ועכשיו- תשתפו במתכונים לכל אלו שלא אוכלים בפסח כלום

בירה לבנה

משתמש מקצוען
מתכון לקרקרים-
1 ושלושת רבעי כוס קמח תפו"א
חצי כוס שמן
3 ביצים
קורט מלח
3 כפות סטכר
לערבב הכל בקערה
למרוח על תבנית מרופדת בנייר אפיה שכבה דקה ממש
לאפות 10 דקות להוציא ולחתוך למלבנים או ריבועים איך שהכי טעים לכם...
ולהכניס שוב לתנור לעוד 20 דקות
 

sigi

משתמש פעיל
סלט תפו"א (קצת משודרג) משביע וטעים.
קוביות תפו"א מבושלים
קוביות ביצה קשה
הרבה בצל מטוגן
מיונז ביתי
מלח לפי הטעם.
לערבב בעדינות.
אצלנו זה המציל הלאומי לכל הרעבים בין הארוחות (או לפני או אחרי..;)) תמיד יש קופסא במקרר.
 
עוגה שמוסיפים לה כל פעם טעם אחר לפי הבחירה

7 חלבונים להקציף
להוסיף כוסיות סוכר
להאט את המהירות
להוסיף את החלמונים
3/4 כוסות קמח תפו''א
3/4 כוסות יבש (שקדים, אגוזים, קוקוס...או 2 כפות קקאו )
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מיץ (תפוז, לימון )

עוגה מוצלחת ומגוונת
 

אך

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לטגן פרוסות תפו"א לצ'יפס.
לסדר במחבת משומנת ועליהם לשפוך ביצים מקושקשות, לטגן לחביתה משודרגת, עבה ומשביעה.
האומלט הזה יוצא מאד מאד טעים, אבל אני מטגנת לפני הציפס טבעות בצל ואז מוסיפה פרוסות דקיקות של הת"א, פלפל לבן ומלח ומעל את הביצה. אני עושמ כמה מחבתות כאלו כי פה אוכלים את זה ברגע.
יש עוד אומלט של אביגייל מייזליק באותו אופן אבל להוסיף גם קוביות קטנות של קישוא ובצל ירוק קצוץ.
 

חנהלי

משתמש פעיל
@עפיפון @עמליה 098
עוגת (טעם) גבינה

המצרכים:
6 ביצים
כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
2 כוסות תפוח אדמה מבושל בלי מלח
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים להוסיף סוכר ושאר חומרים. את התפוח אדמה לרסק בעודם חמים ולהכניסם לבלילה חמים. לאפות כמה דקות בחם חזק ואחר כך להנמיך כשיש צבע על העוגה למעלה לשים ניר כסף שלא ישרף.

העוגה ניתנת להקפאה! המתכון של העוגת גבינה סוף הדרך-מומלץ
ממש טעם של עוגת גבינה

מה שכן את הסוכר הנוזלי לא להוסיף לקצף אלא לבלילה אחרת זה יפיל הקצף....

תכינו מראש כמות כפולה-ואז זה מתאים לתבנית ח.פ. גדולה ומתחסל בצ'יק....בהכפלת הכמות מספיק 10 ביצים(כך עשיתי ויצא מצויין...)

עוגת פירות
6 ביצים
כוס סוכר חום
חצי כוס שמן
2 תפוחים
מיץ של חצי לימון
2 ת'א מבושלים
כוס שקדים טחונים דק, או קוקוס

להפריד ביצים.
להקציף עם קורט מלח
לערבב את השאר, במעבד מזון, חוץ מהשקדים.
לערבב בעדינות, לבלילה, את השקדים והחלבונים.
לאפות בתבנית גדולה, ב 180 מעלות, בערך. חצי שעה.
לבריאות!
הכנתי אתמול, ויצא מדהים
 

אתי2

משתמש רשום
עוגה בלי קמח תפו"א

הכי מוצלחת שפגשתי בינתיים..

8 ביצים
2.5 כוסות שקדים טחונים
1.5 כוסות סוכר

להכין כמו טורט

תבנית בינונית
כ35 דקות בתור ( כל אחת שתבדוק לפי עוצמת התאור שלה)
 

ארישוק

משתמש מקצוען
עוגה בלי קמח תפו"א

הכי מוצלחת שפגשתי בינתיים..

8 ביצים
2.5 כוסות שקדים טחונים
1.5 כוסות סוכר

להכין כמו טורט

תבנית בינונית
כ35 דקות בתור ( כל אחת שתבדוק לפי עוצמת התאור שלה)
אשמח מאד להוראות יותר מפורטות אם אפשר
תודה
ואני מחפשת מתכון למיונז ביתי
דבר נוסף איך מכינים קמח תפו"א בבית?
 

עמליה 098

משתמש מקצוען
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים להוסיף סוכר ושאר חומרים. את התפוח אדמה לרסק בעודם חמים ולהכניסם לבלילה חמים. לאפות כמה דקות בחם חזק ואחר כך להנמיך כשיש צבע על העוגה למעלה לשים ניר כסף שלא ישרף.

תודה רבה רבה, נשמע מעניין!
לא מרגישים את טעם תפוחי האדמה?

כמו"כ- תפו"א מבושל בקליפה או לא קליפה? זה מרקם שונה.
 

עמליה 098

משתמש מקצוען
עוגיות שקדים ללא קמח תפו"א

3 כוסות שקדים טחונים
3 חלמונים
1 ביצה
כוס סוכר
כף שמן
מעט מיץ לימון

מערבבים את החומרים, מקררים את העיסה כשעה במקרר.
יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרחק אחד מהשני (משתטחים באפיה)
אופים על חום בינוני כ15 ד' כשהעוגיות זהובותלהוציא מהצנור.
כשיוצאות ומתקררות להכניס לקופסא ולהתפלל שישאר משהו עד הערב

טעים ואפילו די משביע
 

נקודת זינוק

משתמש פעיל
ואני מחפשת מתכון למיונז ביתי
אז הנה מיונז בהכנה ביתית

מקציפים ביצה שלמה + חלמון אחד מבושל, בקוצץ ירקות עם להב הסכינים.

תוך כדי ההקצפה, לזלף שמן אגוזים בזרזיף איטי ואחיד
(אני לוקחת כוס חד פעמית, מחוררת בה חור קטן בתחתית בעזרת חוד של סכין, את הכוס מכווצ'ת קצת ומלבישה בתוך החלק העליון של הקוצץ, כך מתאפשר לשפוך את השמן בחופשיות לתוך הכוס, והוא מצידו זורם באיטיות אל תוך הקוצץ)

כמה שמן?
לפי כמות המיונז שרוצים!

לקראת סוף ההקצפה, כשמתקבלת צורת מיונז, להוסיף מלח, סוכר, קצת חומץ ומיץ לימון - לפי הטעם.
 

אתי2

משתמש רשום
אשמח מאד להוראות יותר מפורטות אם אפשר
תודה
ואני מחפשת מתכון למיונז ביתי
דבר נוסף איך מכינים קמח תפו"א בבית?

מקציפים חלבונים עם סוכר
כשהקצף יציב וטוב מערבבים בעדינות את החלמונים והשקדים.
ולתנור....
 

מירי456

משתמש מקצוען
שכבת לימון:
כוס וחצי מיץ לימון
4 כוסות מים
2 כוסות סוכר

לצקת לסיר את המים והסוכר. לבשל עד שהסוכר נמס לגמרי. (לא צריך לבעבע)
לכבות את האש ולהוסיף את מיץ הלימון
לשפוך את כל התערובת לאיזו קופסא או תבנית ולהקפיא. כשקפוא להפשיר קצת ולערבב במעבד מזון
. להקפיא שוב וכשקפוא לערבל שוב במעבד מזון.
בשלב זה הסורבה מוכן . אני שמה בתבניות אינגליש. אפשר בכוסיות אישיות או איפה שרוציםץ

שכבה סגולה-
3 כוסות מיץ ענבים כהה.
3 כוסות מים
1.5 כוסות סוכר
אופן ההכנה כמו השכבה הרשונה
כשגמור לשפוך מעל השכבה הראשונה
בתאבון!!!



עשיתי ויצא מעולה!

למי שרוצה לחסוך בכלים...
במקום להרתיח בסיר
שמתי מים רותחים בקופסא שבה הקפאתי וערבבתי עד שכל הסוכר נמס
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני מכינה אנטיפסטי מעלה.
ירקות שורש - גזר, בטטה, קישוא ובצל
חותכת לרצועות, מערבבת עם קצת שמן זית ומלח וישר לתנור. אחרי כחצי שעה בערך חלק מהיקקות עם קצוות שרופים מוציאים מהתנור.
תוספת מעולה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה