בשרי עוף בתנור

אם הבנות

משתמש פעיל
המתכון שתמיד עשיתי: דבש עם שום כתוש. טעים מאד!!! אשמח לקבל מתכון כדי לגוון.
 

saryk

משתמש מקצוען
עוף בבטטה בקוקי:

פרוסות בצל, המון קוביות בטטה, ומעל זה עוף.
תיבול להכל: כמויות שוות של סויה, סילאן וקטשופ. (כ3 כפות מכל אחד) א' מרק- לא חובה.
 

מלכה א

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
שום כתוש
שמן
מלח
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
גריל עוף

לערבב הכל ולמשוך את העוף
לאפות בתוך שקית קוקי כשעה וחצי
ניתן להוסיף קוביות תפו"א ואז זה מושלם!!!
 

שי1

משתמש מקצוען
קצת יותר עבודה אבל שווה----
בסיר לטגן בצל
להוסיף כוס קטשופ
2 כפות צילי
2 כפיות חרדל
2 כפות רוטב סויה
מים ותבלינים.
להרטיח.
לסדר עוף בתבנית לשפוך 3\2 מהרוטב על העוף.
לאפות. ולקראת הסוף לשפוך את ה3\1 הנותר.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
קוקי זה ממש לא דבר מומלץ. קראתי לא מזמן, בהידברות אאל"ט, שהקוקי מפריש חומרים שדומים להורמונים, ואלו משבשים את הגוף והפעילות הטבעית.
במקום זה:
שימי נייר אפיה בתוך התבנית, מעל כסי בנייר אפיה, והדקי אותו בנייר כסף.

המתכון שלי: בצל קצוץ או פרוס בתחתית התבנית,
מעל - חלקי העוף.
מעל - פרוסות שום דקיקות.
מעל - פפריקה (יש מישהו בבית שצריך את הצבע)
בין חלקי העוף - בערך חצי כוס מיץ תפוזים.

כיסוי בנייר אפיה, מעליו נייר כסף.
אפיה - 200°, שעה וחצי, חום רגיל.
אח"כ - חום מקסימלי (אצלי, נדמה לי, 250°), גריל, בלי כיסוי, 15 דקות.
וזהו.
מעדן.
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
תוסיפי לנ"ל חרדל, שמן זית וחצי כפית טימין. יהיה מצוין.
הכנתי את מה ששירה בירה המליצה לך
יוצא מהמם ואלוף
מכינים את זה כמעט כל שבת שניה
הילדים לא מותרים
 

חרמון

משתמש מקצוען
תוסיפי לנ"ל חרדל, שמן זית וחצי כפית טימין. יהיה מצוין.
את התכוונת לטימין כמו תבלין?
איפה אפשר להשיג?

ההצעות שלי:
1. שום+ סילאן
2 .מתכון נוסף וקלי קלות -כל מי שאוכל אותו אצלי מלקק את האצבעות ונדהם לשמע הפשטות שבו. שמן+ פפריקה+ גבישי שום+ מעט רוטב צ'ילי
3. עוד אופציה ששמעתי כאן בפורום משתמשת לארוחות מיוחדות,
מניחה חלקי עוף בתבנית ומפזרת מעט שמן ופירורי לחם מוזהבים,
מכניסה לתנור לאפיה מכוסה, לקראת סוף האפיה, שופכת למעלה רוטב שעשוי מ: קטשופ+ שמן+מעט חרדל+ גבישי שום + מים ואופה עוד כמה דקות- מושלם!

וטיפ כללי באפיה של עוף- לאפות מכוסה על חום יחסית נמוך 150 מעלות בערך למשך זמן ארוך יותר וכך העוף יוצא רק מאד וטעים.
וטיפ נוסף- לאפות בתבנית כמה שיותר עופות ביחד ככל שיש יותר עופות, הם מפרישים את הנוזלים שלהם והעוף יוצא טעים יותר.
 

החיים תותים

משתמש מקצוען
קוקי זה ממש לא דבר מומלץ. קראתי לא מזמן, בהידברות אאל"ט, שהקוקי מפריש חומרים שדומים להורמונים, ואלו משבשים את הגוף והפעילות הטבעית.
במקום זה:
שימי נייר אפיה בתוך התבנית, מעל כסי בנייר אפיה, והדקי אותו בנייר כסף.

המתכון שלי: בצל קצוץ או פרוס בתחתית התבנית,
מעל - חלקי העוף.
מעל - פרוסות שום דקיקות.
מעל - פפריקה (יש מישהו בבית שצריך את הצבע)
בין חלקי העוף - בערך חצי כוס מיץ תפוזים.

כיסוי בנייר אפיה, מעליו נייר כסף.
אפיה - 200°, שעה וחצי, חום רגיל.
אח"כ - חום מקסימלי (אצלי, נדמה לי, 250°), גריל, בלי כיסוי, 15 דקות.
וזהו.
מעדן.
המתכון נראה מעולה, את יכולה לתת כמויות? כלומר כמה חלקי עוף לחצי כוס מיץ תפוזים וכמה שום?
 
נערך לאחרונה ב:

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מרגישה השגחה פרטית לגמרי- הבוקר רציתי לפתוח אשכול שיקרא 'אמא, הבטחת לנו עוף לשבת', ולבקש בו רעיונות לתיבול לעוף. אני מכינה תמיד עוף בתנור בכלי פיירקס, ומחפשת לגוון בתיבול. רק שחזקה עלי הוראת המנהלות, חיפשתי תחילה אשכולות קיימים בתחום. מילת המפתח היתה עוף. החיפוש הוביל למיליון תוצאות שלא תמיד היו קשורות לעוף. התייאשתי. והנה קופץ פתאום האשכול הזה.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
המתכון נראה מעולה, את יכולה לתת כמויות? כלומר כמה חלקי עוף לחצי כוס מיץ תפוזים וכמה שום?
אין כמויות :)
בד"כ אני אופה 2 עופות גדולים, או 3 קטנים. שום, אני פורסת דקיק (נניח, משהו כמו 8 שיניים בערך. מכינה לפני, מפזרת אחרי. אם יש צורך - תמיד אפשר להוסיף ולחתוך עוד), ומיץ תפוזים - שופכת. כמה? נניח 3/4 כוס. בהערכה גסה.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
מרגישה השגחה פרטית לגמרי- הבוקר רציתי לפתוח אשכול שיקרא 'אמא, הבטחת לנו עוף לשבת', ולבקש בו רעיונות לתיבול לעוף. אני מכינה תמיד עוף בתנור בכלי פיירקס, ומחפשת לגוון בתיבול. רק שחזקה עלי הוראת המנהלות, חיפשתי תחילה אשכולות קיימים בתחום. מילת המפתח היתה עוף. החיפוש הוביל למיליון תוצאות שלא תמיד היו קשורות לעוף. התייאשתי. והנה קופץ פתאום האשכול הזה.
תמיד אפשר להגביל את החיפוש לתוך פורום ספציפי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מרגישה השגחה פרטית לגמרי- הבוקר רציתי לפתוח אשכול שיקרא 'אמא, הבטחת לנו עוף לשבת', ולבקש בו רעיונות לתיבול לעוף. אני מכינה תמיד עוף בתנור בכלי פיירקס, ומחפשת לגוון בתיבול. רק שחזקה עלי הוראת המנהלות, חיפשתי תחילה אשכולות קיימים בתחום. מילת המפתח היתה עוף. החיפוש הוביל למיליון תוצאות שלא תמיד היו קשורות לעוף. התייאשתי. והנה קופץ פתאום האשכול הזה.
אם תלחצי על התגית מימין לשם האשכול יופיעו לך כל האשכולות שתחת אותה תגית.
 

תאו

משתמש פעיל
D I G I T A L
עוף ס*3 :
סילאן סויה שומשום
לטבל לסדר בתבנית ולאפות מכוסה בשקית קוקי
 

nicky

משתמש מקצוען
יש לי שני מתכונים מאד מוצלחים ברוטציה :

1. עוף עם תפו״א: ( אפשר גם רק עוף. ואפשר גם רק תפו״א. אגב אני מערבבת תפו״א ובטטה)

בקערה מערבבים :
שמן קנולה
מעט שמן זית
קטשופ
חרדל
שום כתוש לפי הטעם (כדאי הרבהההה)
מלח, פלפל, פפריקה

טובלים את העופות, מצפים ברוטב ומניחים הפוך בתבנית. אחכ טובלים ברוטב שנשאר את בתפן״א ומניחים מעל העוף. מכסים ואופים בערך שעה-שעה וחצי, עד שהתפו״א מתרככים, ואח״כ הופכים את העוף מעל התפוא ופותחים כדי שישחים...

2. מתכון שגיליתי רק לאחרונה, לא הכי בריאותי אבל הוא קל ברמות והעוף יוצא ככ שחום ועסיסי!

עוף בצילי ותפוזים:

מערבבים בקערה רבע כוס רוטב צילי מתוק, ורבע כוס מיץ תפוזים, 2 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות. יוצקים על העוף, מתבלים במלח ופלפל , אפשר לפזר גם טימין.

צולים ב180 מעלות כ40 דקות לכל צד (כלומר אחרי 40 דקות הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד 40 דקות)

לפי המתכון בהגשה מפזרים טבעות בצל ירוק..אני מוותרת ;)
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוף בפירורים:

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומרססים במט שמן

בקערה מערבבים ביצה או מיונז עם נותן טעם רטוב, כמו: קטשופ, או חרדל עם שום, או חרדל ורוטב סויה.
בצלחת שטוחה מערבבים פירורי לחם בשפע עם תבלינים יבשים, מה שאוהבים: פפריקה / כמון / בזיליקום מיובש או פטרוזיליה מיובשת / שום גבישי / רוזמרין מיובש \ פלפל שחור גרוס / מלח כמובן. ניתן להוסיף שומשום, קצח או בצל מטוגן יבש.

מושחים את העופות במיונז או הביצה מכל הצדדים, טובלים בפירורי הלחם לציפוי מלא.

מניחים על נייר האפיה המשומן ומזלפים מעט שמן זית או מרססים מעט ספריי שמן.

אופים על טורבו על 190 מעלות כשעה וחצי.
אם העוף לא השחים מספיק מלמעלה מעלים את המעלות למס' דקות להשחמה מלאה.

יוצא עוף קריספי ומתובל וההכנה קלה מאד עם גיוונים - כל פעם תבלינים לפי החשק:)

בתיאבון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה