היתה לי בראש מנה
היא היתה אמורה להצליח.
לא היתה סיבה שלא, מלבד שבורא עולם החליט, כמו שמחליט לפעמים, ללמדני לקח.
אז זה מה שקרה וממנה שדמיינתי באופן אחד, יצא משהו אחר.
הטעם- אותו דבר.
רציתי סושי, אבל קצת אחר כי דג נא אני לא אוכל. וגם לא אחרים כאן.
בדמיוני גליל סושי עם דג נא שיעבור טבילה בקמח, בצה מתובלת ופירורי לחם ושומשום שחור רק במסגרתו ויטוגן.
אבל מה 'לשות ובורא עולם דמיין משהו אחר עבורי.
והגליל קיבל בסוף ציפוי מכל צדדיו.
למה?
כי זה סופו של מי שממהר ולא מחכה בסבלנות לגלילים שיקפאו מעט ולא יתפרקו בציפוי.
אז מה בכל זאת יצא?
טעים.
ותודה ה' שלמדת אותי לקח. סבלנות. ובכלל שאתה שם בשבילי גם כשאני צריכה שיעור מוסר כזה או אחר.
איך מכינים?
לא צריך מתכון זה האמת.
אורז פרסי או עגול שיהיה דביק. אני בשלתי במי מלח
ירקות חתוכים קטן- קישוא-גזר-כרוב קצוץ דק, בצל. מאודה לריכוך חלקי שיהיה קצת קריספי.
סלמון פרוס דק דק. הכי קל לבקש בחנות הדגים דק דק אבל אפשר לבד כשהדג קפוא חלקית. גם אם נחתכות חתיכות קטנות זה בסדר. נסדר אותם אחר כך אחד חופף לשני והכל טוב!
מכינים גלילים:
לוקחים רצועת ניילון נצמד.
מניחים פרוסות דקו של סלמון- דקות ממש. אחד חופף מעט לשני ומסדרים למלבן בגודל של כ-30 ס"מ על 8 ס"מ.
בקצה המלבן הארוך מסדרים תלולית אורז. ולצידו תלולית ירקות. מהדקים ביד.
בעזרת הניילון נצמד מרימים את שולי המלבן ומגלגלים לגליל תוך כדי הידוק של הסלמון סביב המילוי.
מהדקים היטב ומגלגלים את קצוות הניילון הנצמד במהודק כדי שהגליל יהיה הדוק
מקפיאים להתקשות חלקית, על מנת להקל על הפריסה והציפוי.
מכינים כך גלילים לפי כמות הסלמון שיש.
כשהגליל קפוא חלקית פורסים לפרוסות בסכן חדה ומשוננת בזהירות.
מניחים על מגש.
מחממים שמן בגובה של כ-2 ס"מ במחבת בעלת שוליים רחובות
מכינים 3 צלחות:
1. קמח
2. ביצים טרופות עם סויה טריאקי וכיוצ"ב
3. פירורי לחם ושומשום שחור.
טובלים כל גליל בזהירות בקמח, ביצים ולבסוף בפירורי הלחם עם השומשום.
מטגנים כ-1.5 דקות מכל צד להשחמה נאה.
מגישים חם או קר בליווי רטבים.
お食事をお楽しみください
בתיאבון!
היא היתה אמורה להצליח.
לא היתה סיבה שלא, מלבד שבורא עולם החליט, כמו שמחליט לפעמים, ללמדני לקח.
אז זה מה שקרה וממנה שדמיינתי באופן אחד, יצא משהו אחר.
הטעם- אותו דבר.
רציתי סושי, אבל קצת אחר כי דג נא אני לא אוכל. וגם לא אחרים כאן.
בדמיוני גליל סושי עם דג נא שיעבור טבילה בקמח, בצה מתובלת ופירורי לחם ושומשום שחור רק במסגרתו ויטוגן.
אבל מה 'לשות ובורא עולם דמיין משהו אחר עבורי.
והגליל קיבל בסוף ציפוי מכל צדדיו.
למה?
כי זה סופו של מי שממהר ולא מחכה בסבלנות לגלילים שיקפאו מעט ולא יתפרקו בציפוי.
אז מה בכל זאת יצא?
טעים.
ותודה ה' שלמדת אותי לקח. סבלנות. ובכלל שאתה שם בשבילי גם כשאני צריכה שיעור מוסר כזה או אחר.
איך מכינים?
לא צריך מתכון זה האמת.
אורז פרסי או עגול שיהיה דביק. אני בשלתי במי מלח
ירקות חתוכים קטן- קישוא-גזר-כרוב קצוץ דק, בצל. מאודה לריכוך חלקי שיהיה קצת קריספי.
סלמון פרוס דק דק. הכי קל לבקש בחנות הדגים דק דק אבל אפשר לבד כשהדג קפוא חלקית. גם אם נחתכות חתיכות קטנות זה בסדר. נסדר אותם אחר כך אחד חופף לשני והכל טוב!
מכינים גלילים:
לוקחים רצועת ניילון נצמד.
מניחים פרוסות דקו של סלמון- דקות ממש. אחד חופף מעט לשני ומסדרים למלבן בגודל של כ-30 ס"מ על 8 ס"מ.
בקצה המלבן הארוך מסדרים תלולית אורז. ולצידו תלולית ירקות. מהדקים ביד.
בעזרת הניילון נצמד מרימים את שולי המלבן ומגלגלים לגליל תוך כדי הידוק של הסלמון סביב המילוי.
מהדקים היטב ומגלגלים את קצוות הניילון הנצמד במהודק כדי שהגליל יהיה הדוק
מקפיאים להתקשות חלקית, על מנת להקל על הפריסה והציפוי.
מכינים כך גלילים לפי כמות הסלמון שיש.
כשהגליל קפוא חלקית פורסים לפרוסות בסכן חדה ומשוננת בזהירות.
מניחים על מגש.
מחממים שמן בגובה של כ-2 ס"מ במחבת בעלת שוליים רחובות
מכינים 3 צלחות:
1. קמח
2. ביצים טרופות עם סויה טריאקי וכיוצ"ב
3. פירורי לחם ושומשום שחור.
טובלים כל גליל בזהירות בקמח, ביצים ולבסוף בפירורי הלחם עם השומשום.
מטגנים כ-1.5 דקות מכל צד להשחמה נאה.
מגישים חם או קר בליווי רטבים.
お食事をお楽しみください
בתיאבון!