פסי שמרים עם הרבה גלגולים של שוקולד

  • פותח הנושא aser
  • פורסם בתאריך

aser

משתמש מקצוען
יש לי כמה מתכונים טובים,
רק שיוצא לי בקושי כמה סיבובים...
ואם אני מרדדת לדק ומגלגלה הרבה - אז זה לא יוצא לי מספיק אפוי בפנים,

יש מישהי שמבינה את הבעיה שלי,
ויודעת לתת לי הוראות הכנה לתוצאה טובה?

תודה מראש!!
 

maty

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
הרעיון הוא לגלגל עלה,
למרוח שוקולד,
לקפל למעטפת, ולרדד שוב ואז לגלגל.
מקווה שהובן.

המהדרים קודם מרדדים לעלה, מורחים מרגרינה, מקפלים, מרדדים שוב ורק אז- מרגרינה+ שוקולד.
 

aser

משתמש מקצוען
הרעיון הוא לגלגל עלה,
למרוח שוקולד,
לקפל למעטפת, ולרדד שוב ואז לגלגל.
מקווה שהובן.

המהדרים קודם מרדדים לעלה, מורחים מרגרינה, מקפלים, מרדדים שוב ורק אז- מרגרינה+ שוקולד.

תודה,
אבל נראה לי מסובך מידי...
וגם מה ההבדל אם זה מרודד מעטפת או לא - לגבי זה שזה לא אפוי בפנים...


אני רוצה דווקא פסי שמרים ולא רוגלך,
תודה



אולי עוד מישו?
 

נוד ניקית

משתמש מקצוען
לפני האפיה תחרצי עם סכין חדה פרוסות, לא עד הסוף כדי שלא ישפך המילוי,(כמו בשטרודל- אמיתי לא ממוחשב...:) כך תרויחי שהחום יכנס פנימה. מממ...מגרה!
 

ספירלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יש לי מתכון מדהים לשמרים, שיוצא עם המון גלגולים, פריך בלי השוואה לכל עוגות השמרים
אבל זה דורש קצת יותר השקעה
אם מענין אותך אני אנסה להקליד
 

ספירלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
טוב
לכבודך יהיה לי מוקלד :)
כמה דקות
 

ספירלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L

ואוו, יצא ארוך
אבל זה לא עד כדי כך נורא
לדעתי שווה, מי שמכין את העוגה הזו כבר לא מכין מתכונים אחרים
תנסו ותהנו
בהצלחה!!

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 1 כוסות מים חמימים

להכנת הבצק:
  • בקערת הלישה מקציפים 1/2 קילו קמח עם כל החומרים, חוץ מהמלח, עם זרוע ההקצפה. מקציפים כמה דקות.
  • מחליפים לזרוע הרגילה, ממתינים 5 דקות, מוסיפים את שארית הקמח ואת המלח ומערבלים.
  • ממתינים שוב 5 דקות, שוב מערבלים, כך 23 פעמים.
  • מכניסים למקרר ללילה לתפיחה, או מתפיחים בחוץ.


מילוי:
  • 200 גר' מרגרינה (אמרו לי כמה שהחליפו לשמן והיה מצוין. אני שמתי נטורינה)
  • 1 כוס קקאו
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • 1 ביצה
  • מעט מים

להכנת המילוי:
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון


להרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק לאחר שתפח ל-4 חלקים שווים.
לוקחים חלק אחד ומחלקים ל-2
מרדדים לעלה גדול ודק, ככל שהעלה דק יותר יהיו יותר "עלים"
מורחים על העלה את המילוי ומגלגלים (החלק הקצר נהיה האורך של העלה)
מכינים גם את החלק השני באותה צורה.
לוקחים את שני הפסים שהכנו, "צובטים" אותם יחד ומחברים. קולעים כמו צמה מ-2 הפסים, ובסוף שוב מחברים
כך גם עם 3 החלקים האחרים.
מכניסים כל עוגה לתבנית אינגליש עם נייר אפיה
מורחים ביצה
מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות למשך 10 דקות
אח"כ מורידים ל160 מעלות, ואופים עוד 20 דקות לפחות, עד שמעט משחים.
אחרי שיוצר מהתנור מכינים בצלחת בלילה של 1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים רותחים, ומורחים עם מברשת פעמיים על כל עוגה.
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 1 כוסות מים חמימים

להכנת הבצק:
  • בקערת הלישה מקציפים 1/2 קילו קמח עם כל החומרים, חוץ מהמלח, עם זרוע ההקצפה. מקציפים כמה דקות.
  • מחליפים לזרוע הרגילה, ממתינים 5 דקות, מוסיפים את שארית הקמח ואת המלח ומערבלים.
  • ממתינים שוב 5 דקות, שוב מערבלים, כך 23 פעמים.
  • מכניסים למקרר ללילה לתפיחה, או מתפיחים בחוץ.


מילוי:
  • 200 גר' מרגרינה (אמרו לי כמה שהחליפו לשמן והיה מצוין. אני שמתי נטורינה)
  • 1 כוס קקאו
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • 1 ביצה
  • מעט מים

להכנת המילוי:
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון


להרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק לאחר שתפח ל-4 חלקים שווים.
לוקחים חלק אחד ומחלקים ל-2
מרדדים לעלה גדול ודק, ככל שהעלה דק יותר יהיו יותר "עלים"
מורחים על העלה את המילוי ומגלגלים (החלק הקצר נהיה האורך של העלה)
מכינים גם את החלק השני באותה צורה.
לוקחים את שני הפסים שהכנו, "צובטים" אותם יחד ומחברים. קולעים כמו צמה מ-2 הפסים, ובסוף שוב מחברים
כך גם עם 3 החלקים האחרים.
מכניסים כל עוגה לתבנית אינגליש עם נייר אפיה
מורחים ביצה
מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות למשך 10 דקות
אח"כ מורידים ל160 מעלות, ואופים עוד 20 דקות לפחות, עד שמעט משחים.
אחרי שיוצר מהתנור מכינים בצלחת בלילה של 1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים רותחים, ומורחים עם מברשת פעמיים על כל עוגה.


את בטוחה לגבי ההקצפה בהתחלה?

כבר נשבר לי מקצפה בעקבות טעות של ערבול בצק במקצף המיקסר..

צריך בהדרגה להוריד את כמויות הסוכר...ממש כמות גדולה.
נ.ב. כתבת 23 פעמים לערבב התכוונת 2 או 3 נכון?

אבל תכלס זה נשמע טעיםם ושווה

תודה רבה.
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עושים קרנץ'.
מגלגלים לרולדה חוצים ל-2 באורך, את 2 החלקים שהתקבלו קולעים ביחד כמו בורג. שמים בתבנית חד פעמית בגודל של אינגליש קיק. ואופים
 

ספירלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
את בטוחה לגבי ההקצפה בהתחלה?

כבר נשבר לי מקצפה בעקבות טעות של ערבול בצק במקצף המיקסר..

צריך בהדרגה להוריד את כמויות הסוכר...ממש כמות גדולה.
נ.ב. כתבת 23 פעמים לערבב התכוונת 2 או 3 נכון?

אבל תכלס זה נשמע טעיםם ושווה

תודה רבה.
בטוחה לגמרי, זה חלק ממה שהופך את הבצק להרבה יותר פריך ואוורירי,תנסי, זה שווה
לגבי הסוכר - יכול להיות, לא ניסיתי לשנות, זה בכל מקרה לא עוגה שעושים במהלך דיאטה...
לגבי הפעמים לערבוב- צודקת, אתקן
תודה!
 

ספירלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
משום מה אני לא רואה אפשרות לעריכה, אני מתקנת פה, מקווה שישימו לב
בערבוב - לא 23 פעמים כמובן, אלא 2-3 פעמים
לגבי המילוי - כדאי לתת מספיק זמן לערבוב במעבד מזון, זה גורם למילוי להיות יותר חלק, ויותר נוח למריחה.
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ואוו, יצא ארוך
אבל זה לא עד כדי כך נורא
לדעתי שווה, מי שמכין את העוגה הזו כבר לא מכין מתכונים אחרים
תנסו ותהנו
בהצלחה!!

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 1 כוסות מים חמימים

להכנת הבצק:
  • בקערת הלישה מקציפים 1/2 קילו קמח עם כל החומרים, חוץ מהמלח, עם זרוע ההקצפה. מקציפים כמה דקות.
  • מחליפים לזרוע הרגילה, ממתינים 5 דקות, מוסיפים את שארית הקמח ואת המלח ומערבלים.
  • ממתינים שוב 5 דקות, שוב מערבלים, כך 23 פעמים.
  • מכניסים למקרר ללילה לתפיחה, או מתפיחים בחוץ.


מילוי:
  • 200 גר' מרגרינה (אמרו לי כמה שהחליפו לשמן והיה מצוין. אני שמתי נטורינה)
  • 1 כוס קקאו
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • 1 ביצה
  • מעט מים

להכנת המילוי:
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון


להרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק לאחר שתפח ל-4 חלקים שווים.
לוקחים חלק אחד ומחלקים ל-2
מרדדים לעלה גדול ודק, ככל שהעלה דק יותר יהיו יותר "עלים"
מורחים על העלה את המילוי ומגלגלים (החלק הקצר נהיה האורך של העלה)
מכינים גם את החלק השני באותה צורה.
לוקחים את שני הפסים שהכנו, "צובטים" אותם יחד ומחברים. קולעים כמו צמה מ-2 הפסים, ובסוף שוב מחברים
כך גם עם 3 החלקים האחרים.
מכניסים כל עוגה לתבנית אינגליש עם נייר אפיה
מורחים ביצה
מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות למשך 10 דקות
אח"כ מורידים ל160 מעלות, ואופים עוד 20 דקות לפחות, עד שמעט משחים.
אחרי שיוצר מהתנור מכינים בצלחת בלילה של 1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים רותחים, ומורחים עם מברשת פעמיים על כל עוגה.
זה מתכון של קלרה פטל. גם אני מכינה אותו והוא מעולה! אני עושה מקמח מלא. את המילוי אני עושה שונה, אם תרצו אעלה מתכון. מילוי מעולה ללא מרגרינה וטעם כמו של קונדיטוריות
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
זה מתכון של קלרה פטל. גם אני מכינה אותו והוא מעולה! אני עושה מקמח מלא. את המילוי אני עושה שונה, אם תרצו אעלה מתכון. מילוי מעולה ללא מרגרינה וטעם כמו של קונדיטוריות
נשמח לקבל
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה