ועכשיו- תשתפו במתכונים לכל אלו שלא אוכלים בפסח כלום

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
חביתות משודרגות:
1. לטגן עגבניות ולשפוך עליהם ביצה
2 לטגן בצל ולהוסיף ביצה
3. לטגן פרוסות של תפו"א מבושל ואחרי שהופכים צד להוסיף את הביצה
4. שקשוקה - לטגן פלפלים / עגבניות / בצל / שום / רסק עגבניות עם שמן ותבלינים (כל אחד מה שהוא אוהב. וכשהתערובת מוכנה (זה נראה כמו מטבוחה בחתיכות גדולות לעשות שקעים ולצקת לתוכם ביצים (עם העין שלמה)

בכלל אפשר לבשל הרבה תפו"א קלופים בסיר גדול פרווה ולעשות מזה :
כרפס לליל הסדר (לטבול במי מלח)
ציפס -יוצר רך יותר אם התפו"א כבר היה מבושל.
פירה - למעוך ולתבל לפי הטעם
תפו"א מדורה - לכווץ' טיפה את התפו"א ולתבל בשמן, מלח ופלפל שחור
תפו"א קריספי - לשטח על תבנית תנור את התפו"א באופן שיוצרו גבשושיות, לתבל במעט שמן מלח ופלפל ולאפות בתנור על גריל עד שיוצא קרנצ'י.
חביתה עם תפו"א כמו שכתוב למעלה
סלט תפו"א - להוסיף ביצים קשות, מיונז (ביתי) ומלפפון חמוץ (ביתי)
למי שאוכל חלבי - לחתוך לפרוסות ולהניח בתבנית עם קוטג', תבלינים וגבינ"צ מעל....
וכמובן להוסיף תפו"א למנות בשריות עם רוטב (עוף בשר וכדו')
ולא לשכוח לשיר-
יום ראשון תפוחי אדמה, יום שני.............
 

מה הענינים

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
היה כאן מתכון לפני כמה שנים של עוגיות קוקוס
מתאים במיוחד למי שלא משתמשת בקמח תפו"א

כותבת כאן את המתכון לפי השדרוג שלי (מה שאומר: פחות פחות פחות פחות פחות סוכר)
3 חלבונים - להקציף
להוסיף חצי כוס סוכר
כשהקצף יציב להוסיף 100 גרם קוקוס ולהמשיך להקציף עד שנהיה מרקם גבישי ודביק
ליצור עיגולים, לשים בתבנית ולאפות במשך 15-20 דקות בערך.

מעדן!

(במתכון המקורי היה כוס וחצי סוכר פלוס סוכר וניל פלוס אבקת סוכר...)
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מתכון לבשר מעדן שתמיד מצליח!
כדי שלא ישרף - צריך להשתמש בסיר עם תחתית עבה

לטגן בצלים חתוכים לרצועות בשמן
לפני שהבצל נהיה חום - להוסיף את הבשר (המופשר או הטרי) לטגן מבחוץ
לשפוך יין אדום חצי יבש מעל
להמשיך 'לטגן' עד שאין ריח של אלכהול
להוסיף תבלינים: פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה וחריפה
להוסיף מים - שיכסו את הבשר
ושיני שום קלופות שלמות - כמה שיש לכם כוח לקלף.... (אפשר גם 3 ראשים)
להרתיח
אח"כ להנמיך את אש ולבשל המוווון שעות (בין 6 ל-11)
ככל שמבשלים את הבשר יותר זמן הוא נהיה יותר רך, ולא משנה איזה נתח תקחו.... (שימו לב להוסיף מים מידי פעם שהבשר יהיה מכוסה אחרת הוא מתייבש)

לפני שחותכים לפרוסות כדאי לקרר את הבשר היטב ע"מ שיצאו פרוסות יפות.
אפשרות נוספת - לא לקרר וחתוך את הבשר לקוביות אבסטרקטיות (בצורה לא מוגדרת)
לאחר החיתוך, יש להמשיך לבשל את הבשר עוד חצי שעה בערך לספיגת הטעמים
 

ארי62

משתמש פעיל
דומה קצת למה שהציעו למעלה: פשטידת תפו"א: בפומפיה לגרד תפו"א לקערה להוסיף עשבי תיבול שאוהבים פטרוזליה\ שמיר מלח פלפל ביצים לערבב היטב ולטגן כמו חביתה עם מכסה סגור
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
פשטידת הרועים מתאימה מאד לפסח!
מטגנים בצל בשמן במחבת, מוסיפים תבלינים ובשר טחון, ומטגנים עד שהבשר משנה את. צבעו ונראה עשוי.
שוטחים בתבנית
מכינים פירה תפו"א מעורבב עם ביצה, מתבלים במלח ושוטחים מעל לבשר.
אופים כעשרים דקות עד שמזהיב.
מקררים וחותכיםלפרוסות יפות.
 

גלינג

משתמש סופר מקצוען
אז הנה מיונז בהכנה ביתית

מקציפים ביצה שלמה + חלמון אחד מבושל, בקוצץ ירקות עם להב הסכינים.

תוך כדי ההקצפה, לזלף שמן אגוזים בזרזיף איטי ואחיד
(אני לוקחת כוס חד פעמית, מחוררת בה חור קטן בתחתית בעזרת חוד של סכין, את הכוס מכווצ'ת קצת ומלבישה בתוך החלק העליון של הקוצץ, כך מתאפשר לשפוך את השמן בחופשיות לתוך הכוס, והוא מצידו זורם באיטיות אל תוך הקוצץ)

כמה שמן?
לפי כמות המיונז שרוצים!

לקראת סוף ההקצפה, כשמתקבלת צורת מיונז, להוסיף מלח, סוכר, קצת חומץ ומיץ לימון - לפי הטעם.
אצלינו זה עובד גם בלי החלמון המבושל (אך אולי הוא משדרג משהו.. ננסה)
 

דפוס פוסטר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אז הנה מיונז בהכנה ביתית

מקציפים ביצה שלמה + חלמון אחד מבושל, בקוצץ ירקות עם להב הסכינים.

תוך כדי ההקצפה, לזלף שמן אגוזים בזרזיף איטי ואחיד
(אני לוקחת כוס חד פעמית, מחוררת בה חור קטן בתחתית בעזרת חוד של סכין, את הכוס מכווצ'ת קצת ומלבישה בתוך החלק העליון של הקוצץ, כך מתאפשר לשפוך את השמן בחופשיות לתוך הכוס, והוא מצידו זורם באיטיות אל תוך הקוצץ)

כמה שמן?
לפי כמות המיונז שרוצים!

לקראת סוף ההקצפה, כשמתקבלת צורת מיונז, להוסיף מלח, סוכר, קצת חומץ ומיץ לימון - לפי הטעם.
תודה רבה!
פעם ראשונה שמצליח לי מיונז.
ונהניתי שיוצא כמות קטנה. תמיד כל נסיונות המיונז בזבזו לי הרבה חומרים שהלכו בסוף לפח...
 

בארות הוצאה לאור

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מחפש מתכון לקציצות בשר שהעיסה יציבה והקציצות לא מתפרקות...
תודה רבה...
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגיות שקדים ללא קמח תפו"א

3 כוסות שקדים טחונים
3 חלמונים
1 ביצה
כוס סוכר
כף שמן
מעט מיץ לימון

מערבבים את החומרים, מקררים את העיסה כשעה במקרר.
יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרחק אחד מהשני (משתטחים באפיה)
אופים על חום בינוני כ15 ד' כשהעוגיות זהובותלהוציא מהצנור.
כשיוצאות ומתקררות להכניס לקופסא ולהתפלל שישאר משהו עד הערב

טעים ואפילו די משביע
זה אמור להיות רך בפנים???
 

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מחפש מתכון לקציצות בשר שהעיסה יציבה והקציצות לא מתפרקות...
תודה רבה...
בעיקרון החומרים הם:
בשר טחון
ביצים
קמח מצה
מלח
פפריקה חריפה / מתוקה
פלפל שחור טחון
לגבי כמויות, תתחילו עם 2 ביצים וחצי כוס קמח מצה לחצי קילו בשר טחון.
ולאחר הערבוב הראשון - להרגיש את יציבות העיסה. אם העיסה יבשה / מתפוררת - להוסיף עוד ביצים
ואם העיסה נוזלית מידי - להוסיף קמח מצה
העיסה צריכה להיות כזאת שמתכדררת בידיים לכדור דביק מעט והכדור לא מאבד את הצורה
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
בעיקרון החומרים הם:
בשר טחון
ביצים
קמח מצה
מלח
פפריקה חריפה / מתוקה
פלפל שחור טחון
לגבי כמויות, תתחילו עם 2 ביצים וחצי כוס קמח מצה לחצי קילו בשר טחון.
ולאחר הערבוב הראשון - להרגיש את יציבות העיסה. אם העיסה יבשה / מתפוררת - להוסיף עוד ביצים
ואם העיסה נוזלית מידי - להוסיף קמח מצה
העיסה צריכה להיות כזאת שמתכדררת בידיים לכדור דביק מעט והכדור לא מאבד את הצורה

לפי כותרת האשכול משערת שלא חיפשו מתכון עם קמח מצה...
וזה אכן לא הכרחי
אפשר להכין בלי קמח בכלל, רק להוסיף בצל מאודה או מטוגן, שום ותבלינים ככל האפשר, ביצה אחת ולערבב היטב היטב. הערבוב (ממליצה על לישה בידים, אפשר עם כפפות ) יוצר את המרקם הנכון של העיסה.
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
מחפש מתכון לקציצות בשר שהעיסה יציבה והקציצות לא מתפרקות...
תודה רבה...
קציצחת עוף גם הולך?
מתכון מופלא ממש, שקראתי פעם במגזין בופה ומאז אימצתי בחום למטבח של כל השנה!
חצי קילו עוף טחון
עגבניה אחת מקולפת
תפוח אדמה בינוני קלוף
בצל
מגרדים את העגבנייה במגרדת/מעבד מזון
ואת התפו"א והבצל
מערבבים עם העוף, ומתבלים במלח פלפל ואני מוסיפה גם פפריקה (זה מה שיש אצלנו בפסח)
יוצרים קציצות ומעבירים טיגון קל מאד במחבת, רק לתת לזה טיגון של דקה מכל צד ולהוציא החוצה.
מחממים סיר עם רוטב עגבניות ומבשלים כחצי שעהאת הקציצות.
מי שלא משתמשים ברסק עגבניות- פשוט מגרדים עגבניה לרוטב, מתבלים במלח סוכר ופלפל ומבשלים ברוטב הזה את הקציצות כחצי שעה.
תכינו מראש כמות כפולה.. כי זה טעים!
אופציה נוספת היא לטגן עד הסוף ולאכול ככה ללא הבישול.
 

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
למי שנוהג לאכול גבינה צהובה על מצה, או חמאה, או קביות שוקלד מומסות.
הקטע הוא שאין בדרך כלל טוסטר אובן חלבי למצות, ואם יש באמת, אז לא דברתי.
אז הנה אלתור.
זה מגיע ממתקן בן מרי, שבו ממיסים שוקולד לפטיפורים וכו' לפני המצאת המיקרוגל (ובמתכונים מסוימים גם אחרי, כידוע).

מרטיבים מצה או שניים תחת מים זורמים למשך 20 שניות, ושמים בצד עם נייר סופג.
מוצאים את הגבינה הצהובה\חמאה\שוקולד מהמקרר שיהיה בטמפרטורת החדר. (חשוב!).
מרתיחים בקומקום חשמלי (או על הגז...) ליטר וחצי מים חמים.

לוקחים תבנית חד פעמית גדולה מאוד. ושופכים אליה את המים.
לוקחים תבנית חד פעמית שקטנה בערך בחצי מהתבנית הגדולה, ונותנים לה לצוף. שמים שם מצה אחת, ועליה גבינה צהובה\חמאה\ שוקולד וכו', רק שכבה אחת של מצות, לא עובד עם שנים.

מכסים את שניהם במכסה חד פעמי, ההוא מקרטון כזה שמגיע יחד עם התבנית. ועליו שמים מגבת.
5 דקות. לא להתפתות לפתוח לפני הזמן.
מה שקורה הוא שנוצר שם חום שממיס את הגבינה הצהובה וזה מזכיר פיצה. לא לשים 2 שכבות של גבינה צהובה, זה לא נמס טוב.
אני אישית קורא לזה מאצ'ו פיצ'ו, מצה, ופיצה.
 

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
עדיין יש צורך במתכון חדש?
מעדן שטעמתי השבוע:
פרוסות תפוחים עגולות - לאחר הוצאת הליבה - מטוגנות עם ביצה. אפשר להוסיף סוכר. טעים כשזה חם.
בהצלחה!
 

משפחת לוי...

משתמש מקצוען
מתכון לבשר מעדן שתמיד מצליח!
כדי שלא ישרף - צריך להשתמש בסיר עם תחתית עבה

לטגן בצלים חתוכים לרצועות בשמן
לפני שהבצל נהיה חום - להוסיף את הבשר (המופשר או הטרי) לטגן מבחוץ
לשפוך יין אדום חצי יבש מעל
להמשיך 'לטגן' עד שאין ריח של אלכהול
להוסיף תבלינים: פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה וחריפה
להוסיף מים - שיכסו את הבשר
ושיני שום קלופות שלמות - כמה שיש לכם כוח לקלף.... (אפשר גם 3 ראשים)
להרתיח
אח"כ להנמיך את אש ולבשל המוווון שעות (בין 6 ל-11)
ככל שמבשלים את הבשר יותר זמן הוא נהיה יותר רך, ולא משנה איזה נתח תקחו.... (שימו לב להוסיף מים מידי פעם שהבשר יהיה מכוסה אחרת הוא מתייבש)

לפני שחותכים לפרוסות כדאי לקרר את הבשר היטב ע"מ שיצאו פרוסות יפות.
אפשרות נוספת - לא לקרר וחתוך את הבשר לקוביות אבסטרקטיות (בצורה לא מוגדרת)
לאחר החיתוך, יש להמשיך לבשל את הבשר עוד חצי שעה בערך לספיגת הטעמים
בסיר לחץ זה יהיה תוך כשעתיים , וכן לא יצטרכו להוסיף מים .
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה