מידע שימושי עוגיות רויאל אייסינג ליולדת!

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
IMG_3262.JPG

IMG_3265.JPG

כייף אמיתי לתת מכל הלב!
חווית יצירה לא רגילה -
כל מה שצריך זה עוגיות חמאה או מרגרינה לפרווה -
בצורה הרצויה לפי העניין,
רויאל אייסינג קנוי, סוכריות לקישוט ו...זמן פנוי!

מי שמעוניינת בפינטרסט יש אין סוף רעיונות להשראה!
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
עשיתי את זה פעם וזה לא הצליח -
אם יש לך כמויות מדוייקות - אשמח שתשתפי אותי :)

אין לי כמויות מדוייקות.
אבל זה לפי ההרגשה.
את לוקחת חלבון ביצה, מוסיפה אבקת סוכר, ומערבבת עם כף.
לפי העין, את רואה כמה אבקה להוסיף.
על חלבון אחד את מוסיפה הרבה אבקה, אם אני זוכרת נכון, זה כמעט 2.5 -3 חבילות אבקת סוכר.
 

רוקי

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מקסים. ומתוק כ"כ
לא הייתי מתנגדת לקבל חבילה כזו.
 

~רחלי~

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
הקשיוט אחרי האפיה?
אם כך, אין בעיה בביצה לא אפויה?
נראה מקסים ומפנק במיוחד!!
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הקשיוט אחרי האפיה?
אם כך, אין בעיה בביצה לא אפויה?
נראה מקסים ומפנק במיוחד!!

גם גלידה זה ביצה לא אפויה.

ולענין הסלמונלה, הבנתי שהבעיה היא בחלמון, וכאן משתמשים בחלבון.
בגלל זה בגלידות התחלתי להשתמש רק בחלבון, ואגב, יצא יותר טעים מאשר עם החלמון. הרבה יותר רך, נימוח, ואווירירי.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
קשיוט אחרי האפיה?
אכן יש בעיה , הקישוט אחרי האפיה! ויש חלבון חי
אפשר ליצור את זה מאבקת חלבון קנויה שנקראת אלבומין
הנה המתכון
450 גרם אבקת סוכר
5 כפות אבקת חלבון (אלבומין)
1/2 כוס מים
וצבע מאכל-לפי הצורך
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מוכנה ל
אין לי כמויות מדוייקות.
אבל זה לפי ההרגשה.
את לוקחת חלבון ביצה, מוסיפה אבקת סוכר, ומערבבת עם כף.
לפי העין, את רואה כמה אבקה להוסיף.
על חלבון אחד את מוסיפה הרבה אבקה, אם אני זוכרת נכון, זה כמעט 2.5 -3 חבילות אבקת סוכר.
מוכנה לנסות!
כמויות האבקה אדירות...!
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אכן יש בעיה , הקישוט אחרי האפיה! ויש חלבון חי
אפשר ליצור את זה מאבקת חלבון קנויה שנקראת אלבומין
הנה המתכון
450 גרם אבקת סוכר
5 כפות אבקת חלבון (אלבומין)
1/2 כוס מים
וצבע מאכל-לפי הצורך
תודה - אנסה בלנ'!
מהיכן משיגים אלבומין?
 

סיבוב ראשון

משתמש פעיל
כפי הידוע לי הבעיה היא אכן בחלמון, את החלבון ניתן לשמור 3 ימים בחוץ וחודש במקרר.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
כפי הידוע לי הבעיה היא אכן בחלמון, את החלבון ניתן לשמור 3 ימים בחוץ וחודש במקרר.
זה לא ממש נכון , כי לרב החידקים נמצאים בקליפת הביצה
וכשפותחים זה יכול לחדור פנימה לשניהם
לכן גם לא שוטפים ביצים כי אז החידיקים חודרים פנימה
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
אנסה גם עם המקרונים - יש לך כמות יחס?
הטיפ מחברתי שהיא אופה מקצועי
מתכון -אני יצרף לך מתכון משהו שעושה שימוש באלבומין - (אבל לא ניסתי)

צפו בערן שוורצברד מכין מקרונים (צילום ועריכה: דן לב)
מקרונים – מתכון בסיסי

מרכיבים
60 עוגיות (שמהן מרכיבים 30 מקרונים)
תערובת 1
  • 195 גרם שקדים טחונים דק
  • 195 גרם אבקת סוכר
  • 72 גרם חלבון מביצים טריות ככל האפשר
  • 5 גרם צבע מאכל בצורת ג'ל, בגוון לבחירתכם (ערן ממליץ על הצבעים של חברת ווילטון)
תערובת 2
  • 190 גרם סוכר
  • 48 גרם מים
  • 74 גרם חלבון (רצוי מביצה ישנה)
  • 1 גרם אבקת אלבומין (אבקת חלבון)
  • אופציה לקישוט מקרון הטחינה: 20 גרם שומשום לבן, 20 גרם שומשום קלוי או מלא ו-5 גרם שומשום שחור
אופן ההכנה
  1. טוחנים יחד במעבד המזון את השקדים ואבקת הסוכר.
  2. מנפים את השקדים ואבקת הסוכר 3 פעמים - לא מחזירים לתערובת את מה שנשאר בנפה.
  3. מניחים בקערה את תערובת השקדים ואבקת הסוכר. מוסיפים 72 גרם חלבון וצבע מאכל, ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. שמים בסיר את המים והסוכר ומחממים (המטרה היא להגיע לסירופ בטמפרטורה של 117 מעלות בסוף התהליך).
  5. בזמן שהסירופ מתחמם שמים בקערת המיקסר 74 גרם חלבון ואת האלבומין. מתחילים להקציף במהירות בינונית.
  6. כשטמפרטורת הסירופ מגיעה ל-110 עד 112 מעלות, מגבירים את מהירות המיקסר.
  7. כשטמפרטורת הסירופ מגיעה ל-117 מעלות מסירים אותו מהאש, מניחים על משטח העבודה ונותנים לבועות לרדת.
  8. מוזגים את הסירופ בבת אחת לחלבון (בזהירות!) ומקציפים מיד במהירות גבוהה, עד לקבלת מרנג תפוח וחמים.
  9. מקפלים את המרנג לתערובת השקדים והחלבון, עד לקבלת תערובת מעט נוזלית ומבריקה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר בקוטר 9-7 מ"מ.
  10. פורשים בתבנית שטוחה נייר אפייה או משטח סיליקון. מזלפים בתבנית עיגולים מהתערובת. אם מכינים מקרון במילוי טחינה, תמרים ופיסטוק, מפזרים בשלב זה את תערובת השומשום מעל המקרונים.
  11. מניחים את התבניות בטמפרטורת החדר כחצי שעה, עד שנוצר קרום חיצוני קשיח על פני העיגולים המזולפים.
  12. במקביל, מחממים את התנור לטמפרטורה של 150-140 מעלות.
  13. אופים כ 12 דקות, תלוי בגודל המקרונים ובכמות התבניות שבתנור.
  14. מוציאים מהתנור, מצננים ומסדרים זוגות של עיגולים המתאימים בגודלם. הופכים את אחד העיגולים שבכל זוג כך שצדו השטוח פונה כלפי מעלה.
  15. ממלאים את המקרונים לפי ההוראות שבמתכוני המילויים שבהמשך.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה חלבונים זה בערך?
ביצים:ביצה מס´ XL – חלבון 40 גרם, חלמון 30 גרם (משקל כולל 70 גרם)ביצה מס´ L – חלבון 35 גרם, חלמון 25 גרם (משקל כולל 60 גרם)ביצה מס´M – חלבון 30 גרם, חלמון 20 גרם (משקל כולל 50 גרם)התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)
תעשי חשבון , אבל בעוגיות מהסוג הזה כדאי מאד להעזר במשקל מדוייק!
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הטיפ מחברתי שהיא אופה מקצועי
מתכון -אני יצרף לך מתכון משהו שעושה שימוש באלבומין - (אבל לא ניסתי)

צפו בערן שוורצברד מכין מקרונים (צילום ועריכה: דן לב)
מקרונים – מתכון בסיסי

מרכיבים
60 עוגיות (שמהן מרכיבים 30 מקרונים)
תערובת 1
  • 195 גרם שקדים טחונים דק
  • 195 גרם אבקת סוכר
  • 72 גרם חלבון מביצים טריות ככל האפשר
  • 5 גרם צבע מאכל בצורת ג'ל, בגוון לבחירתכם (ערן ממליץ על הצבעים של חברת ווילטון)
תערובת 2
  • 190 גרם סוכר
  • 48 גרם מים
  • 74 גרם חלבון (רצוי מביצה ישנה)
  • 1 גרם אבקת אלבומין (אבקת חלבון)
  • אופציה לקישוט מקרון הטחינה: 20 גרם שומשום לבן, 20 גרם שומשום קלוי או מלא ו-5 גרם שומשום שחור
אופן ההכנה
  1. טוחנים יחד במעבד המזון את השקדים ואבקת הסוכר.
  2. מנפים את השקדים ואבקת הסוכר 3 פעמים - לא מחזירים לתערובת את מה שנשאר בנפה.
  3. מניחים בקערה את תערובת השקדים ואבקת הסוכר. מוסיפים 72 גרם חלבון וצבע מאכל, ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. שמים בסיר את המים והסוכר ומחממים (המטרה היא להגיע לסירופ בטמפרטורה של 117 מעלות בסוף התהליך).
  5. בזמן שהסירופ מתחמם שמים בקערת המיקסר 74 גרם חלבון ואת האלבומין. מתחילים להקציף במהירות בינונית.
  6. כשטמפרטורת הסירופ מגיעה ל-110 עד 112 מעלות, מגבירים את מהירות המיקסר.
  7. כשטמפרטורת הסירופ מגיעה ל-117 מעלות מסירים אותו מהאש, מניחים על משטח העבודה ונותנים לבועות לרדת.
  8. מוזגים את הסירופ בבת אחת לחלבון (בזהירות!) ומקציפים מיד במהירות גבוהה, עד לקבלת מרנג תפוח וחמים.
  9. מקפלים את המרנג לתערובת השקדים והחלבון, עד לקבלת תערובת מעט נוזלית ומבריקה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר בקוטר 9-7 מ"מ.
  10. פורשים בתבנית שטוחה נייר אפייה או משטח סיליקון. מזלפים בתבנית עיגולים מהתערובת. אם מכינים מקרון במילוי טחינה, תמרים ופיסטוק, מפזרים בשלב זה את תערובת השומשום מעל המקרונים.
  11. מניחים את התבניות בטמפרטורת החדר כחצי שעה, עד שנוצר קרום חיצוני קשיח על פני העיגולים המזולפים.
  12. במקביל, מחממים את התנור לטמפרטורה של 150-140 מעלות.
  13. אופים כ 12 דקות, תלוי בגודל המקרונים ובכמות התבניות שבתנור.
  14. מוציאים מהתנור, מצננים ומסדרים זוגות של עיגולים המתאימים בגודלם. הופכים את אחד העיגולים שבכל זוג כך שצדו השטוח פונה כלפי מעלה.
  15. ממלאים את המקרונים לפי ההוראות שבמתכוני המילויים שבהמשך.
תודה גדולה - איזה פירוט מדהים!
בע"ה אנסה - אם יצא מוצלח אשתף את כולן וזה - בזכותך!
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
זה לא ממש נכון , כי לרב החידקים נמצאים בקליפת הביצה
וכשפותחים זה יכול לחדור פנימה לשניהם
לכן גם לא שוטפים ביצים כי אז החידיקים חודרים פנימה
אז פותחים בזהירות.
החיידקים שעל הקליפה יכולים לעבור בכל נגיעה לאו דווקא לביצה.
אז מה, לא נכניס ביצים הביתה?

מוכנה ל

מוכנה לנסות!
כמויות האבקה אדירות...!
תתחילי עם חצי חלבון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה