וזה אחד הדברים המשובחים והטעימים
עוף בחרדל, שום ודבש- בשני שלבים
חומרים לשלב 1:
מלח ופלפל שחור גרוס
שן שום כתושה
(אני משתמשת בכפית שום כתוש קנוי. ואני לא מתקמצנת לשן אחת שמה הרבה)
מעט שמן זית לריסוס
כוס מים קרים מאד
חומרים לרוטב (שלב 2):
1 כוס חרדל
1 כוס דבש
1 כוס סוכר חום בהיר
(הרוטב מספיק ל-8 כרעיים בערך)
מתבלים את העוף עם מלח, פלפל, ושום כתוש משני הצדדים,
מרססים בשמן, מניחים בתבנית, ושופכים את המים קרים לתבנית.
אופים על 170 מעלות במשך 45 דקות עד שעה, לא מכוסה.
מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים מעל העוף ואופים על 190 מעלות במשך 15 דקות נוספות.
החלוקה לשלבים יוצרת שילוב מאד מוצלח:
העוף משחים תחילה עם התיבול וסופג טעמים, אחר כך בא הרוטב ונותן לו לחות וטעמים משלימים.
משהן לגבי עוף עם עור/בלי:
המתכון המקורי הוא לעוף עם עור.
אצלי טוענים שתבלינים על העור לא שווים
העור הולך כמו שהוא, מתובל ועסיסי, לפח.
לכן אני מכינה את המתכון הזה קצת אחרת:
משתמשת בעוף ללא עור, אופה בשלב הראשון את העוף מכוסה לחצי שעה, וגלוי לחצי שעה.
אח"כ יוצקת את הרוטב ואופה כרגיל.
יוצא רך ומעולה, ועכשיו העוף מתובל ישירות