על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
עד איפה נגיע בשביל "כבוד"?
כמה אנחנו משלמים על "מה יגידו"?

מאמר מטלטל שפורסם ע"י הרב אהרן זלץ ב-Rהון (
כאן).
על אחד הנושאים הכואבים בדורנו,
ממליץ מאוד לקרוא עד הסוף.

"משכנתי את המיטות שלהם"
הטלפון צלצל. בצד השני היה אברך יקר, בן 45, יהודי שכל חייו הם תורה וצניעות. הוא לא התקשר לבקש כסף, הוא התקשר לבקש מוצא מהסבך.
"אני כבר בן 45," הוא אמר לי, "הפרנסה מעולם לא הייתה ברווח, אני אברך ואשתי גננת ויש לנו שמונה ילדים בבית, אבל תמיד הסתדרנו איכשהו ו"אפילו היה לנו קצת חובות". והנה בתי, יהודית שלי, הגיעה לפרקה – ילדה מושלמת, כלילת המעלה.
עד כאן הכל היה מושלם. עד שהגיע הטלפון ששינה את כל התמונה…

השיחה ששינתה הכל

הוא סיפר לי איך הכל התהפך בגלל שיחת טלפון אחת מהמורה של הבת. היא הציעה את אחיה, 'בחור משכמו ומעלה', אבל מיד עברה לטון העסקי והקר: "ב-500 אלף ש"ח זה פשוט 'לא ילך'". היא אפילו נתנה לה 'טיפ' ידידותי, כזה ששורף את הנשמה: "בשביל בת איכותית כמו יהודית שלך, יהיה קשה למצוא חתן בסכומים כאלה. אתם רק תתעכבו, וחבל. בסוף תבינו שתצטרכו להוסיף".
"אשתי ניתקה את השיחה" הוא סיפר לי בטלפון. "והיא התייעצה איתי מה עושים? אין לנו כסף, מאיפה נביא את זה?".
הלכתי להתייעץ, ואמרו לי שאין ברירה, חייבים ליישר קו עם מה שנותנים בשוק.
אז נתתי.
חתמתי על 550,000 ש"ח. כסף שאין לי ולא יהיה לי.
פשוט משכנתי את הבית. משכנתי את המבצר של שמונת הילדים שלי. זהו, אני מכונה מותשת… עסוק בלנסות להביא כספים שלא יזרקו אותנו לרחוב…"

חשבון נפש מול דף הגמרא

הוא חיפש אצלי "השקעת חלומות", פתרון קסם שיניב לו בנס 550,000 ש"ח משום מקום.
לא היה לי איך לעזור לו. ניתקתי את השיחה והרגשתי שהחדר מסתחרר סביבי.
אדם שיוצא לגלות בתוך הבית שלו. הוא עוזב את הכולל. הוא עוזב את אהבת חייו, את התורה, כדי ללמוד עריכה תורנית או לבדוק תפילין בלילות. הוא יעבוד לילות כימים, יבקש נדבות, יתרוצץ בין גמחי"ם רק כדי לשלם על כבוד.
כבוד שאין לו כיסוי.

המתמטיקה של הטירוף

היד שלי רועדת כשאני כותב את “המתמטיקה” הזאת:
אם ההכנסות שלך הן 10,000 בחודש,
כדי שתצליח להגיע לסכום המפלצתי הזה תצטרך לעבוד ארבע וחצי שנים רצופות מבלי להוציא שקל אחד על לחם ועל חשמל. ארבע וחצי שנים של צום מוחלט.
אם לבת הראשונה נתת 550 אלף ממשכון הבית, מה תיתן לבת השנייה? את הכליות שלך? לילד השמיני תיתן קופסת קרטון מתחת לגשר?
זו לא מצווה, זו התאבדות מרצון.

על חשבון מי הכבוד הזה?

ידידי היקר, הלב שלי בוער מכאב עליך!
נכנעת לטירוף וקנית שקט של רגע בשידוכים תמורת גיהנום של חיים שלמים.
ידידי, איך התחייבת על מה שאין לך? איך נתת למורה אחת להרוס לך את הבית ב"טיפ" אחד? באיזו סמכות נתת לבת אחת לבנות בית על חורבותיהם של שבעה אחים אחרים? מי אישר תעלול מסוכן כזה, בשביל קצת כבוד מדומה, בשביל "מה יאמרו"?
הותרת לילדיך ולרעייתך להתמודד עם אב טרוד שמתקמצן על עגבנייה בארוחת ערב.
והבת שלך ה"כלה המאושרת" איך היא תישן בלילה כשחיי הנישואין שלה נבנו על הגב השפוף של אביה ועל חשבון המטרנה של אחיה הקטן?
תגיד, מה עשית?
אתה אמיתי שלקחת כזאת התחייבות על עצמך?
חתמת על שטר של חצי מיליון ש"ח כאילו אתה גביר העיירה, כשבמציאות אתה אברך שמגרד את החודש. איפה האחריות שלך? מי ייעץ לך עצות אכזריות כל כך, שגרמו לך למכור את חייך וחיי משפחתך?

היו אמיצים!

הורים יקרים, תנו לילדים שלכם כל מה שיש לכם, תנו אהבה ללא גבול והקשיבו לרצונותיהם ללא תנאי, תנו חינוך ליראת שמים, תנו עצות טובות, תנו את הזמן שלכם, תנו את כל הכסף שיש לכם.
אל תתנו את מה שאין לכם!!!
זאת היא מלכודת דבש המושתתת על טיפשות צרופה.
צאו מהסחרור הטיפשי הזה!
תסתכלו לילדים שלכם בעיניים ותגידו מילה אחת פשוטה, אמיתית: אין לי!
בתי היקרה, לא נפסול שידוכים כי ההורים מתגוררים בעיר מרוחקת ולא כי הם גרושים. אין לנו את הכסף "לקנות" לך חתן מישיבה מובחרת. אין, פשוט אין.
רק כנות חסרת פשרות, תציל אתכם מהטירוף הזה. תהיו כנים מול עצמכם, מול השדכנים ומול הצד השני. הגדירו סכום ריאלי, שפוי, כזה שמאפשר לכם להמשיך לחייך אל הילדים האחרים בבית, והצהירו עליו בגאווה. זו לא קמצנות – זו אחריות משפחתית!
זכרו: הבית שבתכם בונה חייב לעמוד על יסודות של אמת ושלווה, לא על חורבות הבית שבו גדלה. היכולת לומר 'זה מה שיש לנו ועם זה נבנה בית' היא המתנה הכי גדולה שאתם יכולים לתת לזוג צעיר שמתחיל את חייו.
אתה לא עני. אתה אחראי. אתה אמיץ. אתה אבא אמיתי!

עד כאן מאמר הזהב.

ועכשיו אני שואל:
האם לא הגיע הזמן לעצור את הטירוף הזה?
אם להתחייב סכומי עתק תחת הכיסוי של "השתדלות" ו- "בטחון בקב"ה" שיהיה בסדר - זה בסדר,
למה להתחייב סכומים ריאליים מתוך בטחון בקב"ה,
שהקב"ה הוא זה שמזווג זיווגים והשידוך הנכון והאמיתי יגיע בכל מצב - למה זה פחות בסדר?

אני כמובן לא מדבר על מקרים מאוד ספציפיים שיש הנחייה אישית וברורה מרב גדול לנהוג אחרת,
שאז יש סייעתא דשמייא מיוחדת, בפרט אם זה מגיע ממקום טהור שלא לשם "כבוד" וד"ל,
אני מדבר על הלך הרוח הכללי.
לאן הגענו?
    • סקר
    27
  • אני רוצה לשתף אתכם בהתכתבות שלי עם חברת פנגו...
    תשפטו בעצמכם...

אני:
    שלום וברכה
    שמי: ***** ******
    נייד: **********
    מ.ז. **********
    4 ספרות אחרונות של כ"א: ****
    קיבלתי היום קבלה על חיוב שלכם אותי על חילוץ שלא היה עם חיוב ע"ס 5.04 ש"ח
    אבקש להנפיק לי החזר מידי
    תודה

פנגו:
    היי, לאחר בדיקה שביצעתי, נראה כי אישרת את מסלול השירות בשיחה טלפונית בתאריך 11.9.25 וקיבלת חודש ללא תשלום .
    לאחר השיחה נשלח אלייך סיכום עסקה למייל הקיים במנוי, הסיכום כולל בתוכו את כל תנאי השירות וכמובן עלות המסלול.
    חשוב לי להסביר שבהתאם למדיניות החברה, אנו עובדים בשקיפות מלאה מול לקוחותינו וכל נציגנו דואגים לשקף את עלויות השירות ותנאי ההצטרפות.
    במעמד שיחה כזו שבה סוכם בינכם הצטרפות למסלול, הנציג מציין את כל הפרטים ורק לאחר אישורך המסלול יתווסף לחשבונך.
    כל זמן שקיים בחשבונך מסלול שירות בעלות חודשית קבועה, נשלחת אלייך חשבונית מידיי חודש המשקפת בצורה מלאה את סך כל החיובים וניתן לפנות אלינו בכל שלב בערוצים השונים.

אני:
    בהחלט אישרתי את המסלול ואף ביקשתי להדגיש שאני מסכים אך ורק במידה ויתקשרו אליי לאשרר את המשך ההתקשרות במסגרת המסלול...
    אי לכך אבקש כמובן את ניתוק ההתקשרות בכל מסלול המחויב בתשלום קבוע ולזכות את חשבוני בסכום הנ"ל.

פנגו:
    היי, נשלחת אלייך הודעה שמתזכרת אותך שהשירות בתשלום.
    כרגע ביטלתי את השירות מהמנוי, חודש הבא יהיה חיוב יחסי וחודש לאחר מכן לא יהיה חיוב כלל
    המשך יום נעים,

אני:
    לא נשלחה אליי הודעה שמתזכרת ואני דורש החזר מלא על כל גביה במסגרת השירות הזה...

פנגו:
    היי, אני רואה שנשלחה אליך הודעה שמעדכנת על סיום ההטבה בתאריך 09/10/2025,, ההטבה הסתיימה בתאריך 11/10/2025.

אני:
    באיזו דרך נשלחה ההודעה ?
    סמס או הודעה קולית ?
    מאיזה מספר נשלחה ההודעה ?
    באיזה שעה ?
    האם נקראה / התקבלה ?
    אני לא קיבלתי שום הודעה ואני לא מתכוון להרפות לשחיתות הזו....

פנגו:
    ההודעה נשלחה ב sms
    המשך יום נעים,

אני:
    הפלאפון שלי לא מקבל sms ...
    האם וידאתם שקיבלתי את ההודעה ?
    האם זה חוקי לשלוח סמס לבן אדם לפלאפון שלא מקבל סמסים ולגבות כסף על החשבון ?

פנגו:
    אנחנו יכולים לראות אם נשלח מצידינו הודעה, לא נוכל לדעת לעולם אם היא הגיעה אליך מאחר וההודעה היא חד צדדית. לגבי האם זה חוקי, כן כמובן מאחר וזוהי בחירתך להיות עם טלפון שלא מקבל SMS. לגבי התאריך, ידעת אותו מראש לכמה זמן אתה מקבל את ההטבה ולעולם לא נגיד שנתקשר אליך לפני הזמן מאחר ואנחנו לא עשינו את זה לעולם.

אני:
    כלומר השירות שלכם אינו מיועד באופן מוצהר למגזר החרדי ?

פנגו:
    מעולם לא נאמר דבר כזה, ברור שהוא כן מיועד לכל המגזרים, פשוט אני מאמין שאתה יכול להסכים איתי שהרבה יותר קל להשתמש באפליקציה מאשר בטלפון, את האפליקציה אנחנו תמיד משדרגים על מנת שיהיה יותר קל לכולם אך את שיחות הטלפון לא ניתן לשדרג כי אין מה לשדרג על מנת שתהייה נוחות. אנחנו דוגלים בשיוויון בין כל הלקוחות שלנו ומנסים כמה שאפשר לא לבצע הפרדה. יש המון לקוחות מכל המגזרים שמאוד מרוצים מהשירותים שאנחנו נותים (גם במגזר החילוני וגם בחרדי) לכן לא נוכל לומר שהוא לא מותאם.

------------------------------

מה דעתכם על התנהלות כזו ?
    ידע הציבור ויזהר שלא להכנס לתוכניות כאלה למרות ההבטחות סרק
    וכן תהיו מודעים לכך שיכול להיות שיש כאלו חברות שפוטרות את עצמם בהודעות סמס ולא מעבירות לכם את המידע שהם חייבים להעביר לפי חוק...
    0 תגובות
    משהוא/י מכיר/ה?
    האם זה רשמי ואמין?

• חחח
    Reactions: המצבר1 //
    9 תגובות
    לדעתי,
    ולפי מחשבון ריבית שריבית,
    אנשים חכמים שמתחילים לחסוך עכשיו
    צריכים לכוון את ההשקעה לטובת חתונות הנכדים
    לא הילדים
    (להם באמת לא יהיו אחוזי רווח משמעותיים)

כתבתי באשכול אחר שאת החיסכון שלי אני לא פותחת בחתונות הילדים וההלם היה גבוה.
    צריך לצאת מהמשוואה שחיסכון = חתונות ילדים.
    אנחנו לא מספיק עשירים בשביל להשקיע לטווח קצר.

תראו דוגמא:
    השקעה לטובת חתונות הילדים
    צפה בקובץ המצורף 2019901

השקעה לטובת חתונות הנכדים
    צפה בקובץ המצורף 2019906

א. שימו לב לפער בין שורת ההשקעה לשורת הרווח בכל אחד מהחסכונות
    ב. השקעה לטובת הנכדים לא כוללת את הסכום הנוסף אותו ישקיעו הילדים לטובת הנכדים.
    טכנית- צודק. אבל לא ממליצה באופן אישי לעבור למודל של חיתון נכדים. להיפך, כל אחד מממן את החתונה של עצמו
    זה התחיל בגזירות של החד פעמי והשתיה המתוקה...
    שכמה עיתונאים מטומטמים הציגו את זה בתור גזירות על הציבור החרדי.....
    [שזה גרם לחילונים להתעקש על זה...וכמה החרדים לא מעניין אותם בריאות ואקלים]
    ולפני כחודש כותרת דרמטית בJDN קולדצקי...
    השינוי הדרמטי של משרד הפנים בהנחות הארנונה – שיפגע באברכים | חשיפה
    [שבארנונה יבקשו לפי מבחן הכנסה שנתית...ולא לפי 3 חודשים אחרונים....לא כ"כ הבנתי מה זה קשור לאברכים....אבל עוד ניחא]
    ועכשיו כותרת באמס[קול חי]
    הגזירה המושתקת: מכה כלכלית שפוגעת במשפחות רבות

שבמעונות יתחילו לבדוק תלושים לפי נתוני הביטוח הלאומי....ולא לפי הגשה.....
    ואז בכתבה מסבירים שבגלל זה... הוכפל הדחיות בבקשות....וזה נושא שיותר קשור לציבור החרדי....כי יותר אחוזים במעונות.....
    למען ה מה זה קשור לחרדים ולאברכים....המדובר פה על אנשים שזייפו תלושים..
    ובעיקרון לא מגיע להם הנחה.....ומנסים להשיג שלא ביושר.....[לא נכנס מותר לא מותר....יושר זה לא]
    בתור אברך זה מאוד הציק לי.....
    • נעול
    580
  • לתועלת הציבור,
    בתקווה שהפעם יצליחו לתת להם נוקאאוט אחת ולתמיד...
    נפתח טופס הצטרפות לתביעה ייצוגית עבור כל מי שחש עצמו נפגע מחברות שונות שעוסקות במימוש זכויות.
    הטופס זמין בעמדות נדרים פלוס או בקישור הזה:
    נא תעבירו הלאה כדי שיגיע לכל מי שזה רלוונטי עבורו. בתפוצות מיילים, וואטסאפים וכו'.
    @איצ'ה קו המידע לא יודע אם מישהו היה איתך בקשר בעניין אבל סביר להניח שגם אצלך הצטברו תלונות.. אז שיתוף פעולה וודאי יועיל.
    @מנהלים, אבקש לנעול בכדי שהאשכול לא יגיע לפסים שיאלצו לסגור אותו ובכך למנוע מהציבור את הגישה למידע החשוב הזה. או במידה והוא מגיע לפסים כאלו, רק למחוק את התגובות הבעייתיות ולא את המידע החשוב שבראש האשכול.
    אבל איך לא קם אף אחד ושואל למה דרגות הסיוע במעונות ובמשפחתונים לא משתנות.
    כל דבר במדינה כאן צמוד למשהו, משהו שתמיד עולה ועולה. גם שכר הלימוד עצמו מטפס משנה לשנה, והשתתפות ההורים גדלה - גם אם לא בהכרח באחוזים.
    דבר אחד לא זז לעולם: דרגות הסיוע. כלומר, טווח השכר הקובע לכל אחת מהדרגות. הדרגה הכי טובה עד 2100 לנפש, מעליה עד 2600, וכן הלאה.
    ההקפאה הזו היא שחיקה איטית דה פקטו של הסיוע, עד לביטולו המוחלט בעוד מאה שנה בערך. אין חיה כזו מנגנון פיננסי לא צמוד. יש כאן מגמה מכוונת לאדות ריאלית את הסיוע בשכר הלימוד במעונות ובמשפחתונים.
    לא יודע מי באוצר חשב על הרעיון החסכוני, אבל הוא בלי ספק רעיון מצוין, לקופת המדינה.
    עליית שכר המינימום פולטת כעת עוד כמה משפחות במעלה סולם הדרגות, בואכה דרגת הגבירים - 12.
    אם נשארו למי מנציגינו חמש דקות פנויות לעניין, אנא יישב ויהרהר במידת ההיגיון בקביעה כי אותם 2,100 ש"ח שסימנו את הקו התחתון לפני חמש שנים מסמנים אותו גם היום הזה, כאשר בזמן הזה הכל עלה - חוץ ממספר המנדטים של הליכוד - לרבות הכינרת.

על החתום
    המעוררים
    רוב האנשים ששאלתי ענו אוטומטית שכן... וזה בגלל שכך אנחנו חוסכים בעלויות, כי אם לא נייבא עובדים זרים, המחיר של עובדי הבניין והסיעוד יזנק בגלל שזה עבודה פיזית קשה, וממילא המחיר התגלגל על הלקוחות, והלקוחות זה אנחנו.

הבעיה היא שגם אם נניח שזה נכון, (למרות שבממוצע הארצי רוב רובו של מחיר הדירה זה הקרקע, וזה אומר שמחיר הקרקע יכול לרדת בהתאם...) עדיין חייבים לדעת שאם מאות אלפים של עובדים מקומיים יעברו לעבוד בבנייה, אוטומטית זה יצור לחץ על כל שוק העבודה, כי יהיה חסר בידיים עובדות, וזה יצור שהכלכלה החופשית, תעשה את העבודה, והשכר של העובדים הלא מיומנים, יזנק בהתאם לביקוש, והעובדים הלא מיומנים, לא הצטרכו שהמדינה תועיל בטובה להעלות את שכר המינימום, או שהמדינה תשלם מס הכנסה שלילי, כי לבד השכר הקפוץ בעשרות אחוזים...

עכשיו שכל אחד יחשוב האם עדיף לו שיהיה קצת אינפלציה אבל בקלות כל אחד יוכל להשתכר שכר מכובד, או שעדיף לחסוך קצת בקניית הדירה, וכך להשאיר את המצב הקיים שמשתכרים שכר נמוך.
    בס"ד
    אני יודעת שיתכן שכבר רשמתי בעבר אבל יצא לי לאחרונה להיות בחנות הזו שוב - ברחוב שטראוס בירושלים .
    אין לה מתחרים !!
    מקצועית ברמה- המנהל שם הוא רופא עיניים בהדסה ככה שבגדול "זוכים" שם לבדיקת עיניים סופר מקצועית שהיה אפשר לשלם עליה כמה וכמה מאות שקלים (מנסיון.. פגשנו אותו בהדסה לאחר שהזמנו תור מיוחד וחיכנו רב זמן בלי לדעת ..)
    והשירות שלהם נדירררר- הייתי בחנות , הגיעה אישה נבוכה שסיפרה שהמשקפיים שקנתה לפני חצי שנה נאבדו לה בחופשה . שני זוגות יקרים (לא משקפיים רגילות..) ראיה +קריאה סיריל-בעל החנות התייחס אליה בכזו רגישות ואמר לה שתזמין חדש ואחד על חשבונו!
    אני לא נפגשתי אף פעם בכזה שירות נדיר באף חנות , לא הייתה פה תקלה של הנות ולקיחת אחריות אלא פשוט הבנה גדולה למצב האישה ושירות מיוחד שלא נמצא!!
    שלא תטעו , אין לי שם אחוזים כמובן אבל הרגשתי שחייבת לעלות לפה כי : א' יש פה כ"כ הרבה הורים לילדים שמוציאים בשנה כ"כ הרבה על משקפיים לפחות לכו למקום עם אחריות גדולה .וב' כי משקפיים זה כזה דבר משמעותי , אנחנו רגילים לקנות בכל מקום כיום לצערי וזה לא צריך להיות ככה , יש לזה השלכות כ"כ גדולות לבדיקה מקצועית אמיתית .
    בהצלחה לכולם
    בעקבות הכתבה בדה מרקר
    על התנגדות אמיר ירון לכך שנקבל ריבית מהבנק על יתרת העו"ש שלנו.

יש משהו שאנשים לא יודעים
    כשאתם נכנסים לאתר הבנק ורואים יתרה 10,000 ש"ח
    היא לא באמת נמצאת שם!
    כן, שמעתם טוב!
    הבנק לוקח מאיתנו הלוואה בלי רשות שלנו
    10,000 ש"ח הם רק "חוב" שהבנק חייב לנו
    בינתיים הבנק משתמש בכסף ומרוויח עליו ע"י שמלווה את הכסף "לכל העולם ואחותו"
    כשהבנק מחויב להחזיק רק6% מהכסף באופן "נזיל"

הבנק עושה עלינו כסף בלי שאנחנו שותפים לרווח!

לדעתי אמיר ירון פשוט שוגה
    הטענות שלו מופרכות
    מקווה שלא ישמעו בקולו.

כנראה לפני שהוא עוזב הוא רוצה לשריין לעצמו עבודה בבנקים
    אז הוא דואג לבנקים. בושה.

אמיר ירון מדבר על התערבות בתמחור השוק
    תגידו איזה שוק הוא מדבר
    זה שוק שלא קיים
    מישהו כאן קיבל פעם ריבית על העו"ש שלו?

על איזה התערבות של שר האוצר בריבית במשק הוא מדבר
    מדברים על התערבות על ריבית העו"ש בלבד.
    ורק על ריבית מינימלית
    כדי להכניס את העניין לתודעה של הציבור
    שלא מודע לכך שהוא עושה לבנק גמ"ח עם הכסף שלו.

עכשיו אני רואה שגם ביזפורטל
    קצת תוקף את הברנש

עד שאמיר לא ילך
    רק אנחנו נשלם לבנקים על פעולות ועל הלוואות.
    והם יהנו מאיתנו בחינם.
    בהמשך לאשכול הזה ומתוך כבוד לפותח האשכול ולנושא האשכול רציתי למצות את הנושא עד הסוף יש היום הרבה קנאה בהייטקיסטיות ובמשכורות הגבוהות שלהם שיוצרות פערי מעמדות כלכליים בין שני חברות שלמדו ביחד לא מזמן בכיתה אבל הדרך היא לא מה שאתם עושות במקום לשכנע בנות ללכת להייטק וכך לפנות את המקצוע שלכם שלא יהיה עליו עומס ומטבע העניין יעלו המשכורות אתם משכנעות עוד ועוד בנות ללמוד גרפיקה/אדריכלות/ראיית חשבון עכשיו מילא אם אתם מוסרות קורס ואתם רוצות נרשמות מילא אבל בשביל כבוד לניק האנונימי שלכם בפרוג? מה הקטע? מה תרוויחי? ולגופו של עניין ההייטק הוא קטר הצמיחה של המשק ומייבא כספים ענק לישראל מלאי העבודות לא הולך להיגמר (גם אם מספרים לכם על פיטורים בהייטק) וזה אמור להיות קטר הצמיחה הכלכלי של הציבור החרדי אם 20% מהנשים ילכו להייטק הציבור החרדי יוכל להחזיק 100,000 אברכים בלי שום בעיה בנוסף לזה שאם יהיה הרבה הייטקיסטיות ויכנס מלא כסף לציבור החרדי אז שאר המשכורות יעלו בהתאמה והמרפאות בעיסוק והקלינאיות תקשורת והזמרים והגרפיקאיות והמעצבות פנים והרואות חשבון והגננות הפרטיות כולם ירוויחו יותר גם מוכר המכולת ירוויח יותר כשהציבור החרדי יהיה יותר עשיר
    ולמה אני אומרת את זה? כי בנות רואות את מה שאתם כותבות (פרוג גם מקודם מאד בגוגל וגם ככלל אתר עם הרבה מאד כניסות כפי הידוע לכולנו) ומחליטות על בסיס החלטות מוזרות של גרפיקאיות יש הרבה אבל מוכשרות חסר (עכשיו ניפיתי כמה גרפיקאיות מוכשרות ששלחו לי קו"ח כי היה לי רק משרה אחת) התוכן שלכם מקודם ומשפיע יש משמעות למה שאתם כותבות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
    נקרא  8  פעמים
    למעלה