סלמון ברוטב צילי מתוק:יופי
ומה המתכון הקבוע שלך?
אנחנו אוהבים את הסגנון טעמים הזה, אבל מתחשק לי לגוון קצת.
לחמם תנור ל 180°
כ 4 מנות סלמון.
לרוטב:
3 כפות רוטב צילי מתוק
3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
4 כפות שמן
2 כפות סילאן / דבש
3 שיני שום כתוש
1/2 כף פפריקה
לערבב הכל היטב
לטבול כל פרוסת דג מכל הכיוונים, להניח בתבנית
אופציונלי- לבזוק שומשום על הדג
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180° ללא כיסוי למשך 18 דק'
אם זה לשבת וזה מתחמם על הפלטה, כדאי לאפות פחות זמן (משו כמו 10 דקות) כדי של יתיבש בחימום
זה המתכון המקורי מהמעדניה אצלנו בשכונה
אני אוהבת בטעם סילאן (של מיה) ופחות דבש
פעם אחת לא היה לי זמן ושמתי שום גבישי במקום שום ויצא ממש טוב
פפריקה ממליצה על מרוקאית או מתוקה בשמן מחנות פיצוחים (גריעיני עפולה בכהנמן בבני ברק).
לגבי השריה של הדג הם ממליצים במלח גס כשהדג קפוא עד שמפשיר
אני לא סגורה על זה
אם את קונה קפוא רק של מאסטר פוד הפרוסות וגם בפילה אפשר למצוא טובים, לי יש ניסיון בשנתיים האחרונות רק עם הפרוסות כי אנחנו משפחה קטנה
אני מכינה בלי שומשום וגם אוהבת שהדג לא מידי שוחה ברוטב אבל כן שורה בו
וכמובן כדאי להשרות לפני לספיגת טעמים
יש לי גם מתכון נוסף שקיבלתי מהם ולא יצא לי לנסות רק שהוא נראה ממש טוב בסגנון מרוקאי עם רוטב אדום כזה ועסיסי...