בשרי עוף בתנור

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נשמע מעולה. אני רק שאלה (או יותר :)):
אופים מכוסה או לא? ומוזר שהעוף עשוי ושחום אחרי שעה בלבד.
כמו כן, האם הנוזלים שהעוף מגיר לא מרטיבים את הציפוי?
זה מוקלד היישר מהעיתון...
מנסיון שלי אני עונה לך:
אופה ללא כיסוי. על טורבו. לעיתים באמת צריך יותר מעט יותר משעה.
העוף כמעט ולא מגיר נוזלים.
(כמו העוף בפירורי לחם שכתבתי למעלה יותר באשכול)
לעיתים בסיום האפיה אני מעדיפה להעלות את המעלות ל-210 ולהפוך את העופות שיקבלו אקסטרה פריכות גם מלמטה.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זה מתכון קל ומעולה שמכניס את כל הארוחה בהכנה אחת בתנור.
יוצא עוף מתקתק עם הרבה רוטב,
ומאד מנחם, בפרט כשהגשם דופק על השמשות מבחוץ:)

אביגית מייזליק, בתוך המשפחה
עוף בשקית קוקי.JPG


היא לא כותבת כמה זמן לאפות ועל כמה מעלות. באופן קבוע, שזה מעצבן:(

אני שמה על 180-190, טורבו, כשעה ורבע,
וכל המרבה הרי זה משובח.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה מוקלד היישר מהעיתון...
מנסיון שלי אני עונה לך:
אופה ללא כיסוי. על טורבו. לעיתים באמת צריך יותר מעט יותר משעה.
העוף כמעט ולא מגיר נוזלים.
(כמו העוף בפירורי לחם שכתבתי למעלה יותר באשכול)
לעיתים בסיום האפיה אני מעדיפה להעלות את המעלות ל-210 ולהפוך את העופות שיקבלו אקסטרה פריכות גם מלמטה.
תודה על החידוד.
ממליצה שתוסיפי את ההערות הנ"ל בגוף המתכון.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
שקית קוקי זה לא הדבר הכי בריא, לתשומת לב.
בסדרה "אבא של שבת" (לקחתי ממנה המון טיפים מצויינים, אגב) מסביר משה לא זוכרת מה, השף, שכדי לסגור תבנית טוב - הוא מכסה אותה היטב בנייר אפיה, ואח"כ מהדק עם נייר כסף. מנסיון, זה מצויין.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
וזה אחד הדברים המשובחים והטעימים
עוף בחרדל, שום ודבש- בשני שלבים

חומרים לשלב 1:
מלח ופלפל שחור גרוס
שן שום כתושה (אני משתמשת בכפית שום כתוש קנוי. ואני לא מתקמצנת לשן אחת:) שמה הרבה)
מעט שמן זית לריסוס
כוס מים קרים מאד

חומרים לרוטב (שלב 2):
1 כוס חרדל
1 כוס דבש
1 כוס סוכר חום בהיר
(הרוטב מספיק ל-8 כרעיים בערך)

מתבלים את העוף עם מלח, פלפל, ושום כתוש משני הצדדים,
מרססים בשמן, מניחים בתבנית, ושופכים את המים קרים לתבנית.
אופים על 170 מעלות במשך 45 דקות עד שעה, לא מכוסה.
מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים מעל העוף ואופים על 190 מעלות במשך 15 דקות נוספות.

החלוקה לשלבים יוצרת שילוב מאד מוצלח:
העוף משחים תחילה עם התיבול וסופג טעמים, אחר כך בא הרוטב ונותן לו לחות וטעמים משלימים.


משהן לגבי עוף עם עור/בלי:
המתכון המקורי הוא לעוף עם עור.
אצלי טוענים שתבלינים על העור לא שווים:( העור הולך כמו שהוא, מתובל ועסיסי, לפח.
לכן אני מכינה את המתכון הזה קצת אחרת:
משתמשת בעוף ללא עור, אופה בשלב הראשון את העוף מכוסה לחצי שעה, וגלוי לחצי שעה.
אח"כ יוצקת את הרוטב ואופה כרגיל.
יוצא רך ומעולה, ועכשיו העוף מתובל ישירות:)




 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זהו להיום, נראה לי.:)
שאר המתכונים הם של עוף בתנור בשלל צורות אחרות: פרגיות, חזה, וחזה חתוך לסיני.
אם מעניין אשתדל להעלות בימים הקרובים.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
זהו להיום, נראה לי.:)
שאר המתכונים הם של עוף בתנור בשלל צורות אחרות: פרגיות, חזה, וחזה חתוך לסיני.
אם מעניין אשתדל להעלות בימים הקרובים.
אחלה מתכונים הבאת כאן, תודה!
 

איילת מטיילת

משתמש מקצוען
עוף בפלפלים
טבעות בצל בתבנית
מעל זה פרוסות שום
מעל זה רצועות פלפלים
מסדרת את חלקי העוף וממליחה
מערבבת בכוס- רבע כוס שמן זית, פפריקה מתוקה ומעושנת קצת פלפל שחור
מושחת את העופות בשמן המתובל
מזלפת סילאן מלמעלה על כל העופות
סוגרת היטב בנייר כסף
אופה שעתיים וחצי מכוסה ומשחימה עוד רבע שעה פתוח.
מעדן.
 

איילת מטיילת

משתמש מקצוען
עוף בקטשופ חרדל ודבש
מערבבת בקערה:
קטשופ
חרדל
דבש
המון שום כתוש
מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה מעושנת

מסדרת בתבנית טבעות בצל
טובלת את העופות ברוטב ומסדרת בתבנית
שופכת את הרוטב שנשאר על העופות
סוגרת היטב בנייר כסף
אופה שעתיים וחצי מכוסה ומשחימה עוד רבע שעה פתוח.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עוף מהיר בגריל עוף ,רך מאוד!! וטעים!!
(רק ההסבר ארוך, אבל ההכנה מהירה!)

עוף שלם (אפשר גם מחולק, אבל איכשהו השלם יותר מוצלח...)
לרפד תבנית תנור ב2 ניירות אפיה(תמיד אחד נקרע..)
להניח את העוף.
לערבב בצלוחית:
שמן זית(מקסימום, שמן רגיל)
פפריקה מרוקאית בשמן
גריל עוף!!
מעט פטרוזליה/כוסברה יבשה קצוצה(לא חובה אם אין)
ואם יש כוח גם בצל מטוגן.


ואז לעסות את העוף מכל הצדדים, גם מלמטה, ועדיף מעט מתחת לעור, איפה שאפשר.
אח"כ לפזר מלח גס מלמעלה ועל התבנית עצמה.

בשלב זה אפשר להוסיף מסביב חתיכות תפוא שתובלו בשמן, פפריקה וגריל עוף.
לכסות בנייר אפייה ואז בנייר כסף.

לאפות על200, כשעה, ואז להוריד את הניר כסף והאפיה ולתת לו להשחים עוד כרבע שעה.(אני עושה קצת על גריל, שיישרף.

אני אופה סמוך לשבת, בכניסת שבת מכבה את התנור, משאירה בפנים.
בסעודה, אחרי שמורידים את הדגים מהפלטה,מעבירה את העוף לתבנית ח"פ והתפוא אם יש,ושמה על הפלטה(לכסות שוב באפיה ונייר כסף, ולא להדק סביב התבנית, לתת למעט אדים להשתחרר, שיישאר קצת קריספי.
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
העוף הכי מוצלח שיש:
שמים את העוף בתנור בלי כ-ל-ו-ם נוסף. (הוא כבר מלוח מההכשרה)
אופים ללא כל כיסוי במשך שעה על 180 מעלות וחצי שעה נוספת על 150 מעלות.
אפשר גם לשים עוף שלם- כולל החזה. לא להוריד את העור, לא לפרק כנפיים או גרון, כלום- רק לשטוף במי ברז ולשים בתבנית. לא להוריד חזה מהעצם (זה מייבש אותו)
עוף עסיסי שילדים ומבוגרים הכי אוהבים...
 

נשיקה

משתמש מקצוען
עוף ברוטב ברבקיו
מאדים 3 בצלים.
מוסיפים
1/2 כוס סוכר חום.
מערבבים עד שנמס.
מוסיפים-
1/4 כוס קטשופ עם קצת מים
מלח
פלפל שחור
א. שום
כף רוטב סויה
מחכים שירתח כמה דקות.
שופכים את התערובת על העוף, מפזרים שומשום.
אופים מכוסה בערך שעתיים.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוף ברוטב ברבקיו
מאדים 3 בצלים.
מוסיפים
1/2 כוס סוכר חום.
מערבבים עד שנמס.
מוסיפים-
1/4 כוס קטשופ עם קצת מים
מלח
פלפל שחור
א. שום
כף רוטב סויה
מחכים שירתח כמה דקות.
שופכים את התערובת על העוף, מפזרים שומשום.
אופים מכוסה בערך שעתיים.
הכנתי היום, יצא עסיסי ומעולה. (הפחתתי קצת מהסוכר והקטשופ)
תודה רבה!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
קניתי פעם ראשונה פרגיות, מה מיוחד בזה למעט שאין לזה עצמות? הטעם שמתקבל לאחר הכנה שונה מעוף רגיל?
צורת ההכנה שונה? חוץ מקיצור הבישול...
אשמח לתשובות מהמבינים... זה עולה יקרררר
וכמובן אשמח למתכון מנצח
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
פרגיות - היום - זה לא תרנגולת צעירה, אלא כרעיים מפולטות (המשולש.) חזה הוא יבשושי ביחס לרבע עוף, נכון?...
 

avitalku

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
שבוע שעבר עשיתי עוף בתנור עם מתכון שראיתי ברשת (לא זוכרת איפה בדיוק...) יצא מעולה!!!!
3 כפות פפריקה (אני שמתי מתוקה, אפשר לשים 2 מתוק וכף פפריקה חריפה לטיבול פיקנטי יותר).
10 שיני שום כתוש.
7 כפות שמן
מלח
פלפל
לערבב הכל ולמרוח על העוף ולהשררות אותו כשעה ככה.
לסדר בתבנית בצל חתוך לחצאי עיגול (כשלוש בצלים)
מעל תפוחי אדמה ואז את העוף ולתנור.
180 מעלות שעה ורבע מכוסה עם נייר כסף
ועוד רבע שעה ללא נייר כסף על 220 מעלות.

בתאבון :)
יוצא מעולה!!!!
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
פרגיות:
לחתוך כל נתח ל-3-4 חלקים, לנקות אם צריך (שאריות סחוס ועצם)
לשים בקערה קטנה שמן, מלח, שום גבישי, פפריקה מתוקה וקארי (חשוב!), להכניס את הנתחים ולערבב אותם שיהיו מכוסים היטב, לצלות במחבת פסים על חום גבוה עד שנהיה צלוי טוב.
להגיש עם:
פיתה (פיתה מהפריזר צריך לשטוף לפני ההפשרה במיקרוגל- היא עולה ליגה. לא מקלחת של 3 שעות, כן?)
סלט חי
בצל סגול קצוץ עם קצת חומץ וסומאק
צ'יפס (מה לעשות)
קלטתם את הרעיון
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
פרגיות:
לחתוך כל נתח ל-3-4 חלקים, לנקות אם צריך (שאריות סחוס ועצם)
לשים בקערה קטנה שמן, מלח, שום גבישי, פפריקה מתוקה וקארי (חשוב!), להכניס את הנתחים ולערבב אותם שיהיו מכוסים היטב, לצלות במחבת פסים על חום גבוה עד שנהיה צלוי טוב.
להגיש עם:
פיתה (פיתה מהפריזר צריך לשטוף לפני ההפשרה במיקרוגל- היא עולה ליגה. לא מקלחת של 3 שעות, כן?)
סלט חי
בצל סגול קצוץ עם קצת חומץ וסומאק
צ'יפס (מה לעשות)
קלטתם את הרעיון
אפשר הבסר מדויק על הרעיון של הפיתה?
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
הסבר על הפיתה?
פשוט לוקחים את הפיתה הקפואה, פותחים את הברז, ומכניסים את הפיתה מתחת לזרם לשניה מכל צד, ואז שמים במיקרוגל להפשרה כמו שרגילים.
הפיתה יוצאת עסיסית.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה