לחם ללא פחמימות?

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מחפשת בשביל מישהו שסובל מרגישות לפחמימות (לא צליאק, אבל גורם לרגישות במעיים),
מתכון ללחם ללא פחמימות.

ראיתי ברשת מתכונים ותמונות ללחם טחינה והיה נראה מפתה מאוד.
ניסיתי את המתכון הזה - יצא לחם יפה מאוד, אבל עם 2 בעיות:
1. יש לזה טעם ממש מודגש של טחינה, למרות שהשתמשתי בטחינה משומשום רגיל ולא מלא.
2. המרקם שלו יותר עוגתי ופחות דחוס ומוצק כמו לחם.

ולמי שנמנע באופן קבוע מאכילת לחם רגיל, זה לא הכי נחמד לאכול רק את הלחם הזה...
יש למישהו רעיונות איך לשפר את הלחם הזה? שיהיה יותר טעים, בטעם פחות מודגש ו'טחינתי' ובמרקם 'לחמי' יותר?
או שיש למישהו רעיון לתחליף אחר, מוצלח יותר?

מחפשת בנרות פתרון...
 

mend

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אני עושה את זה לפעמים
ומוסיפה לתערובת גרעיני חמניה ומלח
גם מפזרת מלמעלה.
יוצא נחמד

המרקם הספוגי הוא כי זה החומרים. זה לא בצק. אין מה לעשות
 

מוריה אסתר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אני אוכלת לחם פשתן יש בפרוסה פחות מ1 פחממה
להשיג בחנויות טבע בד"כ
אבל הוא יקר 22 ל450 גרם
אולי אפשר להשיג זול יותר?!
 
נערך לאחרונה ב:

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני משתמש במתכון אחר שלא פותר את בעיית המרקם אבל טעם הטחינה ממש לא מורגש.

לחם טחינה וזרעונים ללא קמח

כמות להכנת תבנית אינגליש קייק

6 כפות טחינה גולמית
2 כפות דבש / סילאן / מייפל
4 ביצים L
1 כפית סודה לשתיה

לערבב ולמלאות בתבנית אינגליש קייק

0.5 כוס גרעיני חמניה
3 כפות שומשום
3 כפות זרעי פשתן
0.5 כפית מלח

לערבב יחד בנפרד, להוסיף לבלילה העיקרית ולערבב

תוספות אפשריות לפיזור מעל כקישוט וכתוספת טעם:
כפית שטוחה אורגנו מיובש / כף פרג (לא טחון) / תערובת עשבי תיבול מיובשת / אגוזים קצוצים / עגבניות מיובשות / גרעיני דלעת / סתם עוד שומשום או גרעיני חמניה

לחמם תנור ל180, לאפות 30 דק' עד להזהבה.
עדיף להמתין להתקררות ואז לפרוס. מומלץ להקפיא שהרי לא מדובר בקמח אלא בחומרים רגישים יותר.

שימו לב! כפי הנראה ברכתו שהכל, אך יתכן שיש שיפסקו לברך אדמה, זאת למרות המראה של העוגה שגורם אוטמטי לברך מזונות.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לתקופה הייתי מכינה פיתה טחינה- ביצה וכמה כפות טחינה, בנייר אפיה בטוסטר פסים.
חותכים בעובי בסכין ליצירת כיס, ובגלל שזה דק יותר המרקם לא כ"כ מורגש.
יש לחם פשתן- מפרסמים שזה מכיל מאד קצת פחמימות. תוכלי לברר על זה.
ויש לי מתכון לקרקר פשתן שלא מכיל דגנים, אם את רוצה.
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ללא פחמימות בכלל?
כי יש לחמים שיש בהם מאוד מעט.
כמו לחם 7 דגנים של אנגל שיש 6.5 גר' פחמימות ב 100גר'.
אני אוכלת לחם פשתן יש בפרוסה פחות מ1 פחממה
להשיג בחנויות טבע בד"כ
תודה, אבל צריך ממש בלי פחמימות, למישהו שכל מוצר פחמימתי גורם לו לרגישות וסבל גדול.

אני משתמש במתכון אחר שלא פותר את בעיית המרקם אבל טעם הטחינה ממש לא מורגש.
זה מעניין, כי המתכון שהכנתי הוא ממש כמו זה, רק במקום סודה לשתיה - יש אבקת אפיה.
ואין בו תוספת גרעינים בכלל (רק שומשום לקישוט מלמעלה).
אולי תוספת הגרעינים והזרעונים מורידה מהטעם ה'טחינתי'?
ניסית להכין את המתכון בלי הגרעינים?
פשוט לא תמיד יש אותם בזמינות בבית.

תודה לכל המגיבים!
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לתקופה הייתי מכינה פיתה טחינה- ביצה וכמה כפות טחינה, בנייר אפיה בטוסטר פסים.
חותכים בעובי בסכין ליצירת כיס, ובגלל שזה דק יותר המרקם לא כ"כ מורגש.
יש לחם פשתן- מפרסמים שזה מכיל מאד קצת פחמימות. תוכלי לברר על זה.
ויש לי מתכון לקרקר פשתן שלא מכיל דגנים, אם את רוצה.
נשמע מעניין, אשמח לקבל מתכונים גם לפיתות וגם לקרקר.
אולי קמח פשתן יהיה לו עדין יותר.
 

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
ניסית להכין את המתכון בלי הגרעינים?
מה שחשוב בעיקר זה גרעיני החמנייה שהם חצי כוס, הכפות זרעי פשתן נראה לי שדוחפים לתוספת בריאות, מן הסתם אין הבדל אם ממירים אותם גם לגרעיני חמנייה, קונים אותן קלופים כמעט בכל חנות פיצוחים. יש מה לעשות איתם גם בעוד מתכונים, מאוד מגוון לפזר על עופות ודגים או לערב בסלט. בכל מקרה אפשר לקנות כמות מדויקת, המחיר בערך 3 שח ל100 גרם.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
צריך ממש בלי פחמימות
אין כזה דבר. גם בטחינה ובגזר ובמלפפון יש פחמימות.
הכל תלוי בכמות. אני מאמינה שבפרוסת לחם פשתן יש פחות פחמימות מפרוסת לחם טחינה, כי בייצור של הלחם פשתן מוסיפים חומרים שיוצאים לחם אוורירי יותר.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נשמע מעניין, אשמח לקבל מתכונים גם לפיתות וגם לקרקר.
אולי קמח פשתן יהיה לו עדין יותר.
הפיתות- בלי כמויות מדויקות.
בכוס ח"פ שמים ביצה, מוסיפים כ2 כפות טחינה, בוזקים מלח, אם רוצים- גם אבקת שום ובצל. מערבבים טוב.
שמים נייר אפיה מקופל בטוסטר פסים, שופכים את העיסה ומשטחים קצת.
מפעילים את המכשיר עד שהפיתה לא מבריקה ולא נדבקת לנייר.
פורסים לעובי.
מאד טעים עם בצל מטוגן בפנים, או כטוסט עם גבינה צהובה ורסק עגבניות, או סלט אבוקדו וכדו'.

את המתכון לקרקרים אעלה בהמשך היום בעז"ה.
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אין כזה דבר. גם בטחינה ובגזר ובמלפפון יש פחמימות.
הכל תלוי בכמות. אני מאמינה שבפרוסת לחם פשתן יש פחות פחמימות מפרוסת לחם טחינה, כי בייצור של הלחם פשתן מוסיפים חומרים שיוצאים לחם אוורירי יותר.
צודקת, אני מתכוונת בעיקר לפחמימות שגורמות "בלגן" במעיים.
קמח חיטה, תפו"א וכל השאר... גם קמח כוסמין לא משהו.
זה גורם להרבה סבל, צרבות ובטן נפוחה.

הפיתות- בלי כמויות מדויקות.
בכוס ח"פ שמים ביצה, מוסיפים כ2 כפות טחינה, בוזקים מלח, אם רוצים- גם אבקת שום ובצל. מערבבים טוב.
שמים נייר אפיה מקופל בטוסטר פסים, שופכים את העיסה ומשטחים קצת.
מפעילים את המכשיר עד שהפיתה לא מבריקה ולא נדבקת לנייר.
פורסים לעובי.
מאד טעים עם בצל מטוגן בפנים, או כטוסט עם גבינה צהובה ורסק עגבניות, או סלט אבוקדו וכדו'.

את המתכון לקרקרים אעלה בהמשך היום בעז"ה.
נשמע ממש טוב! תודה!
 

מתחברת

משתמש פעיל
בכל חנות טבע, יותר זול אצל משפ' כהן ברח' בית שמאי בב"ב, יש להם מטבח למכירת חומרי גלם ומוצרים מוכנים- גם לחם שקדים, עבור מי שסובל מקרוהן והדיאטה היא ללא פחמימות.
 

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בשקדים יש פחמימות
צודקת, כמעט בהכל יש היום פחמימות.
מתכוונת לזה:
צודקת, אני מתכוונת בעיקר לפחמימות שגורמות "בלגן" במעיים.
קמח חיטה, תפו"א וכל השאר... גם קמח כוסמין לא משהו.
זה גורם להרבה סבל, צרבות ובטן נפוחה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מחפשת בשביל מישהו שסובל מרגישות לפחמימות (לא צליאק, אבל גורם לרגישות במעיים),
מתכון ללחם ללא פחמימות.

ראיתי ברשת מתכונים ותמונות ללחם טחינה והיה נראה מפתה מאוד.
ניסיתי את המתכון הזה - יצא לחם יפה מאוד, אבל עם 2 בעיות:
1. יש לזה טעם ממש מודגש של טחינה, למרות שהשתמשתי בטחינה משומשום רגיל ולא מלא.
2. המרקם שלו יותר עוגתי ופחות דחוס ומוצק כמו לחם.

ולמי שנמנע באופן קבוע מאכילת לחם רגיל, זה לא הכי נחמד לאכול רק את הלחם הזה...
יש למישהו רעיונות איך לשפר את הלחם הזה? שיהיה יותר טעים, בטעם פחות מודגש ו'טחינתי' ובמרקם 'לחמי' יותר?
או שיש למישהו רעיון לתחליף אחר, מוצלח יותר?

מחפשת בנרות פתרון...
מציעה לך לבדוק אם התחושות לא נובעות דווקא מהשמרים.
ייתכן וזו הסיבה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  20  פעמים

לוח מודעות

למעלה