת הייתה חלבית והשכנה משום מה סמכה עלינו שנרגיש...:(
כדאי לברר את ההלכה במדויק. אני לא מספיק בקיאה רק יודעת שאם לא אוכלים מיד או לא מסיימים את הכל היא חייבת להיות שונה... (לכן בורקס חלבי לעולם לא יראה כמו פרווה, למשל.)
שימו לב.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  20  פעמים

לוח מודעות

למעלה