ללא ביצים זה סטנדרט לאכול ביצים חיות?

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
(יש לי מתכון אחד של רותיז לגלידה אמריקאית שמרתיחים את הביצים עם סוכר כ10 דקות, וזה מטהר אותם מהחיידקים)
בכל המתכונים ניתן לפסטר את הביצים. וכשאני מכינה אני עושה כך, לפעמים בהצלחה ולפעמים לא כי זה קצת מסובך לי וממילא זה הופך לנדיר.
מיונז מישהי כאן לא אוכלת? זה גם מביצים חיות, לא?
 

מ. י.

משתמש מקצוען
איך מאבחנים סלמונלה?
אולי זה היה סתם כאבי בטן וכו' מסיבה אחרת?
זה התחיל בילד בן 10 שלא היה מסוגל לצאת מהשירותים מרוב כאבי בטן ושלשולים במשך כמה שעות.
(אפילו לרופא לא הצלחנו ללכת איתו) ואחריו כל המשפחה כל אחד בדרגה אחרת.
עשינו בדיקות צואה כדי לגלות את הסיבה וזה אכן היה סלמונלה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מיונז מישהי כאן לא אוכלת? זה גם מביצים חיות, לא?
מיונז ביתי?
באמת לא כולם אוכלים.
מיונז תעשיתי (שגם אותו יש שלא אוהבים) עשוי מביצים מפוסטרות.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אני שאלתי פעם במועצת הלול.
אמרו לי שאם הביצים נקנו ממשק תקני ונשמרות בקרור אין שום בעיה לאכול ביצים חיות.

אז כן, יש אצלי גלידות (לא הרבה, כי אנחנו מעדיפים לאכול פירות כקינוח, אבל בלי קשר לביצים),
בפסח אני מכינה מיונז,
חביתות עין רצות פה כמעט כל ערב.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שמים את הבייצים בקערת/ סיר זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נותנים לזה איזה דקה-שתיים לנוח על המים המבעבעים תוך כדי ערבוב קל ואז מקציפים או מערבלים את הביצים כשזה עדיין על המים המבעבעים.
זה צריך להיות איזה 6-7 דק' בסיר
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
דרך נוספת:
מחממים מים לחום בין 72-77 מעלות אאל"ט
מכניסים את הביצים ל5 דקות.

לפעמים חלק מהביצה מתחיל להתבשל כי קשה לשמור על הטמפ'
אז אפשר להוסיף ביצה יותר מהמתכון למקרה שנצטרך.
 

blue cat

משתמש פעיל
שמים את הבייצים בקערת/ סיר זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נותנים לזה איזה דקה-שתיים לנוח על המים המבעבעים תוך כדי ערבוב קל ואז מקציפים או מערבלים את הביצים כשזה עדיין על המים המבעבעים.
זה צריך להיות איזה 6-7 דק' בסיר
דרך נוספת:
מחממים מים לחום בין 72-77 מעלות אאל"ט
מכניסים את הביצים ל5 דקות.

לפעמים חלק מהביצה מתחיל להתבשל כי קשה לשמור על הטמפ'
אז אפשר להוסיף ביצה יותר מהמתכון למקרה שנצטרך.
זה לא מתבשל ואז הביצה כבר בטעם אחר?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@blue cat בצורה שאני כתבתי ושומרים כל הזמן שהביצים יהיו בתנועה אז זה לא פוגע במרקם או בטעם.
 

saralulu

משתמש מקצוען
בגלידות זה לא עובר אותי
ולמזלי אני לא אוהבת גלידות וארטיקים וכל מה שבסגנון...
אבל במיונז ביתי שאני מכינה לפסח, והוא טעים מאדדד יש ביצים חיות, ואף פעם לא היתה לי בעיה לאכול את זה.
גם בחביתת עין החלמון לא מטוגן עד הסוף, שיהיה במה לטבול את הלחם.
נתקלתי גם בסלט זיתים טחון שיש בו ביצה חיה.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לא יודעת מה מתלבשים דוקא על ביצים
יש כל כך הרבה מוצרי מזון רגישים
למה החלטתם שבדיוק ביצים הם הבעיה???

אני חטפתי לפני כמה שנים דיזנטריה ממים...

דבש אתם אוכלים?
עופות ודגים שהופשרו והוקפאו בשנית?
בשר/עוף נא (מנגל למשל)

אנחנו אוכלים שנים ארוכות ביצים בגלידות, מוסים, ביצי עין, מיונז ביתי
וב"ה לא נתקלנו מעולם בבעיה.
כן נתקלנו במנות עוף/דג שלא טופלו נכון, חוממו כמה פעמים וכדו' שגרמו לכאבי בטן...
בקיצור, כל אחד רואה את הדברים אחרת...
 

נועה noa

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא יודעת מה מתלבשים דוקא על ביצים
יש כל כך הרבה מוצרי מזון רגישים
למה החלטתם שבדיוק ביצים הם הבעיה???
בלי קשר לעניין הבריאותי\ הלא בריאותי, אני לא נוגעת בזה כי זה דוחה אותי :sick:
קל וחומר שלא דגים\ בשר\ סושי...
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

אלי7:)

משתמש מקצוען
(יש לי מתכון אחד של רותיז לגלידה אמריקאית שמרתיחים את הביצים עם סוכר כ10 דקות, וזה מטהר אותם מהחיידקים)
אנחנו באמת עושים ככה בכל הגלידות/מוסים/מרנג/קרם לימון/אפילו רויאל אייסינג שהכנו פעם
זה מגעיל את אחותי ביצים חיות אז אחרי שהיא מצאה פעם במתכון אחד התחלנו לעשות ככה בכל המתכונים
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בכל המתכונים ניתן לפסטר את הביצים. וכשאני מכינה אני עושה כך, לפעמים בהצלחה ולפעמים לא כי זה קצת מסובך לי וממילא זה הופך לנדיר.
מיונז מישהי כאן לא אוכלת? זה גם מביצים חיות, לא?
מיונז קנוי זה מביצים מפוסטרות.
 

מיכל פרוג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אני רואה פה מלא מתכונים עם ביצים חיות,
ככה אנשים אוכלים?
לא מפחדים?
לא מגעיל אותם?
איך את מכינה מוס?
יש מתכון טוב שיוצא רך כזה כמו מוס מביצים חיות , ללא ביצים חיות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה