עוגות/עוגיות איזה עוגה שאת מכינה את הכי אוהבת?

גויבה

משתמש פעיל
עוגת לוטוס וקוקוס מקורמל (ממרווה לצמא מלפני כמה שנים)
התעצלתי לכתוב לכם אותה - עשיתי חיפוש ומצאתי שבעבר מישהי העלתה כבר את המתכון.
קישור למתכון: עוגת לוטוס וקוקוס מקורמל

(אני עשיתי בשינויים קלים :
מיץ תפוזים במקום חלב שקדים
דבש ומעט סוכר במקום מייפל
את הקוקוס מקורמל עשיתי מקוקוס טחון (ככוס ח"פ לשתיה קרה) בסיר קטן על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב בלי הפסקה עד לקבלת צבע זהבהב להוריד מיד מהאש ולהעביר חזרה לכוס, לצנן מעט ולפזר בעזרת כף.
את החומרים לטורט חילקתי ל2 והקצפתי בנפרד על מנת לדייק - כדי שהטורטים יצאו אותו דבר באותו גובה.)צפה בקובץ המצורף 1536812
תודה יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הלוטוס ? (לא אוהבים אצלינו)
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגת טורט, ביסקוויט וקוקוס:
שלב א:
להמיס בסיר על להבה נמוכה 300 גרם שוקולד לבישול /מריר
3/4 כוס מים
לקרר.
להקציף 8 חלבונים
3/4 כוס סוכר
ולהוסיף את החלמונים והשוקלד המומס
לרפד תבנית תנור/ ח"פ ענק בנייר אפיה משומן (חשוב) ולשפוך את הבלילה
לאפות כחצי שעה על 175 מעלות.



שלב ב:
להקציף 250 גרם קצפת צמחית
5 כפות סוכר
להנמיך מהירות ולהוסיף
3 כפיות קפה נמס
3 כפות מים
5 כפות פודינג וניל
למרוח חצי מהקצפת על הטורט הקר
לטבול 250 גרם ביסקוויטים בהירים (ממליצה מאוד על הביסקויטים העבים שמגיעים בשרוול בודד) במים עם קפה ולשטוח על הקצפת,למרוח שוב קצפת.

שלב ג:
לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כוס קוקוס עד שצבעו הופך לזהבהב(ג'ינג'י).
מיד שמגיע לגוון הרצוי להוציא מהסיר לכלי אחר (שלא ישרף) לחכות שיתקרר מעט
לפזר בעדינות שכבה אחידה מעל הקצפת.
להקפיא לפני החיתוך - צורת החיתוך למלבנים.



כוס = כוס לשתיה קרה
נראה מעולה, אין קמח בבסיס?
 

מילתא אוושא

משתמש רשום
זאת העוגה שאני מכינה תמיד,
לשבת, ליולדת, או לכל הזדמנות שלא צריך משהו מרשים יותר מדי,
קל וטעיםםם.

עוגת פרורים: (כוסות מדידה)
4 כוסות קמח
2 כוסות סוכר (אני תמיד מורידה קצת)
3/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל

לערבב ולהוציא כוס אחת, לשים בצד.

להוסיף:
4 ביצים
כוס מיץ תפוזים (אפשר במקום- כוס מים עם 5 כפיות פודינג וניל)
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
קורט מלח

לערבב טוב, לשים בתבנית משומנת, לפזר מעל את הפרורים, לפזר קצת קינמון,
ולתנוררר, בערך 40 דקות.

בתאבון:)
העיסה יוצאת ממש כבדה, יותר קשה מבלילה של עוגה רגילה.
(וזה הגיוני אם כמות כזאת של קמח וסוכר)
האם כך צריך לצאת? אולי צריך להוסיף מים? שמן?
 

מר-שמלו

משתמש צעיר
מתכון מוצלחחחח טעים ממש
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
בראוניז!..עם שלל גיוונים....

200 גרם שוקולד להמיס
עם 3/4 כוס שמן....

להוסיף כוס סוכר..
4 ביצים

לערבב היטב

להוסיף כוס קמח ורבע כפית מלח...
ולערבב עד שהקמח נספג בתערובת....לא מידי...

לאפות 20 דק..180 מעלות...
זהירות לא לייבש...

מכאן..מוסיפה עוד שוקולד קצוץ...
או קשקושי חמאת בוטנים/נוגט/קרם קפוצינו/לוטוס...
או חלווה מפוררת..
פרורי עוגיות אוראו..או לוטוס..
לפעמים עושה תחתית בצק פריך..או מביסקוויטים..וכו...
איך את עושה תחתיות בצק רו ביסקויטים? תודה.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
מתכון מוצלחחחח טעים ממש
אפשר בכמויותשל כוסות? תוןדה.
 

ST!

משתמש פעיל
מתכון מוצלחחחח טעים ממש
כוסות מדידיה?
אפשר להחליף בשמן?
 

מר-שמלו

משתמש צעיר
אני עשיתי כוסות קרטון חד"פ
של 240 מ"ל
שמתי מרגרינה רק בבצק של העוגיות
בבראוניז שמתי שמן
 

מר-שמלו

משתמש צעיר
מתכון מוצלחחחח טעים ממש
הכנתי את זה כבר כמה שבתות רצוף כולם התלהבו מזה ממש!! ולקחו ממני מתכון
פשוט קל וטעים
אפילו כמנה אחרונה
מה שכן אני אפיתי פחות זמן והעוגה יצאה לי פחות אפויה מאיך שנראית בתמונה באתר,
רציתי יותר מרקם של סופלה שוקולדי נימוח..
ענין של טעם
ואל תוותרו על המלח , עושה את הכל!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה