יופי של ביס.
ותודה למי שהתנדב כאן לעשות ביס גדול כדי שתראו כמה הפרוסות מגרות באמת---
לרולדה:
4 ביצים M מופרדות
3/4 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1/2 כוס קמח
1 כף גדושה קרם לוטוס
למילוי:
1 קופסא קרם לוטוס, או קרם עוגיות [פחות הכמות שבעוגה עצמה ובקישוט]
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן
לקישוט:
שארית השוקולד שנותרה לאחר ציפוי הפרוסות
1 כף גדושה קרם לוטוס
הכנה:
מקציפים חלבונים עם קמצוץ מלח. כשמתקבל קצף קל מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי ערבול במהירות הגבוהה ביותר עד שמתקבל קצף בוהק ונוקשה.
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים, בערבול במהירות נמוכה ממש.
שוטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה
מניחים בתבנית תנור ואופים ב 180 מעלות כ-15-18 דקו עד שהעוגה יבשה.
מוציאים מהתנור.
הופכים את העוגה על מגבת נקיה ומגלגלים את הרולדה עם המגבת בורה מהודקת. משהים כ-2 דקות ופותחים. ממתינים שהעוגה תקרר.
מורחים קרם לוטוס על העוגה ומגלגלים לרולדה במהודק אבל לא בצורה מהודקת מדי שתשפוך את כל הקרם החוצה....
מעבירים למקפיא להקפאה חלקית. פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של כאצבע.
מניחים על מגש ומחזירים למקפיא לעוד כ- 20 דקות.
ממיסים שוקולד מריר ושמן. מוציאים את פרוסות הרולדה מהמקפיא.
נועצים קיסם בנקודה כלשהי בשולי הפרוסה וטובלים בשוקולד המומס. השוקולד צריך להיות בכלי רחב דיו לטבילת הפרוסות.
מנערים בעדינות מעודפי שוקולד ומנגבים בעדינות את תחתית הפרוסה על שפת הכלי.
מניחים על מגש ומסירים את הקיסם
כך טובלים את כל הפרוסות.
ממתינים להתקשות הציפוי ומקשטים:
מוסיפים ליתרת השוקולד המומס את קרם הלוטוס ומזלפים פסים
מעבירים להתקשות במקרר או במקפיא. מחלצים מהמגש.
להקפאה: שמים בקופסא בשכבות כשקית ניילון חוצצת בין שכבה לשכבה.
הערות:
כל קרם ימיר את קרם הלוטוס בהצלחה.
אפשר לדלג על שלב הציפוי והשאיר כעוגת רולדה פשוטה. אבל חבל
חג שמח!
ותודה למי שהתנדב כאן לעשות ביס גדול כדי שתראו כמה הפרוסות מגרות באמת---
לרולדה:
4 ביצים M מופרדות
3/4 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1/2 כוס קמח
1 כף גדושה קרם לוטוס
למילוי:
1 קופסא קרם לוטוס, או קרם עוגיות [פחות הכמות שבעוגה עצמה ובקישוט]
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן
לקישוט:
שארית השוקולד שנותרה לאחר ציפוי הפרוסות
1 כף גדושה קרם לוטוס
הכנה:
מקציפים חלבונים עם קמצוץ מלח. כשמתקבל קצף קל מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי ערבול במהירות הגבוהה ביותר עד שמתקבל קצף בוהק ונוקשה.
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים, בערבול במהירות נמוכה ממש.
שוטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה
מניחים בתבנית תנור ואופים ב 180 מעלות כ-15-18 דקו עד שהעוגה יבשה.
מוציאים מהתנור.
הופכים את העוגה על מגבת נקיה ומגלגלים את הרולדה עם המגבת בורה מהודקת. משהים כ-2 דקות ופותחים. ממתינים שהעוגה תקרר.
מורחים קרם לוטוס על העוגה ומגלגלים לרולדה במהודק אבל לא בצורה מהודקת מדי שתשפוך את כל הקרם החוצה....
מעבירים למקפיא להקפאה חלקית. פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של כאצבע.
מניחים על מגש ומחזירים למקפיא לעוד כ- 20 דקות.
ממיסים שוקולד מריר ושמן. מוציאים את פרוסות הרולדה מהמקפיא.
נועצים קיסם בנקודה כלשהי בשולי הפרוסה וטובלים בשוקולד המומס. השוקולד צריך להיות בכלי רחב דיו לטבילת הפרוסות.
מנערים בעדינות מעודפי שוקולד ומנגבים בעדינות את תחתית הפרוסה על שפת הכלי.
מניחים על מגש ומסירים את הקיסם
כך טובלים את כל הפרוסות.
ממתינים להתקשות הציפוי ומקשטים:
מוסיפים ליתרת השוקולד המומס את קרם הלוטוס ומזלפים פסים
מעבירים להתקשות במקרר או במקפיא. מחלצים מהמגש.
להקפאה: שמים בקופסא בשכבות כשקית ניילון חוצצת בין שכבה לשכבה.
הערות:
כל קרם ימיר את קרם הלוטוס בהצלחה.
אפשר לדלג על שלב הציפוי והשאיר כעוגת רולדה פשוטה. אבל חבל
חג שמח!