הרעיון הוא לגלגל עלה,
למרוח שוקולד,
לקפל למעטפת, ולרדד שוב ואז לגלגל.
מקווה שהובן.
המהדרים קודם מרדדים לעלה, מורחים מרגרינה, מקפלים, מרדדים שוב ורק אז- מרגרינה+ שוקולד.
ממליצה לנסות את המתכון הזה https://www.prog.co.il/threads/גשם-בחוץ-מכינים-רוגעלך-בבית.286351/
זה עובד מעולה גם לפסי שמרים.אני רוצה דווקא פסי שמרים ולא רוגלך,
תודה
לא נשמע לי חכם להשאיר פה טלפון, יותר חכם לעשות את זה בהודעה פרטית ורק אחרי שוידאת למי את שולחת..תתקשרי אלי
0548472332
יש לי מתכון מדהים לשמרים, שיוצא עם המון גלגולים,
מי אם לא ספירלה תתן את המתכון?
בכיף, לכולםאם כ"כ קשה לך להקליד אולי תשלחי לה עוגה מוכנה, תחסכי גם לך וגם לה אה, וגם לי
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 3/4 1 כוסות מים חמימים
להכנת הבצק:
- בקערת הלישה מקציפים 1/2 קילו קמח עם כל החומרים, חוץ מהמלח, עם זרוע ההקצפה. מקציפים כמה דקות.
- מחליפים לזרוע הרגילה, ממתינים 5 דקות, מוסיפים את שארית הקמח ואת המלח ומערבלים.
- ממתינים שוב 5 דקות, שוב מערבלים, כך 23 פעמים.
- מכניסים למקרר ללילה לתפיחה, או מתפיחים בחוץ.
מילוי:
- 200 גר' מרגרינה (אמרו לי כמה שהחליפו לשמן והיה מצוין. אני שמתי נטורינה)
- 1 כוס קקאו
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 2 כפות אינסטנט וניל
- 1 ביצה
- מעט מים
להכנת המילוי:
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון
להרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק לאחר שתפח ל-4 חלקים שווים.
לוקחים חלק אחד ומחלקים ל-2
מרדדים לעלה גדול ודק, ככל שהעלה דק יותר יהיו יותר "עלים"
מורחים על העלה את המילוי ומגלגלים (החלק הקצר נהיה האורך של העלה)
מכינים גם את החלק השני באותה צורה.
לוקחים את שני הפסים שהכנו, "צובטים" אותם יחד ומחברים. קולעים כמו צמה מ-2 הפסים, ובסוף שוב מחברים
כך גם עם 3 החלקים האחרים.
מכניסים כל עוגה לתבנית אינגליש עם נייר אפיה
מורחים ביצה
מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות למשך 10 דקות
אח"כ מורידים ל160 מעלות, ואופים עוד 20 דקות לפחות, עד שמעט משחים.
אחרי שיוצר מהתנור מכינים בצלחת בלילה של 1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים רותחים, ומורחים עם מברשת פעמיים על כל עוגה.
בטוחה לגמרי, זה חלק ממה שהופך את הבצק להרבה יותר פריך ואוורירי,תנסי, זה שווהאת בטוחה לגבי ההקצפה בהתחלה?
כבר נשבר לי מקצפה בעקבות טעות של ערבול בצק במקצף המיקסר..
צריך בהדרגה להוריד את כמויות הסוכר...ממש כמות גדולה.
נ.ב. כתבת 23 פעמים לערבב התכוונת 2 או 3 נכון?
אבל תכלס זה נשמע טעיםם ושווה
תודה רבה.
זה מתכון של קלרה פטל. גם אני מכינה אותו והוא מעולה! אני עושה מקמח מלא. את המילוי אני עושה שונה, אם תרצו אעלה מתכון. מילוי מעולה ללא מרגרינה וטעם כמו של קונדיטוריותואוו, יצא ארוך
אבל זה לא עד כדי כך נורא
לדעתי שווה, מי שמכין את העוגה הזו כבר לא מכין מתכונים אחרים
תנסו ותהנו
בהצלחה!!
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 3/4 1 כוסות מים חמימים
להכנת הבצק:
- בקערת הלישה מקציפים 1/2 קילו קמח עם כל החומרים, חוץ מהמלח, עם זרוע ההקצפה. מקציפים כמה דקות.
- מחליפים לזרוע הרגילה, ממתינים 5 דקות, מוסיפים את שארית הקמח ואת המלח ומערבלים.
- ממתינים שוב 5 דקות, שוב מערבלים, כך 23 פעמים.
- מכניסים למקרר ללילה לתפיחה, או מתפיחים בחוץ.
מילוי:
- 200 גר' מרגרינה (אמרו לי כמה שהחליפו לשמן והיה מצוין. אני שמתי נטורינה)
- 1 כוס קקאו
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 2 כפות אינסטנט וניל
- 1 ביצה
- מעט מים
להכנת המילוי:
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון
להרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק לאחר שתפח ל-4 חלקים שווים.
לוקחים חלק אחד ומחלקים ל-2
מרדדים לעלה גדול ודק, ככל שהעלה דק יותר יהיו יותר "עלים"
מורחים על העלה את המילוי ומגלגלים (החלק הקצר נהיה האורך של העלה)
מכינים גם את החלק השני באותה צורה.
לוקחים את שני הפסים שהכנו, "צובטים" אותם יחד ומחברים. קולעים כמו צמה מ-2 הפסים, ובסוף שוב מחברים
כך גם עם 3 החלקים האחרים.
מכניסים כל עוגה לתבנית אינגליש עם נייר אפיה
מורחים ביצה
מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות למשך 10 דקות
אח"כ מורידים ל160 מעלות, ואופים עוד 20 דקות לפחות, עד שמעט משחים.
אחרי שיוצר מהתנור מכינים בצלחת בלילה של 1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים רותחים, ומורחים עם מברשת פעמיים על כל עוגה.
נשמח לקבלזה מתכון של קלרה פטל. גם אני מכינה אותו והוא מעולה! אני עושה מקמח מלא. את המילוי אני עושה שונה, אם תרצו אעלה מתכון. מילוי מעולה ללא מרגרינה וטעם כמו של קונדיטוריות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
סילבוס חדש ל-2024!
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
4.06
כ"ז אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
הכירו את טווינמושן
עם גל אקסלרוד
עולם מטורף משל הדמיות! ממשק חדשני שמאפשר לבצע הדמיה כמעט כמו משחק מחשב
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קמט
א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ: